Evlendik muradımıza erdik-2013 gelinleri sohbet yeri

Biz de dün akşam dışarda yemiştik .
Eve gelince çay demledim tv karşısında uzanmıştık çamaşır makinesi bitsin diye bekliyordum ben sızmışım yorgunluktan.
Sabah yatağımızda uyandım . :KK31:
Benim canım kocam beni götürüp yatırmış , çamaşır makinesi bitince çamaşırları asmış , salonu toparlamış :KK17:
Şimdi ben bu adama aşık olmiyimde napimmm :KK4:

ooo çok şanslısın çamaşır asmak odayı toplamak falan benim eşime çoooook uzak şeyler :KK9:

çamaşır makinesi kısmından sonrasına adapte olamadım :KK37::KK37::KK37:
sanki dün akşam bende makina çalıştırmıştım. acaba asan oldu mu :44::44::44:
tasarruf edicem diye 10 dan sonra makina açıyorum sonra böyle çamaşırlar içinde kalıyor tekrar durulama yaptırıyorum ne mana kalıyor :KK19:
artık yapmıcam :KK19:

Aynen bende 10 dan sonra açtım canım ama işte bünye dayanmadı..İçinde kalınca çok kırışıyor zaten gece yatağa yattığımda çamaşırlar var demişim :KK52: hatırlamıyorum bile.
Sabah asılmış görünce hem çok sevindim hemde pes dedim. Adam benden daha düzgün asmış yeminle :KK17::KK24:

Aynen bende 10 dan sonra açtım canım ama işte bünye dayanmadı..İçinde kalınca çok kırışıyor zaten gece yatağa yattığımda çamaşırlar var demişim :KK52: hatırlamıyorum bile.
Sabah asılmış görünce hem çok sevindim hemde pes dedim. Adam benden daha düzgün asmış yeminle :KK17::KK24:

oyyy bir de kırışma derdi var dimi :KK5:
kırışmasın diye makinanın devrini düşürürüm :KK31: bu hiç iyi olmadı :KK31:

bir kere bizimki de asmıştı çamaşırları, ama ne yazıkki eniştemiz kadar düzgün değildi :KK37:
ama tabiki şükür etmeyi bildim :KK34::KK34:

niye uzak tutmaya çalışıyorsun:44:
bence insanlar sık yapmadıkları şeyi daha özenli yapıyorlar, alışkanlığa dönmediği için. erkeklerin çocuk gibi iş yapmalarını ben buna bağlıyorum :44::KK9: bizimki bir fırında bezelyeli tavuk yapıyor. Allah'ım o patatesleri minik minik küp küp soğan gibi nasıl doğruyor bilmiyorum, ben çıldırırım :26:

şimdiii bana varsa rutin misafir menülerinizi açıklamanızı istiyorum. ve islim kebabı lafı geçiyordu buralarda çok, onun sizin yaptığınız tarifini. not alayım bakalım. tavuklu börek yapacağım bugün inşallah. ay yapıp yapıp duruyorum, tüketemiyoruz. komşuya verecek kadar da beğenmiyorum aman :KK30:

o kadar sinirliyim ki şuan... :KK4:
9 aydır burdayım , ve sistemde yaptığım bütün işlerin yanlış olduğunu görüyorum.9 ay ya 9 ay borumu bu :KK5:
resmen komplo bu bana , işleri bana bırakan kız devrederken eksik bırakmış. inanamıyorum :KK57:
9 aydır yaptığım işlerin tümü eksik..neden o akıllı muhasebe modülü bana göstermeyip sildiği için.. şoklardayım.. :KK53:

9 aydır burdayım , ve sistemde yaptığım bütün işlerin yanlış olduğunu görüyorum.9 ay ya 9 ay borumu bu :KK5:
resmen komplo bu bana , işleri bana bırakan kız devrederken eksik bırakmış. inanamıyorum :KK57:
9 aydır yaptığım işlerin tümü eksik..neden o akıllı muhasebe modülü bana göstermeyip sildiği için.. şoklardayım.. :KK53:

insanlar niye böyle davranıyorlar ya... kolaylıklar diliyorum canım. sinirlenmekte haklısın....

niye uzak tutmaya çalışıyorsun:44:
bence insanlar sık yapmadıkları şeyi daha özenli yapıyorlar, alışkanlığa dönmediği için. erkeklerin çocuk gibi iş yapmalarını ben buna bağlıyorum :44::KK9: bizimki bir fırında bezelyeli tavuk yapıyor. Allah'ım o patatesleri minik minik küp küp soğan gibi nasıl doğruyor bilmiyorum, ben çıldırırım :26:

Kıyamıyorum ki canım. Ben gün boyu oturuyorum iş yerinde ama o mühendis fabrikada sürekli bir yerlere koşturuyor yoruluyor.
Kesinlikle çok özenli yapıyor dediğin gibi. Eve geliyoruz ben yemek yaparken o ev süpürüyor.
Ama işte kıyamıyorum :KK17:

oyyy bir de kırışma derdi var dimi :KK5:
kırışmasın diye makinanın devrini düşürürüm :KK31: bu hiç iyi olmadı :KK31:

bir kere bizimki de asmıştı çamaşırları, ama ne yazıkki eniştemiz kadar düzgün değildi :KK37:
ama tabiki şükür etmeyi bildim :KK34::KK34:

Olsun canım düşünmeleri yeter :KK16:

uuuuu Allah kolaylık versin canım ya :18:

şimdiii bana varsa rutin misafir menülerinizi açıklamanızı istiyorum. ve islim kebabı lafı geçiyordu buralarda çok, onun sizin yaptığınız tarifini. not alayım bakalım. tavuklu börek yapacağım bugün inşallah. ay yapıp yapıp duruyorum, tüketemiyoruz. komşuya verecek kadar da beğenmiyorum aman :KK30:

canikom ben et soteye bayıldıgım için gayet uygun görüyorum misafir için....güzel bi et yemegi işte....

yada sogan patates et domates(az miktada ve cherry olursa iyi olur tüm atarsın)bunları bi kaba al....sebzeler küp dogra...minick dogramak zorunda değilsin eşin gibi :KK1::KK1:hepsini bi kaba koy....az miktarda yağ,salca,karabiber pulbiber karıstır...fırıın posetine koy....pişsin fırında...yanına pilav salata...

yada tavuk but-arasına elma dilim patates-arpacık soganı-biber-patlıcan.....bunları da aynı sekilde yag salca baharat karıstır fırın tepsisine diz sırayla...etlerin arasına sebzeler koy...yanına yine pilav ...

islim kebabı hiç ypmadım...ama cok sık ve doyurucu buluyorum...en kısa zamanda yapcam...

menü olarak değilde yemek olarak saydım ben...kolay ayrıca...dogra karıstır pişr....:KK34::KK34:

tabi sana göre misafir için uygun mu bilemem kuzum:26:

Köfteli İslim Kebabı - Nefis Yemek Tarifleri

Canım tarif burada.
Ayrıca bu siteden çok yemek yaptım hepsi şahane oldu.
Çok güzel tarifler var.

çağlacım ben fırın poşeti kullanmıyorum ki, ama bu dediğini yapabilirim sanırım :44:
ve ben daha tavuk but göğüs ayrımını bilmiyorum, nette bakayım :KK25:
cerencim sık kullanılanlara ekledim :KK55:
teşekkürler kızlar :KK16:
başka tatlı börek yemek neler yapabiliriz acaba :44:

iki tane yufkayı üst üste serip öyle sigara böreği yapmışlar, hiç denediniz mi :44:

iki tane yufkayı üst üste serip öyle sigara böreği yapmışlar, hiç denediniz mi :44:

her zaman öyle yapıyorum :) yufkaların arasına yağlı,yoğurtlu karışım ya da bazen sadece tereyağ koyuyorum.gayet çıtır çıtır oluyor.
islim kebabı da hem kolay hem de albenisi olan,şık bir yemek tavsiye ederim :)

Son düzenleme:

nasıl neden :44:
cezai durumu var mı :44:

Allah kolaylık versin canım:KK5:
işin zor gerçekten

kriz ben pek acemiyim menü hazırlama konusunda.
bir de kişiden kişiye değişir menüler :KK31:
yarın gelecekler genç yaş gurubu olsaydı farklı bir menü çıkartmak isterdim :KK34:

islim kebabı çok kolay aslında bende cerenden görmüştüm de yapmıştım.
misafir geldiğinde daha çok fırın yemekleri tercih ediyorum.
çok çeşitli yemekler bilmem :KK5:
bezelyeli tavuklu patatesli yemek (orman kebabı mı ne diyorlar)
et sote
tavuklu patatesli yemek
veya köfteli patatesli fırında yemek
ana yemek yanına fırında makarna

börek çeşitlerindense çıtır börek tarifi var, fix olarak onu yapıyorum :KK1::KK1:
veyaaa tavada kuru yufka ile börek.

salatalardan favorim
kuskus salatası

tatlı olarak
çizkek
incirli tatlı (yarına onu mu yapsam :KK1:)
etimek tatlısı,
kremşantiye bisküvileri kırıp dondurulan bir tatlı var ya o
bunları yapıyorum.

heee yaptığım ama bir türlü tutturamadığım çeşit çok :KK1::KK1::KK1:

daha hiç kek çırpmadım mesela :KK53:

her zaman öyle yapıyorum :) yufkaların arasına yağlı,yoğurtlu karışım ya da bazen sadece tereyağ koyuyorum.gayet çıtır çıtır oluyor.
islim kebabı da hem kolay hem de albenisi olan,şık bir yemek tavsiye ederim :)

teşekkür ederim mikelaze :KK16:

şimdi sıradaki soru: çağla but kemikli bir şeymiş, ben kemikli şeyleri kibar kibar yiyemiyorum maalesef ve misafirlerin de kasılacağını düşünüyorum. bir de onun arası neresi oluyor,bir bütün duruyor çünkü, neresine o harcı koyacağım :26:

Kızlar ya ben de hiç öyle çeşir çeşit yemekler bilmem aslında benim de bazı akşamlar az az değişik şeyler yapıp kendimi geliştirmem gerek...:26: :44:

kuskus salatası nasıl yapılıyor :KK53: bir de çıtır börek?

ben rus veya amerikan salatasını sevmediğim için alternatif bir salata :KK34:

kuskusu haşladıktan sonra
soğuyor.
içine taze nane
taze soğan
kırmızı biber (közlenmiş de olabilir)
maydanoz
dereotu
havuç olabilir
mısır
pulbiber yağ limon

işte salat :KK16::KK16::KK16: