• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendiğim icin cok pişmanım…

Merhaba , hepimiz evliliklerimizde güzel vakit dolu dolu bir hayat yaşamak istiyoruz ve hayatınızda düşünceziliklerle, ortak bir paylaşımda bulunmadığınız bir eş varsa bence yolunuzu ayırın. Bu insanın huyu değişmez. Ayrıca kendi ailesine aranızdaki problemleri anlatması çok yanlış. Çift arasında olan çift arasında kalmalı, çözülemeyecek gibi bir mesele ise belki aileden fikir alınabilir diye düşünüyorum ben. İlerde çocuğunuz olursa aynı ilgisizliği ve düşüncesizliğe o çocukta mahkum kalacak… bence daha fazla ilerlemeden deyin ona , hani olmazsa boşanırız demiştin ya bence olmuyor diye. Tabi ikna olursa bi terapiste gidin şans verin ama hep kendinizden vermeyin, kendinizden vere vere bir bakmışsınız yok olmuşsunuz..

Olmazsa boşanırız diye evlenilir mi ya?
Olmayacağı belliymiş aslında.
Aşk yok, cinsellik yok, beraber zaman geçirme desen o da yok. Zaten evlilik yok ortada. Çocuk olmadan boşanın derim.
Yapacak başka şey kalmayınca, bundan sonrası ya evlilik ya ayrılık diye, ayrılmayı da gözleri kesmediği için evlenmişler işte.

Arkadaslar iyi akşamlar herkese.. 3-4 aydır evliyim eşimle 1 1.5 yıl gibi kısacık bi sevgililikten sonra evlendik.aynı iş yerinde calısıyoruz ve orda tanıştık. Evlenmek icin acele eden taraf hep oydu. Ben daha erken desemde tripleriyle sözleriyle hep ben ikna edilen taraf oldum. O zamanlar gerçekten evlenilecek bir insan olarak görüyordum kendisini. Cünkü bir önceki ilişkim şiddet, zorbalık yüzünden baya beni yıpratmıstı. Bi nevi sıgınagım olmustu esim. Yeniden birine güvenmek, birini sevmek, sevildigini bilmek hissetmek benim unuttugum duygularımdı hepsini eşimde yaşadım tüm bu duygulara kapılıp aileme söyledm ve isteme vs hızlandırılmıs sekilde oldu herşey. Aslında nisanlılık evresinde esya konusunda bile o kadar tartısıp ters düştük o kadar cok kavga ettik ki strese dayanamadım vücudumda yaralar cıktı, kendimi hasta ettim. o zamanlar her olayda tartısıp bana “tamam ileride bakarız olmazsa bosanırız” bile dedi. Ben aptal gibi herşeyi kabul ettim. Sogumuştum eşimden, içimden olmasını istemiyordum ama bişeyler olmak zorundaymıs mecburmusum gibi ısrar ettim evlenme konsuunda. Ailemde bunu hissetmiş olacak ki kafana yatmadıysa olmuyorsa bırak dediler yine dinlemedim. Sonuç kendim ettim kendim buldum🥲 simdi evliyiz ama 3 4 ayın 1.5 ayını zaten küs geçirmişizdir. Baslarda cok anneciydi evde olan biteni anlatır küstügünde annesigile giderdi en son kıyameti kopardım simdi anneciliği törpülenmş durumda yine küsüyo ama en fazla ya yatk ayırıyor yada oda değiştirip baska odada takılıyor barısana kadar. Hiç düzgün iletişimimiz yok, ortak paylaşımlarımız yok. aksamları işten gelince yemek hazırla sofra topla o elinde telefon bi kanepede ben birinde böyle geçti aylarımız. hic özel bir günde de yapmıyoruz bunları. Dogum günümde bile herşey o kadar sıradandı ki bir hediye ile ki o da süpürge😂 kutladı, o gün evde olmamıza ragmen yine yemek temizlikle geçti günüm. Sagolsun hediyeyi düşünms ama o gün özel hissetmek istemiştim yemege gitmek aklına bile gelmiyor. Gidelim diye ben söyledigimde ise mırın kırın ediyor benimde hevesim kaçıyor. Cinsellik deseniz sayılı, terapiste gidelim diyorum arastırıyorum öylece kalıyor üzerine düşmüyor. Aileme giderken ben hep yalnız gidiyorum onlarda bişeyler hissediyorlar üzülüyorlar. Bosanmayı düşünüyorum tüm bu sebeplerden bosanılır mı hiç bilmiyorum. Cok mutsuzum, boşansak aynı iş yerinde nasıl olur boşanmasam nasıl başa cıkabilirim bu mutsuzlukla hiç bilmiyorum. Bu evlilik düzelir mi yoksa uğrasmadan bitirmelimiyim?
Kurtarmaya calisin önce. Konuşun çözüm önerisi sunun birbirinize. Akşamları yürüyüşe çıkın tatil gununüzde pikniğe doğa yuruyusune yakın yerlere tatile falan gidin. Evde beraber takip ettiginiz bir iki dizi olsun beraber izleyin. Bol bil sarılın esiniz de yapsin tabi bunları. Paylasiminiz artmalı.

Ilk evlendigimde biz de dugun oncesi ucuncu kisiler,baska nedenlerden evlilige kavgali girdik.Ilk 6 ay eyvah dedim.Ama sonradan birbirimizi daha da tanidikca,sorumluluklarimizi yerine getirdikce iliskimiz duzeldi.Ama caba gostermek lazim tabii bazi seyler icin.

Evliliğe o da adapte olamamış olabilir, 3-4 ay içinde boşanma düşüncesi geçmemeli hiçbir evlilikte, işi biraz zamana bırakmak ve çözümü iletişimde aramak gerekli diye düşünüyorum. Nihai kararı da o zaman verirsin canım, şu haliyle illa ki ömür geçmez tabi.

Arkadaslar iyi akşamlar herkese.. 3-4 aydır evliyim eşimle 1 1.5 yıl gibi kısacık bi sevgililikten sonra evlendik.aynı iş yerinde calısıyoruz ve orda tanıştık. Evlenmek icin acele eden taraf hep oydu. Ben daha erken desemde tripleriyle sözleriyle hep ben ikna edilen taraf oldum. O zamanlar gerçekten evlenilecek bir insan olarak görüyordum kendisini. Cünkü bir önceki ilişkim şiddet, zorbalık yüzünden baya beni yıpratmıstı. Bi nevi sıgınagım olmustu esim. Yeniden birine güvenmek, birini sevmek, sevildigini bilmek hissetmek benim unuttugum duygularımdı hepsini eşimde yaşadım tüm bu duygulara kapılıp aileme söyledm ve isteme vs hızlandırılmıs sekilde oldu herşey. Aslında nisanlılık evresinde esya konusunda bile o kadar tartısıp ters düştük o kadar cok kavga ettik ki strese dayanamadım vücudumda yaralar cıktı, kendimi hasta ettim. o zamanlar her olayda tartısıp bana “tamam ileride bakarız olmazsa bosanırız” bile dedi. Ben aptal gibi herşeyi kabul ettim. Sogumuştum eşimden, içimden olmasını istemiyordum ama bişeyler olmak zorundaymıs mecburmusum gibi ısrar ettim evlenme konsuunda. Ailemde bunu hissetmiş olacak ki kafana yatmadıysa olmuyorsa bırak dediler yine dinlemedim. Sonuç kendim ettim kendim buldum🥲 simdi evliyiz ama 3 4 ayın 1.5 ayını zaten küs geçirmişizdir. Baslarda cok anneciydi evde olan biteni anlatır küstügünde annesigile giderdi en son kıyameti kopardım simdi anneciliği törpülenmş durumda yine küsüyo ama en fazla ya yatk ayırıyor yada oda değiştirip baska odada takılıyor barısana kadar. Hiç düzgün iletişimimiz yok, ortak paylaşımlarımız yok. aksamları işten gelince yemek hazırla sofra topla o elinde telefon bi kanepede ben birinde böyle geçti aylarımız. hic özel bir günde de yapmıyoruz bunları. Dogum günümde bile herşey o kadar sıradandı ki bir hediye ile ki o da süpürge😂 kutladı, o gün evde olmamıza ragmen yine yemek temizlikle geçti günüm. Sagolsun hediyeyi düşünms ama o gün özel hissetmek istemiştim yemege gitmek aklına bile gelmiyor. Gidelim diye ben söyledigimde ise mırın kırın ediyor benimde hevesim kaçıyor. Cinsellik deseniz sayılı, terapiste gidelim diyorum arastırıyorum öylece kalıyor üzerine düşmüyor. Aileme giderken ben hep yalnız gidiyorum onlarda bişeyler hissediyorlar üzülüyorlar. Bosanmayı düşünüyorum tüm bu sebeplerden bosanılır mı hiç bilmiyorum. Cok mutsuzum, boşansak aynı iş yerinde nasıl olur boşanmasam nasıl başa cıkabilirim bu mutsuzlukla hiç bilmiyorum. Bu evlilik düzelir mi yoksa uğrasmadan bitirmelimiyim?
Yola çıkmamış olsanız vazgeçin derdim lakin fragmanı izleyip filmi görmek istediyseniz izlemeniz gerekiyor ilk yıl her evlilikte sorun olur uzun süre flört etmis olsanız da olabilirdi çünkü aynı evi paylaşmak iki ayrı karakter için zor ilk yıl birbirinizin duzenize alışma süreci diye görün asla tam oturmayan evliliğe çocuk planlamayın ama bu süreçte de uyum sürecini kendi lehinize çevirebilmek adına elinizden geleni yapın erkekler kadınlara nazaran geç adapte oluyor evliliğe Paşazade olarak yetistirlmis ise heleki küs kalmasına asla izin vermeyin ama bunu idarak edebilmesi adına artık aile olduğunuzu benimsemesini sağlayarak kavga etmeden yapın eğer çalışıyorsanız iş bölümü

konusununda da üzerine düşen şeyleri yapmasını sağlayın ki alışsın mümkünse kavga etmeden öğreterek cinselik konusu evliliğin yapı taşı gibi ayrı yatakta yatmasıni kesin bir şekilde reddedin ve cinsellik konusunda uyumunuzu netleştirme den asla ve asla

Bizimde ilk aylarımiz böyleydi ama bir süre sonra raya oturdu birbirimizin neyi sevdiğini sevmediğini anladık istemesekte saygı duyduk . Evlilik kolay bir müessese değil biraz fedakarlık ve sabır lazım dua lazım anlayış lazım . Dayak şiddet aldatma olmadığı sürece diğer davranışlar halledilebilir
Umarım halledebiliriz cünkü cok yıpratıyor bu beni. İsteksiz hevessiz bir insan oldum

1 yıl kusa birsüreç değil ki zaten tanımışsınız evlenmeden önce karşınızdaki kişiyi 10 yıl olsa ne farkeder iş ciddiye binince sorumluluk oluşunca belli olur
Haklısınız ne zaman işler ciddileşti kendiside ailesi anında degişti. Kv öyle iyi niyetliydiki sevgiliyken nişan oldu evlendik dügünün ertesi günü takılanlar erkek evine ait bizde adet bu diye aldı altınları 😅😅 esimde tabiki hiç bişy diyemedi ailesine.

Yola çıkmamış olsanız vazgeçin derdim lakin fragmanı izleyip filmi görmek istediyseniz izlemeniz gerekiyor ilk yıl her evlilikte sorun olur uzun süre flört etmis olsanız da olabilirdi çünkü aynı evi paylaşmak iki ayrı karakter için zor ilk yıl birbirinizin duzenize alışma süreci diye görün asla tam oturmayan evliliğe çocuk planlamayın ama bu süreçte de uyum sürecini kendi lehinize çevirebilmek adına elinizden geleni yapın erkekler kadınlara nazaran geç adapte oluyor evliliğe Paşazade olarak yetistirlmis ise heleki küs kalmasına asla izin vermeyin ama bunu idarak edebilmesi adına artık aile olduğunuzu benimsemesini sağlayarak kavga etmeden yapın eğer çalışıyorsanız iş bölümü

konusununda da üzerine düşen şeyleri yapmasını sağlayın ki alışsın mümkünse kavga etmeden öğreterek cinselik konusu evliliğin yapı taşı gibi ayrı yatakta yatmasıni kesin bir şekilde reddedin ve cinsellik konusunda uyumunuzu netleştirme den asla ve asla
Ah ben işte bile bile lades dedim iste en cok kendime kızıyorum. Ama önceki ilişkim cok cok sorunluydu o ilişkiden sonra birinin ilgisine sevgisine kapıldım gittim. Sonuc ortada elde var sıfır. Bişeyleri düzeltmeden cocuk düşünmem zaten son carem terapiste gitmek o da olmazsa boşanırım

Evliliğe o da adapte olamamış olabilir, 3-4 ay içinde boşanma düşüncesi geçmemeli hiçbir evlilikte, işi biraz zamana bırakmak ve çözümü iletişimde aramak gerekli diye düşünüyorum. Nihai kararı da o zaman verirsin canım, şu haliyle illa ki ömür geçmez tabi.
Olabilir belki o da alışamadı bende. Bu yazdıklarım yine en iyi zamanları ilk günlerimiz travma gibi balayında otel odasında terkedildim küstü bıraktı gitti vs vs yaşattıkları agır oldu ztn cok psikolojik olarak çökmüşken bunları yaşattı bana. Umarım düzelir düzelmezsede umarm kolayca bırakır beni

Bizim de ilk zamanlar böyle kavga gürültü vardı sonra aile büyükleri araya girdi sonra düzeldi şuan iki çocuğum var hiç bı sorun yok bence acele etmeyin sizinde umarım düzelir
İlk günlerimiz cok daha kötüydü. Bizimde en son patlamada aile büyükleri girdi ama ondada cabalayan taraf benim ailem oldu. yoksa dahada aramazdı ne esim ne ailesi. beni annemlere bırakıp 1 ay arayıp sormadı. Evliyken ilk bayramımı ailemle geçirdim. Simdi düzeldi biraz ama bunlar beni üzdü açıkcası

Sen evlenirken de içine sinmemiş, mecbur hissetmişsin; devam etmek için de mecbur hissediyorsun. İş yerine de okurum, toplumsal baskıya da. Tamam, olmazsa boşanırız demiş adam. Olmamış belli. Küsüp küsüp nerede yatacağını bilemiyor. Evlenirken süpürge almadınız mı, üç ayda modası mı geçti de doğum gününde süpürge alıyor? Düğün hediyesi gibi doğum günü hediyesi mi olur!
😅😅😅😅 yaaa canım kocam nasıl düşünceli kii (!) evi süpürme işini kendiside yaptıgı icin, bana bir robot süpürge almıs hahaha. Hayır yanında bari kücük bir pasta veya bir aksam yemegi olsaydı yine kabuldü ama yalnızca robot süpürge 😅

Annenize gitmek onun iznine mi bağlı. Nasıl izin veriyorsunuz buna. Siz ipinizi adamın eline vermişsiniz o da çektirip duruyor. Çocuk olmadan ayrılın
Ona baglı degil de, zaten her haftasonu o ailesine gider ben aileme. Birlikte gidelim demez, cagırsam gelmez hep ayrı gitmek ister. Ben ona karsı cıktıgım zamanda koca bir kavgayla kapılar yumruklanır, ailemi aramakla tehdit eder sonuc yine onun istedigi olur. Ah ne tartısmalarla kavgalar yasadık yollar ortasında. Neler yaşattı bana psikolojik olarak kendimi cok kötü hissediyorum.

Aileden kaçmak her zaman hüsranla sonlanır. Ailenizin sizi mutsuz ettiği yerde bir iş bulayım ayrı eve çıkayım düşüncesini bi Allah'ın kuluda düşünmüyor evlenmek daha kolay geliyor aksine en zoru o. Hani eşiniz bu çirkin tarafını gizlese evlenince gösterse hadi diyeceğimde en başta olmadı boşanırız diyen biriyle de yapılmaz be. O yüzden sizde onu takmadan akışına bırakın yemek falan yapmayın diyeceğim daha fazla huzursuzluk çıkarıp kavga eder sizinle. Boşanın o yüzden ne diyim ki :KK70:
Sevgiliykende Nişanlılıgın ilk zamanları öyle mükemmel biri olarak tanıttı ki kendisini cevreme de bana da. simdi ben böyle oldugunu yakın arkadaslarıma anlattıgımda kimse onun bu insan olduguna inanamıyor. Cok güzel oynamıs o zamanlar sonra bende mecbur hissedip evlendim bi nevi kendim ettim kendim bulmudm işte. Eğer terapistlede olmazsa boşanma konusunu açtıgımda kabul edip etmemesi endişelendiriyor umarım o zaman gelirse o zaman yormaz beni🫤

3-4 aylık evliymişsiniz anlaşmalı boşanmak için 1 yıl beklemek gerekiyormuş şimdi isteseniz de nasıl boşanacaksınız
Evet sordum avukat arkadasıma eger karsılıklı anlasma olursa bosanma davası önce cekişmeli açılıp daha sonra dilekcelerle anlasmalıya dönüyormuş.

Kurtarmaya calisin önce. Konuşun çözüm önerisi sunun birbirinize. Akşamları yürüyüşe çıkın tatil gununüzde pikniğe doğa yuruyusune yakın yerlere tatile falan gidin. Evde beraber takip ettiginiz bir iki dizi olsun beraber izleyin. Bol bil sarılın esiniz de yapsin tabi bunları. Paylasiminiz artmalı.
Umarım bişeyler paylaşmaya basladıkca düzene girer bizimde ilişkimiz diger türlü cok zor

Back