Evlemmek uzereyken konustugum bir konu yizunden duşunecegini soyledi..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir iliskide,maddiyatin bu kadar söz konusu olmasi hic hoş değil.Kusura bakmayin, acik yazacagim ama adam resmen sizi kullaniyor.Kadin olsun erkek olsun,ortada fol yok yumurta yokken, karsi taraftan surekli maddi beklenti icerisinde olmak cok cirkin.İyi düşünün kendinizi kullandirmayin.

Bazı hatalar işte bu kadar göz göre göre yapılıyor maalesef.Bu adam bitirse iyi eder çünkü siz aslında size hiç uygun olmayan bi evlilik yapacaksınız.Sizin evlilikten beklentilerniz birbirinizinkinden çok farklı bunun nesini göremiyosunuz?yani ben bile sırf şu yazdıklarınızı okuyunca sizin evlenmek için evleneceğinizi, birkaç yıl sonra da maddi açıdan huzur bulup rahat etmek isteyeceğiniz bir evlilik aradığınızı, onun da çocuklarına baktıracak, parasını yiyecek yükünü alacak bir kadın aradığını anladım ve siz böyle bir evliliği yaparsanjz sömürülmekten başka bir şey elde edemeyeceksiniz.Bu kadar kör olmayın lütfen ya. Memlekette başka adam kalmamış gibi davranmayın biraz kendinize kıymet verin.

Ben de olsam ben de çocuklarımı daha iyi eğitim alabileceği bir yerde okutmak isterdim. Açıkçası erkek durumum iyi olsa, erkek arkadaşım çocuklarının eğitimi için benden talepte bulunsa seve seve verirdim. Eğitimin her şeyden önemli olduğunu düşünüyorum. Bir başkasının çocuğunun eğitimi de bizi ilgilendirir aslında çünkü yarın kendi çocuklarımızla aynı ortamda bulunacaklar. Ama dediğim gibi. Durumum iyiyse.

Ben bu bahsettiginiz iliskide, ki iliski gibi bile gorunmuyor, sevgiye guvene bir hayati birlestirmeye dair hicbisey goremedim. Tamamen parasal odakli sen sunu al ben bunu alayim, yok borcu su tarihte bitecek, yok ben cocugumu yurt disinia gondericem, biraz daha dusuneyim vs vs bu nedir? Ben sizi gecmis senelerden biliyorum forumda sanirim hemsireydiniz. Mis gibi mesleginiz var ekonomik ozgurlugunuz var, adama bir yalvarmadiginiz kalmis evlenmek icin. Es kaza diyelim evlendiniz bu adamla. Suraya yaziyorum ki 1 sene gecmeden bosanmak isteyeceksiniz. Cunku adam sizi sevmiyor bu o kadar acik ki. Siz calismayam bir kadin olsaydiniz zaten evliligin e sinden bile bahsetmezdi emin olun.

Ya şu cümlen bile ne kadar üzücü
Görüşme isterim demişsin :KK43:
Sen talep ediyorsun o lütfediyor gibi
Kendine bunu yapma ya
Yol gitmeyeceğim asla.Dun akşam slm verdi.Ama vermese de benim gozumu iyi açtınız.Kendimi kötü hissediyordum artik umursamayacagim..Çok bile taviz vermişim. Ben kendimi suçlu görüyordum dediğim şey ayıp gibi algiliyordum.

Adam mantık evliliği düşünüyor.işine gelmemişsiniz. Masrafları çoğalmış kendine bakacak birini arıyor. Kendi bakacagı birini istemiyor.

Siz de biraz mantıklı düşünüp, kendinizi çekin. Haklıyken gururunuzu ayaklar altına alıyorsunuz, demez böylesine.
Aynen oyle..Kendimi cektim..

Yok siz yol yakınken uzak durun bu adamdan. 2 çocuğuna rağmen onunlasiniz minnet gösterip daha fazla ilgileneceğine bir afra bir tavır, hayırdır derler adama. Siz daha önce evlilik yaptınız mı bilmiyorum kaçırmış olabilirim o kısmı. İlk evliliğiniz olacaksa 2 kere düşünün zaten. Hiç öyle tren kaçıyor buldum birini evleneyim düşüncesine de kapılmayın sakın sonra çok ararsınız bu bekar günlerinizi. Böyle tiplerle evlenip ilgi açlığı yaşamaktansa yalnız olup özgür bir hayat yaşamayi tercih ederim. O yüzden hala bekarım:KK53:

Şaka bir yana bu kadar uzaktan bile o kadr belli oluyor ki yanlış kişi olduğu, inşallah kendiniz için en doğru kararı verebilirsiniz
Boyle birsey soz konusu olduğunda benim çocuklu oldugumu biliyordun deyip manipüle ediyor.Isyan ettim enson" Hep sen ve çocukların,ben neresindeyim hayatının" Ben neden istemeyeyim uzeyim onlari.Onlar uzer belki benim de korkum da o demistim.Kizin hele katlar koyar beni(bilmis biraz)demistim son kavga mesajlarimizda ..O da izin vermem senin de bir ailen var demisti ,helesukur güzel bir söz söylemişti bencil olmayan..Ona gore de ben bencilmisim.Bana hüküm kurmaya çalışıyor ondan böyle bence..
Çocuk istemez diyenler olmuş.O konuyu konusmustuk sorun yoktu.

Adam terkedenleri seviyo belki de terketmek için yeterli bi sebep degil mi? Seni terk ediyorum eminim bunu da atlatirsin sen alisiksin yaz gönder ne bekliosun. Senin için aci çekerse akli basina gelir belki yok gelmezse de zaten isabet olur terk etmen.
Aynen adam için acı çektiğini çıkarsız severmiş gibi geliyor.Çektim kendimi.Aklim başıma geldi.Dun slm verdi.Bundan sonra top onda.Aslinda geçenki konuşmada bu bana inanmıyorduya pişman olduğuma.Fikrimi degistirdim seni engellemek istemiyorum evi ben tek başına alirim minvalinde konuştum.Yani yurtdisi konusunda yardim etmeyecegimi ama evi alacagimi ima ettim hep.(hatta dedimki senin benim yapmayacam biz olunce onlara da kalacak daha ben napayim dedim.Daha once konu acsaydim demezdim onu ama o hengameyle demis bulundum)..Dediki ben de fikrimi degistirdim.Yurtdışında okutmayacagim demişti son yüzyüze görüşmemizde..
Terkedilmek de çok koyuyordu ama gözüm açıldı biraz.Cok tsk ederim hepinize

Sevgili tulipa, değer görmediğin bir ilişki de ısrarla inatla kalmaya çalışıyorsun. Senin en büyük hatan bu. Böyle başlayan bir ilişki, genelde kadının erkeğe daha fazla bağlanmasıyla sonuçlanıyor. Seni ilişkide böyle gören adam da, senden yüzde yüz güvence aldığı için yaşadığınız ilişkide heyecan bulamıyor. Bu durumda, sen ne yaparsan yap, ne kadar fedakarlık yaparsan yap, o adama hiçbir şekilde yaranamayacaksın. Ne yaparsa yapsın, her koşulda adamın peşinden koştuğun için, sürekli onun için bir şeyler yapıp, uğraştığın için ve uğraşların sonucu sürekli o adamdan bir şeyler beklediğin için adama yüzde yüz garanti bir kadın gibi görünüyorsun ve heyecan da kalmadığı için adamı kendine çekmek adına ekstra gayretlere giriyorsun.

Gayretlerin adam da, beni seviyor, uğraşıyor yerine, tam tersine niyeti hemen evlenip çocuk yapmak, kendine güveni ve saygısı yok, o yüzden de durmadan peşimden koşuyor şeklinde yorumlanıyor. Bu ilişkiden sana hayır gelmeyecek, lütfen bırak artık şu işin peşini.

Yol gitmeyeceğim asla.Dun akşam slm verdi.Ama vermese de benim gozumu iyi açtınız.Kendimi kötü hissediyordum artik umursamayacagim..Çok bile taviz vermişim. Ben kendimi suçlu görüyordum dediğim şey ayıp gibi algiliyordum.
Çok ama çok sevindim. Sen çok güçlü bir kadınsın ve çok güzel de bir kalbin var, eminim sevgini hak edecek güzel yürekli biri var senin de dengin olan. O kişi bu adam değil. Böyle ufak hesaplar yalan biriyle kimse hayatını geçirmek istemez. Ne kadar değerli olduğunu sakın unutma kimseye de unutturma. Bu adam dünyada son kalan erkek bile olsa onunla olmaz. İnsan hakları olarak hepimiz eşitiz ama yaradılış olarak biz duygusal varlıklarız ne kadar güçlü olursak olalım hayatımızdaki erkeğin omuzlarına yaslanınca huzur bulmak isteriz, yanında güvende hissetmek isteriz. Bu adam öyle bir adam değil. İnsana kendini güçsüz, aciz ve muhtaç hissettirip aşağılık kompleksine sokar bunun gibiler. Buna sakın izin verme

BU adam paranız için sizinle birlikte,çıkar odaklı yaklaşıyor.bugün Allah korusun size bir şey olsa çalışacak gücünüz kalmasa acaba evlenir miydi,düşünün.daha evlenmeden maaş kartınıza göz koyan,emeklilik hakkınıza bile karışan bu adam sizden sadece çocuklarının maddi külfeti için baş koyacak.

yarın öbür gün anne olmanıza bile müsade etmez.işten çıkıp çocuğunuza bakmaya başladığınızda maaşınız kesilecek.adam,çocukları yurt dışında sefil edip eğitimlerini de yarıda bıraktırmaz.ha gayret deyip sizi oyalayacak,çalışmaya ikna edecek,hayalinizi erteletecek..o zaten baba olduğu için sizin gibi isteği de olmayacak anca sizi oyalayacak ta ki iş işten geçene kadar.o zaman da geldiğinde özgüveninizi kaybedip geç oldu deyip çocuksuz bu bencil adamla yaşamınızı noktalayacaksınız.

O yüzden zararın neresinden dönsen kâr,ne onu ara,ne de onun aramasını bekle ve sonlandır bu durumu

Yani sende başına dert arıyorsun kardeşim. Adam seni maaş kartı olarak görüyor.

Borsada batmış, iki çocuklu, sorunlu bir adamla evlenip başını yakacaksın. Küçük de değilsin. Neden bu toyluk.
Iki yıl 8 ay sonra bitecek bu aylık yüklü borç.Nasilsa bitecek dedim.Yurt dışı deyince yok artik dedim.Gerci ucuz diyor ama düşününce ayda 2500tl gidecek. Çocuğunu 2 yıl sonra gönderecekti borcu 2 yıl 8ay sonra bitiyor .Nasıl yapacaksın dedigim de fazla mesai yaparım biriktiririm demişti nasıl biriktirecekse. Ben okul için finanse olmayacağını ima ettim son ana kadar.Okadarini da yapamam.Ev alınacak mesela ben de onu yapacaktım.

bu kadinlarin yuzsuzlugune anlam veremiyorum. adam resmen düş yakamdan modunda. koskoca kadinsin bunu algilayamiyor musun. neden gururunu onurunu ayaklar altina aliyorsun. nerdeyse tum masraflari karsilayip nikah kiyip ustune de banka kartini vereceksin. adam da bunlari gayet normal göruyor. hala daha napmaliyim diye soruyosun.
bu kadarina da pes artik.!!!
Bukadar beklentili olması hep beni rahatsız ediyordu..Neden yani bu beklenti .Ben olsam kadın halimle beklemem bukadar.

İşte bak seni nasıl inandırmış bu adam senin arkandan hemen başkasıyla evlenir senden aldığı parayı da unut bence arabayı da satası varmış satmış
Bence o benden cabuk vazgeçmez gibi.Dun slm verdi. Ama ben artık ögünlerdeki gibi perisan degilim.Yeterince zorlamış açıklama yapmışım gereksizce.Maddi birseyi konuştuğum için suçlu hissetmiştim kendimi.Daha fazlası çıkmaz benden..Biraz da o beni düşünsün...Gerci hep söyledim beni de düşün bencilsin diye.Onlara da kızdı kendince.Suan yaptığı sanırım surundurmek..

Maaşınızı vermediginiz için yan çizmiş burada düşünmesi gereken o değil sizsiniz. Çocuklar sizin değil onun çocukları kendisi baksın bence yetmiyorsa parası gondermesin. Hala da bekliyorsunuz arasın diye evlenseniz para verirseniz mutlu eder sizi vermezseniz bu şekilde mutluluk göremezsiniz.
Ah benim ailem de böyleydi.Bilseydim maksadı bu hiç yanaşır miydim..Sonraları öğrendim.. Ailem de kusuyor bana para istedikleri kadar vermiyorum diye.Bir yeğenim bu yüzden kus aynı evde..Ama bu daha beter çıktı.Bundan ayrılsam ablam direk verdiğin parayı arttır der.Ona sınır oldukça onla olasım gelirdi.Ama bu ondan beter gibi.Ablam hiç değilse küsmez sürekli taciz eder.

İlişkiniz benim ilk evliliğime benziyor. Okuyun lütfen , maddi manevi sömüren bir adam devamını tahmin ediyorum benim düştüğüm hataya düşmeyin lütfen.
Ayrıca hiçbir şekilde maddi destek sağlamak zorunluluğunuz yok çocukları için, sen de ilerde çocuk isteyeceksin onların masrafından seninkine sıra gelir mi zannediyosun assla gelmeyecek.
Eşya almayıp yurt dışı eğitimini düşünüyor, bu demek oluyor ki önceliğim, değerlim değilsin demektir.
Başını yakarsın başka diyeceğim bişey yok.

Ah benim ailem de böyleydi.Bilseydim maksadı bu hiç yanaşır miydim..Sonraları öğrendim.. Ailem de kusuyor bana para istedikleri kadar vermiyorum diye.Bir yeğenim bu yüzden kus aynı evde..Ama bu daha beter çıktı.Bundan ayrılsam ablam direk verdiğin parayı arttır der.Ona sınır oldukça onla olasım gelirdi.Ama bu ondan beter gibi.Ablam hiç değilse küsmez sürekli taciz eder.
Siz neden herkese para veriyorsunuz? Madem o kadar paranız var kimseyi umursamadan hayatınıza bakın.Gezilecek bir sürü ülke, tanınacak kültürlerle dolu dünya.Bakarsınız o esnada sizi seven değer veren biri çıkar karşınıza.

Kizlar bir yildir bir ikiskim var.Burda son birkaç konu onla ilgili.
ilgisizligini çektim bir yıl.Sevdim, değer verdim ..Oğlunu ikna etti sonunda arabayı sattı eşya almak üzereyken özensiz davranışları yüzünden eşya almayı erteledim(meğer 500tl kapora vermis bana soylememis) Sonra yine ilişkime normal devam ettik.
Zaten o bana güzel yaklaşsa yelkenlerim iner ama o öyle değil..

Oğlunu iki yıl sonra yurtdışına para değeri düşük bir ülkeye okumaya göndereceğini söyledi (ailesinin yaninda).Şuan maaşının çoğu geçmişte yaptığı borsa borcuna gidiyor .O da 2 yıl 8 ay sonra bitiyor..Ben bazı sözlerinden maaş kartı beklediğini anlamistim.Bu tür maddi beklentiler beni üzüyordu.Evlenmeden konuşup temiz bir sayfayla evliliğe girmek istedim.(Tabi pişman edildim)

Ben oglunun yurt disi olayini konuştum.Sahsen bana gereksiz gelmişti kendi çocuğum olsa yine de gereksiz görürdüm.Hani ikinci öğretimler var.Bunu söyledim.Kararli olduğunu gördüm.Olabilir.
Su dikkatimi cekti.Tam 2 yıl sonra göndermek istiyor ama borcu 2 yıl 8ay sonra bitiyor.Nasil göndereceksin dedim.Fazla mesai yaparım biriktiririm dedi.Ev alıp sonra pirimim dolunca emekli olmak istediğimi söyledim.O da ev almak istiyordu esasen.Cogunluk taksitleri benimkiyle odesek son taksitleri de sen ödesen ne güzel olurdu.Oglandan sonra bari yapmasan"dedim(kızını da kesin olmasa da göndermeyi dusunuyordu).. Tabi bozuldu.Pirim dolunca emekli olmamı istemedi.Ben de söz veremem dedim..

Ertesi gün sen benim çocuklarıma ana olamazsın hiç başlamamalıydık dedi.Ben onu üzdüğünü fark ettiğim için özür dilerim dedim.Cok açıklamalar yazdım.Sen bu meselelerden kiymetlisin dedim.Ertesi gün de evine gittim.Guzel karsiladi.
Bir hafta geçti yine arıyor soruyor ama ben artık evlenmek eşya almak istiyorum.Daha bir ilgisizlik sezdim.Bir mesaj yazdım bir sonraki aşamaya geçelim yada düşünmüyorsan bitirelim diye.

Ertesi gün buluşma ayarladı.Bir korkuyla gittim.Ve düşüneceğini söyledi.O arabayı satıp yatak odası ve oturma grubu alacaktı.Oturma grubunu sen al benim daha masraflarım olacak demişti.Halbuki yeterdi.Ben yetmediği yerde yardım edeyim demistim.Sonrada oturma grubu alayim haki perdeleri en al ozaman demistim.Diger eşyalar zaten var.Ben de onun almadiklarini alacaktim klima masa ayakkabilik mutfağa ek dolap vs.Altin alma demistim ama yok almak lazım demişti.kupe kolye...Ben buna 7bin de para vermiştim parca parca önceleri araba için..Onun birini geri istemiisim. ..Işte bu diyalogu sevmemiş.. O dialologu sevmemiş..Beni denemişmiş.

Dusunecem dedi..20 gun oldu .Bu buluşma da iki hafta once.Ama iki haftadır canım demeyi anında kesti daha az aramaya başladı..

Ben evine gittim sık sık aramı iyi tutmak için..
Seni engellemiş gibi olmak istemiyorum bildiğin gibi yap ama sen böyle beni düşün demistim gidip geldikçe..

Teli birkerede açmaz nerdeyse bir yildir. ona laf ediyorum artık bu olay üstüne iyice kudurdu.hicbitsey dedittirmez oldu
.Dün buluşma ayarladım.. Ben daralıyorum ne olacağız diye...Yine bahanelar. Ben eşya icin çok gezmiş karar verememisim huuzru önemseyen insna bunları çok düşünmezmis.

Ben gezme dersindeymişim sürekli. Onu zorluyormusum.Sik görüşmek istiyormusum (.Bir haftayı geçince görüşmek istiyordum artık .)
.Firsat vermiyormuşum ona.
Ilgi için çok dırdır ediyormuşum.Benle mutlu olur mu onu düşünüyormuş.. O an birsey diyemedim fazla uzuntuden..

Geri bas biraz dusuneyim dedi.

Akşamına mesajla bahsettigi kirildigim şeyleri yazdım.Uzuntumu belirttim..(arada ilgisizliğinden dolayı sitemler yazardim) Cok kizdi..Yazistik derken daha da kızdı kizginlikla bitirdi..
Kızlar ben elimden geleni yapmadım mi?Onu biraz da rahat bırakmak isterdim ama bu kusluk bana çok stres vermişti.. Nefes alamaz olmuştum

Hoş böyle de rahat değilim
..Adam bitirecekmi sizce..yazar mi.. Benim yapabileceğim başka birşey varmı?O konudan bahsettiğine cok pişman oldum.Cok büyütmedi mi sizce?Burnumdan getirdi resmen belki de tamamen bitirecek buyuzden..

..
Sanki maddi olarak istediği gibi olmayacağımı anladi da yan mi çiziyor.. Bunu kendine soyledim bugun yok diyor tabi..Gerçekten mi kafasi karisiyor..Yada burnumu diger seylerle beraber surtmek mi istiyor..Bilsemki surtmek icin yapiyor ;yine rahat olacaktim..Ne diyorsunuz?
Adam seni değil maaşını seviyor, net. Asla evlenme. Seni çatır çatır yiyecek maddi anlamda. Tek beklentisi bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X