Evlatlık olup olunmadığı nasıl anlaşılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kac yasindasiniz bilmiyorum ama 25'ten buyuk degilseniz (ortalama bi yas soyledim) kayitlarin karistirilmasi gibi seyler pek mumkun degil. Yasalarimiz geregi anne evli olsun olmasin hastanede dogum yaptiysa eğer cocuk otomatik olarak anne ustune yaziliyor, baba ancak nufus memurluguna gidip "bu cocuk benim" diye beyanda bulundugunda cocugun baba adi nufusuna gecmis oluyor.

Bunu neden anlattim

1) uvey oldugunuzdan suphe ettiginiz kisi babaniz olsa durum oldukca mantikli olabilirdi, cunku babayi uydurabiliyorsunuz bir şekilde ama anne cok zor (bazen dedeler torunlarinin babasi olarak yazılabiliyor, evlilik disi olunca ozellikle)

2) oz diye dusundugunuz kadin hastanede dogum yaptiysa muhtemelen nufus kayit tarihlerinizde farklilik olabilir (dogum tarihi ve nufus kayit tarihi arasında ciddi zaman farki)

3) sanmiyorum ki hiçbir kadin kocasinin yasak askinin meyvesini ustune almaz, ayrica evliyken baska bir kadindan cocuk yaptiginizda ustunuze almak da bir sakinca yok, yani eş kabul ettikten sonra oz annenin nufusta gozukmesi sorun olmuyor. (Bir tanidigimin bu sekilde cocugu var, arkadasimla evli başkasından cocugu var ve nufusunda kayitli)

Ben ailenizin icinde yasanan o ben bu cocugumu alirim sen de digerini al konusunun, annenizin evlat ayirmasindan oteye gitmedigini dusunuyorum acikcasi, eger siz aldatildigi doneme denk geldiyseniz size karsi icinde aptal bi hirs olabilir.

Muhtemelen ekonomik özgürlüğünüz var diye düşünüyorum, bu herkes için geçerli olmayabilir ama ben de böyle düşünüyorum yani ben de bakmazdım ve direkt boşanırdım. Yani bu olay çok eski bir zaman diliminde gerçekleşti ve benim babam genç iken kadına değer veren biri değildi. Şimdi değişti tabii.
İyi de ortaokulda sıra arkadaşımın teyzesi vardı kendinden 2 yaş küçüktü.
Dedesi metresinden çocuk yapıyor ayrılıyorlar kadın çocuğa bakmıyor. Adam getiriyor anneannesine, kadın o kadar güzel bakıyordu fakat kız gerçeği biliyordu.
Bu saklanacak bir şey değil ki.

Mahrumiyet bölgesinde kimsesi olmadan zorba bi kocanın elinde anneniz dayaktan korkmuş susmuş bir kadın mı???

Ben olsam kesinlikle DNA Desti yaptırirdim. Diğer türlü saçma olur çünkü sormak falan. Değilseniz komik olur yani. Güçlü bir şüphe yok gibi. Ama düşük ihtimalli olması da aklımı karistirir. İçim rahat etsin diye yaptırirdim.

Özel laboratuvarlarda dna testi yapılıyor mu acaba? Araştırın bence ve yapılıyorsa annenizin saç telini alıp gidip yaptırın testi rahat edin

Madem sgk lı işiniz var
Hemen yarın gidip DNA testi yaptırın.
Sonuçta aileniz öz çıkmaz ise
Test sonucu ile gidin karşılarına ve de durumu anlatmalarını isteyin.

Ama babam kesin benim babam bundan eminim. His olarak da babama babalık hissederim ve çok severim.
Sevin tabi kimse sevmeyin demiyor ama size açıklama yapmak zorunda. Sağa sola sperm salıp çocuk mu toplamış açıklasın. Bilmeye hakkınız var ve bu hakkınızı elinizden alıyor. Kusura bakmayın benim babam olsaydı ya söylersin ya da çeker gidersin hayatımdan derdim. Kadına değer vermediğini hatta sizi dövdüğünü de yazmışsınız. Yere batsın babalığı. Eğer anneniz üveyse asıl onu sevin, size bakmış büyütmüş. Benim değil bana ne dememiş, kendi çocuğundan ayırmamış.

Etrafta konuşuluyor, bir sürü ipucu bırakılıyor ama kimse sizinle oturup gerçeği konuşmuyor. Ya mezara kadar sus belli etme ve belli edilmesine izin verme ya da konuş açıkla. İlkokul çocuğu değilsiniz, yetişkin kadınsınız. Acaba şöyle mi böyle mi demek yerine gidin bir laboratuarla görüşün. Kesin sonuç için ne gerekiyor sorun, yanlış bilmiyorsam kökü olmayan saç teli DNA testi için işe yaramıyor.

Benzerlik bi kisas degil bence bende anneme hic benzemiyorum annem renkli gozlu ben kahverengi gozluyum madem size kuzeniniz soyledi sizde kuzeninizi sıkıstiırın sen bana boyle boyle demistin kafama takildi diye

Bunu yapabilirler mi merak ettiğim tek şey bu babam öz muhtemelen ama sonradan annem kendi üstüne aldıysa e devlet soy ağacından çıkar mıydı? Öyleyse benim kuzenim istanbulda hukuk okuyordu anlamaz mıydı? 23 yaşında öğrendi
Kütük bilgilerinden çıkmaz sanırım çünkü evlatlık olduğunuz gizli olduğu için prosedürde de gizli olduğu için kimin üzerine kayıtlı ise ebeveynlik onların çıkar sanırım merak ettim bak şimdi hangisi çıkar acaba

Kan grubunuz ele verebilir aslında ama kuzenim A negatif 4 kere test yapıldı A pozitif iki kişiden nasıl oldu bu diye. Olabiliyormuş bazen. Ama kuzenim kardeşiyle de birebir aynı yani bi uveylik yok.
Annemin kuzeni eltisinin çocuğunu almış zamanında. Cocugu olmuyor diye 5. Cocugunu vermis kadin. Biz bilirdik uvey olduğunu. Söylediler 13 yaşında falandı. İki aile ile de görüşüyor. Çok problem cikartmadi çünkü alan taraf çok daha zengin. Hatta uçurum var maddi olarak.
Bence annenizden örnek alıp gidin hastaneye
Maddi durum sizce kalpte görünmeyen yaralarına şifa olur mu? Kimse bilmez ki o çocuk içinde ne yaşıyor diye en basitinden benim kafamdan geçirdiğim yahu 4 tane çocuk eve sığmış da bi ben sığamamışım derim.

Halam da sen babana benziyorsun demişti ben de anneme benzemiyor muyum demiştim hangi annen demişti mesela😅 yani arkadaşlarım da benzetmez pek anneme

Yani şöyle hatta o kadın bir kere babamı aramıştı ve annemle babam o gün çok şiddetli kavga etti annem kendi doğurduğuna emin olduğum kardeşimin adını söyledi onu alıp gidicem dedi. Babam da benim adımı söyleyerek onun için aramıştı falan dedi hatta bende şaşırdım güldüm. Garip yani. Öz isem de garip bir durum.
Bu işte bir bit yeniği var gibi umarım yanılgıdır ama ben de sizin çocukluk travmalarım var geçmişi çok hatırlayamıyorum diye yazdığınızda bu mesajlarla birleşince şüphelendim.

Ben en iyisi anneme gidip şakayla karışık kuzenimin de annesi öz değildi nasıl öğrendi acaba falan diyeyim, her çocuk bunu bilmeli aslında falan diyeyim, belki annem o sekilde konusur hem de kalbini kırmamıs olurum bende
Siz şakayla karışık falan demeyin kuzenim bana bunları söyledi niye söyledi bu işin aslı astarını öğrenmeden bana rahat yok deyin bakalım tavırlar değişecek mi?

İki cocuk annesi olarak yazıyorum.
Öz be öz çocuklarım olacak hayatta ne evlatlık alırım ne de eşimin yasak ilişkisinden olan çocuğa bakarım.

Sadece bir hassas noktam olabilir çok yakın arkadaşım olur vefat eder çocuğuna bakacak kimse olmaz ise alır bakarım.
Neden evlatlık almazsınız yasak ilişkiden değil de normal bir evlatlığı neden almazsınız hep kafamı kurcalamıştır bu neden koruyucu ailelikte bile toplulumuz geri duruyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X