• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinmek Isteyen Anne Adaylari Bebeklerini Emzirebilmek icin Neler Yapmali?

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Not: Goat's rue (keçi sedefotu) en büyük özelliği süt yapıcı olmasının yanı sıra, göğüs dokusunu geliştirmesi.. Bizler doğum yapmadığımız için göğüs dokumuz hamilelikteki değişimi yaşamıyor, bu bitkisel takviye o açığı kapatmaya yarıyor.

canım siteye baktım ama pek bişey anlamadım, siparişini nasıl veriyoruz bunun?? kapıda ödeme mi havale mi kredi kartı ile ödeme gibi bişey yoktur heralde

Hakkını helal et burayı görmedim, keşke özel mesaj atsaydın.. Okuduğum kitaba göre hemencik sana yazayım, inşallah uygulayabilirsin. Öncelikle jinekologa gidip prolaktin hormonunu artırıcı çay ve ilaç istemelisin. Anne sütüne geçip geçmediği ya da bebeği etkilemesi sonucunda bilgi sahibi olman gerekiyor. Bana lactabol verdi, süt artıcı granül, çay gibi içiyorsun. Ama bu sadece işe yarayacağını sanmıyorum. Öncelikle hemen bir pompa almanı tavsiye ederim. Pompayla göğsünü uyararak süt kanallarını harekete geçirmelisin. Başladığın ilk hafta öncelikle günde 8-10 kere (yani 2 saatte bir) göğüslerini 5'er dakika sağman gerekiyor. Ben philips avent in hem elektrikli hem manuel olan bir ürünü var onu kullanıyorum, çantalı, her yere peşimde götürürken kolaylık olsun diye bu modeli tercih ettim. İlk hafta sonrasında ikinci haftadan itibaren yavaş yavaş pompa seviyesini arttırıp 10'ar dakika göğüslerini sağman gerekiyor. Yine günde 8-10 defa oalcak şekilde. Bu anlattığım gibi 6 haftaya kadar devam ediceksin, ztn ilk hafta sonrası minik bir sıvı geliyormuş ama sütün gelmesi 1-2 ayı bulabiliyormuş, artması fln.. Ama tüm bunların yanı sıra bitkisel olarak göğüs dokunu hamilelikteki gibi geliştirmesine yardımcı olucu destek alabilirsin. Türkiyede yok diye biliyorum ama amazon.com'dan aldırabilirsin. Ben yeni başladım, internette araştırmanı tavsiye ederim. Adı Goat's Rue. Motherlove markasının kapsüllü ürünü var, acil olarak ondan sipariş vermeni öneriyorum. Ah keşke yazsaydın bana daha önce söylerdim bunları hakkını helal et. Linki paylaşıyorum. Amazon.com: Motherlove Goat's Rue Vegetarian Capsules, 120 Caps: Health & Personal Care

Amazon'un karogları genelde yavaştır, o yüzden hızlı kargo seçeneğini seçmeni tavsiye ederim. Benim arkadaşım yurtdışından gelirken getirdi, gelen birileri varsa onlara da aldırabilirsin.

Tüm bunları profesyonel bir görüş olarak düşünme lütfen. Ben de bir anne adayı olarak kendi araştırmamı yaparak bunları buldum ve kullanmaya çalışıyorum. Goat's rue ya başlayınca lactabol'u bıraktım. Herhangi bir ilaç kullanmak istediğinde doktora danışmanı tavsiye ederim. Goat's rue nun türkçesi keçi sedefotu. Doğada süt yapıcı ve meme dokusunu geliştirici en etkili bitkilerden biri. En azından bir iki ay goat's rue dan kullanıcam ben mesela, bir yandan da göğüslerimi pompalıcam. 120 kapsül 40 gün fln yetiyor, çünkü sabah öğle akşam kullanmak gerekiyor ve daha etkili olabilmesi için ilacı içmeden 15 dk önce ve içtikten 15 dk sonra sıvı tüketmemek gerekiyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Soruların olursa özele gelebilirsin, elimden geleni yapmaya çalışırım.

canım bir de sütünün geleceğine olan inanç ve bol su. çok basit biliyorum ama çok etkili. göğüslerinden süt taşarken hayal et kendini. demenesi bedava, sonra bana teşekkür de edersin inşallah :)

bu aralar ihmal ettim süt işini haftaya yeniden bismillah diyip başlamam lazım
süper bilgiler paylaşmışsın
hepsini tek tek okumam lazım
bu arada bu gece seni rüyamda gördüm bakalım rüyam gerçek çıkıcak mı

canım bende bir süre ailemde klaldım orada yapamadım pek...prolaktine baktırmadım canım adetim yaklaşıyor ondan biraz yükselmiş olabilir...ama çalışmaya devam ettiğim sürece ve bazende bebeğe veriyorum memeyi inan gögüslerede değişim oluyor...şimdi süt arttırıcı ilaç ve laktamil siparişi vereceğim...hayırlısı artık...

Deneyimlerini fırsat buldukça paylaşırsan sevinirim. :)

canım siteye baktım ama pek bişey anlamadım, siparişini nasıl veriyoruz bunun?? kapıda ödeme mi havale mi kredi kartı ile ödeme gibi bişey yoktur heralde

Kredi kartıyla, ingilizce bir website. Kargo ücreti fazla olabilir ama zaten sitede hesabı görebiliyorsunuz. İngilizce bilen tanıdıklarınız varsa amazon a üye olup sipariş verebilirsiniz. Türkiyeye gönderim yapıyorlar, ama bu ürün için spesifik olarak bilemiyorum. Bana arkadaşım yurtdışından gelirken getirdi. Motherlove ürünlerini aratabilirsiniz google'dan

canım bir de sütünün geleceğine olan inanç ve bol su. çok basit biliyorum ama çok etkili. göğüslerinden süt taşarken hayal et kendini. demenesi bedava, sonra bana teşekkür de edersin inşallah :)

Ayyy inşalllah, amiiiinnnn :) herkes öyle söylüyor psikolojik olarak gerçekten istemek de çok etkiliymiş.
İnşallah becerebilirim ;)

bu aralar ihmal ettim süt işini haftaya yeniden bismillah diyip başlamam lazım
süper bilgiler paylaşmışsın
hepsini tek tek okumam lazım
bu arada bu gece seni rüyamda gördüm bakalım rüyam gerçek çıkıcak mı

İnşallah hepsinin faydasını görürsün ve kızını göğüslerin taşa taşa emzirirsin :)
Hayırlara gitsin inşallah. Güzel şeylere yoruyorum. Anlatmak istersen burdayımmm :))

İnşallah hepsinin faydasını görürsün ve kızını göğüslerin taşa taşa emzirirsin :)
Hayırlara gitsin inşallah. Güzel şeylere yoruyorum. Anlatmak istersen burdayımmm :))

cevabını yeni gördüm rüyamıda unuttum sayılır
hatırladığım kadarıyla mart ayı civarı benim kızım gelmiş sende yanımdasın benden sonra sana vericekler diyorum

merhaqba kızlar süt çalşamaları devam ediyor....humanana still çayı ayrıca lactamil saraçoğlunun incir-havuç kürü sabah -akşam dereotu ,bal kabağı ,haftada üç gün bulgur pilavı yiyorum ...ayrıca bebeişe mama verirken mamadan az gösüme sürüp emmesini sağlıyorum...günde 7-8 defa manuel gögüs pompası kullanıyorum...az az süt geliyor ama tabi bebeişe yetmez...inşallah en kısa zamanda artar...sizlerde durum ne kızlarrrrrrrrrrrr

cevabını yeni gördüm rüyamıda unuttum sayılır
hatırladığım kadarıyla mart ayı civarı benim kızım gelmiş sende yanımdasın benden sonra sana vericekler diyorum

Hayirlara gitsin insallah. Ben hep icimden subat sonunda gelcekmis gibi dusunuyordum, sorun degil mart da olur yeterki saglikli olsun yavrum :) ikimiz de biran once kavusuruz kizlarimiza insallah

merhaqba kızlar süt çalşamaları devam ediyor....humanana still çayı ayrıca lactamil saraçoğlunun incir-havuç kürü sabah -akşam dereotu ,bal kabağı ,haftada üç gün bulgur pilavı yiyorum ...ayrıca bebeişe mama verirken mamadan az gösüme sürüp emmesini sağlıyorum...günde 7-8 defa manuel gögüs pompası kullanıyorum...az az süt geliyor ama tabi bebeişe yetmez...inşallah en kısa zamanda artar...sizlerde durum ne kızlarrrrrrrrrrrr

Ben yediklerime dikkat etmiyorum henuz :/ ama pompaya devam ediyorum, bitkisel ilaca devam. Bulgur pilavi sindirimde zorluk yapar mi o kadar sık yendiğinde? Eğer yapmıyorsa ben de tüketeyim madem. Severim zaten ;) bende süt fln gelmiyor henüz ama hafif sızlamaya başladı göğsüm, iyiye işaret sanırım bu :)

gögüslerin sızlaması iyiyye işaret canım...bende de öyle şarıl şarıl değil sadece agız sütü derler ya ondan geliyor...bakalım artık....bulgur sindirim zorluğu yapmıyor canım...ama senin bünyeyi bilemem tabi....yediklerine dikkat et...saraçoğlunun sitesinde sütü azaltan ve arttıran bitkiler ve sebzeler var ona dikkat et....

Kızlar bol bol hurma incir bulgur dereotu tüketiyorum. Memeuçlarım nemlenmeye başladı, nokta kadar sıvı görüyorum, dualarınızı esirgemeyin. Pompalamaya devame diyorum. Gelişmeleri bildireceğim. Bir yandan da bitkisel ilaçlara devam ediyorum. Sizler ne alemdesiniz acaba? :)

bende yolun başındayım tedavi oluyorum evlat edinmek isteyen varsa daha dünyaya gelmedi 3 ayı var erkek bebek isteyen hastaneden avukat aracılığı ile alcak kimse kimseyi tanımıcak ulaşın bana yuvası olsun bi tanıdığımın bana gelmiş ietermisin gayri meşruh bir bebekmiş bnde benim için çok erken dedim isteyen olursa haberleşelimmm

Kızlar bol bol hurma incir bulgur dereotu tüketiyorum. Memeuçlarım nemlenmeye başladı, nokta kadar sıvı görüyorum, dualarınızı esirgemeyin. Pompalamaya devame diyorum. Gelişmeleri bildireceğim. Bir yandan da bitkisel ilaçlara devam ediyorum. Sizler ne alemdesiniz acaba? :)

Canım merhaba, uzun zamandır yazmamışsın.. Ne durumdasın. Sütün geldi mi? Bebişin geldi mi :) Ben de yeni başvurdum evlat edinmek için. Kızımı bekliyorum. Bursadayım umarım çabukcak gelir yavrum... Paylaşımlarını okudum çok teşekkür ederim. Ben de bebeğimi emzirmeyi çok istiyorum. İnş başarabiliriz hepimiz..

Canım merhaba, uzun zamandır yazmamışsın.. Ne durumdasın. Sütün geldi mi? Bebişin geldi mi :) Ben de yeni başvurdum evlat edinmek için. Kızımı bekliyorum. Bursadayım umarım çabukcak gelir yavrum... Paylaşımlarını okudum çok teşekkür ederim. Ben de bebeğimi emzirmeyi çok istiyorum. İnş başarabiliriz hepimiz..

Sutum geldi. Bebegim gelmedigi ve ne zaman gelecegi hala belirsiz oldugu icin uyguladigim seyleri ve pompalamayi biraktim, dolayisiyla sutum de gitti.
Amin insallah. Umitsizim ben artik. Moralmen cokmus durumdayim. Allah imtihanlarimizi kolaylastirsin insallah.
Bursa'dan basvurdunuz yanilmiyorsam? Siraniz hizli gelecektir. 1 ay icerisinde calismalara baslamanizi oneririm yavastan.

Sutum geldi. Bebegim gelmedigi ve ne zaman gelecegi hala belirsiz oldugu icin uyguladigim seyleri ve pompalamayi biraktim, dolayisiyla sutum de gitti.
Amin insallah. Umitsizim ben artik. Moralmen cokmus durumdayim. Allah imtihanlarimizi kolaylastirsin insallah.
Bursa'dan basvurdunuz yanilmiyorsam? Siraniz hizli gelecektir. 1 ay icerisinde calismalara baslamanizi oneririm yavastan.

Canım vardır herşeyde bir hayır... Umudumuzu kaybetmeyelim hiçbir zaman... Evet biz Bursa'dayız... Kızda sıra olduğunu söyledi uzmanımız ama kısmet..

Canım vardır herşeyde bir hayır... Umudumuzu kaybetmeyelim hiçbir zaman... Evet biz Bursa'dayız... Kızda sıra olduğunu söyledi uzmanımız ama kısmet..

Valla hikayemi okudun mu bilmiyorum ama herkesin sureci farkli.. Kimi geliyo basvuruyor 3 ay sonra kavusuyor bebegine, kimi 3 yil sonra. Gercekten Allah hepimizin yardimcisi olsun. Bizim siramiz aslinda gelmis olmasi gerekiyordu, bizden aylar sonra basvuranlar bile gozumun onunde bebeklerine kavustu ama biz beklemek zorundayiz! Yas ve evlilik suresi detaylarindan dolayi bebek vermiyorlar. E o zaman madem niye bastan yanlis bilgilendiriyorsun oyle degil mi? Yazik degil mi benim emegime, hazirligima, ugrasip didindigim sutlerime.. Simdi dondurucudakilerin hepsi cope gidecek cunku surelerinin dolmasina az bir zaman kaldi. Bir daha ayni gucu kuvveti bulabilir miyim haftalarca sabirla inatla ugrasip didinip sutum gelmesi icin caba sarfedebilir miyim hic sanmiyorum.. Cok zor bir surec. En dip noktamdayim suan. Rabbim hayirlara cikarsin insallah. Oyle umudumuzu kaybetmeyelim demekle olmuyor maalesef.. Keske o kadar basit olsaydi hersey..

Soyle de sacma bir durum var. Hukuken disaridan kendimiz bebek bulur ve aileyle anlasirsak sikinti yok, alabiliyoruz. O da biraz nasip.. Zor gunler geciriyorum. Allah bu gunlerimi aratmasin insallah. Dualarinizda beni unutmayin.

Sut konusunda sorunuz olursa yardimci olmaya calisirim. Burdan da, ozelden de..

Valla hikayemi okudun mu bilmiyorum ama herkesin sureci farkli.. Kimi geliyo basvuruyor 3 ay sonra kavusuyor bebegine, kimi 3 yil sonra. Gercekten Allah hepimizin yardimcisi olsun. Bizim siramiz aslinda gelmis olmasi gerekiyordu, bizden aylar sonra basvuranlar bile gozumun onunde bebeklerine kavustu ama biz beklemek zorundayiz! Yas ve evlilik suresi detaylarindan dolayi bebek vermiyorlar. E o zaman madem niye bastan yanlis bilgilendiriyorsun oyle degil mi? Yazik degil mi benim emegime, hazirligima, ugrasip didindigim sutlerime.. Simdi dondurucudakilerin hepsi cope gidecek cunku surelerinin dolmasina az bir zaman kaldi. Bir daha ayni gucu kuvveti bulabilir miyim haftalarca sabirla inatla ugrasip didinip sutum gelmesi icin caba sarfedebilir miyim hic sanmiyorum.. Cok zor bir surec. En dip noktamdayim suan. Rabbim hayirlara cikarsin insallah. Oyle umudumuzu kaybetmeyelim demekle olmuyor maalesef.. Keske o kadar basit olsaydi hersey..

Soyle de sacma bir durum var. Hukuken disaridan kendimiz bebek bulur ve aileyle anlasirsak sikinti yok, alabiliyoruz. O da biraz nasip.. Zor gunler geciriyorum. Allah bu gunlerimi aratmasin insallah. Dualarinizda beni unutmayin.

Sut konusunda sorunuz olursa yardimci olmaya calisirim. Burdan da, ozelden de..

Canım çok haklısın, yanlış bilgilendirme sebebiyle zor günler geçirmişsin.. Ama bu sıkıntılar da bizim hamileliğimiz diyorum... Ve ben de geçmişimde çok zor günler geçirdim... Allah'a şükür bugünüme şimdi. O yüzden diyorum her zaman umut vardır... Kafadan sallamıyorum yani :):):) Yani üzülüp ağlamakla olsa hep beraber üzülüp ağlıyalım dimi.. Ama olmuyor işte... Tabii seni anlıyorum başkalarının hatası nedeniyle onca umutlandın hazırlandın... Ama napalımm Allahım beterinden korusun... İnşşş zamanı gelince hepimiz anne baba olucaz... Kanunlardaki farklılıklar, saçmalıklar ne yazık ki çok.. Aslında dışardan almak istemiyoruz ama bizi bu yola sevk ediyorlar işte sende olduğu gibi değil mi?
Şimdi kurum şartları için ne kadar daha beklemen gerekiyor canım?

Back