Hakkını helal et burayı görmedim, keşke özel mesaj atsaydın.. Okuduğum kitaba göre hemencik sana yazayım, inşallah uygulayabilirsin. Öncelikle jinekologa gidip prolaktin hormonunu artırıcı çay ve ilaç istemelisin. Anne sütüne geçip geçmediği ya da bebeği etkilemesi sonucunda bilgi sahibi olman gerekiyor. Bana lactabol verdi, süt artıcı granül, çay gibi içiyorsun. Ama bu sadece işe yarayacağını sanmıyorum. Öncelikle hemen bir pompa almanı tavsiye ederim. Pompayla göğsünü uyararak süt kanallarını harekete geçirmelisin. Başladığın ilk hafta öncelikle günde 8-10 kere (yani 2 saatte bir) göğüslerini 5'er dakika sağman gerekiyor. Ben philips avent in hem elektrikli hem manuel olan bir ürünü var onu kullanıyorum, çantalı, her yere peşimde götürürken kolaylık olsun diye bu modeli tercih ettim. İlk hafta sonrasında ikinci haftadan itibaren yavaş yavaş pompa seviyesini arttırıp 10'ar dakika göğüslerini sağman gerekiyor. Yine günde 8-10 defa oalcak şekilde. Bu anlattığım gibi 6 haftaya kadar devam ediceksin, ztn ilk hafta sonrası minik bir sıvı geliyormuş ama sütün gelmesi 1-2 ayı bulabiliyormuş, artması fln.. Ama tüm bunların yanı sıra bitkisel olarak göğüs dokunu hamilelikteki gibi geliştirmesine yardımcı olucu destek alabilirsin. Türkiyede yok diye biliyorum ama amazon.com'dan aldırabilirsin. Ben yeni başladım, internette araştırmanı tavsiye ederim. Adı Goat's Rue. Motherlove markasının kapsüllü ürünü var, acil olarak ondan sipariş vermeni öneriyorum. Ah keşke yazsaydın bana daha önce söylerdim bunları hakkını helal et. Linki paylaşıyorum.
Amazon.com: Motherlove Goat's Rue Vegetarian Capsules, 120 Caps: Health & Personal Care
Amazon'un karogları genelde yavaştır, o yüzden hızlı kargo seçeneğini seçmeni tavsiye ederim. Benim arkadaşım yurtdışından gelirken getirdi, gelen birileri varsa onlara da aldırabilirsin.
Tüm bunları profesyonel bir görüş olarak düşünme lütfen. Ben de bir anne adayı olarak kendi araştırmamı yaparak bunları buldum ve kullanmaya çalışıyorum. Goat's rue ya başlayınca lactabol'u bıraktım. Herhangi bir ilaç kullanmak istediğinde doktora danışmanı tavsiye ederim. Goat's rue nun türkçesi keçi sedefotu. Doğada süt yapıcı ve meme dokusunu geliştirici en etkili bitkilerden biri. En azından bir iki ay goat's rue dan kullanıcam ben mesela, bir yandan da göğüslerimi pompalıcam. 120 kapsül 40 gün fln yetiyor, çünkü sabah öğle akşam kullanmak gerekiyor ve daha etkili olabilmesi için ilacı içmeden 15 dk önce ve içtikten 15 dk sonra sıvı tüketmemek gerekiyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Soruların olursa özele gelebilirsin, elimden geleni yapmaya çalışırım.