- 28 Kasım 2010
- 41.699
- 138.204
- 798
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
yaniliyorsunuz..Tebrik ederim sizi, benim 3 tane oğlum var ve daha 5 çocuğa bakabilecek olanaklarımızda var. Hani 3 çocukla zaten böyle bişeyi hiç düşünmemiştim ama konunuzu okuyunca bir başka çocuğa annelik yapamayacağımı farkettim. Ne güzel bir anne olduğunuzu düşündüm. Hayatımın sonuna kadar başka bir çocuğun sorumluluğu, psikolojisi, ergen kahrı benim altından kalkabileceğim bişey değil. Kendi çocuğunuz varken bi çocuğu evlat edinmek, birinin hayatını Yeni baştan şekillendirmek, topluma faydalı düzgün bir nesil yetiştirmeye katkıda bulunmak her iki dünyada da ihya olmalısınız.
İçimdeki ses dediki: ya kendi kızına ablalık yapsın, oynatsın, yedirsin, giydirsin, sorumluluğu paylaşsın diye besleme niyetine almak istiyorsa
Sus kötü melek çok ayıp, var işte benim kötü yanlarım kusura bakmayın geliveriyor aklıma
Size kötü bir kalıp giydirmeye çalışmadım, lütfen yanlış anlamayın. Ben aslında kendimi eleştirdim. Yapmaya çalıştığınız şey herkesin yapabileceği bişey değil, tebrik ederim. İçimdeki ses ayıp etti biliyorum ama böyle bir gerçek var ülkemizde. Bin dolara bakıcı çalıştırmak yerine bu yola giren insanlarda var. Umarım bir çocuğun hayatını değiştirebilecek bu durumu yaşarsınız. Kolay gelsinyaniliyorsunuz..
kizimin bir ablasi zaten var..
19 yasinca bakici ablasi..
ben ona bakici gozu ilede bakmiyorum.
cevrem de bilir ona yaptiklarimi..evimin kizi dedigimi..
kendi kendimi anlatmak istemiyorum.
en iyisi susayim...
Aynen yaa tamamen evlat edinilen cocuga adapte olunacak ve bebek biraz 2. Sirada kalacak ister istemez bence kiziniz buyusun oyle karar verin hatta onla gidip evlat edinin kiziniz 8 yaslarindayken falan anlama caginda tam ve 1 Yada 2 yas evlatlik Alin hatta bebek Alin onlarin bakima ihtiyaci var ahh mumkun olsa herkes alsa yetimhane nasi bir yer Kim bilir yazik yavrulara ama karsina ne cikacanida bilemiyorsunkiKızınıza yazık olur.çocukların uyum sağlaması kolay olmuyor o arada kızınıza bir zarar gelse siz çocuğa karşı aynı sevecenlikle yaklaşabilecek misiniz?bunları iyice düşünmelisiniz.kızınız biraz daha büyüyünce evlat edinseniz bu sefer kızınız da benimsemeyebilir.çok riskli birşey bin kere düşünün lütfen.yakın çevremde çok evlat edinen var.uyum ciddi bir sorun.
Teoride çok haklısınız.Merhaba
Ögretmen lojmaninda kaliyoruz.Ben ogretmenim.
Eşim belediyede idari amir devlete bagli.
tabi çok zengin degiliz ama bide kira gelirimiz var.
ben isin parasindada degilim,bir cocugun bence sevgiye ilgiye daha cok ihtiyaci var.
elimizden gelen herseyi yapariz elbet maddi olarakda.
şukur bu konuda bi derdimiz yok.
Belki ozel okula veremeyiz ama birebir ilgileniriz herseyleri ile tüm ilgimizle.
evet bi bebek daha dusunuyoruz.
bu sene içerisinde.
kizim bakici ablasini cok seviyor.
kendinden buyuk arkadaslari var ilk okula giden cok keyif aliyor onlardan.
kabul eder diye dusunuyorum.
kiskanc biri degil.
bebekleri kucagima alinca gekip virlikte seviyor benimle.
ama.tabi bu durum farkli.
gidip geliyor surekli dusuncelerim.
ama kizim daha fazla buyumeden karar vermem gerekiyor
illa bir nedeni olmasina gerek varmi..M ManzaramDeniz ben oncelikle sizi tebrik ederim. Başlamak basarmanin yarisidir. Belki o çocuga yetemeyeceksiniz , ama kimbilir belki kendi cocugunuza da yetemeyeceksiniz? Bunun evlatlikla alakasi yok. O yuzden buradaki bazi yorumlara katilmiyorum. Eger eşiniz ve siz istiyorsaniz neden olmasin ? Ama yanliş anlamayin aklima takilan birsey var.
Neden bakıma muhtaç ilkokul çağlarında bir çocuk demek yerine , ilkokul çaglarinda bir kiz dediniz ?
Yani sizi kıza iten şey nedir ? Bakıma muhtaç olması evlatlık almanız bakımından yeterli degilmi ?
Lütfen yanlis anlamayin sadece bir soru işareti oldu eminim mantikli bir açiklamanizda vardir.
Ya orda karpuz secer gibi su cocugumuz olsun demiyolar bence bi ortama giriyolardir iclerinin cocuga cocugunda onlara isindigi bir cocugu alacaklardir eminim. Sanmiyorum yani sikinti olacağını. Zaten sevgiye aclar benim okulumda vardı severdik ilgilenirdik okulda kiz her teneffüs gelirdi bacagimiza yapisirdi o biçimEvlatlik almayi sonuna kadar savunan biriyim ama sizin durumunuzda bana com uygun gelmedi acikcasi , kiziniz cok kucuk , evinize yeni gelecek olan 6 yasindaki yavru size pat diye anne baba demeyecek , cocukcagiz belki de hayatinizi cehenneme cevirecek , bunu cocugu suclamak adina soylemiyorum sadece cok zor kosullarda yasiyorlar ve oyle eve girer girmez aileye adapte olamiyorlar
Ve evde bebeginiz olacak
Bence cok riskli bir yas grubu , kiziniz buyufukten sonra bebek evlat edinmeniz cok daha mantikli
Oyle ben bunu sevdim isindim bunu istiyorum diyemiyorsunuz bildigim kadariyla , esas o karpuz secer gibi oluyorYa orda karpuz secer gibi su cocugumuz olsun demiyolar bence bi ortama giriyolardir iclerinin cocuga cocugunda onlara isindigi bir cocugu alacaklardir eminim. Sanmiyorum yani sikinti olacağını. Zaten sevgiye aclar benim okulumda vardı severdik ilgilenirdik okulda kiz her teneffüs gelirdi bacagimiza yapisirdi o biçim
Olumsuz baktığınız tek bir açı bile varsa almamanızı öneririm.ben kendimden eminim inanin.
32 yasindayim.
meslegim geregide cocuklarla yillardir ic içeyim ve anneyim.
bunun üstesinden gelirim.
kizim kiskanc bir yapida degil.
ilk okul caglarinda arkadaslari var onlarla cok guzel vakit geciriyor.
bi yanim olumlu bakiyor bi yanim olumsuz
20 ki yaşlarda iki çocuğu olan bir tanıdığım aldı küçüğü henüz bebekken iki kardeş tüm ihtiyaçlarını kendi karşılayıp çocuklara bakma karşılığında aldığı parayı da çocuklara yatırarakDogal yollardan cocuk sahibi olabilenler ve hatta cocugu olanlar evlatlik alabiliyor mu? Daha once boyle bir engelvardi diye biliyorum.
İlkokul çağına gelmiş bir çocuğun kişiliği büyük oranda zaten oluşmuştur.j
ben yaş belirtmedimki.
İlkokul caglarinda olabilir dedim.
laftan anlar halde olsun istiyorum.ilkokil egitiminden alip yetistirmek istiyorum.
neden tuhaf geldiki.
Hem kardeş hem abla aynı anda gelirse kızınız için travma olabilirMerhaba
Ögretmen lojmaninda kaliyoruz.Ben ogretmenim.
Eşim belediyede idari amir devlete bagli.
tabi çok zengin degiliz ama bide kira gelirimiz var.
ben isin parasindada degilim,bir cocugun bence sevgiye ilgiye daha cok ihtiyaci var.
elimizden gelen herseyi yapariz elbet maddi olarakda.
şukur bu konuda bi derdimiz yok.
Belki ozel okula veremeyiz ama birebir ilgileniriz herseyleri ile tüm ilgimizle.
evet bi bebek daha dusunuyoruz.
bu sene içerisinde.
kizim bakici ablasini cok seviyor.
kendinden buyuk arkadaslari var ilk okula giden cok keyif aliyor onlardan.
kabul eder diye dusunuyorum.
kiskanc biri degil.
bebekleri kucagima alinca gekip virlikte seviyor benimle.
ama.tabi bu durum farkli.
gidip geliyor surekli dusuncelerim.
ama kizim daha fazla buyumeden karar vermem gerekiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?