• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Bence hazır olun. Her an yarın geliyoruz diye arayabilirler. Ya da yaz başladığı için sonbahara kalır. Umarım hızlı gelirler. Fakat sonraki görüşmelerimiz o kadar hızlı olmayabilir dediler. Sanırım biz sizinle bir gün arayla başvurmuşuz))
Aa öylemi biz şubat ayında gittik kuruma evrakları hazırlayıp 22 martta teslim etmiştik siz hangi ay ve gün başvurdunuz aceba? 1 gün ara ile başvurduysak o zaman bizede yakında gelirler inş

Merhaba 🧡

Biz oğluma kavuştuktan sonra üçüncü görüşmemizi yaptık bugün. İlk iki görüşme habersiz evde gerçekleşmişti. Üçüncü görüşme için kuruma çağırıldık. Yaklaşık 35-40dk süren bu görüşmede uzmanımız bazı sorular sordu.

🍀Günlük yeme düzeni nasıl, yemediği alerji gösterdiği gıda var mı?
🍀Güncel kilosu ve boyu, hangi doktora gidiyorsunuz?
🍀İş, ev süreçleriyle ilgili bir değişiklik var mı?
🍀Bakıcımız işe başladı onunla ilgili sorular soruldu, evden çalıştığımız için sürekli kontrolümüz altında olduğunu söyledik. sabıka kaydı ikametgah ve bulaşıcı hastalıkla ilgili belge istendi bakıcı için.
🍀Haftada kaç kez yıkanıyor?
🍀Dişi çıktı mı? Herhangi bir hastalığı var mı?

Bunlar aklımda kalanlar.

Biz de 5 ay sonra velayet davası açmak için neler yapmamız gerektiğini sorduk. Önerileri şöyle oldu;

🍀İl mahkemelerinden davayı açın ilçelerde uzun sürüyor dendi
🍀Mümkünse evlat edinme dava deneyimi olan tuttuğunu koparan bir avukat bulun dendi
🍀Bazı aileler avukat tutmamayı tercih ediyormuş ama biz tutulmasını öneriyoruz dendi
🍀Tutmasanızda biyolojik aileyle karşı karşıya gelmemek için gizlilik kararı talep edin en başında dendi avukatınız olursa o da işk iş talep etsin dendi
🍀Zaten avukat tutarsanız biz tüm görüşmeleri avukatınızla yaparak onu bilgilendireceğiz dendi

Özetle çok şükür güzel geçti, son bir görüşmemiz kaldı sonrası dava süreci inşAllah😇 Allah hepimizin işini rastgetirsin.

Selam ve Sevgilerle ❤️🧡

Selamlar Hoppa

V vertigo16 görüşmenizin olumlu geçmesine çok sevindim artık çok az bir süreniz kaldı.
Bizde haftaya pazartesi kuruma çağrıldık , görüşmemiz olacak.
Ev görüşmesi için uzmanımız eylül ayında bizi ziyaret edeceğini belirtti.
Kavuşacağımız günü beklerken zaman zar zor geçerken artık su gibi akıp gidiyor.
Bekleyen herkes tez zamanda bu mutluluğu yaşasın inşallah.
Avukat meselesine gelecek olursak bu konuda işinin ehli olan isimleri yine burada paylaşalım.

Selamlar Hoppa

V vertigo16 görüşmenizin olumlu geçmesine çok sevindim artık çok az bir süreniz kaldı.
Bizde haftaya pazartesi kuruma çağrıldık , görüşmemiz olacak.
Ev görüşmesi için uzmanımız eylül ayında bizi ziyaret edeceğini belirtti.
Kavuşacağımız günü beklerken zaman zar zor geçerken artık su gibi akıp gidiyor.
Bekleyen herkes tez zamanda bu mutluluğu yaşasın inşallah.
Avukat meselesine gelecek olursak bu konuda işinin ehli olan isimleri yine burada paylaşalım.
Bursa için bulduğumuzda ve memnun kalırsak mutlaka yazarım🙏🏻

Merhaba 🧡

Biz oğluma kavuştuktan sonra üçüncü görüşmemizi yaptık bugün. İlk iki görüşme habersiz evde gerçekleşmişti. Üçüncü görüşme için kuruma çağırıldık. Yaklaşık 35-40dk süren bu görüşmede uzmanımız bazı sorular sordu.

🍀Günlük yeme düzeni nasıl, yemediği alerji gösterdiği gıda var mı?
🍀Güncel kilosu ve boyu, hangi doktora gidiyorsunuz?
🍀İş, ev süreçleriyle ilgili bir değişiklik var mı?
🍀Bakıcımız işe başladı onunla ilgili sorular soruldu, evden çalıştığımız için sürekli kontrolümüz altında olduğunu söyledik. sabıka kaydı ikametgah ve bulaşıcı hastalıkla ilgili belge istendi bakıcı için.
🍀Haftada kaç kez yıkanıyor?
🍀Dişi çıktı mı? Herhangi bir hastalığı var mı?

Bunlar aklımda kalanlar.

Biz de 5 ay sonra velayet davası açmak için neler yapmamız gerektiğini sorduk. Önerileri şöyle oldu;

🍀İl mahkemelerinden davayı açın ilçelerde uzun sürüyor dendi
🍀Mümkünse evlat edinme dava deneyimi olan tuttuğunu koparan bir avukat bulun dendi
🍀Bazı aileler avukat tutmamayı tercih ediyormuş ama biz tutulmasını öneriyoruz dendi
🍀Tutmasanızda biyolojik aileyle karşı karşıya gelmemek için gizlilik kararı talep edin en başında dendi avukatınız olursa o da işk iş talep etsin dendi
🍀Zaten avukat tutarsanız biz tüm görüşmeleri avukatınızla yaparak onu bilgilendireceğiz dendi

Özetle çok şükür güzel geçti, son bir görüşmemiz kaldı sonrası dava süreci inşAllah😇 Allah hepimizin işini rastgetirsin.

Selam ve Sevgilerle ❤️🧡
Senin adına sevindim darısı bize olsun. 😊 zaman gerçekten çok hızlı geçiyor ama güzel geçiyor şükür 🤲

Merhaba;

Bugün kurumda ilk görüşmemiz oldu , yeni uzmanımızla ilk kez tanıştık ve olumlu geçti.
Oğlumuzla 2.ayımız oldu.:KK200:
Bu süre zarfında sağlık bilgileri istendi. Aşıları , genel sağlık kontrolü , 2 ay önce bize verilen bilgiler doğrultusunda hangi bölümlere gitmesi gerektiği ,DR. ların isimleri v.s. ....
Bunların hepsini dosya olarak hazırlamıştım zaten ve kendilerine teslim ettim.
Anne babayı ayırt edebiliyor mu? , motor becerileri gelişti mi? , yemesi , uykusu vs. sorular yöneltildi.
Biz resim ve videolarını paylaştık kendisiyle
Her şey çok güzel geçti .

Ayrıca mutlu bir haber aldık ve bu bizi çok heyecanlandırdı
Oğlumuzun biyolojik anne-baba rıza davası görülmüş ve hakim tüm hakları devlete vermiş.
Davanın bu kadar kısa sürede sonuçlanması uzmanımızı da şaşırttı ..
Geriye kaldı tek bir mahkeme ,10 ay sonra kısmetse kendi nüfus umuza geçirmek için bizim açacağımız olan.
Bundan sonrasının kolay olacağını söyledi uzmanımız
Hepimizin işi gücü rast gitsin inşallah

Bir sonraki görüşme ev ziyareti ve eylül ayında gerçekleşecek

:anne::nazar:

Herkese selammm.... Yıllar önce bu grubu gece gündüz takip edip hayaller kuruyordum bir kızım olsa diye... Şuan kalbimden olan 8 yaşında, ve sürpriz kardeşi karnımdan olan 6 yaşında iki kız annesiyim. Çok şükür..
2 cimcime anası olunca girilmiyor çok sık malesef artık. Bir an aklıma düştünüz. Şifreyi deneyerek zor buldum girdim..
Rabbim bekleyen herkesi çabucak kavuştursun evlatlarına... Dualarım hep anne olmak isteyenlerle..
Selamlar sevgiler..
Ahh baharım seni görmek ne güzel geldi ❤️ kızına kavuşma zamanın sonrasında gelen süpriz yumurtada seni takip edip kızlarına olan aşkınla önemli olan kısmı görmemi sağlamıştın güzel kızlarını yerime de öp lütfen 🥰

Selam kızlar nasılsınız?
Nasıl gidiyor?

Herkese merhabalar
Biz Ankara'dan 2019 mart ayinda basvurumuzu yapmistik. Dün erkekte 10, kizda 14. sirada oldugumuzu ogrendim. Aslinda biraz daha gerilerdeymisiz fakat bizim onumuzde bazi evraklarini getirmemis aileler oldugu icin onlarin basvurularini dondurduklarini soyledi uzmanimiz.

Benim sizlere bir sorum olacakti. Aslinda sanirim forumda cok oncelerde konusuldu bu konu fakat not almamisim. Evlat edinme ile ilgili okudugunuz, size yardimci oldugunu dusundugunuz kitaplar nelerdir?
Evlatlarina kavusmus ailelere sonsuz mutluluklar dilerim :)
Sevgiyle...

Herkese merhabalar
Biz Ankara'dan 2019 mart ayinda basvurumuzu yapmistik. Dün erkekte 10, kizda 14. sirada oldugumuzu ogrendim. Aslinda biraz daha gerilerdeymisiz fakat bizim onumuzde bazi evraklarini getirmemis aileler oldugu icin onlarin basvurularini dondurduklarini soyledi uzmanimiz.

Benim sizlere bir sorum olacakti. Aslinda sanirim forumda cok oncelerde konusuldu bu konu fakat not almamisim. Evlat edinme ile ilgili okudugunuz, size yardimci oldugunu dusundugunuz kitaplar nelerdir?
Evlatlarina kavusmus ailelere sonsuz mutluluklar dilerim :)
Sevgiyle...
Su gibi aksın sıralarınız inşallah🧡

Çocuğunuza okuyabileceğiniz kitaplar şöyle;

Seni Öyle Çok İstedim ki
Uğur Böceği Kapınızı Çalarsa
Küçük Bulut’un Annesi Kim?
Sıcak Bir Yuva

Size fikir verebilecek bildiğim evlat edinme ile ilgili iki kitap var;

Başka Bir Doğum Hikayesi
Markella’yı Beklerken

🧡

Merhabalar. Eskiler beni bilir, ilk 2016 da başvurup 2019 da kızıma kavuştum. 2021 oğluma başvurdum dün sıram belli oldu 29. Hayırlısıyla kolaylıkla gelsin inşallah. Özellikle eskiler bi selam verirse sevinirim çok emeğimiz vardı bu sayfada. Sevgiler herkese.

Merhaba arkadaşlar çok şükür bizim ev ziyaretimiz gerçekleşti herşey çok güzel iyi dediler bir sonra ki görüşme için biz kuruma gidecekmişiz orada bi odada bize sorular soracaklarmış tabi ben çok heycan yaptım sizler neler yaşadınız o gün eşim ile ayrı odalarda mi olacağız neler soruyorlar litfen beni aydinlatin

V vertigo16 cok tesekkur ederim. Kitaplara bakacagim.

mirror1981 mirror1981 biz 2020 yilinda bu surecten gecmistik. Bize ikimiz bir arada iken sorular sormuslardi ama o da sohbet havasindaydi. Bizim yazmis oldugumuz yazidan (bir suru soruya cevap veren bir metin yazmamizi istemislerdi) sorular sordular fakat yarim saatten uzun surmemisti. Siz de kolayca atlatacaksinizdir :)

Evlatlarina kavusmus olanlara mutluluklar,
Bekleyenlere sabir dilerim :)

V vertigo16 cok tesekkur ederim. Kitaplara bakacagim.

mirror1981 mirror1981 biz 2020 yilinda bu surecten gecmistik. Bize ikimiz bir arada iken sorular sormuslardi ama o da sohbet havasindaydi. Bizim yazmis oldugumuz yazidan (bir suru soruya cevap veren bir metin yazmamizi istemislerdi) sorular sordular fakat yarim saatten uzun surmemisti. Siz de kolayca atlatacaksinizdir :)

Evlatlarina kavusmus olanlara mutluluklar,
Bekleyenlere sabir dilerim :)
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim inş bizim ki de öyle sohbet havasında geçer

Merhaba yüreği güzel anneler size bir kaç sorum olacam cevap verirseniz çok sevinirim ben bir evlilik yaptım bir tane oğlum var bazı sebeplerden dolayı ayrıldık . Benim içimde hep ukte kaldı 2. Bir evlat . Ben tek çocuğum ve yavrumunde tek kalmasını istemiyorum . En büyük hayalim olan evlat edinmeye başvurmak istiyorum . Hem ikinci çocuğum olsun oğlumunda kardeşi olsun istiyorum benim için doğurmakta o sıraya girip beklemekte aynı şey . Acaba sorun çıkarmı boşanmamdan ötürü birde en çok aklıma takılan şey evimiz 3+1 anane dedeyle yaşıyoruz hepimize ayrı oda düşüyor . Evladım olduğunda büyüdüğünde oğluşumla aynı odada kalacak mecburen o yüzden sorun çıkarmı başka bir oda şartmı ev kira değil kendi evimiz . Cevap verirseniz memnun olurum

Merhaba yüreği güzel anneler size bir kaç sorum olacam cevap verirseniz çok sevinirim ben bir evlilik yaptım bir tane oğlum var bazı sebeplerden dolayı ayrıldık . Benim içimde hep ukte kaldı 2. Bir evlat . Ben tek çocuğum ve yavrumunde tek kalmasını istemiyorum . En büyük hayalim olan evlat edinmeye başvurmak istiyorum . Hem ikinci çocuğum olsun oğlumunda kardeşi olsun istiyorum benim için doğurmakta o sıraya girip beklemekte aynı şey . Acaba sorun çıkarmı boşanmamdan ötürü birde en çok aklıma takılan şey evimiz 3+1 anane dedeyle yaşıyoruz hepimize ayrı oda düşüyor . Evladım olduğunda büyüdüğünde oğluşumla aynı odada kalacak mecburen o yüzden sorun çıkarmı başka bir oda şartmı ev kira değil kendi evimiz . Cevap verirseniz memnun olurum
Merhaba, boşanmanızın herhangi bir soruna neden olacağını zannetmem bekar kadın/erkeklerde evlat edinebiliyor çünkü. Ayrı bir oda isteyebilirler o zamanda evi değiştirmeniz için süre veriyorlar zaten size. Erkek bebek isterseniz belki o da sorun olmayabilir aynı odada kalabilirler sanırım, bunları sorarsınız uzmanınıza.
Oğlunuzun yaşını bilmiyorum ama eğer yaşı uygunsa onunda görüşünü alıyorlar onunla da görüşme yapılıyor bilginiz olsun. Kararınız hayırlı olsun 🧡

Back