Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Mertana

Merhaba bizde ev ziyareti için bekliyoruz ama hâlâ gelen olma di aceba siz ne zaman başvurmuştunuz bize 6 ay içine de ev ziyareti olur dediler sizede aynısı söylediler mi aceba?

Merhaba Evet bize de 6 ay içinde dediler..
Mayıs ayında 6 ay oluyo başvuralı nasip bakalım..
Büyük şehirlerde sıra daha çabuk ilerliyor diyolar..

Evet benim de umudum o yönde..
Bebeğim gelince onu beklediğim 10 sene
uçup gidecek gözümün önünden..
Hayırlısı inşallah.. =))

Ahhh aklım çıkıyor telefonu duyamayacağım diye , gerçi eşimi ararlar ama olsun....
Beni de hep kurum telefonundan aradılar
Olur ya farklı bir numaradan iletişime geçerler
Doktorlarınızı tavsiye üzerine mi tercih ettiniz?

Mertana

Merhaba bizde ev ziyareti için bekliyoruz ama hâlâ gelen olma di aceba siz ne zaman başvurmuştunuz bize 6 ay içine de ev ziyareti olur dediler sizede aynısı söylediler mi aceba?
Merhaba;

Biz 3 görüşmeyi kurumda yaptıktan sonra 4. görüşme evde gerçekleşti.
Her görüşme arası 2 ay oldu
Biz İstanbul dayız , bazı illerde farklılık oluyor

Benim için öp ,kokla annesi

Önümüzdeki ay tekrar arayacağım
Hatta her ay başı aramayı düşünüyorum

Bize 3 ay sonra arayıp uzmanınızdan randevu alın dediler.. ev ziyareti ondan bağımsız mı oluyor mu

D Desran Özel muayenehane de olunca e-devlete de düşmüyor öyle değil mi
Fakat bebeklerin acil bi durumu söz konusu olduğunda , hastane ihtiyaç duyulursa takiplerin hastanede olması iyi değil mi
Fikriniz nedir???

Bize 3 ay sonra arayıp uzmanınızdan randevu alın dediler.. ev ziyareti ondan bağımsız mı oluyor mu
Şehir bazlı farklı oluyor herhalde canım o zaman. Biz randevu falan almadık iki kez habersiz bir şekilde ev ziyareti yapıldı. Kuruma hiç gitmedik oğlumla kavuştuktan sonra 2 kez onlar geldi 5 ay içinde.

Benim özel hastanede yaptırdığım aşı hariç diğerleri düşmedi enabız’ına. Aşıları da istanbul’a gittiğimizde orada yaptırıyorum en azından olduğumuz şehirin bilgisi düşmesin diye. Velayet davası sonuçlanana kadar böyle maalesef

Merak etme onlar bir şekilde ulaşırlar Bebekleri biran önce ailelerinin yanına ulaştırmaya çalışıyorlar. Bizim şehir dışı seyehatletimiz olduğu için bizi birkaç gün önce arayıp yetişirse bu hafta yetişmezse gelecek hafta bebek yerleşecek yanınıza Bursa’da olun demişlerdi o sırada istanbuldaydık apar topar geldik Bursa’ya 3-4 gün sonrada kavuştuk oğluşuma bin şükür

Ben Bursa’da çocuk doktoru hem internetten araştırdım hem de çevreme sordum en son Acıbadem’de bir doktora karar verdim. Şimdi ona devam ediyoruz. Araştırın öncesinde mutlaka. Çok yoğun bir doktorsa erkene randevu alamıyorsunuz sadece öyle bir sıkıntı oluyor.

İstanbul da hangi hastaneye götürüyorsun , dr u kim…
Bizim evin yakını hastane bölgesi,eve yakın olması önceliğim
Demek 5 ay oldu ,zaman çabuk geçiyor

Selam canım, gözün aydın olsun, çoook sevindim.... Yazıları okudukça da heyecanım arttı. Beni de yaklaşık 2 ay önce aramışlardı mahkeme süreci tamamlanmış bebek var diye ama ailesi belli diye endişelendim biraz , TERK bebek olsun istedik kabul edemedik. Daha sonrada sıramızda hiç ilerleme olmadı diyebilirim. Sizinkisi de mahkeme süreci biten yada devam eden bir bebekmi ? Bebeğimizin sağlık problemi falan varmı? Sakıncası yoksa sende biraz ayrıntılardan bahsedebilir misin. Önümüzde bekleyenler varken nasıl bize sıra geliyor diye merak eden arkadaşlarımızda vardır , biraz bilgi verebilirmisin.

V vertigo16 ve D Desran

Deneyimlisiniz kuruma gittiniz , çocuk un dosyasının 1 örneğini yada fotosunu alabiliyor muyuz?
(muhtemelen o heyecanla bir şeyleri atlayabilirim )
Yanımda gelmek için can atan 2 arkadaşım ve annem var onları götürmeli miyim?
(sizin yanınızda birileri var mıydı? , tabi dosyayı görmelerini kesinlikle istemiyorum )

İstanbul da hangi hastaneye götürüyorsun , dr u kim…
Bizim evin yakını hastane bölgesi,eve yakın olması önceliğim
Demek 5 ay oldu ,zaman çabuk geçiyor
Ben Central hospital’e götürüyorum İstanbul’da canım ama sadece aşı için rutin takip ve kontroller Bursa Acıbadem’de yapılıyor. Central’da Süleyman Talay yapmıştı aşılarını.

Ben Central hospital’e götürüyorum İstanbul’da canım ama sadece aşı için rutin takip ve kontroller Bursa Acıbadem’de yapılıyor. Central’da Süleyman Talay yapmıştı aşılarını.
Central anne ve bebek hastanesi ayrıca iyi bir hastane
bende ilkten eve yakın olmasın ,oraya götüreyim dedim
olur ya istanbul burası trafik olur falan

Canım benim çok haklı soru ve heyecanlar.
Zaten sana bebeğinin dosyasını veriyorlar orada kurumun açıkladığı bazı bilgiler oluyor. Mesela hastane öyküsü varsa gün gün raporları yapılan tetkik ve sonuçları görüyorsun. Bunun dışındaki biyolojik anne-baba kardeşlere dair bilgiler sözlü verildi bize dosyasında yok. O nedenle fotoğraf çekmene ihtiyaç kalmayabilir yani.

Dosyayı dinlerken zaten anne babayı alıyorlar sadece yanınızdaki kişi dışarıda bekler sanıyorum. Siz karar verdiğinizde bebeği beraber görmeye gidip gidemeyeceğinizi sorarsınız benim daha önce dinlediğim öykülerden anne babalarıyla gidenler olduğunu duymuştum. Ben oğlumu görüp evet o bizim oğlumuz hazırlayabilirsiniz dedikten sonra fotoğrafını çekmeme izin vermişlerdi, ben de herkesle paylaşmıştım heyecanla bekleyen :)

O kadar güzel heyecanlar ki her anı aklınıza kazınıyor o günün ve Allah çok yardım ediyor her şey kolaylaşıyor. Hiç endişeniz olmasın

Ce
Merhaba Evet bize de 6 ay içinde dediler..
Mayıs ayında 6 ay oluyo başvuralı nasip bakalım..
Büyük şehirlerde sıra daha çabuk ilerliyor diyolar..
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için biz beklemeye devam demekki çünkü altı ay olma di henüz büyük sehirdeyix inş sıra çabuk ilerler hepimiz biran önce kavusuruz yavrularımıza

O halde evrak süreci de çok uzun sürmüyor
Allah ın izniyle işimiz rast gider
İçim rahatladı biraz

Ce

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için biz beklemeye devam demekki çünkü altı ay olma di henüz büyük sehirdeyix inş sıra çabuk ilerler hepimiz biran önce kavusuruz yavrularımıza
İnşallah
Biz ilk başvuru yaptığımızda bu zaman dolmaz diyordum çok uzun karamsardım ama eşim bak gör bibakmışsın kucağımızda dedi şimdi geleceği günü bekliyoruz
Zaman su gibi aksın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…