Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Çok teşekkür ederim inş rabbim tez zamanda isteyen herkese göndersin yavrusunu cevap verdiğiniz içindik teşekkür ederim biraz rahatladım şimdi

Bugün gittik görüşmeye. Zorlayıcı Bi mülakat oldu. Uzman anlattı işte süreci sonunda hiç Bi zaman çocuğun ebediyete kadar bizde olacağının garantisinin olmadığını da anlattı. Böyle örnekler var dedi. Ki kapıda iki yaşında alınıp 12 yaşında ailesinin istediği bir çocuk örneği vardı bizzat ailesinden duyduk. Sadece bu durum bizim herşeyden vazgeçmemiz için yeterli oldu. Ki uzman çocuğun ismini değiştirebilirsnz ama tc sini asla diyerek bazı şeylere vurgu yaptı. Mesala merak ettiğimiz çocuğun dosyasını beğenmezsek başka seçebiliyormuyuz sorusuna bunun nedeninin onlar için çok önemli olduğunu söyledi. Biz 2-3 yaş grubu düşündüğümüzü söyledik uzun yıllardır kuruma bu yaş grubu gelmiyor hepsi bebek dedi. Bu da bize çok uymadı. Başka sorusu olan varsa yanıtlarım. Görüşme sonunda evrak listesini alıp çıktık o bilgilendirme kağıtlarındada bu durumun garantisi olmadığı kalın kalın yazılı.

Sizin hangi şehirdi

Evet bu durumlarla karşılaşılabiliyor ama karşılaşılmayadabiliyor.. biz bunu bilerek bu yola çıkmayı kabul ettik. Şahsen ben kendi adıma ilerde ne olursa olsun ben çocuğun çocukluğu olacağım için mutlu oldum bile.o benim evladım .kendim sahip olsam dahi Allah almak istediği heran onu benden alır..veya evlat dahi edinmek istesem istemese onu bana nasip etmez..uzmanlar ilk başta biraz gerçekleri ağır bir şekilde söylüyor malesef belki de doğru olan o. Emin olmamızı istiyorlar kararımızdan. Ne diyim arkadaşım hepimizin hakkında hayırlısı olsun.yaşadığımız zor günlerden daha zorları ile karşılaşmayalım inşallah.

İlk görüştüğümüz uzmanımızdan etkilensek biz de evrakları bile teslim etmezdik inanın Şimdi oğlum kucağımda iyi ki diyorum uzmanımızın negatif tüm sözlerine rağmen yol almışız. Unutmayın çok aile ama az bebek var ve kurum her şeye rağmen bebeğine sahip çıkacak, onun üstün yararına olacak aileleri arıyor. Biraz korkutarak tüm olumsuzlukları anlatarak sürece başlamalarının nedeni de o bence, ailenin istekliliği ve samimiyeti ölçülüyor.

Biyolojik evlatlarımızın bizimle hep kalacağının da garantisi yok unutmayın, hayatta binlerce olumsuz olasılık hepimiz için geçerli.
Evlat edindiğimizde tc değişmiyor doğru çünkü bu anayasaya aykırı neseb bağının korunması için kütükler arasında nakil yapılıyor. Kurum zaten evlat edinildiğini söyleyin diye tavsiye ediyor. Söylendiğinde bu durumun da hiç önemi kalmıyor.
Size önerilen bebeğin dosyasını görüyorsunuz önce dinliyorsunuz uzmandan. Bebeği görmek istemiyorum diyebilirsiniz o zamanda nedenini soruyorlar çünkü her evlat kıymetli onun neden istenmediğini bilmek ailenin psikolojik durumu hakkında bilgi veriyor bence. Dosyayı görüp geçerli olmayacak bir nedenle vazgeçiliyorsa bebek geldiğinde de 1 yıl sürede vazgeçebilir aile bu bebek için hiç istenmeyen bir şey
İnsanlar bazen mükemmeli arıyorlar oysa bizim bebeklerimiz sağlıksız gebeliklerden doğan maalesef dezavantajlı bebekler olabiliyor. Yani daha çok ilgi ve sevgiye ihtiyaçları oluyor. Bunu gerçekten verebilecek aileleri bulmak aileleri buna göre kalibre etmek istiyorlar ki bence haklılar.
Oğluma kavuştuğumda küçücüktü çok bakımsız kalmıştı. Dosyasına ve kendisine bu gözle baksam belki vazgeçebilir istemeyebilirdim. Ama bizler ne istediğimizin çok farkında olmalıyız çıktığımız yolun her adımının gül bahçesi olmadığının dikenleri olduğunun farkında olmalıyız. Ama 5 ay geçti neredeyse şimdi bakıyorum oğluma o kadar değişti o kadar güzelleşti o kadar gelişti ki. Bu iş sevgi işi emek işi üstelik birgün sizden alınabileceğini bilerek bunu yapacağınız bir gönül işi Ama iyi ki iyi ki
Kuruma evlat edinmeye uygun olarak bırakılanlar daha çok bebekler oluyor. Maalesef doğar doğmaz bırakılma terk edilme daha fazla. O nedenle yaşınız da müsaitse 0-1 yaş grubu hem hızlı ilerlediğinden hem de siz yetiştirdiğiniz ve uyum için en doğrusu bence.
Biz şuan 1 yıllık bakım sözleşmesi sürecindeyiz inanın onda da yazıyor “bu süre bebeğin kesin aile tarafından evlat edinilebileceği anlamına gelmez, sözleşme bunu garanti etmez”diye Buna bakıp oğlumdan vazgeçemem ki, ben elimden geleni yaparım. En azından bu 1 yıl sevgiyle, ilgiyle büyüdü güzel bakıldı derim olumsuz bir durum olsa da. Toplumun bir ferdi olarak üzerime düşeni yaptım derim.

Yani özetle arkadaşlarım içimiz ferah olmalı, olumsuz olasılıkları düşünüp kendimizi ve evladımızı bu güzel günlerden mahrum etmemeliyiz. Allah büyük ve masum bir evlada bakmaya niyet etmiş kişinin de yanındadır diye düşünüyorum. Gözümüzü korkutmasın bunlar onunla uyuyup uyanmak, geliştiğini değiştiğini görmek, size bakarken gözünün içinin gülmesi inanın her şeye değer.

Cesur olalımm, biz güzel olanı, cesaret isteyeni yapıyoruz unutmayalım. Sevgiyle kucaklıyorum

Ne önemi var ki prosedür heryerde aynı sonuçta
Hayır uzmana göre uzmanın yaklaşımına göre aile üzerinde etkiler farklılaşabiliyor. Biz İstanbul Kadıköy’den başvurmuştuk bizim uzmanımız da biraz nrgatif bahsetti ama sonra Bursa’ya aldırdık uzmanımız şimdi şeker gibi yani prosedür değişmese de aile üzerindeki etki ve iletişim şekli değişebiliyor.

Bizede aynı şeyleri anlattılar hep bir risk olacak hayatınızda ailesi istediği zaman çocuğunuzu geri alabilir dediler ben o an çok sasirmistim ama bian kendime geldim ve dedimki memura o risk bu risk hayatımızın kendisi bi risk dedim böyle düşünürsek yaşama sevincimiz olmaz dedim ve kararım dan vaz geçmedim

Saygı duyarım. Biz bu düşünce ile onu tam sahiplenemeyeğimizi düşündük. Ne demek ben alayım iki yaşında on sene sonra Bi günde hop gitsin yok öyle Bi dünya. yasa sıkıntılı bu haliyle istismar eden çok olur bunu. Zorlanınca ver evlatlık canın isteyince al geri çok saçma.

Arkadaslar kişiler arası evlat edinenler varmı aranızda? Süreç nasıl , neler beklıyor bilgisi olan varmı ?

merhaba

ben ve eşim 2018 yılında evlat edinmeye başvurduk ve aynı yıl onaylandı ve sıramış başlandı bu yıl mayıs ayı gibi erkek çocukta sıramız gelecekti Fakat eşim kardeşiyle birlik çiçekçi dükkanı işletiyorlardı fakat anlaşamadılar ekim ayı gibi ayrıldı dükkanda tabiki sigorta çıkışı yapıldı aynı ayda sosyal hizmetlere bir telefon gelmiş eşim için bu kişi işten ayrıldı çocuğa bakamaz diye incelendi bizi tekrar görüşmeye çağırdılar işe girdiğinizde bize bordro ve iş yerınden yazı istediler aksilik üstüne aksilik üstüne aksilik işte tekrar aradılar dün sosyal hizmetler eğer işe girsede girmesede tekrar evraklar hazırlanacakmış tekrar kurula girecekmişiz eğer yok şikayet var diye sıkıntı cıkabilir dedi dünyam başıma yıkıldı tekrar o kadar yıl bekle tekrar sil baştan gibi olacak böyle başına gelen varmı bana umut verici birşey olması için lütfen yardım

Merhaba sizin adınıza çok üzüldüm insanlar okadar kötü olmuslarki inanamadım telefon etmek nedir ya ayıp gerçekten ama bence dilekçe filan yazın onca yıl beklemişsiniz

Üzüldüm adınıza prosedörü bilmem ama sürece sil baştan olmaz diye düşünüyorum. Olumsuz bir durum olduğunda zaman veriyolar düzeltmek için diye biliyorum.iyi araştırın bence emsal örneklere bakın

Merhabalar herkese ben bişey sormak istiyorum bende evlat edinmeye başvurdum şuan ev ziyaretinde son görüşmedeyim daha onaylanmamış dosyamız bizim ev doğal gazlı deil normal sobalı ama bebeğe odada var gayet büyük uzmanımız evimizin biraz soğuk olduğunu söyledi böyle bir durum dosyamizin onaylanmasına engel olurmu aranızda bilen arkadaşlar vardır muhakkak

Merhaba arkadaşlar herkese hayırlı razanlar diliyorum bizim ev ziyareti hâlâ gerçekleşmedi bekliyoruz sizlerin eve ziyareti ne kadar zaman da geldiler

Merhaba arkadaşlar herkese hayırlı razanlar diliyorum bizim ev ziyareti hâlâ gerçekleşmedi bekliyoruz sizlerin eve ziyareti ne kadar zaman da geldiler
Hayırlı ramazanlar. Bizim ilk görüşmeden 3 ay sonra gelmişlerdi..merak etmeyin 1 sene içinde hepsini yaparlar .isterseniz kurumu da arayabilirseniz. Bizim uzmanımız ben aramazsam 3 ay içinde siz arayın diyordu

Olmaz diye düşünüyorum sonuçta bebek evde değil şu aşamada. Bebişler gelince zaten çoğumuz daha fazla yakarız..evin ısısı bebeğe göre ayarlanır.

Merhaba ;

az önce kurumu arayıp erkek bebekte sıramı öğrendim
31.sıraya düşmüşüz

Sıranız çabucak ilerlesin inşallah ..
=)
Büyük şehirden mi başvurmuştunuz?

Öncelikle hayırlı ramazanlar hanımlar..
Uzmanımız istediğiniz zaman aklınıza takılan birşey olursa uğrayın demişti.
Geçen gün eşimle konuşurken konu hakkında, bir ara bakalım müsaitlerse
kuruma gidip görüşelim dedik. Kurumu aradım, nezaketle karşıladılar, bir saat için
gidip görüşebileceğimizi söylediler.. Aklımıza takılan birkaç soru vardı onları sorduk,
ev ziyaretimizi bekliyorduk ne zaman olur diye konuşurken , Mayıs haziran olur dediler..
Bir heyecan yaptım bebeğime bir adım daha yaklaşıyorum.
Gördünüz mü bilmiyorum , acil tıp teknisyeni sokağa bırakılan bir bebeğin süt annesi olmuş..
Muhtemelen sosyal medyanızda , haberlerde vs denk gelmişsindir..
Videoyu izlerken bir yandan sevindim bir yandan hüzünlendim, gözlerim doldu.

Biliyorum ki o bebek onu içi titreyerek bekleyen bir aileye gidecek..
Benim meleğim de bir gün yuvama gelip huzur vericek.. =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…