Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Merhaba sizin de hayırlı olsun yollarınız hiç ayrılmasın inşallah. Biz üzerimize alalı dün 1 yıl oldu. Mahkemede hakim karar dediği anda gözlerim doldu ağlamamak için kendimi zor tutmuştum.
1 yıllık süreçte 1 defa ev ziyaretine geliyorlar. Evi kontrol ediyor odasını inceliyor dolabına bakıyor. Çocukla dialog kuruyor. Bana çocukla ilgili sorular sordu. Eşimin olmasına gerek yokmuş. Ben hatta uyuya kalmıştım yatakta yakaladı🙈
İki defa da kurumda görüşmeler oluyor. Sorular soruyor. Çocukla ilgili aklınıza ne gelirse soruyor. Günü nasıl geçirdiğinizi soruyor. Zaten çocukla gittiğimiz için çok cevap da verilemiyor kısa soru cevaplar işte.
Son görüşmede yıl dolunca nasıl mahkeme açılacağı ile ilgili oluyor. Sonra da mahkeme süreci başlıyor.
Ne kadar süre var sizin. ?
Ben de sizin adınıza çok sevindim hayırlı evlat olsun size inşallah. Bize geleli 1.5 ay oldu daha yolumuz uzun. 2 kere ev ziyaretine geldiler ve bizi kuruma davet edeceklerini söylediklerinde içimi bir huzursuzluk kaplamıştı nasıl rahatlattiniz beni bilemezsiniz cok tesekkur ederim size. Benim evimde kedi olduğu için onu çok sorun ediyorlar bir yakınımıza bırakmamızı istiyorlar bebek için zararlı olmadığını anlatamıyorum acaba bu da bir deneme mi diye dusunmeden edemiyorum kedimi geçiçi süreliğine yakınıma birakmalimiyim sizce

Ne kadar güzel❤️ Toplam ne kadar sürdü evladınıza kavuşmanız. Biz Mayıs 2020’de başvurduk. Başvururken cinsiyet vs tercih etmiş miydiniz? Bu ay erkek 3 kız 9 olduğumuzu öğrendik. Bekliyoruzz👶🏻👶🏻
2018 basında evraklarımızı teslim ettik 1.5 yıl sonra kabul edildiğini ve 24. Sırada olduğumuz söylendi o sureden 1.5 yıl sonra da kızımı kucağıma aldim inşallah sizinde en yakın zamanda olur rabbim tez zamanda yüzünüzü güldürsün 💖 o kadar güzel bir duygu ki anlatamam keşke diyorsun daha önce başvuru yapsaymışım

Ben de sizin adınıza çok sevindim hayırlı evlat olsun size inşallah. Bize geleli 1.5 ay oldu daha yolumuz uzun. 2 kere ev ziyaretine geldiler ve bizi kuruma davet edeceklerini söylediklerinde içimi bir huzursuzluk kaplamıştı nasıl rahatlattiniz beni bilemezsiniz cok tesekkur ederim size. Benim evimde kedi olduğu için onu çok sorun ediyorlar bir yakınımıza bırakmamızı istiyorlar bebek için zararlı olmadığını anlatamıyorum acaba bu da bir deneme mi diye dusunmeden edemiyorum kedimi geçiçi süreliğine yakınıma birakmalimiyim sizce

Bizim evimizde de kedi var, kurumdan gelen yetkililer ne güzel kardeş kardeş büyürler dedi hatta. Zaten oda benim evladım, ev ziyaretine geldiklerinde de başka odaya kapatmadım hiç. Uzmanla ilgili bir durum olabilir ama bu şekilde bir kural yok. Hatta uzmanımızla evcil hayvanlarla çocuk büyütmenin çocuk gelişimine katkısından da bahsettik çok kez :)

Bizim evimizde de kedi var, kurumdan gelen yetkililer ne güzel kardeş kardeş büyürler dedi hatta. Zaten oda benim evladım, ev ziyaretine geldiklerinde de başka odaya kapatmadım hiç. Uzmanla ilgili bir durum olabilir ama bu şekilde bir kural yok. Hatta uzmanımızla evcil hayvanlarla çocuk büyütmenin çocuk gelişimine katkısından da bahsettik çok kez :)
Bize gelen uzmanlardan birtanesi kediden korkuyor gibiydi zaten ve hep kapatmak zorunda kaldim 😥 birdan isim yazmak dogru olur mu bilmem ama uzmanlarin adi neydi acaba

Evinde kedi olan arkadaşlarım var. Hatta iki arkadaşımın iki tane kedisi vardı. Bizim de mahkeme sürecinde kedimiz vardı, adliyedeki uzman geldi eve hiçbiri de sorun etmedi. Bence o uzman kedi sevmiyor :)

Evinde kedi olan arkadaşlarım var. Hatta iki arkadaşımın iki tane kedisi vardı. Bizim de mahkeme sürecinde kedimiz vardı, adliyedeki uzman geldi eve hiçbiri de sorun etmedi. Bence o uzman kedi sevmiyor :)
Galiba sevmiyor üzerlerinde kıl bulmuşlar bizden çıktıktan sonra diğer gittikleri evlerde böyle bir sorun olmamis. Aslında çok sık taramaya başladık ama yine de her defasında söylüyorlar 😥

2018 basında evraklarımızı teslim ettik 1.5 yıl sonra kabul edildiğini ve 24. Sırada olduğumuz söylendi o sureden 1.5 yıl sonra da kızımı kucağıma aldim inşallah sizinde en yakın zamanda olur rabbim tez zamanda yüzünüzü güldürsün 💖 o kadar güzel bir duygu ki anlatamam keşke diyorsun daha önce başvuru yapsaymışım
Toplamda 3 yıl sürmüş ama sonu selamet olmuş kavuşma olmuş, ne kadar güzel❤️ Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, İnşAllah bizde o günlere kavuşalım zaman su gibi akıp geçsin🙏🏻 Evet beklerken ben de aynı duyguları hissediyorum daha önce başvursaydım şimdi bizimle yanımızda olabilirdi😊 Herşeyde bir hayır vardır belkide olması gereken zamanda oluyordur. Hayırla gelsin inşAllah❤️

bana göre evlatlık edinmek hiç kolay bişey değil kendi evladından bakması çok daha zor düşünsene sen anne olabilirsin peki eşin ona tam bir baba olabilecekmi kendi evladın olsa babası bağırsa kızsa sesini çıkarmasın ama evlatlık olana bağırınca için sızlamazmı düşünmezmisin acaba gerçek çocuğu olsa öyle yaparmıydı die aklından geçer....

dini yönden düşünelim istersen bide
aldığın çocuk erkekse belli bi yaşa gelince onunla el temasın olmıycak aynı odada kalamıycan tesettürlümüsün bilmiorum eğerki öyleysen sacın açık yanında gezemeyecen.

baba için eğer kız çocuğu ise kesinlikle bi odada babasıyla kalamayacak yanında rahat bi şekilde giyinemeyecek daha neler neler...

bide şöyle düşünelim...!
kalktın bir evlatlık aldın Rabbim olmazları oldurandır sana bir evlat nasip etti imtihan dünyasındayız teraziyi eşit tutabilcekmisin sen tutun eşin tutabilecekmi

bence bu dediklerimi bi düşün herşeye hazır ol ve

Bizler bir yavruya anne baba olmayı düşünürken bunlar aklımızdan gecen enn son şeylerdir. Rabbim bize bir evlat vermezken belkide başka bir yavruya aile olabilmemiz için vermiyordur. Ne kadarda yanlış düşünceler içerisindesiniz. Bizlerin yaşadığı sıkıntılar o kadar zor ve mücadele ettiğimiz o kadar çok şey var ki birde bu tür insanların lafları ve sözleriyle mücadele ediyoruz malesef. Ve her kadın emzire bilir illaki doğurmak gerekmiyor Rabbim bizleri öyle gğzel yaratmışki biz doğum yapmadan dahi o annelik iç güdüsü ve sevgisiyle bizlerde emzirebiliyoruz. Araştırın ve fikirlerinizi ona göre söyleyin

Bize gelen uzmanlardan birtanesi kediden korkuyor gibiydi zaten ve hep kapatmak zorunda kaldim 😥 birdan isim yazmak dogru olur mu bilmem ama uzmanlarin adi neydi acaba
Çocuğunuza kavuşmadan önce uzman onay vermiş. Şimdi kedi var diye çocuk onlarda kalmasın diyemezler. O kediden korktuğu için çok aynı ortamda bulunmak istemiyordur. Zaten ev ziyaretiniz bitmiş. Niye kediyi başka yere vereceksinizki. Gerek yok bence hayvana da yazık.

Merhabalar bende aranıza yeni katıldım😊 bizimde 2022 ağustos ayında evliliğimizin 5. Yılı doluyor Allah izin verirse bizde o tarihi iple çekiyoruz başvurumuzu yapmak için. Rabbim hepimiz için hayırlısını nasib etsin

Bizler bir yavruya anne baba olmayı düşünürken bunlar aklımızdan gecen enn son şeylerdir. Rabbim bize bir evlat vermezken belkide başka bir yavruya aile olabilmemiz için vermiyordur. Ne kadarda yanlış düşünceler içerisindesiniz. Bizlerin yaşadığı sıkıntılar o kadar zor ve mücadele ettiğimiz o kadar çok şey var ki birde bu tür insanların lafları ve sözleriyle mücadele ediyoruz malesef. Ve her kadın emzire bilir illaki doğurmak gerekmiyor Rabbim bizleri öyle gğzel yaratmışki biz doğum yapmadan dahi o annelik iç güdüsü ve sevgisiyle bizlerde emzirebiliyoruz. Araştırın ve fikirlerinizi ona göre söyleyin
Üstteki yazıyı kim yazmış. Çok komik.
Yaşayanlar olarak biz neler yaşadık ne hissettik eşlerimiz nasıl baba oldu. Nasıl seviyor ve sevdik. Nasıl bir aile olduk. Bilmeyenlerin buraya yazması doğru değil.
Bir kere babalar doğum yapmıyor. Ve aynı şeyleri yaşıyor bence. Kucağına bir bebek veriliyor doğurunca da evlat edinilince de. Evet biz anneler doğurmuyoruz. Ama anneyiz emek veriyoruz. Onay alınca hamile insanlar gibi hazırlık yapıyoruz heyecanı yaşıyorz vs. Doğurmakla annelik olsaydı o kadar çocuk orada olmazdı. Bu gerçeği nasıl göremiyor böyle yersiz yorum yapan insanlar.
Şimdi benim kızımın herşeyini ben biliyorum. Neyi sever sevmez. Nasıl konuşur,nasıl uyur, nasıl mutlu olur ne zaman ağlar vs vs saymakla bitmez bunu bizmi biliyoruz yoksa doğuran kadın ve genini taşıdığı adammı. Görseler tanımazlar.
Herşey paylaştıkça oluşur.
Ahh bilmeyen hissedemeyen insanlar ne olur buraya yazmayın, yazmayınki anne baba olacak insanlara da engel olmayın.

Çocuğunuza kavuşmadan önce uzman onay vermiş. Şimdi kedi var diye çocuk onlarda kalmasın diyemezler. O kediden korktuğu için çok aynı ortamda bulunmak istemiyordur. Zaten ev ziyaretiniz bitmiş. Niye kediyi başka yere vereceksinizki. Gerek yok bence hayvana da yazık.
Evt bir türlü anlatamadım onlara vermeyeceğimi ama şimdi yorumlarınızdan sonra içim çok rahatladı 💖💖

Merhaba öncelikle hayırlı olsun sağlıkla büyütün evladinizi ben de kucağına aldım çok şükür gercekten ertelemeye hiç gerek yokmus ama henüz üzerimize alamadik 1 yıl devlet kontrolünde olup 1 yıldan sonra alınıyormuş size sormak istediğim siz üzerinize aldınız mı ve almadan 1 yıllık surede denetlemeler nasıldı 😊
Merhabalar hayırlı olsun ❤️‍🔥öncelikle Allah bize dekavuşmayı nasip etsin hayırlısıyla.🙏🏻
Sizden öğrenmek istediğim bişey var.bilgi sahibi olanlarda paylaşırsa çok sevinirim.biz çocuğumuzu alır almaz özel sağlık sigortası yaptırmak istiyoruz ama bunun mümkün olup olmadığı konusunda sigorta şirketimizden haber bekliyoruz.evlat edinilen çocukların kimlikleri mutlaka vardır size verildi mi-veriliyor mu???hastane durumları olduğunda hallediyorsunuz???umarım kendimi ifade edebilmişimdir.biraz açıklarsanız sevinirim

Merhabalar hayırlı olsun ❤️‍🔥öncelikle Allah bize dekavuşmayı nasip etsin hayırlısıyla.🙏🏻
Sizden öğrenmek istediğim bişey var.bilgi sahibi olanlarda paylaşırsa çok sevinirim.biz çocuğumuzu alır almaz özel sağlık sigortası yaptırmak istiyoruz ama bunun mümkün olup olmadığı konusunda sigorta şirketimizden haber bekliyoruz.evlat edinilen çocukların kimlikleri mutlaka vardır size verildi mi-veriliyor mu???hastane durumları olduğunda hallediyorsunuz???umarım kendimi ifade edebilmişimdir.biraz açıklarsanız sevinirim
Merhaba inşallah tez zamanda siz de kucağınıza alırsınız 💖 bebeğimizin kimliği bize veriliyor ve çocuğun bize koruyucu 1 yıl süreyle koruyucu aile olarak verildiğine dair bir yazı da veriliyor 1 yıl süre içinde devlet tarafından çocuğun sgk si oluyor. Biz sorduğumuzda istersek özel sağlık sigortası yapabileceğimizi söylediler ancak biz henüz yaptirmadik umarım açıklayıcı olmuştur 😊

Merhaba inşallah tez zamanda siz de kucağınıza alırsınız 💖 bebeğimizin kimliği bize veriliyor ve çocuğun bize koruyucu 1 yıl süreyle koruyucu aile olarak verildiğine dair bir yazı da veriliyor 1 yıl süre içinde devlet tarafından çocuğun sgk si oluyor. Biz sorduğumuzda istersek özel sağlık sigortası yapabileceğimizi söylediler ancak biz henüz yaptirmadik umarım açıklayıcı olmuştur 😊
günaydınlar olsun çok teşekkür ederim .yardımcı olduğunuz için teşekkürler

Sıra bekleyen arkadaşlar sıralar nasıl ilerliyor acaba yakın zamanda bilgi alan var mı aramızda 🤔

Bende cok merak ediyorum. Hatta ben ortalama nasıl ilerliyor diye, geçen ay her hafta aramıştım. Eylülde 1 ayda 7kiz 6erkek ailesine kavuştu galiba. Sonra kurumdakiler bukadar sık aramayın 1-2ay sonra arayın dediler. Şimdi durum nasıl bilmiyorum. Arayıp öğrenenler paylaşabilirse buradanda sıramızı takip edebiliriz.

Bende cok merak ediyorum. Hatta ben ortalama nasıl ilerliyor diye, geçen ay her hafta aramıştım. Eylülde 1 ayda 7kiz 6erkek ailesine kavuştu galiba. Sonra kurumdakiler bukadar sık aramayın 1-2ay sonra arayın dediler. Şimdi durum nasıl bilmiyorum. Arayıp öğrenenler paylaşabilirse buradanda sıramızı takip edebiliriz.
Tabi bu bana ait olan benim tercihlerime göre yani; 0-1yaş TERK bebek evlat edinme sırası. 6 EKİMde K77.-E34. sıradaydım.

Back