Sıranız çok yaklaşmış ne güzel. Kısa zamanda hayırlı haberler alın inşallahSizin baya uzun sürmüş Bolu yavaş ilerleyen illerden olabilir belki. Biz 202 Mayıs’ta başvurduk bu ay sıramısın erkek 4 kız 11 olduğunu öğrendik. Hakkımızda hayırlısı olsun
Bizim de bekleme sürecimiz biraz uzamıştı. 2016 mayıs ayında başvurmuştuk. Sıra ilerlemesine göre aşağı yukarı 2017 kasım gibi kavuşuruz diye hesaplıyordum. Meğer kızımız kasımda doğacakmış ondan bizim sıramız duraklamış.Biz başvuralı tam 3 yıl oldu, hala sıramız gelmedi. Kriter koymadık çok fazla kız/erkek, rıza/terk bebek 0-2 yaş (bu tercih 0-1 yaştı sonradan yaş aralığını genişlettik.)
Şu an erkek bebekte 1, kız bebekte 2. sıradayız. Allah herkesin kalbine göre versin inşallah.. Bekliyoruz ama en güzelini beklediğimizi, kavuştuğumuzda iyi ki beklemişiz diyeceğimizi biliyorum. Şu an en büyük umudum bu. Ama son sıralarda beklemek de korkunç sancılı :)
Bizim de bekleme sürecimiz biraz uzamıştı. 2016 mayıs ayında başvurmuştuk. Sıra ilerlemesine göre aşağı yukarı 2017 kasım gibi kavuşuruz diye hesaplıyordum. Meğer kızımız kasımda doğacakmış ondan bizim sıramız duraklamış.
İyiki uzamış dedim her an hala da aklıma geldikçe iyiki diyorum. Hepimiz için Allahın yarattığı bir çocuğumuz var. Bekleyişler onun dünyaya gelmesi için. Bekleme heyecanını da doya doya yaşayın. Onun için anı defterine yazın bol bol nasıl beklediğinizi hislerinizi. Sonra yazayım desek de hiç vakit olmuyoreskiden yazıyordum. Artık hiç yazamıyorum sayılır
AminKesinlikle size katılıyorum, sonunda hep iyi ki bu kadar beklemişiz diyeceğimizi biliyorum. Biz de böyle uzun uzun doğum sancısı çekiyoruz işte :) Allah sizi de ayırmasın kızınızdan bir ömür mutlu olun inşallah
Siz deneyimlisiniz ve duygularınızı çok da güzel paylaşmışsınızAminSizi de biran önce kavuştursun yavrunuza kokusunu derin derin içinize çektiğiniz günleriniz olsun.
Uzun uzun düşündüm. Ne acaba diye de pek bulamadım.Siz deneyimlisiniz ve duygularınızı çok da güzel paylaşmışsınızÇok güzel bir süreç olacak toplamda buna hiç şüphem yok Allah o günlere tüm bekleyenleri kavuştursun inşAllah Kavuştuktan sonra ne gibi zorluklarla karşılaştınız bunları da paylaşmanız mümkün olur mu çok özel değilse Sonrasında tedbirli olmak dikkatli olmak için öğrenmek isterim
Paylaştığınız için çok teşekkürlerUzun uzun düşündüm. Ne acaba diye de pek bulamadım.
İşte ilk günler böyle lahusa ağlaması gibi ağlamalarım oluyordu. Kızıma sarılıp ağlıyordum. Onu uyuturken benim annem güzel annem beni al kollarına şarkısını mırıldanıyordum. Ve birden gözlerimden yaşlar boşalıyordu. Tabi hepsi biraz mutluluk biraz da hep kafamızdaki tedirginliklerden. Sonuçta o kaygı mahkeme süreci bitene kadar oluyor malesef. Sonra zaman geçtikçe klasik bebekle çocukla zaman yetirememek ona yetmeye çalışmak yetemediğini düşünmek. Her annenin yaşadığı şeyler aslında bunlar. Uykusuzluk olmadı gece uyanan bir bebek değildi benim kızım. Yani genel olarak yaşadığım zorluk her annenin yaşadığı zorluklardı. Tatlı zorluklar yani.
Dün de uyuyacağız yatıyoruz. Benim kızım 4 yaşına girecek. Yatakta civcivini almış onunla konuşuyor. Civcivim canım benim sen benim kalbimde doğdun. Çünkü iki yıldır kavuşma resmimize baktıkça ona anlatıyorum.kitaplar okuyorum. Sıradanlaştırıyorum.
Şimdilik zor gelen bir iki yıl içinde seni başkası doğurdu diyebilmek. İnşallah onu da kolay atlatabiliriz. Dün o konuda da ilk adımı attım. Benim kızım hiç hamile birini görmedi. Ona söyledim bazı bebekler annesinin karnında büyür doğar, bazısı da annesinin kalbinde büyür. O da yeğenimin ismini söyledi onun gibi dedi. Şaşırdım.
Uzun anlattım ama bence zor olan tarafları gerçeği açıklamak,ve ne tepki vereceğini düşünmek.
Ben istanbuldayım. Bizi aradıklarında çalışıyordum ben evim uzaktı. İsterseniz bugün öğleden sonra İsterseniz de yarın sabah gelin dediler. Ben çalışıyorum bugün gelemeyiz yarın sabah gelelim dedim. Eve gittik gece hazırlık yaptım. Biberon kaynattım, çanta hazırladım, saçımı bile eşime boyattımYeni dogan bebegi evlat edinen arkadaslar yardima ihtiyacim var...... Istanbulda sira bize geldiginde surec nasil oluyor. Yani kurum bizi aradığında gidip ayni gun bebegimizi alip evimizemi geliyoruz. Siramiz yaklaştıkça stresim artıyor , belirsizlik icinde bekledigimizden nasil bir hazirlik yapmam gerekiyor bilmiyorum. Siz beklerken neler yaptiniz
Bence artık onay almışsınız. İstediğiniz haZırlığı yapın. Niye erken heveslenmiş olacaksınızki, sonuçta hamile olan kişilerin bile bizim kadar garantisi yoktur.Ben de çok merak ediyorum.. İstanbuldayım sıramız yeni belli oldu ama daha nekadar sürer ortalama onu bile bilmiyorum..hazırlık düşünüyorum sonra erken heveslenme diye kendimi uyarıyorum..garklı duygular içerisindeyim..tecrübeli anneler süreç konusunda bilgilendirirseniz çok mutlu olurum..
Ayy çok teşekkür ederim..çok güzel anlatmışsınızBence artık onay almışsınız. İstediğiniz haZırlığı yapın. Niye erken heveslenmiş olacaksınızki, sonuçta hamile olan kişilerin bile bizim kadar garantisi yoktur.
Biz 23 ay bekledik ama şimdi 3 yılı buluyormuş.
Ben eminönünde havuzlu hana girer gezer bakar çıkardım. Onay aldıktan sonra hemen ilk fırsatta koştum aklıma gelenleri aldım. Ayrı bir heyecan..
Merhaba, bu sıralama Türkiye sırası diye biliyorum. İl sırası olmadığını söylemişlerdi. Yani şu ilden önce sıra gelir diye birşey söz konusu değil. Yanlışlık olmasın.Eskiden öyle bir uygulama vardı.Artık yok.Çünkü insanlar kaydını küçük yerlere alıp o şekilde başvurmuş hep. büyük şehirlerden başvuranların suçu günahı ne bu durumda?
Bizimle ilgilenen kurum yetkilisi sıranız 3'e düştüğünde hazırlıklarınızı yapmaya başlamanız için arayacağız demişti. Gerçekten de öyle oldu. Onun öncesinde de hazırlık yapabilirsiniz tabi ki. Ancak bebeğin her şeyi hazır olup geliş süreci uzarsa bu aileler için yıpratıcı olabiliyormuş hazır ama boş olan odaya bakmak ya da erkenden odayı tahsis edip sonrasında kullanamamak falan, o nedenle sanırım bunu öneriyorlar :)Ben de çok merak ediyorum.. İstanbuldayım sıramız yeni belli oldu ama daha nekadar sürer ortalama onu bile bilmiyorum..hazırlık düşünüyorum sonra erken heveslenme diye kendimi uyarıyorum..garklı duygular içerisindeyim..tecrübeli anneler süreç konusunda bilgilendirirseniz çok mutlu olurum..
Sürecin en başında ailelere farklı bir şehirden bebek istiyor musunuz diye soruluyor eğer o soruya evet dediyseniz bebeğiniz farklı bir şehirden de gelebilir. O zaman 24 saatiniz var bebeğin olduğu şehre ulaşmanız için. 24 saat içinde olmazsa diğer aileye geçiyorlar. Sizin kurumla takip ettiğiniz sıralamanızı öğrendiğiniz sıra o ildeki sıranız olmalı. Mesela bizim 30 günde sıramız 1 ilerledi bu tüm Türkiye geneli sıralaması olamaz diye düşünüyorum. Son 30 günde Türkiye'de 1 bebek yerleştirilmiş olamaz sanırım :)Dosyanız nereye gönderildiyse ordan bir bebek vermeyecekler size. Dosyanız Türkiye sıralamasına alınıyor. Aileler sadece yaşadığı ilden istiyorlar,o zaman o il sınırlarından bir bebek verildiği doğru.
Ben istanbuldayım. Bizi aradıklarında çalışıyordum ben evim uzaktı. İsterseniz bugün öğleden sonra İsterseniz de yarın sabah gelin dediler. Ben çalışıyorum bugün gelemeyiz yarın sabah gelelim dedim. Eve gittik gece hazırlık yaptım. Biberon kaynattım, çanta hazırladım, saçımı bile eşime boyattımBiz aynı gün kızımızı aldık eve getirdik. Hiç bir sağlık sorunu da yoktu çok şükür. İki gün sonra doktor kontrolünden geçirdik. Öğleden sonra gidenlerin işlemleri tamamlanmayabiliyor, ertesi güne kalıyor. Şimdi bahçelievlere taşınmış, daha çabuk bitiyordur bence.
Beklerken standart hamilelerin yaptığı hazırlığı yaptık. Odası bile komple hazırdı. O geldiğinde aldığımız ek şey mama ve bezdi. O da kaç aylık olacağını bilmediğimizden almamıştık. Zaten kurumdan bir battaniye ( onu hala saklıyorum) yedek kıyafet önlük mama bez ve küçük biberon vermişlerdi.
Heyecandan hazırladığın çantayı arabada unutmuşum
Sormak istediğiniz başka şeyler varsa yardımcı olurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?