Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
merhaba başvuru süreci eb fazla 1,5 sene dediler bize 40 yaşından sonra küçük çocuk vermediklerini söylediler ,geçen hafta gittim görüşmeye zaten zor bir süreç bizi bekliyordu,psikolojimi toparlayıp gittik,zaten çocuğumuz olmuyor böyle bir sınavdan geçiyoruz ama birde ne duyayım hepatit b taşıyıcısı olduğum için dosyayı kabul etmediler,

Tum bunlari okuduktan sonra, simdi anliyorum neden en iyisi tup bebek donasyonla dogursaymisim keske diye cok cok uzuluyorum. Bende 25 sene once hepatit c gecirdim, 15 sene once tedavi oldum, 15 senedir kan testlerim temiz cikiyor, ama antikor testlerinde gecirdigim icin positif cikiyor, yani hic basvurmayim o zaman, almazlar saniyorum, zaten cok ince eleyip sik dokuyorlar normal olarak, olmasi gerektigi bu tabii ama bizler gibi 40 i asmis bunca yil zaten beklemis insanlar icin vakit cok onemli oluyor.

Cehaletimi mazur görün ama donasyonla şu an isteseniz de doğuramaz mısınız?

Su an 48 yasindayim. Tup bebek merkezleri doktorlari olur diyor, tabii ki saglik raporuna gore eger musaitse bunyem, ama yani 48 yasinda hamile kalip cocuga nasil bakayim ? biraz gec bir yas, ben 57 yasinda iken 10 yasinda cocugumun olmasi tuhaf olur diye cekiniyorum.

Tüp bebek değilim ama ben 10 yaşındayken annem 51 yaşındaydı :)

Tüp bebek değilim ama ben 10 yaşındayken annem 51 yaşındaydı :)
Yine de anneniz demek ki sizi 41 yaşındayken dunyaya getirmis, cok cok da gec degil simdiki zamana gore, her gecen gun pismalikla dolu, insan yalniz kaliyor yas ilerledikce, özellikle benim gibi yurtdisinda es ve dostundan uzakta, cok isterdim yanima arkadas olsun, hem egitim vereyim, hem sevgimle buyuteyim, tabii zorluklari da var cok, ama yine de deger. Bilmiyorum sizin durumunuz nedir, evlat mi edindiniz ?

Ben evlat edinmedim, bilgi almak için geldim.

Merhaba ''Bir Başka Doğum Hikayesi'' kitabını okuduktan sonra ben de evlat edinmeyi ciddi ciddi düşünmeye başladım. Sizin merak ettiğiniz soruyu ben de merak ediyorum. Biz memuruz 2 yıla tayinimiz çıkacak, bu durumda nasıl oluyor acaba öğnebildiniz mi? Bir de aklımda bir soru var evlat edindikten sonra Allah korusun eşlerinin birinin ölümü olursa çocuğu alıyorlar mı bunu merak ediyorum bilen varsa cevap verirseniz sevinirim. Yüreğini ortaya koyup bu yola çıkan herkese Allahtan yardım ve güzellikler diliyorum...

Tayin durumunda yeni tayin olduğunuz şehirde, başvurduğunuz tarih baz alınarak yeniden sıraya giriyorsunuz. Allah korusun ölüm durumunda, mahkemeniz bitip üstünüze geçirdikten sonra artık devletin söz hakkı olmuyor. öncesinde ise, kalan eşin tek başına çocuk bakmaya yeterliliğine bakılıyor maddi/manevi... mesela bizim başvuru aşamamızda üstümüze kayıtlı herhangi bir ev/raba yoktu ve ben çalışmıyordum. uzman, eşimin ölmesi durumu için eşim adına hayat sigortası yaptırmamızı istemişti. mahkeme sonrası devam ettirmeyebilirdik, ama mantıklı geldiği için devam ediyoruz mesela.

Merhaba, mesajınıza net yanıt olur mu bilemiyorum ama ben tecrübemi yazayım Biz Mayıs’ta İstanbul’dan başvurduk sonrasında ilk görüşmeyi yaptık. Kasım ayında da Bursa’ya taşındık. Dosyamız Bursaya transfer oldu kalan görüşmeleri onlarla yaptık ve evrakları teslim ettiğimiz tarih baz alınarak sıraya girdik. Şimdi erkek bebekte 8 kız bebekte 19. Sırada olduğumuzu öğrendik ve bekliyoruz siz vakit kaybetmeden başvurun çünkü ne kadar erken teslim ettiğiniz sıra açısından önemli.
Bu arada yaşınız daha küçükmüş bu sorun olabilir yaş küçükse evlilikteki yıla bakıyorlar zannediyorum en azından iki koşuldan birini sağlamanız gerekiyor. Siz ilinizdeki aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünden randevunuzu alın ve onlara sorun. İlk adımınızı atmış olun

merhaba sevgili dostlar, bugünlerde evladına kavuşan anneler varmı? sıramız bir türlü ilerlemiyor nedenini çok merak ediyorum

merhaba sevgili dostlar, bugünlerde evladına kavuşan anneler varmı? sıramız bir türlü ilerlemiyor nedenini çok merak ediyorum
Hangi şehirdesiniz? İstanbul'da Temmuz-Ağustos döneminde 24. sırada olan bir tanıdığıma bebeği geldi birkaç gün önce. İstanbul'da hızlı ilerledi sanırım bu ay

Hangi şehirdesiniz? İstanbul'da Temmuz-Ağustos döneminde 24. sırada olan bir tanıdığıma bebeği geldi birkaç gün önce. İstanbul'da hızlı ilerledi sanırım bu ay
İzmir bizim sıramız,umarım en kısa zamanda bizde kavuşuruz,son sıralarda beklemek gerçekten daha zormuş

Arkadaşlar merakımı mazur görün ama evlat edinen aileler bazen diyo musunuz doğursam ancak bana bu kadar benzeyebilirdi yada babasına diye..Mesela huy olarak karakter olarak cevap yazarsanız sevinirim...Hepinizi de canı yürekten kutluyorum ..Bende biyolojik olarak doğurdum ama geç kavuşanlardanım..

Merhaba... benim kızım babasına çok benziyor...ve kızımla aynı aynı burcuz ...karakterimiz aynı...hatta ayak parmaklarımız bile aynı ikinci parmağım biraz uzun kiziminda aynı...dogursam aynı olurmuydu ama benim kızım benim yavrum kan bağı ne can bağımız var bizim huyumuzda aynı .... Rabbim bekleyen herkesi tez zamanda kavuştursun .... çok bekledim çok sabrettim kavuşmak için... şimdi dünyalar benim canım annem diyor herşeye bedel .... Bütün beklemelere sabretmelere

Merhaba arkadaşlar,
Sayfayı yıllardır takip ediyorum. Harika hikayeler mucizeler okudum inanılmaz etkilendim, yalnız olmadığımı gördüm. Bugünde kendi hikayemi yazıcam size. Biraz uzun olacak ama benim yaşadıklarımı yaşayanlar okuduklarında yalnız olmadıklarını bilsinler istiyorum.
14 yıllık evliyim, 2.yılımızda çocuğumuzun olamayacağını öğrendik. Önce dünya başıma yıkıldı sandım sonra doğurmak şart değil ki evlat edinerekte anne baba olabiliriz dedim. Fakat eşimi ikna edemedim. Defalarca tedavi gördük , fakat sonu hep hüsran… Her tüp bebek denemesi sonrasında eşime konuyu tekrar açtım ve her seferinde çok büyük kavgalar oldu. O ne der bu neder, kimse kabul etmez, biri bir şey derse katil olurum…. Herseferinde aynı cümleler aynı gerginlikler. Artık ümüdimi kaybetmiştim , bir gece sahur yaparken tamam git başvur ve ne gerekiyorsa yap ama beni karıştırma dedi. Hiç düşünmeden tamam dedim , bunu duymak için yıllarca beklemiştim.
Hemen randevu alıp görüşmeye gittik, hastene raporları diğer prosedürler derken 1 ay içinde dosyamızı hazırlayıp 2020/Temmuz başında teslim ettik. İSTANBULdan TERK bebek için başvurduk.
Yaklaşık 1 yıl sonra eşimin maddi geliri düşük diye red geldi, Tekrar hayallerim yıkıldı Pandemi sürecince esnaflar kapalı olduğundan gelirimizde düşmüştü. Kurumdan 3 ay uzatma talep ettik, kabul ettiler. Neyse kısıtlamalar kalktı normalleşme sürecine geçtik ve gelirimizdeki artışı kuruma bildirdik. Ve sonunda kurul onayladı sıraya girdik
07.Eylül.2021 tarihi itibari ile KIZ:84 / ERKEK:40. sırada olduğumuzu öğrendik. Şimdi hamile sayılırım , bebeğim kalbimde büyüyor Esim inanilmaz mutlu. Evimizin enerjisi degisti. Evladimiza kavusmak için sabırsızlanıyoruz
Benim gibi umudunu kaybedenlere yazıyorum, inancınızı yitirmeyin, Rabbim bir gün yüzümüzü güldürecek

Hayırlı olsun inşallah yakın zamanda o yıllardır hasretini çektiğiniz evladınıza kavuşursunuz. Rabbim hayırlı sağlıklı sıhhatli nasip etsin bekleme süreci çok zor ama kavustuktan sonra tüm kötü günleri geride bırakıp unutacaksiniz.

Hayırlı olsun inşallah tez zamanda kavuşuruz hepimiz bizim dosya da bu hafta komisyona girecek sıramızı öğrenmek için bekliyoruz. Sizin hangi il

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…