• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Eskiden cami avlusuna bırakılan bebekler şimdi internetten satışa çıkarılıyor. Eskiden bebeğine bakamayacak kadar fakir olduğu için kuruma bırakan ailelere şimdi devlet yardım edip bebeğin ailesinin yanında kalmasına öncelik veriyor. Türkiye'de düzgün çalışan bir devlet kurumu varsa o da çocuk esirgeme kurumunun evlat edindirme birimi. Suçlamadan önce azıcık araştırıp, bilgi sahibi olursak ve biraz da mantık yürütürsek anlaşılıyor aslında.

Mutlaka dediğiniz yöntemler etkilidir de, internetin olmadığı dönemlerde eskiden de hastanelerde bebekler satılmış, yeni bir yöntem değil yani satış olayı...bu haber epey sansasyona da neden oldu. Sadece günümüze özgü değil benim bildiğim..
Ayrıca son tavsiyenizdeki (!) gibi azıcık değil, tam araştırarak, mantık yürütecek bir şeye de gerek kalmadan, Kurumdan verilen bilgiler ışığında, çıkan sonucu belirttim. Yıllık çocuk verme kapasitesi verildi. Müracaatta birikmiş kişi rakamı verildi. Bu rakam 40 a bölündü ve çıkan bekleme süresi (yıl ) verildi.
Bir sonraki çıkarımım da şu: Artan nüfusa yetişecek hızda kamu personeli oranı arttırılmaz ve on yıl öncesi ile sabit tutulursa, bekleme süreleri ikiye üçe katlar ve on yıl sonra müracaat edecek bir kişi bekleme süresinin dolmasını beklerken, kendini mezarda bulabilir.

Show tv de SERVET isimli yeni bir dizi başlıyor. Çocuk Esirgeme Kurumu yetiştirme yurdu görünüyor fragmanda... servetin kimlere göre ne ifade ettiği. ..

Merhaba. Evet maalesef çok sessizleşti bu sayfa. Gülnaz inş. 3 er - 5 er düşer sıran . Kaç ayda kaç sıra düştü en son

Merhaba. Evet maalesef çok sessizleşti bu sayfa. Gülnaz inş. 3 er - 5 er düşer sıran . Kaç ayda kaç sıra düştü en son
Ağustos da 20 ile başladık 1-2 ayda 18 e indik 4 ay kadar hiç düşmedi. Şimdi Mart'ta 2 sıra birden düştü. Çok şükür.

Evlat edinen anne olan Duygu Çağlar Gizli'nin "Başka Bir Doğum Hikâyesi" kitabından alıntıdır:

“Gülümsedim o sıra,
Bazen sevinirim,
Sevinmek nedense hep yedi yaşında Ve ah... dedim sonra,
Ah!”
– Didem Madak​

Okul çıkışı Elif Ada ile kırtasiyeye gidiyorduk. Evlendiğimizde ilk oturduğumuz apartmanın önünden geçerken, “Anneciğim biliyor musun, babanla evlendiğimizde ilk bu apartmanda oturuyorduk,” dedim.
“Ben daha doğmamış mıydım?” diye sordu.
“Hayır, daha doğmamıştın,” dedim.
“Yani başka birinin karnındaydım,” dedi.
“Evet, anneciğim ama benim kızım oldun, iyi ki benim kızım oldun,” dedim.
“Bebekler anne karnındayken tekme atarmış ama ben senin karnını tekmeleyemedim, keşke tekmeleseydim,” dedi.

Lal oldum sanki birden, hiçbir şey diyemedim.

“Üzülme anne! Ben seni seviyorum,” dedi.
“Ah!” dedim.

Didem Madak’ın, “Ah’lar Ağacı” şiiri düştü o an aklıma. “Ben de seni çok seviyorum anneciğim, hem de çok!” diye karşılık verdim.

size bir kaç sorum olabilir mi ne zaman başvurdunuz kaçınçı sıradasınız onay yazınız ne kadar sürede geldi bana birz anlatırmısınız rica etsem :d
Temmuz 2015'te başvurduk. Bir sene içinde onay yazımız geldi. Hem erkek hem kız için başvurmuştuk erkek sıramız geçtiğimiz ay geldi ama biz iptal ettirdik. Şimdi kız bekliyoruz en son 26. Sıradaydık.

Siz yine şanslısınız valla bebek sırası bekliyorsunuz ben de 30 yaşımı doldurmayı bekliyorum hala. Gerçekten çok sinir oluyorum bu 30 yaş sınırına her şey hazır ama 1 yıl beklemek zorundayım bu yüzden.

Temmuz 2015'te başvurduk. Bir sene içinde onay yazımız geldi. Hem erkek hem kız için başvurmuştuk erkek sıramız geçtiğimiz ay geldi ama biz iptal ettirdik. Şimdi kız bekliyoruz en son 26. Sıradaydık.
3 yıl geçtiği halde hala 26. sırada mısınız :O

3 yıl geçtiği halde hala 26. sırada mısınız :O
Maalesef Ankara'da sıra hem çok fazla hem de çok yavaş ilerliyor. 30 yaşınızı beklemenize gerek yok eşim 32 ben 29 yaşımdaydım başvurduğumuzda üstelik 3 yıllık evliydik. 29'a girdiyseniz başvurunuzu kabul ediyorlar. Bana telefonda olmaz demişlerdi, randevu alıp görüşmeye gittim orada kabul ettiler başvurumuzu.

Merhabalar banada yardımcı olurmusunuz benim bir tane oğlum var 1 yaşında ve ben 26 yaşındayım eşim 30 yaşında bir tane daha evladımız olsun istiyoruz izmitte yaşıyoruz nasıl yapmam gerek kendi cocugum var diye sıkıntı olurmu ki bilgisi olan lütfen yardım etsin

Merhabalar banada yardımcı olurmusunuz benim bir tane oğlum var 1 yaşında ve ben 26 yaşındayım eşim 30 yaşında bir tane daha evladımız olsun istiyoruz izmitte yaşıyoruz nasıl yapmam gerek kendi cocugum var diye sıkıntı olurmu ki bilgisi olan lütfen yardım etsin
Evlat edinmek için başvuru yapabilirsiniz. Çocuğunuzun olması engel değil. Koruyucu aile de olabilirsiniz. İznitte bebek az şu an sıra çok. Bunu göze alarak başvurun.

Evlat edinmek için başvuru yapabilirsiniz. Çocuğunuzun olması engel değil. Koruyucu aile de olabilirsiniz. İznitte bebek az şu an sıra çok. Bunu göze alarak başvurun.
Bebek olmasına gerek yokki 5 yaşındada olur önemli olan evlat oğluma abi olur abla olur ne fark ederki yeterki birini kurtarmak ve ona annelik yapabilmek

Back