- Emoji Skoru
- 1.864
- Puanlar
- 333
Eskiden cami avlusuna bırakılan bebekler şimdi internetten satışa çıkarılıyor. Eskiden bebeğine bakamayacak kadar fakir olduğu için kuruma bırakan ailelere şimdi devlet yardım edip bebeğin ailesinin yanında kalmasına öncelik veriyor. Türkiye'de düzgün çalışan bir devlet kurumu varsa o da çocuk esirgeme kurumunun evlat edindirme birimi. Suçlamadan önce azıcık araştırıp, bilgi sahibi olursak ve biraz da mantık yürütürsek anlaşılıyor aslında.
Mutlaka dediğiniz yöntemler etkilidir de, internetin olmadığı dönemlerde eskiden de hastanelerde bebekler satılmış, yeni bir yöntem değil yani satış olayı...bu haber epey sansasyona da neden oldu. Sadece günümüze özgü değil benim bildiğim..
Ayrıca son tavsiyenizdeki (!) gibi azıcık değil, tam araştırarak, mantık yürütecek bir şeye de gerek kalmadan, Kurumdan verilen bilgiler ışığında, çıkan sonucu belirttim. Yıllık çocuk verme kapasitesi verildi. Müracaatta birikmiş kişi rakamı verildi. Bu rakam 40 a bölündü ve çıkan bekleme süresi (yıl ) verildi.
Bir sonraki çıkarımım da şu: Artan nüfusa yetişecek hızda kamu personeli oranı arttırılmaz ve on yıl öncesi ile sabit tutulursa, bekleme süreleri ikiye üçe katlar ve on yıl sonra müracaat edecek bir kişi bekleme süresinin dolmasını beklerken, kendini mezarda bulabilir.