Evlat Demek !!!

suuucum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2012
491
4
0
Kütahya
“Evlat Acısı”nı sadece sözlük anlamıyla bilenleredir bu yazı…

“Acımız büyüktür, acın acımdır” diyen 3 gün sonra unutanlaradır…Evladını yitirmek ömrünü yitirmektir…

Canının, canına-cana hasret kalmasıdır… Sevgiliyi, canı, kanı, hayatı, aşkı toprağa gömmektir bir daha görememek bilinciyle… Kabullenememektir… Nefes alamamaktır….

Burun direği sızlamasının alasıdır… Her sabah kalbe bıçak saplanmasıyla uyanmaktır… Feryat etmektir, haykırmaktır… Ama isyan etmemeyi başarmaktır !

Evlat gider bayram biter… Artık ne bayramın vardır ne seyranın, ne düğünün ne derneğin…Her bayram sana cenazenin ilk gününü yaşatır…Evladının gömülü olduğu şehirden uzaklaşamamaktır…

Uzaklaşırken de ilk durak evladının mezarı başıdır…

Her şehir dönüşü ilk uğrak yer evladının yine başucudur… “Allaha ısmarladık!”’ın karşılığı “Güle güle”yi duyamamaktır. “Ben geldim yavrum!”un cevabı “Hoş geldin anne!”yi duyamamaktır… Sırlarını sadece onunla paylaşmaktır… İlk evi mezarı ilan etmektir…

Yediği her lokma boğazında dizilir… Uyuduğu her an vicdanı boğazına çöker… Her uykuya geçerken Allahına yalvarır yavrusunu “bir kerecik bile olsa rüyasında görebilmek” için…

Kaybettiği evladının akranlarını sessizce izler… “Benim yavrum da yaşasaydı şimdi şöyle olurdu böyle olurdu”lu cümleleri asla tükenmez…

Uzaklara dalıştır evladını yitirmek… Belki çıkar gelir bir yerlerden diye günlerce, haftalarca, aylarca, yıllarca, saçlarına ak düşene, son nefesini verene kadar beklemektir, dönmeyeceğini bile bile !!!

Her çocukta, her yetişkinde, her nefeste onun kokusunu, dokusunu aramaktır, hissetmektir…

Her kabristan ziyaretinde toprağa kapanmaktır, teselliyi toprağa sarılıp, o buz gibi mezar taşında sıcaklığını aramaktır… Bir ana-babanın öpmeye hasret kaldığı o yanak artık mezar taşıdır…

Gözlerinden sel olup akarken haykırarak “Annemmm, ben geldim, kalk yavrum!” demektir…

Onun için hayat biter… Yavrusuyla beraber toprağın altında kalmıştır hayat… Sonrasında yaşadığı zorakidir, zorunluluktur… Allah korkusudur…

Anneler Günü – Babalar Günü’nü unutmaktır… Boynu bükük, gözü yaşlı geçirmektir… 10 tane evladı daha olsa, o bir eksikle hiç birinin yerini dolduramamasıdır…

Her ana ile yüreği bir olur…

Ateş düştüğü yeri yakarken o acıyı yaşamışları sadece yakar geçer çünkü bilir o acının ne olduğunu… Gerisi laftır, sözdür…

ALINTI
Okurken bile bağıra bağıra ağladım,darmadağın oldum içimi yazmış,Allahım yalvarıyorum kimseye evlat acısı verme,herkes evladına sımsıkı sarılsın...

seni çok özledim KEVSER SU

Canımim..acını çok iyi anlıyorum...bu alıntıyı niye gidip okuduğunu da.

Sanırım birkaç ay geçmiş..zaman herşeyin ilacı...

offf...güya seni teselli edecektim! inanki bişey yazamıyorum..kendimi toparlamam gerek...çok üzgünüm çoook..

.

Sizin acınızı evladını kaybeden birinden başka kimse anlayamaz, sadece sizin için Allah'tan güç diliyorum, başka ne yapabilirim ki ?
Kevser Su'yu kalbinizde yaşattıgınız sürece o bir ölü değil, şuan çok mutlu, melek , cennette o şuan.. Allah'ın yanında, en azından bunu bilin.. Allah size Kevser Su gibi nice evlatlar verir inş, tekrar geçmiş olsun dualarım sizin ve Su ile....

Canımim..acını çok iyi anlıyorum...bu alıntıyı niye gidip okuduğunu da.

Sanırım birkaç ay geçmiş..zaman herşeyin ilacı...

offf...güya seni teselli edecektim! inanki bişey yazamıyorum..kendimi toparlamam gerek...çok üzgünüm çoook..

.

4 ay olmadı henüz,unutulmuyor evlat işte...ömrümün sonuna kadar benımle devam edecek

Sizin acınızı evladını kaybeden birinden başka kimse anlayamaz, sadece sizin için Allah'tan güç diliyorum, başka ne yapabilirim ki ?
Kevser Su'yu kalbinizde yaşattıgınız sürece o bir ölü değil, şuan çok mutlu, melek , cennette o şuan.. Allah'ın yanında, en azından bunu bilin.. Allah size Kevser Su gibi nice evlatlar verir inş, tekrar geçmiş olsun dualarım sizin ve Su ile....

teşekkur ederım,evet malesef ki öyle,herkes anlık üzülüp geçiyor ...evladımı kaybettıkten sonra kalbım başka atıyor..
duygu ve düşüncelerim cok değişti,ölüm aklımdan hiç çıkmıyor..

Raabim sana Peygamber efendimizin sabrini versin... Ates dustugu yeri yakar kardesim cok haklisin... Allah sana sabir versin bir daha bir daha yasatmasin...

Dualarim seninle allahim sana dayanma gucu verir insallah..

canım içimi dağladın valla hep okuyorum seni ama elim varıpta hiçbirşey yazamadım bugüne kadar özellikle oğluma kızdığım beni bunaltıp bıktırdığı zamanlarda niyeyse elim hep gidiyor senin konunu açıyorum sonra şükrediyorum allahım yokluğunu gösterme diyorum kendine gel diyorum yaaa ona birşey olsa allah sınamasın kimseyi böyle senin sınavın çok zorr yürek nasıl dayanır allahh sana sabırların en büyüğünü versin hz eyüp sabrı versin dağlar dayanamamış ölüm acısına hele evlat acısına ...
diyorum kendime yanılıpta elim gittimi oğluma elin kırılsın kokusuna hasret kalsan ne yapardın diye düşünemiyorum sadece ağlıyorumm senin ac:43:ını okurkennn

canım içimi dağladın valla hep okuyorum seni ama elim varıpta hiçbirşey yazamadım bugüne kadar özellikle oğluma kızdığım beni bunaltıp bıktırdığı zamanlarda niyeyse elim hep gidiyor senin konunu açıyorum sonra şükrediyorum allahım yokluğunu gösterme diyorum kendine gel diyorum yaaa ona birşey olsa allah sınamasın kimseyi böyle senin sınavın çok zorr yürek nasıl dayanır allahh sana sabırların en büyüğünü versin hz eyüp sabrı versin dağlar dayanamamış ölüm acısına hele evlat acısına ...
diyorum kendime yanılıpta elim gittimi oğluma elin kırılsın kokusuna hasret kalsan ne yapardın diye düşünemiyorum sadece ağlıyorumm senin ac:43:ını okurkennn

sağol canım teşekkür ederim,hayat cok kısa evlatlarımız için değil sadece,aslında bugune kadar iyiydim taki birisi eşini kaybetmiş trafik kazasında onu okuyuncaya kadar,hem bebeği varmış kücük hemde hamileymiş o kadar üzüldüm ki,sürekli o kadını düşünüyorum,sabah eşi evden işe gitmek için çıkıyor ve birdaha geri dönmüyor ondan geriye kalanlar o kadar acı ki,sevdiklerime cok iyi davranıyorum,yarına kimin ne olacağı belli değil,senin oğluşunda yaramazlık yaparsa yapsın kırsın döksün evde ki birkaç eşya ondan değerli mi herşey geri yerine gelir ölümden başka...

Ilk defa geçen gün okudum konuyu anne olmayan anlamayaz seni inan ben 5 sene sonunda evlat sahibi oldum ve onu bırakıpta işe bile gidemedim o herşeyin önüne geçti rabbim kimseye bu acıyı yaşatmasın zaman herşeyin ilacı derler inşallah zamanla acın hafifler geçmez ona eminim ama allahım acını hafifletsin kalbindeki ağrıyı ve acıyı kısa zamanda dindirsin dediğin gibi yarın ne olacağımız belli değil sevdiklerimizin kıymetini yaşarken bilmek gerek ama maalesef bunu yapamıyoruz gerçekten allahım sana sabırların en büyüğünü versin acını dindirsin dualarım seninle

Ilk defa geçen gün okudum konuyu anne olmayan anlamayaz seni inan ben 5 sene sonunda evlat sahibi oldum ve onu bırakıpta işe bile gidemedim o herşeyin önüne geçti rabbim kimseye bu acıyı yaşatmasın zaman herşeyin ilacı derler inşallah zamanla acın hafifler geçmez ona eminim ama allahım acını hafifletsin kalbindeki ağrıyı ve acıyı kısa zamanda dindirsin dediğin gibi yarın ne olacağımız belli değil sevdiklerimizin kıymetini yaşarken bilmek gerek ama maalesef bunu yapamıyoruz gerçekten allahım sana sabırların en büyüğünü versin acını dindirsin dualarım seninle

sağol canım teşekkür ederim,dünyanın en güzel duygusu annelik olsa gerek...Allah herkese bu duyguyu tattırsın...

canımmm benimmm.. o yazıdaki herşeyi ben de kaybettiğim annem için satırı satırına düşünüyor ve yaşıyorum. her kelimesi öyle doğru ki.. çektiğim acıyı kemiklerime kadar hissediyorum.
"hayata dair herşeyi annemle beraber toprağa gömdüm." zoraki yaşıyorum....
Allah affetsin ama çoğu kez isyan ediyorum, yalvarıyorum benim de canımı alsın diye..
Allah kucağını kevser suyun kardeşleriyle doldursun inşallah..
annemin mezarı başında ettiğim duaları kevser suya da gönderiyorum, Allah kabul etsin inşallah..
Allah hepsinin mekanlarını cennet eğlesin..

canımmm benimmm.. o yazıdaki herşeyi ben de kaybettiğim annem için satırı satırına düşünüyor ve yaşıyorum. her kelimesi öyle doğru ki.. çektiğim acıyı kemiklerime kadar hissediyorum.
"hayata dair herşeyi annemle beraber toprağa gömdüm." zoraki yaşıyorum....
Allah affetsin ama çoğu kez isyan ediyorum, yalvarıyorum benim de canımı alsın diye..
Allah kucağını kevser suyun kardeşleriyle doldursun inşallah..
annemin mezarı başında ettiğim duaları kevser suya da gönderiyorum, Allah kabul etsin inşallah..
Allah hepsinin mekanlarını cennet eğlesin..

canım benım inan hep aklımdasın sen annene özlem duyuyorsun ben yavruma,birbirimizle öyle bağdaşıyoruz ki,hep aklımdasın acaba ne yaptı diye..özel gecelerde kandillerde hep dua edıyorum,senin için yapabileceğim birşey varsa ne olur söyle..
annelerin yerını hiçbirşey tutmaz,ne desem boş..
isyan etme ,ne zaman bunalırsan annenin yanına git mezarlıkta vakit geçir ,onunla dertleş,içini dök,ben kızımın mezarına çicekler diktim rengarenk görsen çiçek bahcesi gibi oldu,ben gidince çicekleri sallanıyor,etrafa bakıyorum rüzgardan olsa diyorum başka otlar kımıldamıyor,bebeğim geldiğimi hissediyorya bu bile bana yetıyor mutlu oluyorum,sende öyle yap hem çok sevapmış,Peygamberimiz buyurmuş...

inşallah bu günler geçer...Annenin mekanı cennet olsun..güzel yerlerde Allah bizi buluştursun ...

sağol canım teşekkür ederim,hayat cok kısa evlatlarımız için değil sadece,aslında bugune kadar iyiydim taki birisi eşini kaybetmiş trafik kazasında onu okuyuncaya kadar,hem bebeği varmış kücük hemde hamileymiş o kadar üzüldüm ki,sürekli o kadını düşünüyorum,sabah eşi evden işe gitmek için çıkıyor ve birdaha geri dönmüyor ondan geriye kalanlar o kadar acı ki,sevdiklerime cok iyi davranıyorum,yarına kimin ne olacağı belli değil,senin oğluşunda yaramazlık yaparsa yapsın kırsın döksün evde ki birkaç eşya ondan değerli mi herşey geri yerine gelir ölümden başka...

evet canım bende okudum o haberi gerçekten çok zor bir durum o arkadaşın yaşadığıda allah sabırlar versin...bu dünyada ne çok sınav var başa gelince anlıyoruz hayat çok zor sınavlarla dolu ne olacağımız belli değilll isyan etmememk dayanmak gerçekten mümkün değil gibi görünüyor ama sen başarma yolundasın sevdiklerinin değerini anlamışsın onlara daha sıkı sarılmışsın ama senin gibi olamayanlarda var benim yengemde kaybetti çok seneler önce iki evladını sırayla doğup 2 gün yaşatabildiler anca bebeklerini ama o acısını etraftan aldı hiç kimseyi bırakmadı etrafında neyse bunlar çok üzücü şeyler allah yardımcısı olsun onunda ......
şuanda sana yazarken oğlum yapmadığını bırakmıyor ama inan bağaramıyorum bile......

Canim bu paylasimini gözyaslari icinde okudum bende pespese iki oglumu kaybettim, acini o kadar iyi anliyorumki...

Senin yasadiklarini okudum ne denir bilemiyorum, bizler secilmis anneleriz rabbim bu üzüntülerimizin mükafatini cennetle verecek bizlere...
Rabbim bütün bebegini kaybedenlere sabirlar versin bizleri cennette onlardan ayirmasin...:43::43:

ben de bir hastalık geçirmiştim kaç gün sonra hastanede açtım gözümü. öldü diye götürmüşler zaten doktora. sonra uyanınca annemi gördüm. benim o dünya güzeli annem nasıl yaşlanmış bir anda, gözlerinin altı mos mor, o uzun uzun tırnaklarını stresten nasıl koparmış, dudaklarının her yanı uçuk, dizlerini ovuşturmaktan morarmış benim pamuk annem. o kadar üzüldüm ki bir daha anneme of demedim yıllardır.

Ben annemi öyle gördüm ya arkadaşım seni bi nebze de olsun anladığımı düşünüyorum, çok zor, sabretmelisin. biliyorum çok zor ama Allah görüyor yardımcın olacaktır.

canııımmm benim heran aklımda heran duamdasın :( yazmasamda konuşmasamda tanımasamda seni sürekli seni düşünüyorum...umarım bugün daha iyidir diyorum hergirdigimde foruma yazdıklarından acaba bugün nasılı kestirmeyi çalışıyorum :( sana önceki konundada yazmıştım rabbim bol sabırlar versin..benim bebişim 7aylık oldu..hatırlarsan onu kaybetme korkusu yaşadığımdan hamileliğim boyunca sağlığımı yitirmiştim.oyüzden seni okadar iyi anlıyorumki haykırışlarını duyuyor gibiyim:( kevser suyunnnn annesi rabbim KEVSER SU ya kardeş gelsin diye dualarımmm..dağladın gene beni dağladın gene hepimizi...seviyorunnn seniii..rabbim yar ve yardımcın olsunn

Back