Evlat ayrımcılıgı bu mu?

Kurkmantolu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
3.951
531
163
37
Eski konumu hatırlatmak gerekirse kayinpederim bana eltime ve görumceme sahte bilezik takmisti.
Eşimin alesinden zoruma giden seyler var esiminde zoruna gidiyor ama bana bisey diyemiyor...
Kayinpederimin Sahte bilezikleri taktigi yaklasik 6 ay gecti kizim simdi 7 aylik.
Dugunumden kisa bir süre sonra yaklasik 6 ay sonra eltim tutturdu evi sobaliydi dogalgaz istiyordu (evet hakliydi) fakat istedigi insan kayinpederim git kocandan iste!velhasil kayinpeder gelin surat yapio bana dedi gitti yaptirdi ne mi oldu her odaya 2 ayri petek birde salona 2 petek bide dogalgazsobasi kurdurdu.
Kayinpeder bizim dugune karismadi sadece biraz altin aldi okadar.
velhasil adam dugunde borcla yaptigi altini ödemeden kaynimin dogalgazi tesisati icin ödeme yapti.
O kış eltimlere cok fatura gelmis gelir cunku eve gittigimizde cehennem gibi yaniyordu don atlet gezsen yinede terlersin disarda kar yagarken camlari acmalarini rica ettiik.
Bunlar faturayi ödeyemediler alt kata kayinpederin evine indiler(kayinpederler her yil yazdan ocak ayinin sonuna kadar köyde kalirlar)orda soba yakip yaşadilar ama ödeyemedikleri faturayi kayinpeder ödedi,dogalgazinin actirma parasinida kayi pedere ödettiler.Bakkala borclarini bile kayi peder öduyor.
Diger kış yani bu gectigimiz kış kayinpedere yine eltim surat yapiyormus ev isinmiyor diş cephe montalamasini yaptirsinlarmiş.
Kayinpeder esimden kendi katı icin para istedi (apartman aile apartmani kaynim,esim ve kayinpederimin dairesi var,bizim dairemiz daha insaat halinde paramiz yok diye hala yaptiramadik sehir disinda yasiyoruz).Eşimde kaynim icin ondan para istemiyorsunda benden neden istiyorsun diyip vermedi.kayinpeder butun apartmanin dışcephe montalamasini kendi yaptirdi.
Gecen kurban bayraminda kaynimin kurban kesmek icin 600 lira acigi varmis(paran yoksa git küçükbaş hayvan kes)kayinpederden istedi.kayinpederde de yoktu bizden istedi.Eşim bende de yok,bende kurban kesemiyorum diyip vermedi.
Bu arada ben evlenirken kayinpeder bize sormadi ne istersiniz diye(yani altin vs.agiz ucuyla bile sormadi)ben ilk gelinime bukadar altin yaptim bu gelinimede bukadar yapicam dedi okadar.sagolsun dedigi gibi yapti ama gelgelelim eltim kaynanamin başının etini yemiş ona fazla yaptiniz bana da yapacaksiniz demis.kaynanamin elinden 5i birlik altinini yalvar yakar almiş.aldigi alininda eltim ablasina vermis iş kuracaklarmis(yani kaynanamin elinden altini ablasina vermek icin aldi)kayinvalidemde altini verirken araba alirken kullanirsiniz demis yani araba icin yardimci olmus.
Simdi kaynim kendine araba almış söylediklerine göre 10bin liraya palio almiş.esimden 2 bin lira istedi, bizimde aracimiz icin 10 bine yakin tamir masrafimiz ciktigi icin bizde borclandigimiz icin ona veremedik.kaynimda arabayi sadece borc ile almiş ondan bundan bularak.
Simdide kayinpederimden para istiyormus araba aldim bana biraz yardimci ol diye.
Bizde istesek kücuk bas hayvan kesebilirz kurban ,öylede olacak ama esim buyukbas istiyor.Bende dedim herkes babandan istiyor sende iste (denemek amacli sor dedim kayinpederin nabzini görmek icin)
Dün kayinpeder den esim istedi borc ver ekim kasim gibi öderim dedi.(kaynim hic yaptirdiklari ve aldiklari icin kayinpederime ödene yapmadi)ve bingo
Kayinpeder bende yok veremem dedi.ve esim cok ama cok uzuldu.Veremedigi icin degil tavri cok kotuydu elinde bi avuc para vardi sayiyordu kayinvalidem de esim icin onada biraz var kurban icin acigi varmis dedi oda veremem dedi iste.
Kendinin her yil cay ve findik geliri var maasindan haric.
Köydede apartmanlari var kendi daireleri yapili diger cocularinin dairesini herkes yapacak diye yapmamis.
Kayinvalidem bizi zarfliyor eltim icin o 5.kati istiyor siz hangisini istersiniz diyor.ertesi gün de kayinpeder ben 5.kati düzücem yaptiricam dedi.Bende kayinvalideme tabi diger gelinin dairesi ya yaptirirsiniz dedim kayinvalidem güldü ama benim ve esimin cok zoruna gitti

Ben esime cok uzuluyorum hic bisey diyemedim.Annesi desen kaynim icin onun durumu yok diye hep onu tutuyor(kaynim 2.5 binlira maasi var evlerine kendo evleri kira falan ödemiyorlar)
Iş para degil cok sukur bizim durumumuz onlardan cok az daha iyi ama neden böyle yapiyorlar?bu evlat ayrimciligimi?Esim her seferinde birdaha yanlarina gitmicem diyip gidiyoruz ben bisey demiyorum ailesini diye ama esime böyle yaptiklari icin cok üzüluyorum.

Eltin gibi olsan biraz baskın olsan. Dert etmek yerine belki bir şeyler olabilir. Eğer olmuyorsa araya soğukluk sokarsınız bu sefer size yönelirler belki

Oy anam o nasıl elti öyle evlere şenlik
Ayrımcılık yapıyorlar evet ama iş eşinizde bitiyor... Gitmeyeceğim deyip otursa yerinde belki biraz daha değerli olur... Ama siz siz olun sakın eşinizi ailesine karşı doldurmayın, olur ya bir gün herşey tersine döner kör ölür badem gözlü olur sonra siz kötü olursunuz...

bukadar şeyi aklınızda nasıl tutunuz derdiniz maddiyat olsun boşverin kimkime napmış size bulaşmadıkları sürece ki eşinizde yok diyebilen durumun farkında dert maddiyat olsun

Her ailede vardır böyle bi yiyici.

Kayınpederin de o oğluna veriyosa yapacak bi şeyiniz yok en fazla görüşmez gönül koyarsınız. Ama bunu yapacak olan eşin, nihayetinde onun babası.

Siz yine iyisiniz adam ev vermiş. Bize ev maketi veren bile yok.

bukadar şeyi aklınızda nasıl tutunuz derdiniz maddiyat olsun boşverin kimkime napmış size bulaşmadıkları sürece ki eşinizde yok diyebilen durumun farkında dert maddiyat olsun
Sagolsun her görüştüğümüzde hatirlatan bir kaynanam var.kaynanam sagolsun hep eltimi anlatir ama ondan da iyisi yoktur.
Sanirim ondan korkuyorlar artik öyle hissediyorum..

Yazık adamın birini bulmuşsunuz kim tırtıklarsa yanına kar diyor.
Adam sizden ne zaman para isterse Yok veremem demişsiniz şimdi siz istediğinizde de yok veremem diyecek tabiki.
Nedrn hayir dedigimiz anlamamissiniz demek ki? Kaynimla bizim evim dis cephesini yaptirken bizden bizim dairenin parasini istiyor ama kayniminki ni kendi öduyor ki ev karkas yani insaat halinde..ikinci istediginde ise gercekten yoktu arabamiz yolda kalmisti ve bozuldu oraya odeme yapmak icin bizde borc aldik... bence neye hayir dedigimizi anlayamamissiniz

Sistim
Ne bicim bir aile bu? Evlatlar ana babalarina yikilmis,sadece sevismelik evlenmis ama ne es olabilmis ne de evlat
Allahim evlerden irak.

Neye hayır dediğiniz önemli değil sürekli hayır demişsiniz ben anladım neye hayır dediğinizi karşı taraf biliyor mu? Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış hesabı.
Siz sürekli hayır hayır demişsiniz istediğiniz zaman size hayır denmesine alınmamanız lazım. Tam da olması gereken olmuş

Nasıl bir çözülesi konu açtınız böyle devrelerim yandı..

Gerçi konu elti olunca havuz probleminden hallice oluyor

Sizde az sinsi olun ozaman madem, belki o şekilde daha mutlu olursunuz..

Yok yok siz anlamamissiniz.Pardon ama olmayan seyi nasil vericez merak ediyorum?kayin peder kaynimdan para istemiyor da neden bizden istiyor?onun kini kendi ödüyor? Az para degil 5 bin lira.kaynimin herseyini ödüyor,yapiyor karsiliksiz bize gelince bizden istiyor?yoksa tabi ki hayir dicem. Kaynim ne istiyorsa veriyor yapiyorlar.bize gelince yok.ki kendimide kullandirmaya hic niyetim yok. Siz konuyu okudugunuza emin misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…