Evladım var de evlenene kadar

PembeLokum

♥♥♥
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2014
16.691
9.719
248
32
Merhaba arkadaşlar ben de eşinin ailesiyle bir türlü geçinmeyi başaramayan yaklaşık 5 yllık bir gelinim. Bana sorarsanız tabi ki onlar haksız onlar hayırsız, onlara sorarsanız ben en hayırsız. Ben konuyu sizce kim haklı diye sormak için açmadım. İki evladımız var üçüncü yolda Allah izin verirse ve bir evlat da karnımda kaybettim. Bunlardan önce bir tanecik kardeşimi toprağa verdim. Üstüne bebeğm karnımda vefat edip sonra da zorlu iğneli hastanede geçen çok ağır hamilelikler geçirdim ve geçiriyorum. Evlatlarımın hepsini istedim. Allah eksikliklerini göstermesin. Bu süreçlerde açıkçası yardıma ihtiyacı olan bendim diye düşünüyorum. Dedem vefat etti cenazesine dahi gidemedim çünkü oğlum da hasta doğdu o esnada oğlum yoğunbakımdaydı mesela. Ameliyatlar oldu. Hayırsız damgası yemeyi haketmiyorum bu süreçlerde eşimin ailesi hiç gelmedi. Ama eşim ise annesi babası ameliyat olduğunda (katarakt ameliyatı mesela) hep gitti yardıma. Oğlumuz 5-6kere ölümden döndü bizim durum çok ciddiydi.

Kısaca kendimizi tanıttım şimdi sorum şöyle kayınvalidem sosyal medyada ben eşim ve çocuklarımdan oluşan fotoğrafımızı paylaşıp evladım var de evlenene kadar yazmış. Akraba da Allah gelinin de evladın da hayırlısını versin tarzı yorumlar yazmış.

En son eşimin asker uğurlamasında büyük bir kavga yaşadık malesef. Aileme de gitti konu ailemden, herkesten sorunlarımızı gizlerim. Aileme gidince hiç iyi olmadı. Aileler birbirine girdi haliyle. Ben çok kırıldım eşime de ailesine de o askerde iken iki çocuk ve hamile halimle tek başıma kendi evimizde kaldım. Kendi aileme çok mahçup olduğum için onlara yük olmak istemedim onlarda kalmadım. Bu arada mesleğim var ama çalışmıyorum çocuklarım okula başlayınca inşallah mesleğimi yapacağım.

Sizce eşime annesinin böyle bir paylaşım yapıtğını söylemeli miyim? Çünkü ortalığı karıştıran gelin damgası yerim hemen eşim sosyal medya kullanmıyor benim söylediğim çok aşikar olacak haliyle. Paylaşım bana yönelik değil eşime yönelik, eşim de annem annem diye dolanıyor bunca haksızlıklarına rağmen yani ben fesatlık yapmış olacağım onların gözünde. Siz olsanız böyle bir şeye bozulur muydunuz? Bu arada kv bugüne kadar sosyal medyadan bana sayısız şekilde gönderme yaptı yapmaya da devam ediyor.

Görüşlerinize ihtiyacım var

Böyle insanlarla başa çıkamazsınız. Hamileymişsiniz Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasib etsin. Mümkün mertebe görmemeye çalışın gerekirse engelleyin derim ben. Çünki size de yazık bu stresle karnınızdaki bebeğe de yazık.
zor zamanlarınızda yanınızda olmamaları ama eşinizin bunları görmüyor oluşu evet sinir bozucu ama bişey yapamazsınız malesef.

Su kaynanalar ne diye sosyal medya kullanir ki?
Ayip etmis ama. Ben olsam gosterirdim. Hatta kendim hesap sorardim kaynanama. Ne hakla beni orda burda paylasiyosun derdim. Ne bicim laf oyle yazdigin derdim.Isterlerse kotu desinler bana. Kaynana daha kotu yani. O ne bicim paylasim oyle. Bi de fotografinizi paylasmis. Hani sadece yaziyi paylassa neyse. Ne ayip.

Böyle insanlarla başa çıkamazsınız. Hamileymişsiniz Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasib etsin. Mümkün mertebe görmemeye çalışın gerekirse engelleyin derim ben. Çünki size de yazık bu stresle karnınızdaki bebeğe de yazık.
zor zamanlarınızda yanınızda olmamaları ama eşinizin bunları görmüyor oluşu evet sinir bozucu ama bişey yapamazsınız malesef.
Cevap için çok teşekkür ederim Allah dileyem herkese nasip etsin malesef her hamileliğim burnumdan geldi :( eşimin bunları görmemesi ya da görmek istememesi en çok üzen kısım zaten

Ustu kapali gondermeleri bos verin de, bu direk acik acik ya. Ben soylerdim. Oyle sikayet gibi degil de, bak bugun ne gordum, cok uzuldum diye. Tek kelime hakklarinda kotu konusmayin, sadece kendi uzuntunuzu belirtin. Bence bilsin esiniz. Oyle sinsi sinsi hamile kadina laf sokmalar falan. Ne işsizlik yarab.

Su kaynanalar ne diye sosyal medya kullanir ki?
Ayip etmis ama. Ben olsam gosterirdim. Hatta kendim hesap sorardim kaynanama. Ne hakla beni orda burda paylasiyosun derdim. Ne bicim laf oyle yazdigin derdim.Isterlerse kotu desinler bana. Kaynana daha kotu yani. O ne bicim paylasim oyle. Bi de fotografinizi paylasmis. Hani sadece yaziyi paylassa neyse. Ne ayip.

Gerçekten belli bir yaş üstü insanlar sosyal medya kullanmamalı:) hep gönderme hep laf sokma:)

Kaynanayi sosyal medyada takip etmezdim👍
Takipleşmiyoruz da görenler söylüyor gönderiyor eminim paylaştığı çoğu şeyden haberim yoktur

Gerçekten belli bir yaş üstü insanlar sosyal medya kullanmamalı:) hep gönderme hep laf sokma:)

Takipleşmiyoruz da görenler söylüyor gönderiyor eminim paylaştığı çoğu şeyden haberim yoktur
Valla siz bilirsiniz ama ben coktan haddini bildirmistim. Anneye saygi da bir yere kadar.

Sizin sorununuz kayınvalidenizden ziyade eşiniz, buna rağmen evliliğe devam edip çocuk sahibi olduğunuza göre eşinizi böyle kabul ettiniz demek ki. O yüzden mümkün olduğunca yaptıklarını görmeyeceksiniz duymayacaksınız sosyal medyada takip de etmeyin. Yapabileceğiniz sadece bu.

Esin hala annem annem diye dolanıyorsa çokta suçlamaz annesini hatta senin dediğin gibi ortalık karıştıran diye sana söyler.yine de eşine göstermen gayet normal . Sonrada sil gitsin listenden hamilesin ne canını sıkacaksın görüpte. Hesap soran olursa onca yaptigin şeye rağmen beni gömüyorsun cevap vermiyorum silmişim çok mu de 😊

Ben olsam soylerdim. Neden eşimden saklayayim ki.
Kadin oyle bir paylasim yapmadan once dusunmeliydi.
Ben sizin yerinize olsam kv ile de konusur, derdinin ne oldugunu sorardim.
Ustu kapali gondermeleri bos verin de, bu direk acik acik ya. Ben soylerdim. Oyle sikayet gibi degil de, bak bugun ne gordum, cok uzuldum diye. Tek kelime hakklarinda kotu konusmayin, sadece kendi uzuntunuzu belirtin. Bence bilsin esiniz. Oyle sinsi sinsi hamile kadina laf sokmalar falan. Ne işsizlik yarab.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Kv üç aylık evli iken görümcrmi davet ettiğimde abinin evine gitme gelinin bir eşyası kaybolur sana hırsız muamelesi yapar demiş kulağıma geldi dığruymuş bunun hesabını sorduğumda dahi ben kötü oldum o nedenle akıl danışmak istedim bu konuda artık

O laf yetistirenlere de duymak istemedigimi, bana boyle seyleri soylememelerini rica ederdim. Kaynananiz her paylasimlarinin size ulasacagini bilerek paylasiyor zaten öyle seyleri. Takmazsaniz birakir biyerde illa ki.

Söyle tabi canım paylaşımı yapıp ortaya laf atan degilde paylasimi goren mi ortaligi karistircakmis?kendileri halletsin, annen boyle yazmis canm der cekilirsin:halay:

sen ne kadar zor surecler gecirmissin hangisi yaninda olmusta hayirsiz damgasi vuracak yuzu bulucaklar? Ben senin yerinde olsam arsiz gibi gelinin falan hayirlisi yazan akrabaya cevap bile yazardim ne kadar hayir gormusum evladimi kardesimi dedemi kaybetmisim kim hayrina yanima gelmisde burdan gonderme yapiyorsunuz bile yazardim herkese hakettigi lafi vermek gerek :işsiz:

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Kv üç aylık evli iken görümcrmi davet ettiğimde abinin evine gitme gelinin bir eşyası kaybolur sana hırsız muamelesi yapar demiş kulağıma geldi dığruymuş bunun hesabını sorduğumda dahi ben kötü oldum o nedenle akıl danışmak istedim bu konuda artık
O zaman kv ile hic muhattap olmayin. Zaten hamilesiniz, bir de boyle zor insanlarla ugrasmayin. Esinize soyleyin ama.

Merhaba.Siz sanırım her şeyi büyük bir olgunlukla sessiz kalıp alttan almışsınız ve yapılan hiçbirşeye tepki göstermemişsiniz.Bu yüzden kayınvalide siz alttan aldıkça üstte çıkmış.Eşinize göstermeden önce bence arayıp kayınvalideye hesap sorun.Ben halileyim oğlun askerde bu nasıl bir cümle bizim fotomuzun üstünde.El var düşman var bu neyin paylaşımı deyin.eğer sizin üstünüze gelirse de oğluna da deyiverin.emin olun sustukça daha fesat ve sinsi görecek sizi.

Bence saygili ama onu suclayacak sitemkar bir yorum yapin ve engelleyin görmeyin paylaşımlarını sınırınız bozulmasin zaten siz bakiyorusunuz diye paylaşıyor onları . Azcik vicdani olsa hamile geliniyle ugrasmazdi edebsiz.

Şu facebook tan laf sokma modası da geçemedi bir türlü..
Yerinizde olsam hic muhattap olmaz Kv yide block yapardım facebooktan..eşinize birşey demeyin şimdilik..zaten kv beni engelledi diye şikayet edecektir o zaman söylersiniz.

E oğlu zaten anam anam diyormuş ortada bir vefasızlık yok.Ne diye böyle bir paylaşım yapıyor ki .Ben olsam söylemem .Hamilesin stres olmaya değmez .Nasıl olsa bi şekilde haklı çıkarır kendini .

Back