evinize gelip sizi delirten misafirler

ya şımarık çocuklar vardır..tv shpasındaki bibloları almadan yapamazlar özellikle hani..çocukların şımarmasına lafım yokta anası olacak kadın bişeycik yapmadan adını söler ya oturduğu yerden hani dağıtasına engel olacakmış gibi deli oluyorum..yahu kadın çocuğun dağıtıo durmuosa kaldır k..nı engel ol..benden ne beklion..bendede aldırmıo gibi sırıtık bi surat oluyor bu dahada deli edior beni..misafirsen misafirliğini bil kardeşim..yatak odasında bile çocuk oyun oynamaya dalacak kapı kilitli olmasa kalkta durdur oturduğun yerden 'caaanıııımm gelll ayıp yapma' diceğine..
birde yeni halı ve koltuğa bişey döküyolar ve silmedikleri gibi sölemiolarda ya gelde deli olma..
aklıma son bişi geldi;gelmele gelmezler yeni evine bişi yaparsın görmek için gelirler ya yuuuuuhhh...

Vallahi yazık sana canım.
Bize pek misafir gelmez, hatta hiç gelmez desem yeridir.Arada annem isterse bir kaç yakınını çağırır, en son yengem, annemin teyzesi ve torunu geldiler. Aman Allahım o çocuk ne öyle, 2.5 yaşında elektronik meraklısı bişey, evin bütün odalarında ki ışıkları açtı, klimayı, vantilatorü çalıştırdı televizyonu kurcaladı, mutfakta kettle da su kaynarken orada duran sandalyeyi alıp kettleın olduğu yere çıkmaya kalkıyor, fırının camına pat pat vuruyor. Telefonun bütün kablolarını söktü, paso arkasından koşturdum çocuğun canım çıktı. En son banyoda saç kurutma makinasını bulmuş, getirdi onu salona taktı fişe wuuu wuuu çalıştırdı, kapatınca basıyor yaygarayı. Çip kurusu, ananen yanında olmayacaktı varya ağzını burnunu kıracaktım ben senin dedim içimden.
çocuk çocuk değil terminatörmüş resmen ben bile uyuz oldum okurken
ya şımarık çocuklar vardır..tv shpasındaki bibloları almadan yapamazlar özellikle hani..çocukların şımarmasına lafım yokta anası olacak kadın bişeycik yapmadan adını söler ya oturduğu yerden hani dağıtasına engel olacakmış gibi deli oluyorum..yahu kadın çocuğun dağıtıo durmuosa kaldır k..nı engel ol..benden ne beklion..bendede aldırmıo gibi sırıtık bi surat oluyor bu dahada deli edior beni..misafirsen misafirliğini bil kardeşim..yatak odasında bile çocuk oyun oynamaya dalacak kapı kilitli olmasa kalkta durdur oturduğun yerden 'caaanıııımm gelll ayıp yapma' diceğine..
birde yeni halı ve koltuğa bişey döküyolar ve silmedikleri gibi sölemiolarda ya gelde deli olma..
aklıma son bişi geldi;gelmele gelmezler yeni evine bişi yaparsın görmek için gelirler ya yuuuuuhhh...

ayyy bende en çok böyle oğluuuum diye boş boş sesleniyolar ya gıcık oluyorum mıy mıy yapana kadar kalk bak çocuğuna .benim elti öyledir oğlu koskoca salon halısını kaldırıp atmış kenara neymiş arabasını gezdiremiyomuş halının üzerinde :53:boşver oynasın demezmi bide :52::52:bende o görmeden çocuğu kolundan tutup çektim biraz sert şekilde kenara halıyıda düzelttim söylemiş annesine yengem kolumu çekti diye bişey diyemedi tabi .bide şu eve bişey alınınca görmeye gelenleri hiç anlamam kimsenin bişeyini merak etmem benimkinide etmesinler

eşim nişanlıyken bigün yürüyoduk yol kenarında satıcılar vardı böyle sepetin içinde oyuncak kediler vardı tüylü tüylü bayıldım eşimde almıştı bende camın önüne koydum o sepeti çocuklar her geldiğinde tüylerini yoldular nasıl sinir oldum artık tersliyorum hayır onunla oynama o bana hediye olmaz diye eminim arkamdan ne kıymetli evi var diye dedikodu yapıyolardır.hiç umrumda değil he bişey kazayla kırılır dökülür asla önemsemem sevdiklerimden değerli değildir fiyatı ne olursa olsun ama böyle düşüncesiz insanlara çöpüme bile zarar verdirtmem

anacım beğenmeden edemiyciiim... çünkü beni anlatıyorsun sanki her yazdığında... eynı şeylerden muzdaribiz :2:

sağol canım aynı düşünüyoruz demekki.ya biraz sivri dilliyim ama gerçekten kendim yapmadığım şeyler bana yapıldığında çok kızıyorum her konuda böyle sadece misafir meselesi değil

biz misafir çocukları yüzünden iki tane tv değiştik kç kere radyo aldık hele o çalar saatlerin hesabı yok artık babam sinirden koleksiyon yapıyordu bozuk saatleri yaa :) benim bi kardeşim var evde heryerin ağzından girer burnundan çıkar ama başka yerde yapmaz (:

çocuk çocuk değil terminatörmüş resmen ben bile uyuz oldum okurken

ayyy bende en çok böyle oğluuuum diye boş boş sesleniyolar ya gıcık oluyorum mıy mıy yapana kadar kalk bak çocuğuna .benim elti öyledir oğlu koskoca salon halısını kaldırıp atmış kenara neymiş arabasını gezdiremiyomuş halının üzerinde :53:boşver oynasın demezmi bide :52::52:bende o görmeden çocuğu kolundan tutup çektim biraz sert şekilde kenara halıyıda düzelttim söylemiş annesine yengem kolumu çekti diye bişey diyemedi tabi .bide şu eve bişey alınınca görmeye gelenleri hiç anlamam kimsenin bişeyini merak etmem benimkinide etmesinler

ayy ne uyuzelti o yaa..valla tanıdık diye bişe yapamıyosan ben gelip yoluvereyim:))nerden gelio o rahatlık öle..ben bi kendi evimde yapılınca değil kim olursa olsun başkasının evinde yapılıncada deli oluyorum..orada çocukta hiç kabahat yok..çocuk iser herşey ve yapmakta..herşey büyükte bitiyor işte..annelik öle karşıdan;'yavruuumm,aşkııımm yapma' demelerle olcaksa oo ben doğuruverem bi kaç tane:))bide demiş ne güzel öle boşver yaa:))şahsen kendi adıma konuşayım abim ablamın evine dahi gitsem çocukla hayatta dağıtmasına öle karşıdan seslenerek uyarmış durdurmak istemiş rolü vermem..hasta dahi olsam üşenmeden kalkar bakarım çocuğa..yoksa anne olmak o kadar basitki öle anneliği 15 yaşında hiç anlamayan çocukta yapar..eğitim şart (anadan başlamalı):)

eşim nişanlıyken bigün yürüyoduk yol kenarında satıcılar vardı böyle sepetin içinde oyuncak kediler vardı tüylü tüylü bayıldım eşimde almıştı bende camın önüne koydum o sepeti çocuklar her geldiğinde tüylerini yoldular nasıl sinir oldum artık tersliyorum hayır onunla oynama o bana hediye olmaz diye eminim arkamdan ne kıymetli evi var diye dedikodu yapıyolardır.hiç umrumda değil he bişey kazayla kırılır dökülür asla önemsemem sevdiklerimden değerli değildir fiyatı ne olursa olsun ama böyle düşüncesiz insanlara çöpüme bile zarar verdirtmem

Aaa benim şalterler anında atar vallaaaa.
Çocukken hatırlıyorumda, ben gezmeden ve misafirlikten nefret eden bir çocuktum. Annem çoğu yere bensiz giderdi ben evde bebek oynardım:86:
Yine bi şey olsun hala gitmem misafirliğe, annem de gitmez. Ama bizim akrabalar kırk ayaklı tavuk maşallah, gezmek olsun da onlar her yere gidiyorlar. Nasıl içlerinden geliyor öyle fink fink gezmek hayret doğrusu.

geçen yine kayınvalideyle biyere gittik kadının kocası işten geldi bizimkinin kalkmaya niyeti yok akşam oldu bizimkiler geç saatte geliyolar işten diye rahat tabi hanımefendi.bende en sonunda dayanamadım şakayla karışık soktum lafı hadi dedim kadının kocası işten geldi yemek hazırlıcak sofra kurcak dedim kalktı mırın kırınla .ben annemden öyle gördüm bi evin erkeği geldiği zaman kalkıp eve gelinir kaynanamı bıraksak yatıya kalır

kızlar bende akrabalarımla aynı apartmanda oturuyorum. tek hayalim evlenince eşimle hemde kendi aileme, hemde eşimin ailesine uzak yada orta bir yerde oturmaktı. eşimin ailesi avrupa yakasında bizde anadolu yakasında oturucaz. ama kayınvalidem ben oğlumdan uzak kalamam diye tutturarak yan apartmanda yada aynı sokakta bir eve taşınacakmış:84::84::84::84:

birde sonradan öğrendim karşı dairemde de eşimin, anneannesi, dedesi, bekar dayısı ve teyzesi oturacaklarmış. ya evime zırt pırt gelip giderlerse, ben ne yaparım. evin tek çocuğu olduğum için yalnız kalmayı o kadar çok severim ki. ve tek çocuk olmama rağmen çok sakin birisiyim, şımarık değilim. küçükkende yaramaz değilmişim. sese, gürültüye özellikle kalabalık ortama dayanamıyorum.

öğlen yemeğine gelsinler ama akşam yemeğine kalmasınlar. yada sadece akşam yemeğine gelsinler gibi kurallarım olur her zaman. ben ne yapıcam offf:52::52::52::52::52::52::52:

Üvey ablalarım.Bayramdan bayrama geliyorlar,geldiler mi gitmek bilmiyorlar.Çocukları oldu o onu kıskanıyor bu bunu kıskanıyor ablamların kendi kıskançlıkları da cabası.Diğer gelen misafirlerle o kadar ilgilenemiyoruz sırf ablamlar var rahatsız etmeyelim diye fazla da kalmıyorlar.

kızlar bende akrabalarımla aynı apartmanda oturuyorum. tek hayalim evlenince eşimle hemde kendi aileme, hemde eşimin ailesine uzak yada orta bir yerde oturmaktı. eşimin ailesi avrupa yakasında bizde anadolu yakasında oturucaz. ama kayınvalidem ben oğlumdan uzak kalamam diye tutturarak yan apartmanda yada aynı sokakta bir eve taşınacakmış:84::84::84::84:

birde sonradan öğrendim karşı dairemde de eşimin, anneannesi, dedesi, bekar dayısı ve teyzesi oturacaklarmış. ya evime zırt pırt gelip giderlerse, ben ne yaparım. evin tek çocuğu olduğum için yalnız kalmayı o kadar çok severim ki. ve tek çocuk olmama rağmen çok sakin birisiyim, şımarık değilim. küçükkende yaramaz değilmişim. sese, gürültüye özellikle kalabalık ortama dayanamıyorum.

öğlen yemeğine gelsinler ama akşam yemeğine kalmasınlar. yada sadece akşam yemeğine gelsinler gibi kurallarım olur her zaman. ben ne yapıcam offf:52::52::52::52::52::52::52:

aynen bende kendi ailemden görmediğim için kalabalığı gürültüyü patırtıyı hiç sevmem hele yeni evliyken hiç çekilmiyolar ben bıkmıştım en sonunda tavrımı koydum hani nezaketen güle güle gene beklerim yada banada buyrun falan gibi laflar vardır ya onları çok fazla kullanmamaya çalış gerçi anlayışı olan insana gel desende yeni evliyken zırt pırt gelmez ama anlamayanada yüz verme fazla hizmet etme çok güleryüz gösterme yoksa benimkiler gibi senden çıkmazlar

Back