evinizde hangi renkleri kullanacaksınız

canım benimde salonum koltuklarım beyaz yemek masam vitrin vs takımım açık kahve beyaz karışık. perdelerim beyaz yerlere kadar uçuşan bir model seçtim ben çünkü salon camım tavandan yere kadar. oturma odam bal köpüğü koltuk var. yatak odam parlak siyah krem karışık bir mobilya. perdemide odayı boğmasın die açık renk seçtim. yarın mobilyalarım geliyor yerleşsin resimlerini çekip eklicem burda

canım sende mısra gibi çıkma koy resimlerii:çok üzgünüm:
merakla bekliyoruzzkaydirigubbakcemile3

bu konuda renklerin etkisi üzerindende bahsedersek şöyle olması daha iyi... ancak yinede kendi fikrim evdeki oluşturacağınız renk uyumlarında iki rengi birlikte kullanmak...

kırmızı: bizi biraz asabi ve saldırgan yapmaya eğimli bir renktir, iştah falan açtığı doğru değildir.. aynı zamanda tutku,aşk, ihtiras ve kan rengide olduğundan dolayı salonda olmasındansa yatak odasında kullanılması çok daha iyi sonuçlar verebilir..

yeşil: bilimsel olarakta kanıtlanmış en huzur verici renklerden biridir.. bence salonlarda kullanılması daha iyi olacaktır.. birazda panik-atak yapınız varsa tüm evde kullanmak daha faydalıdır.. yeşil ile ilgili minicik bir sır vermek gerekirse yeşil rengi genellikle büyük restorant gibi yerlerin mutfaklarında kullanılır :KK66:

mavi: yeşil gibi sakinleştirici etkisi bulunmasına karşın sabit bir renktir.. genelde disiplin ve resmiyet gerektiren ortamlarda kullanıldığı görülür.. mavinin sakinleştirici etkisi olduğunuda unutmamak gerekir.. Ayrıca Araplarda mavinin kan akışını yavaşlattığı ve bizi rahatlattığına inanırlar.. unutmadan mavi tüm renkler arasında İŞTAHI en çok KAPATAN renktir.. biriniz sormuştu cevaplayım istedim..

lacivert: tüm dünyada otorite ve sonsuzluğu simgelediği için dünya firmaları logolarında bu renge ağırlık verirler. lacivert giyinen insanların kendilerini daha karizmatik hissettikleri de doğrudur..

mor: ihtişam ve lüksün rengi olarak bilinen morun pek çok farklı anlamıda vardır.. nitekim bi ara eşcinsellerinde mor rengini kullandıklarına dair söylemleride duymuş olmanız gerekir..

pembe: genelde neşe ve şirinliğin simgesidir.. kendinizi rahat hissetmenizi sağlar..

sarı: girdiği ortamda en çok dikkati çeken renk sarıdır.. insan istem dışı ilk olarak o rengi görür.. güneşinde rengi olduğundan çekiciliğinde sembolü sayılır.

beyaz: saflık, temizlik ve kısmende boşlukta oluşun rengidir.. dürüst izlenimi verir.. ancak bilinen genel kanılardan biri gelinliğin de beyaz oluşundanda bildiğiniz üzere boşluğa düşürmesidir..tek başna evde beyaz rengini kullanmanın bireyi çok sıkacağına inanıyorum...

kahverengi: gerçekliliğin rengidirde denilebilir.. kahverengi insanı hızlandırma yetisine sahip bir renk olduğu için fast-food satan yerlerde bu renk daha çok kullanılır.

turuncu: iştah açan bir renk olarak bilinir....bu nedenle kilosuna dikkat etmek isteyen hanımların turuncu mutfaktan ve turunculardan kaçınması gerek diye düşünüyorum...

gri ise; özel bir anlam ifade etmeyen hemen hemen her mekana uyabilen bi renktir.. yani ne siyah gibi güçlü etkisi vardır ne de beyaz gibi bir etki...

siyah: bu renk bilindiği üzere gücü,asaleti ve gizemli olmayı temsil eder.. kendi kişisel tercihime bakarsak bi evde siyah kullanmak oldukça güzel olabilir..

siyah,kahve,gri renkelerinden oturma birimlerini seçecegim(fazla kirlenmez diye)...masa tv ünitesi tarzındaki şeyleri ise açık renkk istiyorumm(toz belli etmez diye)..

Salon kırmızı beyaz siyah ağırlıklı.. diğer bölgeler şimdilik askıda kırmızı yoğunlukta olacak boğmayacak şekilde.. kırmızıyı çok severim nişanlımada kabul ettirdim ancak dozunu aşmadan olursa güzel olur yoksa içiniz kararır enerjiniz yükselir tansiyonunuz çıkar :)

Ben Allah izin verirse yatak odam için beyaz renk mobilya almayı çok istiyorum.. yatağımın başlığını ayrıyetten özel, biraz yüksek boyda siyah deri yaptırıcam inşallah, komidinlere kadar.. odamın duvar rengi kırmızı, yatak örtümü de kırmızı beyaz siyah renklerle uyum içine alıcam.. ama bugun beyaz rengin zamanla sarardığını duydum ve çok üzüldüm. doğru mu bilmiyorum yine de beyaz istiyorum. beyaz mobilya kullanan arkadaşlar var mı acaba aramızda memnun musunuz??.. yardımcı olursanız sevinirim.diğer odalara karar veremedim daha :)

SALON

Siyah köşe koltuk ve siyah uzun pufu olsun

Siyah köşe koltuğun üzerinde kırmızı,beyaz ve siyah büyük yastıklar olsun

orta sehpam kısa boylu olsun parlak beyaz olsun

tv ünitem parlak beyaz olsun üzerinde asimetrik raflar olsun.

Bir kenarda tekli kırmızı ya da beyaz koltuk olsun.

Kırmızı storlarım olsun tül istemem

Tv ünitesinin olduğu duvarda siyahlı beyazlı duvar kağıdı olsun.Hatta sadece plazmanın arkasında olsun.

Bu arada 106 ya da 120 ekran plazmam olsun

Plazmamın yanlarında ayaklı ses sistemim olsun :lepi:

Yemek masam parlak beyaz olsun yine.Etrafındaki sandalyeler giydirme tarzı ve rengi siyah olsun.

Duvarın en müsait biryerinde japon yazılı siyah bir duvar stickerım olsun

avize istemem modern duran ayaklı abajurlarım olsun.

Halım da japon desenli olsun siyahlı beyazlı

Dekorlarım yamuk yumuk vazolardan olsun.Rengi kırmızı olsun 5 kuruş fazla olsun..

hihoyyythihoyyyt

SON OLARAKTA TÜM BUNLARI KARŞILAYABİLECEK BİR KOCAM OLSUN AMİN kaydirigubbakcemile3

SALON

Siyah köşe koltuk ve siyah uzun pufu olsun

Siyah köşe koltuğun üzerinde kırmızı,beyaz ve siyah büyük yastıklar olsun

orta sehpam kısa boylu olsun parlak beyaz olsun

tv ünitem parlak beyaz olsun üzerinde asimetrik raflar olsun.

Bir kenarda tekli kırmızı ya da beyaz koltuk olsun.

Kırmızı storlarım olsun tül istemem

Tv ünitesinin olduğu duvarda siyahlı beyazlı duvar kağıdı olsun.Hatta sadece plazmanın arkasında olsun.

Bu arada 106 ya da 120 ekran plazmam olsun

Plazmamın yanlarında ayaklı ses sistemim olsun :lepi:

Yemek masam parlak beyaz olsun yine.Etrafındaki sandalyeler giydirme tarzı ve rengi siyah olsun.

Duvarın en müsait biryerinde japon yazılı siyah bir duvar stickerım olsun

avize istemem modern duran ayaklı abajurlarım olsun.

Halım da japon desenli olsun siyahlı beyazlı

Dekorlarım yamuk yumuk vazolardan olsun.Rengi kırmızı olsun 5 kuruş fazla olsun..

hihoyyythihoyyyt

SON OLARAKTA TÜM BUNLARI KARŞILAYABİLECEK BİR KOCAM OLSUN AMİN kaydirigubbakcemile3

amin canım aminnn:roflol:

benim oturma odam kahverengi.ama beyaz da tercihimdir.kirmizi,mor,yesil,pembe...bunlar bana zamanla goz yorar gibime geliyor.

aldık mobilyaları bizde haftaya halı perde almaya gidicez. salonumda yemek odası siyah. koltuğum parlak gri - siyah . kızlar halı ve perdemi nasıl alayım yaa. o renklere uyduruyum diorum boğar diyorlar. napsam kızlar :uhm:

aldık mobilyaları bizde haftaya halı perde almaya gidicez. salonumda yemek odası siyah. koltuğum parlak gri - siyah . kızlar halı ve perdemi nasıl alayım yaa. o renklere uyduruyum diorum boğar diyorlar. napsam kızlar :uhm:

canım odanda ki renklerden yaptırma.çok düz bir oda olur. perden de başka renklerde olsun perde ve halı dekorasyonu tamamlayan en önemli unsurlar.bence başka renklerde kullanmalısın... :lepi:

kızlar benimde oturma odamın mobilyası koyu eflatun sırt yastıkları krem-duvarlar açık eflatun- perde mi krem üzerine eflatun desenleri bulunan birşey seçecem inşallah. halımıda öyle.

salonum koltuklarım siyah kırlentleri kırmızı-beyaz-siyah, tv ünitem ve masam beyaz ağırlıkta siyahında ara ara bulunduğu lake. halı ve perde de beyaz ve kırmızı ağırlıkta olacak inşallah.

yatak odamın duvarları baya koyu eflatun karadutun biraz acığı. yatak odası takımım ultra beyaz ile abanoz. perdemi beyaz mürdüm düşünüyorum halımı da inşallah...

mutfağım bordo ve beyaz. perde ve halımda ona uygun olacak inşallah. yalnız mutfağıma aldığım bütün el aletlerim fıstık yeşili olduğu için bordoyu tercih ettim yoksa oraya da bembeyaz istiyordum. inşallah güzel olur yerleşince :Saruboceq:

teşekkürler müebbet sevdam. farklı renk olsun da napaım. tülü niltolun salon tülü aklımda :)) fon perde olarak ne yaptırsam ona acaba. kırmızı yaptırsam halıdada kırmızı gri olsa nasıl olur ki :uhm:

sen maşallah aklında tüm renkleri kombine etmişşin canım zaten. kulağa güzel gelio. yerleşince foto eklede bakalım canım alkisalkisalkis

teşekkürler müebbet sevdam. farklı renk olsun da napaım. tülü niltolun salon tülü aklımda :)) fon perde olarak ne yaptırsam ona acaba. kırmızı yaptırsam halıdada kırmızı gri olsa nasıl olur ki :uhm:

sen maşallah aklında tüm renkleri kombine etmişşin canım zaten. kulağa güzel gelio. yerleşince foto eklede bakalım canım alkisalkisalkis

canım niltol un fotosunu buraya alıntı yapta görüyüm hatırlamıyrum onunkini :S benimki bayadır belirliydi canım zaten ona göre almaya başladık.mobilyalarda istediğimiz renkleri bulamadık döşettirdik uyum bozulmasın diye. inşallah evim yerleşince eklerim buraya tatlım

016s.jpg

canım ekledim resmi niltolun tülü :)) bak bakalım gerçi buna fon olmaz dimi. bu tülden yaptırsam halım ne olacak :bbo: offf kafam karıştı hiç karar veremiorum yaa.ortaya komik ötesi bi salon çıkarmam umarım :roflol::roflol:

016s.jpg

canım ekledim resmi niltolun tülü :)) bak bakalım gerçi buna fon olmaz dimi. bu tülden yaptırsam halım ne olacak :bbo: offf kafam karıştı hiç karar veremiorum yaa.ortaya komik ötesi bi salon çıkarmam umarım :roflol::roflol:

canım bu tülde modelde çok güzel bende çok beğeniyorum ama temizliğinden ötürü sıcak bakmadım ben. eğer bu modeli düşünüyorsan buna gri ve siyaha gidebilecek olan renkler ya beyaz olur ya da bordo tabi bordonun tonları da olur. kırmızıya yakın bir bordo çok hoş durur. mesela bu tülün kırmızı-bordo arasında bir renkte desenli olanını alıp fon olarakta gri üzerine siyah ve kırmızı-bordo tonlarında desenleri olan kumaş seçebilirsin. ben öyle bir kumaş gördüm fon için. zemin tamamen gri üstünde boydan çizgileri var kırmızı ve siyah olarak ama kırmızı öyle parlak ve ciyak durmuyor. ara ara da çizgilerin üstünde benekleri var. benim çok hoşuma gitti.fon yaptıracak olsam onun beyaz üzerine olanını düşünüyorum bende.halını da yine bordo tonlarında ama içerisinde siyah ve gri olan model alabilirsin. royal halı da var öyle bir model :KK66: gri ve siyaha başka hangi tonların gidebileceğini bilmiyorum canım.en uygunu bence bu :KK66:

bak canım bu tarz bi halı mesela. bu tonlarda da perde :KK66: ama perden de çok göze batmasın kırmızılıklar ara ara olsun :KK66:

14930039.jpg

ayyy canım benimm yaa çokk çokk teşekkür ederim a.s. canım o halı royalin mi çok hoşmuş. şimdi oldu bak gözüme bişeyler gelmeye başladı renkler olunca :1hug: niltolun perdesinin renkli olanı olur diosun yani. haftaya çok iş beklio beni kaydirigubbakcemile3

1515a.jpg

1513hb.jpg

canım royalin sitesine baktım. bunlarda ilgimi çekti kaydirigubbakcemile3

canım gri ve siyahın çok olduğu halıyı düşünme derim. o zaman yine salonun siyah gri olmuş olur... perden de senin eklediğin 2. halının desenlerini kullanabilirsin. ama dediğim gibi bordo tonlarını perde ve halında yoğun kullan.özellikle halında. akseuar olarakta 3 renkte seçebilirsin. mesela 2 tane büyük bordolu vazo alabilirsin. küçük bibloları da salonunun renklerinde alırsan süper olacaktır :KK66:

X