• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin renkleri öğrenme süreci

21 aylık bebeğim sadece duvarlara tırmanıyor ve yerleri yalıyor bir de boş vakitlerinde telefon televizyon kovalıyor selam ben hiçbir işe yaramayan anne 🤣

erkek arkadasim, eski calistigi yerdeki 24-36 ay grubundaki çocukların tepsi alip tabak alip yemekleri icine yemeklerini koyup catal bicakla yiyip sonra tepsiyi birakip ellerini yikayip beklediklerini iddia ediyor 😂
cok inanasim gelmiyor ama 'iki bucuk yasinda cocuk nasil catal kasik kullanamaz" diye şaşirmış yüzünü görmüştüm.
bir üst yaş grubu çekiçle çivi çakıp tornavidayla vida sökerlermiş :)
yani cocuga öğret yeter ki her seyi yapar. Beyinleri sünger gibi o yaslarda, her bilgiyi emiyorlar.
2 yasina gelmiş kiziniz, Allah bagislasin. renkleri ogrenmesi güzel, tabii ki kendinizle gurur duyun - annelik zaten her günü ayri ayri takdir edilmesi gereken bir süreç. Ama 20 ay gayet dogal bazi renkleri ogrenmek icin.
kızınızın sizi taklit etmesi de cok güzel. Simdi tabii cok küçük ama biraz daha büyüsün bol resimli az yazili favori kitaplarindan birini verin "hadi sen de babaya oku" diye. Böyle böyle kitabi anlatacagim diye ikili cümle kurmak icin kendini zorlar belki.
bir de bazen anne çocuğun dilini anladığı icin cocuklar konusmaktan kacabiliyormus. o yuzden leb demeden leblebiyi anlasaniz da anlamamis gibi yapın, kendisini zorlasin konusmak icin. mesela sari bebegini istiyor. ona isaret edip "bee beee" dediginde anlayip vermeyin de. "evet kizim bebek" diyin gecin. birakin da siz anlamadiniz diye "be be ver" desin:)
Ay çok teşekkür ederim ne güzel dediniz. Gerçekten ne demeye çalışsa hemen anlayıp yapıyorum hiç fazlasını anlatmasına müsaade etmiyorum. Bu dediğinizi ıygulayacağım.

28 aylık şakır şakır konuşuyor. Herşeyi biliyor anlıyor . Sarı nerde kirmizi nerde mavi nerde dediğimde susuyor ben mavi diyorum , sonra neymiş bu dediğimde kırmızı diyor 🤣bazen bir iki doğru gösterip sonra "sıkıldım ders yapmak istemiyorum na-pa-lım" deyip gidiyor 😁TV telefon oyun yok cizgifilm izletmetmedim. Çok kitap okuruz çeşit çeşit. Bütün bebek şarkıları tekerlemeleri bilir . Hatta huhu komşu tekerlemesini karşılıklı söyleriz . Ama iş sayılar ve renklere gelince çocuk yok. Ya biliyor soylemek istemiyor yada istemiyor ne bilim. Sizinde ilgi renklere kaymış bizim konuşmaya 0-3 yaş zehir gibiler ilgileri neyse üstüne düşünürse hemen yapıyorlar
Evet doğru en çok renklerle oyunlar oynattım o da onu öğrendi ne yapsın 😂 maşallah diyeyim o ayda her şeyi konuşması çok güzel sağlıkla huzurla büyütün inşallah . Benim hatam yemek yemediği huysuzlandığı noktada nispeten daha az zararlı çizgi film izletiyorum :( nefes alamıyorum başka türlü

Benimde bebegim 27 aylık. Iki kelimelik basit cümleler dışında konuşma yok. Çok güzel esleme yapar kendi kıyafetlerinin hepsini kendi giyer. Çatal kaşık kullanır. Fermuar düğme açma konusunda çok iyi. Kalem tutuşu 1. Sınıf çocukları gibi diyebilirim hatta. Kavramların hepsini bilir zıt kavramları söyler renklere yeni merak sardı eşyaları gösterip lenk lenk diyor bana rengini soruyor yani ama konuşmaya gelince yok. Her çocuk farklı. Hepsi zamanı gelince konuşacak renkleri de öğrenecek sayıları da öğrenecek şekilleri de öğrenecek. Çocukları bu kadar sıkmanında bu kadar şey öğretmenin ısrarını da anlamıyorum ben zorla renkleri sayıları öğretmiyprum mesela. Bir eğitimci olduğum halde. Kendisi sorunca söylüyorum renkleri. saklambaç oynarken sayı sayıyoruz merdiven çıkarken sayıyoruz o kadar. Çünkü seneye kreşe vereceğim orda da öğretecekler sayıları renkleri şekilleri vs ve şimdiden her şeyi öğrettiğimiz çocuk orada sıkılacak. Tabi ki öğrenen çocuğu desteklemek Lazım ama zorlada bir şeyleri üstüne basa basa öğretmeye çalışmak gerekmiyor bence . Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum acaba
Çatal kaşık olayını çok iyi çözmüşsünüz ben kaşığı alıp kafasına bilerek sürdüğü için vermeye korkuyorum duşa girşnce çıkmak istemiyor her seferince ağlamak kıyamet savaş oluyor. Dediğiniz gibi ısrarla öğretmeye çalışmak yanlış . Ben de kendisi durduk yere topu gösterip maaamiii dediği için aha dedim renk öğrenmek istiyor. Tek tek öğrettim yoğunlaştık kısa sürede çözdü o da.

Ben sizin için demedim zaten en son yorum olarak sizinkini okuduğum için sizden alıntı yapip genel konustum🙃Malesef ben çok görüyorum çocuklara zorla bir şeyleri öğretmeye çalışanları. çocukları diğer çocuklarla yarıştaymış kendileri diğer annelerle yarıştaymıs hissine kapılıp birseyleri sürekli öğretme çabasına girenleri. Yoksa dediğim gibi sizinkinin ilgi alanı renkler sayilarken benim kızımın ince motor becerileri iyi. Bu konuda kendimle gurur da duymuyorum çünkü onun ilgisi yeteneği o yönde ve bende destekliyorum sadece. Ama konu sahibi diğer cocuklarla kiyaslayip gurur duymuş mesela renkleri öğrenmesine ama belki o kıyaslandığı çocukta da farklı ilgi alanları ve yetenekleri var kıyaslamak ne kadar normal
Gurur duymuş derken kıyasladığım çocuk benimkine göre çok daha sakin ve kendi yemeğini de yiyordu annesinin desteklemesiyle. Ben de bunu yapamadığım için özeleştiri de bulundum kendime. Her çocuk biriciktir masumdur

21 aylık bebeğim sadece duvarlara tırmanıyor ve yerleri yalıyor bir de boş vakitlerinde telefon televizyon kovalıyor selam ben hiçbir işe yaramayan anne 🤣
Aşk olsun anne eminim elinizden geleni yapıyorsunuzdur her çocuk farklı ve bunları benimki de yapıyor duvardan alçı söküp yiyor 😂

Back
X