Eviniz de en çok ne ağırlıklı beslenilir? Eve en çok hangi sebze girer?

Balıkesirli olduğumuz için yemek kültürümüz zeytin yağı üzerinedir sebze en başta gelir,her türlü otları bahçemizden toplarız ve yeriz.pek fazla hamur işi yemiyoruz.balık çok severiz her türlü balığı tutar ve yeriz,balık köftesi yaparız bazen,zeytin yağlı,maydonozlu karidesi çok severiz...

Son düzenleme:
balık, biz en çok balık yiyoruz...
neredeyse haftanın üç - dört günü...
sebze çok pişmez... genelde zeytinyağlı pişer piştiğinde de...
kırmızı ete de çok düşkün değiliz tavuk eti tercih ederiz...

offfffffffffff benim yüzümden et et etttttt
napıyım etsiz yapamıorum tipime bakan inanamıyo nasıl et seversin sen diyeee nasıl oluyosa göstermiyomusummmm
çerez niyetine yerim valla ekmeksizz

bizdede sebze daha çok tüketiliyor.benim eşim sağolsun ne pişirsem onu yer.tercihleri ben yaparım

eşimin antepli olması nedeniyle ağırlıklı olarak kırmızı et tüketimi vardır bizim evde.
ama ben mümkün oldukça zeytinyağlı yemekler de yapıyorum.
patlıcan, kabak, pırasa, taze fasulye,brokoli ve semiz otu en sevdiğimiz sebzelerdir.
her zaman muhakkak bir çeşit patlıcan yemeğimiz olur.
eşim yemez ama biz oğlumla tavuk da tüketiriz.
haftada bir de balık yeriz.

hamur işi pek yapmam ama kilolar yine de olduğu yerde duruyor.

bizim evde haftalık sebze alışverişine çıkarız.... :eek: mevsimine göre (domates, salatalık, patates, roka, kıvırcık, maydanoz, ıspanak, taze fasülye vs...) alırız... ben zeytinyağlı yemeklerden yana olsam da eşim
-et yemeyince karnım doymuyor cokacimcoook
der... ama ben yine de hafta 1 ya da 2 kez et yemeği yaparım... cokacimcoook bunlarda tavuk, balık ve kırmızı et olarak değişir... yaz aylarında yağlı ve ağır yemekler yemeyiz... anlayacağınız ben eşimi frenlemesem heralde ikimizde 100 er kilo olurduk...
kaydirigubbakcemile3

X