Evini kendi boyayan var mı?

Gif

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2022
2.498
4.510
39
Bu yıl ikinci yılımız. Yeni ev sahibimizle zar zor anlaştık..seneye ne olur bilmiyorum. Mevcut boya çok kalitesiz olduğu için su bile leke yapıyor. İyice kirlendi. En ufak dokunma aşırı leke bırakıyor. Benim aklımda oda oda geniş zamana yayarak kendim boyamak var. Böylelikle ne bilim hem tasarruf olur, hem seneye çık derse zoruma gitmez üst üste bir yıl arayla badana yaptırmak. Bir yandan da korkuyorum. Ya çok zorsa ve pişman olursam. Forumlarda falan baktım hep ama kimseye de denk gelmedim. Burdan sormak istedim.

Son düzenleme:
Babam kendisi yapabiliyor ama O nun da elinden her iş gelir en son banyoyu kirip baştan yapmisti. Normal biri yapabilir mi bilmiyorum ama boya ne kadar zor olabilir bilmem ben denerdim birazcik sanirim. Olmazsa boyaci düzeltmez mi zaten.

Babam kendisi yapabiliyor ama O nun da elinden her iş gelir en son banyoyu kirip baştan yapmisti. Normal biri yapabilir mi bilmiyorum ama boya ne kadar zor olabilir bilmem ben denerdim birazcik sanirim. Olmazsa boyaci düzeltmez mi zaten.
Aslında ben de küçük kucuk alıp oda oda yapayım dedim. Ama kucuk boya daha çok tutuyor dediler. Bu hafta mutfağı boyamak istiyorum aslında ama başlasam mi baslamasam mi. Dolap içlerini temizleyeceğim. Badana da olsun oyle temizleyeyim diye bekliyorum.

ben kendim boyadım koridorumu geçen sene
daha önce de eşim yatak odasını falan boyamıştı
ben çocukken annem ve anneannem boyardı evi
tek zorluk kestirme fırça ile tavan duvar birleşimini yapmak.

Bence boyanın ayarı güzel olursa boyanabilir kestirme fırçası ve kağıt bantla kenarları yapıştırarak tek duvar tek duvar olarak boyayabilirsiniz Instagram da yapan bir sürü kadın var çok güzel hesaplar var yapılabilir

Ben eşimle iki evi aynı anda boyamıştım; çıktığım ve girdiğim evleri. Ancak girdiğim evin alçısı atılmadan boya yapılmış (bir alçı türü yapılması gerekiyormuş ki alttaki alçı sıva kalkmasın). Koridoru boyarken alçı atmıştı, bir türlü kapatamamıştık. Kapatmaya çalıştıkça Kocaman bir yer oldu, en son Kocaman bir tablo alıp asmıştık. Çıkarken de sırf orası için sprey boyama makinesi aldık, eşim onunla boyadı. Demem o ki duvardaki işçilik kötüyse boyarken daha rezil hale gelebilir. Onun dışında zor bir şey değil, yapabilirsiniz. Koca salonu tek ben boyadım mesela. Gayet de güzel olmuştu, dalgalanma vs de olmamıştı. Niyetlenirseniz ufak bir alanda deneme yapın. Sonra ona göre büyük boya alın, hemen kurumuyor zaten. Yavaş yavaş boyasanız da sorun olmaz.

Reactions: Gif
Kiracısı oldugum hiç bir eve tekrar tekrar badana boya yaptırmadım, gerek de görmedim.
Siz de yaptırmayın yazık günah.
Seneye ne olacagını bilmiyorsunuz.
Değer mi ?

Bence tek kisi cok zor.

Biz bir evimizi 2 erkek 1 kadin toplasip boyadik (renk degistirmistik, bazi duvarlari 3 kat boyadik)

Simdiki evimizi esimle ben tek boyadik, ama renk degisimi olmadi. O yuzden kat sayisi azdi, temiz yerleri tek kat gectik.

Siz de kendinize gore dusunun. Oda oda boyamak da tek seferde bitirmek de yine kisi sayisina ve kat sayisina bagli.

Ben boyadım kendi evimi. altta koyu renk beyaza boyamistim yardım eden olursa zor olmaz ama bı yandan boyamak bir yandan dokulenlerj silmek zor oluyor baya

Ya ben 6 yıldır aynı evde oturuyorum hiç boyatmadim. Siliyorum birkaç ayda bir çamaşır suyu ile. Sigara içen falan olmadığı için çok eskimiyor bence çocukların kalemle çizmesi dışında. Boyanacaksa da hiç deneyimim yoksa asla öyle işlere girişmem. Astarı yüzünden pahalı gelir diye düşünüyorum. Fırçası boyası naylon falan... Ben bebeler büyümeden boyatmam herhalde ya. Hiç gözüm almıyor.

Boyanın suyunu güzel ayarlarsanız yaparsınız. Biz kendimiz boyadık boya da sulu olmuştu ona rağmen iyi toparladık
Tecrübe, yapa yapa kazanılıyor biliyorsunuz

Kendiniz yapabilirsiniz tabi de seneye ne olacağı belli olmayan bir evi ben boyamazdım. Çok kirliyse duvarları silebilirsiniz.

ben kendim boyadım koridorumu geçen sene
daha önce de eşim yatak odasını falan boyamıştı
ben çocukken annem ve anneannem boyardı evi
tek zorluk kestirme fırça ile tavan duvar birleşimini yapmak.
Evet eskiden herkes kendi boyardi. Annem yapamazsın boya işi çok zor diyor. Rulo fırça ve YouTube ile yapılabilir gibi geliyor ama... Tecrübeli birinden fikir almak iyi oldu.

Oda oda yapmak istiyorum. Büyük boya alsam bile sulandirmasini az az yapicam. Çocuklar falan var çünkü. Kokudan rahatsız olmasınlar hem de boyadan sonra temizlemeye fırsat olsun diye..eşyalı evi bir kez boyattım. Sonra temizliği çok zor olmuştu. Ev çok karışmıştı. Eskiden annemlerle yaşarken eniştem iş çıkışı gelir her gün bir oda boyardi. Biz de peşinden annemle dip köşe temizlerdik. Niyetim öyle aslında. Oda oda yapıp sonrasında temizlemek.

Kiracısı oldugum hiç bir eve tekrar tekrar badana boya yaptırmadım, gerek de görmedim.
Siz de yaptırmayın yazık günah.
Seneye ne olacagını bilmiyorsunuz.
Değer mi ?
Şu an çok pis görünüyor ama. Yani şöyle diyim renkli ama nerdeyse kireç gibi bir boya. Su lekesi bile cok kirli gibi gösteriyor. Normal plastik boya olsa onlar siliniyor..bu silinmiyor da. Bez değdiği an altı komple cikiyor.

Yaparsam tabi eşim de dahil olacak. Ama onun elinden böyle tamir işleri gelmez. Su ayarını falan kendim yapmam gerekir. Ben usta o çırak gibi olur anca. O yüzden gözüm keserse başlamam lazım.

Benim yaptirdigim bütün boyalarda rulodan naylona kadar onları ayrıca alıyorduk. O malzemeler hersekilde alınıyor her seferinde sıfır. Evde eski boyalardan kalma fırça ve rulo da var ama her seferinde yeni gerekiyor diye yenisini aldırıyor ustalar. Artı işçilik ücreti. Şu an işçilik ne kadar hiç bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…