Aslında ben de küçük kucuk alıp oda oda yapayım dedim. Ama kucuk boya daha çok tutuyor dediler. Bu hafta mutfağı boyamak istiyorum aslında ama başlasam mi baslamasam mi. Dolap içlerini temizleyeceğim. Badana da olsun oyle temizleyeyim diye bekliyorum.Babam kendisi yapabiliyor ama O nun da elinden her iş gelir en son banyoyu kirip baştan yapmisti.Normal biri yapabilir mi bilmiyorum ama boya ne kadar zor olabilir bilmem ben denerdim birazcik sanirim. Olmazsa boyaci düzeltmez mi zaten.
ben kendim boyadım koridorumu geçen seneBulunduğum yere taşınmayı çok istiyordum. Deprem vs daha tenha olması ve site olması sebebiyle. Ben burdan ev bakarken çok uygundu çünkü TOKİ konutlarıydi. Bir oda daha fazla olacaktı. Neyse ozendigim için eve girerken de badanasini falan kaliteli yaptırdım. Halısı perdesi ankastresi falan baya masrafim oldu. Bir yıl oturdum ev sahibi çik dedi.
Tekrar aynı masraf falan derken tüm birikimi vererek yeniden aynı bolgeden cok daha yüksek kira ile ev tuttum. Çocukların okulu tekrar değişmesin diye zorladım kendimi.
Neyse bu eve girerken eski kiracı badanalı yani TOKİ'nin ilk teslim haliyle girdiği için badanalı teslim edecekti..bizim zaten elde avucta kalmamıştı tamam dedik..boyanın rengini falan değiştirmek istersek kendiniz boya alıp boyaciya verebilirsiniz dediler. Ama o dönem çok zorda olduğumuz için yaptırmadık. Bir önceki evde temizlik için bile destek alabilirken bu ev için yalap salap kendimiz temizledik.
Neyse özetle durumu duzeltince badana yaptırırım derken bir yıl sonra bu ev sahibimde evi satıyorum dedi..satana kadar bir yıl daha geçti. Bu yıl ikinci yılımız. Yeni ev sahibimizle zar zor anlaştık..seneye ne olur bilmiyorum. Mevcut boya çok kalitesiz olduğu için şu bile leke yapıyor. İyice kirlendi. En ufak dokunma aşırı leke bırakıyor. Benim aklımda oda oda geniş zamana yayarak kendim boyamak var. Böylelikle ne bilim hem tasarruf olur, hem seneye çık derse zoruma gitmez üst üste bir yıl arayla badana yaptırmak. Bir yandan da korkuyorum. Ya çok zorsa ve pişman olursam. Forumlarda falan baktım hep ama kimseye de denk gelmedim. Burdan sormak istedim.
Aslında ben de küçük kucuk alıp oda oda yapayım dedim. Ama kucuk boya daha çok tutuyor dediler. Bu hafta mutfağı boyamak istiyorum aslında ama başlasam mi baslamasam mi. Dolap içlerini temizleyeceğim. Badana da olsun oyle temizleyeyim diye bekliyorum.
Ben boyadım kendi evimi. altta koyu renk beyaza boyamistim yardım eden olursa zor olmaz ama bı yandan boyamak bir yandan dokulenlerj silmek zor oluyor bayaBulunduğum yere taşınmayı çok istiyordum. Deprem vs daha tenha olması ve site olması sebebiyle. Ben burdan ev bakarken çok uygundu çünkü TOKİ konutlarıydi. Bir oda daha fazla olacaktı. Neyse ozendigim için eve girerken de badanasini falan kaliteli yaptırdım. Halısı perdesi ankastresi falan baya masrafim oldu. Bir yıl oturdum ev sahibi çik dedi.
Tekrar aynı masraf falan derken tüm birikimi vererek yeniden aynı bolgeden cok daha yüksek kira ile ev tuttum. Çocukların okulu tekrar değişmesin diye zorladım kendimi.
Neyse bu eve girerken eski kiracı badanalı yani TOKİ'nin ilk teslim haliyle girdiği için badanalı teslim edecekti..bizim zaten elde avucta kalmamıştı tamam dedik..boyanın rengini falan değiştirmek istersek kendiniz boya alıp boyaciya verebilirsiniz dediler. Ama o dönem çok zorda olduğumuz için yaptırmadık. Bir önceki evde temizlik için bile destek alabilirken bu ev için yalap salap kendimiz temizledik.
Neyse özetle durumu duzeltince badana yaptırırım derken bir yıl sonra bu ev sahibimde evi satıyorum dedi..satana kadar bir yıl daha geçti. Bu yıl ikinci yılımız. Yeni ev sahibimizle zar zor anlaştık..seneye ne olur bilmiyorum. Mevcut boya çok kalitesiz olduğu için şu bile leke yapıyor. İyice kirlendi. En ufak dokunma aşırı leke bırakıyor. Benim aklımda oda oda geniş zamana yayarak kendim boyamak var. Böylelikle ne bilim hem tasarruf olur, hem seneye çık derse zoruma gitmez üst üste bir yıl arayla badana yaptırmak. Bir yandan da korkuyorum. Ya çok zorsa ve pişman olursam. Forumlarda falan baktım hep ama kimseye de denk gelmedim. Burdan sormak istedim.
Evet eskiden herkes kendi boyardi. Annem yapamazsın boya işi çok zor diyor. Rulo fırça ve YouTube ile yapılabilir gibi geliyor ama... Tecrübeli birinden fikir almak iyi oldu.ben kendim boyadım koridorumu geçen sene
daha önce de eşim yatak odasını falan boyamıştı
ben çocukken annem ve anneannem boyardı evi
tek zorluk kestirme fırça ile tavan duvar birleşimini yapmak.
Oda oda yapmak istiyorum. Büyük boya alsam bile sulandirmasini az az yapicam. Çocuklar falan var çünkü. Kokudan rahatsız olmasınlar hem de boyadan sonra temizlemeye fırsat olsun diye..eşyalı evi bir kez boyattım. Sonra temizliği çok zor olmuştu. Ev çok karışmıştı. Eskiden annemlerle yaşarken eniştem iş çıkışı gelir her gün bir oda boyardi. Biz de peşinden annemle dip köşe temizlerdik. Niyetim öyle aslında. Oda oda yapıp sonrasında temizlemek.Ben eşimle iki evi aynı anda boyamıştım; çıktığım ve girdiğim evleri. Ancak girdiğim evin alçısı atılmadan boya yapılmış (bir alçı türü yapılması gerekiyormuş ki alttaki alçı sıva kalkmasın). Koridoru boyarken alçı atmıştı, bir türlü kapatamamıştık. Kapatmaya çalıştıkça Kocaman bir yer oldu, en son Kocaman bir tablo alıp asmıştık. Çıkarken de sırf orası için sprey boyama makinesi aldık, eşim onunla boyadı. Demem o ki duvardaki işçilik kötüyse boyarken daha rezil hale gelebilir. Onun dışında zor bir şey değil, yapabilirsiniz. Koca salonu tek ben boyadım mesela. Gayet de güzel olmuştu, dalgalanma vs de olmamıştı. Niyetlenirseniz ufak bir alanda deneme yapın. Sonra ona göre büyük boya alın, hemen kurumuyor zaten. Yavaş yavaş boyasanız da sorun olmaz.
Şu an çok pis görünüyor ama. Yani şöyle diyim renkli ama nerdeyse kireç gibi bir boya. Su lekesi bile cok kirli gibi gösteriyor. Normal plastik boya olsa onlar siliniyor..bu silinmiyor da. Bez değdiği an altı komple cikiyor.Kiracısı oldugum hiç bir eve tekrar tekrar badana boya yaptırmadım, gerek de görmedim.
Siz de yaptırmayın yazık günah.
Seneye ne olacagını bilmiyorsunuz.
Değer mi ?
Yaparsam tabi eşim de dahil olacak. Ama onun elinden böyle tamir işleri gelmez. Su ayarını falan kendim yapmam gerekir. Ben usta o çırak gibi olur anca. O yüzden gözüm keserse başlamam lazım.Bence tek kisi cok zor.
Biz bir evimizi 2 erkek 1 kadin toplasip boyadik (renk degistirmistik, bazi duvarlari 3 kat boyadik)
Simdiki evimizi esimle ben tek boyadik, ama renk degisimi olmadi. O yuzden kat sayisi azdi, temiz yerleri tek kat gectik.
Siz de kendinize gore dusunun. Oda oda boyamak da tek seferde bitirmek de yine kisi sayisina ve kat sayisina bagli.
Benim yaptirdigim bütün boyalarda rulodan naylona kadar onları ayrıca alıyorduk. O malzemeler hersekilde alınıyor her seferinde sıfır. Evde eski boyalardan kalma fırça ve rulo da var ama her seferinde yeni gerekiyor diye yenisini aldırıyor ustalar. Artı işçilik ücreti. Şu an işçilik ne kadar hiç bilmiyorumYa ben 6 yıldır aynı evde oturuyorum hiç boyatmadim. Siliyorum birkaç ayda bir çamaşır suyu ile. Sigara içen falan olmadığı için çok eskimiyor bence çocukların kalemle çizmesi dışında. Boyanacaksa da hiç deneyimim yoksa asla öyle işlere girişmem. Astarı yüzünden pahalı gelir diye düşünüyorum. Fırçası boyası naylon falan... Ben bebeler büyümeden boyatmam herhalde ya. Hiç gözüm almıyor.
Silinmiyor maalesef.. yani dandik plastik boya bile olsa silinirdi ama bu en kotu boyadan. Kireç gibi bisi nerdeyse.Kendiniz yapabilirsiniz tabi de seneye ne olacağı belli olmayan bir evi ben boyamazdım. Çok kirliyse duvarları silebilirsiniz.