- Konu Sahibi Gebere Jackson
-
Hayır niçin yapsınlarki demek isterdim ama diyemiyorum.Üzmekte istemiyorum konu sahibini ama,bugün,nişanlılıkta,en çok arkasında olması gereken zamanda ortadayım diyorsa, evlendikten sonra ekseni zaten aileye kayacaktır.4+4lük arkasında duranların bile bir miktar kayıyorken.İnşallah bir yol bulunur,bence evi almıyoruz desinler,bir kısmı harcanacak mı,harcansın.10 yıl stres yaşamaktansa açığı çalışır kapatırlar.Ama,nişanlı buna razı olurmu,asıl düğüm burada,ve korkarım olmaz gibi görünüyor buradan.Ve böyle biriyle yola çıkılırmı,bu,soruyu cevapsız bırakayım,konu sahibini üzmek istemiyorum...Nisanlin bugun sana tamam dese yarin evlenince o anasini ve kiz kardesini senin tepene dikip bu gunlerin acisini çıkartacaklar. Bak soylemedi deme %99 evlendikten sonra bu mevzularin kavgasi surecek. Simdi verilen sozler unutulacak. Yazik senin emeklerine.
Konu sahibini uzmek bende istemem haklisiniz. Ancak bu yasanilanlar evlilik sonrasinda olacaklarin fragmani. Konu sahibi belki bugun gormeyecek bunlari ama evlendikten sonra aci bir tecrubeyle ogrenecek. İsterim ki bugün uzulsun aglasin ama yarinlarina yaninda dimdik duran bir eşle yola ciksin.Hayır niçin yapsınlarki demek isterdim ama diyemiyorum.Üzmekte istemiyorum konu sahibini ama,bugün,nişanlılıkta,en çok arkasında olması gereken zamanda ortadayım diyorsa, evlendikten sonra ekseni zaten aileye kayacaktır.4+4lük arkasında duranların bile bir miktar kayıyorken.İnşallah bir yol bulunur,bence evi almıyoruz desinler,bir kısmı harcanacak mı,harcansın.10 yıl stres yaşamaktansa açığı çalışır kapatırlar.Ama,nişanlı buna razı olurmu,asıl düğüm burada,ve korkarım olmaz gibi görünüyor buradan.Ve böyle biriyle yola çıkılırmı,bu,soruyu cevapsız bırakayım,konu sahibini üzmek istemiyorum...
Nişanlım iş yerime geldi konuştuk.
Ailesi arada resmiyet olmadığı için, evi benim üzerime yapamazlarmış.
İlerde bizim oğlumuz olursa sen gelinin üzerine yaptırır mısın diye de örneklendirmişler hatta.
Yüzüne baktım ve kocaman bir yazık dedim.
Şu an da elim ayağım titriyor hüngür hüngür ağlıyorum.
Ben söylediklerimi hatırladıklarımı yazıcam size.
Babamın üzerine yapıcaz deseniz inan anlarım babasıdır derim, siz ben el kızıyım diye krediyi istemediniz, peki ya enişten el oğlu değil mi ona neden
Senin annene kimsenin değer vermediği kadar değer verdim kendi kızları dahi takmıyoken ben annenle ilgilendim bu mu karşılığı demekki haddinden fazla değeer vermemek gerekiyomuş.
Bu saatten sonra onlar snein birinci dereceden akraban benim için bir değerleri kalmadı aradan 20 sene de geçse ben bunu bu günü unutmam bunu bil.
Bana aldıkları kolye vardı onu çıkardım bir tane çiğit istemiyorum ailenden, kiraya çıkalım peşinatımıza takıyı ekler evimizi alırız, he eski ben yokum ailen benim için artık yok bunu kabul ederek gel, sonra benim anama saygısızlık yaptın deme.
Bu arada o kız böyle değildi onun beynini yıkamışlar demiş ( Doğru yolu bulmak beyin yıkamakmış onlara göre) Burda gözümü açan herkesten Allah razı olsun.
Sen kimin tyarafındasın dedim ortadayım dedi. Ben yanımda olacak birini istiyorum, yanımda dim dik olanı, sen karının üzerine ev alınmasını bile kabul ettiremedin dedim.
Krediyi eniştem çeksin düğünden sonra tapuyu üstüme alayım dedi, krediyi ben çekeyim düğünden sonra benim üzerimden alırsın dedim, ne farkeder dedi.
Kızlar içim acıyo gerçekten acıyor hemde, gözünde bana inandığına dair bir ışık göremedim.
Tamam ev mev yok kiraya çıakrız ben arada kalmak istemiyorum, ben askerden ne için geldim neyle karşılasıyorum dedi.
Ailesine karşı ne söylediysem bir cevabı vardı.
Tamam o zaman düğünü erteleyelim dedim orda film koptu ben seni bırakmamlar falan.
Ne yapacağımı bilmiyorum, anneme anlattım çıldırdı.
Aramış ağzına geleni saymış akşama kv kp ve nişanlımı bize çağırmış konusmak için.
Neden umrunda değil. Tüm birikiminiz yatıracaksın, üstüne 10 sene borç ödeyeceksin. Bu 10 sene içinde çocuk olursa, onun lüksünden feragat edeceksin, tatile gideyim evime eşya alayım diyeceksin hemen görümcen borcu ödeyin önce, boşa masraf yapmayın diye ortalığı karıştıracak, birde millete kocam kredi çekti diye hava atacak.Ben diğer konumda da yazmıştım maddiyat umrumda değil, hatta kredi kim çekerse çeksin de umrumda değildi.
Ev onların olsun umrumda değil.
Alsınlar bizden ciddi söylüyorum umrumda değil.
Ama dün nişanlımla annesini öyle gördüm ya işte bu umrumda.
Kekelemeleri, yalan söylemeleri, nişanlımın ben üzülmeyeyim diye bir şeyleri saklaması, kv nin suratı.
Şu anda gerçekten ağlıyorum, zoruma gidiyor.
Vazgecme diret diretki birazda nisanlinin kriz anlarinda kimin yaninda olup kimi cigneyecegini gorme sansin olsunGeçen size bahsettiğim ev olmadı, karşı taraf caydı.
İki gün önce benim ailem ve nişanlımın ailesi oturyorduk, çocuklar ev bakıyor muhabbeti geçti, Kv ' Ay enişteside gitsin onlar bir şeyden anlamaz' dedi.
Annem nişanlımın hatrı için sustu, gözlerinin içine baktım resmen.
Dün de evi beğendik yeri güzel, pazarlık için kv'yi aldık, enişten gelsin de o halleder dedi.
Neyse gittik bir şekilde mal sahibi emlakçı biz.
Kredi konusu açıldı, enişten çeker dedi.
Bana da çıkıyor ben çekeyim, yarın evi üstümüze aldığımızda bir daha masraf dedim.
Yok enişte çeksin, dedi.
Teyzesi de dediki Gebere Jackson krediyi çekersen TAPU ONUN ÜSTÜNE Mİ OLACAK ?
Kv de evet dedi.
Yok yok enişte çeksin dedi.
Suratımı astım, hiç konuşmadım, Kv'nin emlakçıda ve evde 8 lafından 9u enişten çeksin yarın hallet, gelsin o baksın o beğenirse halledelim dedi.
En son patladım nişanlıma, bana güvenmiyorlarsa ben de eniştene güvenmiyorum dedim.
Annesini kenara çekti, sizin ona güvenmediğinizi düşünmüş neden böyle yapıyosun demiş.
Oda oğlum eniştene çek dedim, şimdi ona çektirmezsek küser kırılır demiş.
Ve bu konu ben çekicem diyte kapandı.
Kv benimle konuşmadı, nişanlımın pantolonunu ütüleyecektim, pantolonu bana resmen fırlattı, evden kovarcasına hareket etti.
Akşamında bişey lazımdı aradım itle konuşur gibi konuştu.
Nişanlıma patladım bende, kırılıyorum anlıyo musun dedim.
'Ben arada kalıyorum, buraya bin bir hevesle geldim, konuştum annemle işte daha ne yapayım, senin kredi çıkıyorsa gizliden sorduralım, enişteme birden söylemeyelim üzülür, şu an resmiyette bir şey yok ya o yüzden evi senin üzerine yapmıyor olabilirler dedi.
Ya mal mı bunlar çok afedersiniz, yadda ben mi malım?
Kendi malımı kendi üstüme yaptıracağım diye çekinir oldum.
Gece hiç uyumadım gözlerim şiş, ağlamadım uykusuzluktan, ağlamıycam da.
Ne yapayım bu saatten sonra, nişanlımla da aram bozuluyor yavaş yavaş.
Lanet olsun alın evinizi ne yapıyorsanız yapın mı diyeyim, yoksa direteyimmi?
Kiraya çık demeyin 100bini elimizden alırlar, başka seçenek üretelim.
Çok yoruldum çok
Konuyu baştan sona okuyamadım cnm.. Aman Allahım bide kendi üstüne mi alıcakmış? Bunlar kendilerini çok akıllı zannediyolar..Üzerimize alalım bile dememiş. Enişteden ben devralırım demiş. Ben nişanlının ailesinin sözüne uyduğunu düşünmüyorum. Bilakis kendi de aynı şeyi düşünüyor. Bu krediyi çekerse ev ona kalacak diyor.
Hatta şunu belirtmem gerek; evlilikten sonra da krediyi konu sahibinin çekmesini istemiyorlar.
Bir üst yorumum da yazdım, konu sahibinin alınacak evde hak iddia etmesinin hukuki olarak önüne geçmek istiyorlar. O kadae tehlikeli ki yani resmen olası bir boşanmanın önlemi şimdiden alınıyor ve bu durumda böyleler olur da anlaşamazlarsa bunlar ne nafaka verir ne başka şey. Çok aç gözlü bir nişanlısı var konu sahibinin.
Kendilerini akıllı sanıyorlar ama bu ancak aşktan gözü kör olmuş bir kadını avlar, biz fikir verenleri değil.
yeni yapılan yorumları okurken aklıma geldi
bu adam vallahi çok uyanık
önce eniştenin üstüne olsun sonra evlenince benim üstüme alırım demesi bile planlı ve düşünülmüş bir şey çünkü bu sefer de ev enişte den hediye gibi olacağı için yine siz hak iddia edemezsiniz
aileden alınca evi eşi söz sahibi olamıyor mu?
bence nişanlısı yapıyor bunu.
ve dediğim gibi en iyi ihtimal adamın üzerine olacak çünkü konu sahibinde o dişliliği göremedim.
Evlendikten sonra alırız demiyor ya da eniştenin üzerinden ikimiz adına alırız da demiyor. Ayrıca 100.000 TL. elimizde kalmaz olayını da anlamadım. Onlara ne paradan. Bunlar yeni evli çift eblendikten sonra alsınlar evlerini. Yani konu sahibinin nişanlısının hiç söz hakkı yok mu hayatı üzerinde?yeni yapılan yorumları okurken aklıma geldi
bu adam vallahi çok uyanık
önce eniştenin üstüne olsun sonra evlenince benim üstüme alırım demesi bile planlı ve düşünülmüş bir şey çünkü bu sefer de ev enişte den hediye gibi olacağı için yine siz hak iddia edemezsiniz
Tabii ya,hediye diye kaydı kuydu olur,şahsi mal sayılır.Peki,mesela kayınpederin üzerine olup ta devrolsa,o zamanda miras sayılır,gelin karışamaz.Onu niçin gözardı edip illa enişte diyorlar acaba...arada satış işlemi olmuyor ya o zaman o yüzden hediye gibi oluyor
hediye miras bağışlama gibi karşılıksız kazanmalar edinilmiş mal sayilmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?