evin tapusunun eniştenin üzerine olması

nişanlına bu durumun ne kadar saçma olduğunu ve ayrılmak istediğini anlatan bir veda mesajı çek. kabul ederse iyi ki kurtulmuşsun deriz. kabul etmezse kendi şartlarını öne sürmenin tam vakti deriz.
ama bunu yapmazsan saçmalık devam eder bilesin.

Hayır niçin yapsınlarki demek isterdim ama diyemiyorum.Üzmekte istemiyorum konu sahibini ama,bugün,nişanlılıkta,en çok arkasında olması gereken zamanda ortadayım diyorsa, evlendikten sonra ekseni zaten aileye kayacaktır.4+4lük arkasında duranların bile bir miktar kayıyorken.İnşallah bir yol bulunur,bence evi almıyoruz desinler,bir kısmı harcanacak mı,harcansın.10 yıl stres yaşamaktansa açığı çalışır kapatırlar.Ama,nişanlı buna razı olurmu,asıl düğüm burada,ve korkarım olmaz gibi görünüyor buradan.Ve böyle biriyle yola çıkılırmı,bu,soruyu cevapsız bırakayım,konu sahibini üzmek istemiyorum...

Konu sahibini uzmek bende istemem haklisiniz. Ancak bu yasanilanlar evlilik sonrasinda olacaklarin fragmani. Konu sahibi belki bugun gormeyecek bunlari ama evlendikten sonra aci bir tecrubeyle ogrenecek. İsterim ki bugün uzulsun aglasin ama yarinlarina yaninda dimdik duran bir eşle yola ciksin.

Kiraya çıkın kesinlikle ev almayın şimdilik.
Nişanlınızın tavrından hiç hoşlanmadım, siz ve ailesi arasında denge kuramayacak sanırım..

İlla evlenicem dersen simdi ev almayin kirada oturun bir muddet, evlendikten sonra ikiniz de kredi çekip ortak tapu alırsınız.

Neden umrunda değil. Tüm birikiminiz yatıracaksın, üstüne 10 sene borç ödeyeceksin. Bu 10 sene içinde çocuk olursa, onun lüksünden feragat edeceksin, tatile gideyim evime eşya alayım diyeceksin hemen görümcen borcu ödeyin önce, boşa masraf yapmayın diye ortalığı karıştıracak, birde millete kocam kredi çekti diye hava atacak.

Bence umrunda olsun, düşmez kalkmaz bir Allah demişler. İleride ne olacağının garantisi var mı?

İlla umrumda değil diyorsan, neden ev alıyorsun ki? git lüks bir siteden ev kirala. İçini istediğin gibi döşe. İstediğin yerde istediğin gibi balayı yap. O parayı keyfine göre harca, en azından kendi paramı yedim kimseye yedirmedim dersin.

saçmalık ötesi resmen ya.
canım senin yerinde olsam kredimi çeker kendi maaşımla ödeyecek şekilde evimi alırım, küçük büyük artık bütçem neye yetiyorsa.
sonra da derim ki, nişanlıya, eğer ki istemiyorsan senle ayrı ev alalım, ama ben pek katkı yapamam, istersen kiraya çıkalım. benim maaş benim eve bağlı ama olsun geriye şu kadar kalıyor, onla da ev masraflarına ortak olurum. hakkım olmayacak evde emeğim de olamaz zaten. aldığımız evin kredisini de artık ailecek nasıl ödüyorsanız ödeyin.

Vazgecme diret diretki birazda nisanlinin kriz anlarinda kimin yaninda olup kimi cigneyecegini gorme sansin olsun
Bana nisanlin ailesiyle danisikli dovus gibi geliyor gebera ama insallah ben yanilirim
Senin taksidini odeyecegin ev baskasinin uzerine olmasin dunyanin bin turlu hali var

Konuyu baştan sona okuyamadım cnm.. Aman Allahım bide kendi üstüne mi alıcakmış? Bunlar kendilerini çok akıllı zannediyolar..

Yere batsın böyle aşk, böyle sevgi.. Bu aşk değil, sevgi değilki.. Tamamen çıkar ilişkisi.. Mal mülk sevdası.. Bi tane daha evimiz olsunun peşindeler.. Çok çok çok afedersiniz eşek gibi çalışıp parasını ödediğiniz şeyin sahibi neden bi başkası olucakmış?

Konu sahibi ayrıl bu adamdan.. Zaten ilişkiler zedelenmiş şimdiden, bırak inceldiği yerden kopsun..

Bence fazla gaza gelmişsiniz bu konu her ailede sıkıntı olabilecek bir konu eğer paranın yüzde 88 i nişanlınizinsa aileside dünyanın binbir türlü hali var yarın Birgün nisan atma durumunda ne olur diye düşünmeleri gayet normal. Eniştenin üzerine olmasıda ayrı bir saçmalık. En doğru yol kiraya çıkıp evlendikten sonra ev alma kararı vermek o zaman sizin üstünüze olmasında da bi sorun olmazdı kimsenin de karışmaya hakkı yoktu

eniştesine benden çok güvenen adamla evlenmezdim,
ailesinin arkamdan atıp tutmasına izin veren adamla evlenmezdim,
annesinin bana trip atmasına seyirci kalan adamla evlenmezdim,
böyle küçük hesaplar peşine düşen adamla evlenmezdim.
ama sanırım senin bunları deneyimleyip öğrenmen gerekecek...

yeni yapılan yorumları okurken aklıma geldi
bu adam vallahi çok uyanık
önce eniştenin üstüne olsun sonra evlenince benim üstüme alırım demesi bile planlı ve düşünülmüş bir şey çünkü bu sefer de ev enişte den hediye gibi olacağı için yine siz hak iddia edemezsiniz

aileden alınca evi eşi söz sahibi olamıyor mu?

bence nişanlısı yapıyor bunu.

ve dediğim gibi en iyi ihtimal adamın üzerine olacak çünkü konu sahibinde o dişliliği göremedim.

aileden alınca evi eşi söz sahibi olamıyor mu?

bence nişanlısı yapıyor bunu.

ve dediğim gibi en iyi ihtimal adamın üzerine olacak çünkü konu sahibinde o dişliliği göremedim.

arada satış işlemi olmuyor ya o zaman o yüzden hediye gibi oluyor
hediye miras bağışlama gibi karşılıksız kazanmalar edinilmiş mal sayilmiyor

Krediyi sen cekince borcta senin uzerinde olacagi gibi evde senin olacak.
Eniste kim ya ne alaka eniste.
Sana kv nin guvenmesine grek yok zaten.
Nisanlin guvensin yeter.
Kari koca olacaksiniz.yeni yeni 1 aile olacaksınız. Onlardan bağımsız.
Kesinlikle sordurun ve kendiniz cekin kredinizi kendiniz alin evinizi

Evlendikten sonra alırız demiyor ya da eniştenin üzerinden ikimiz adına alırız da demiyor. Ayrıca 100.000 TL. elimizde kalmaz olayını da anlamadım. Onlara ne paradan. Bunlar yeni evli çift eblendikten sonra alsınlar evlerini. Yani konu sahibinin nişanlısının hiç söz hakkı yok mu hayatı üzerinde?
Nişanlısının ailesi evlendikten sonra alın madem öyle deseydi neyse onlar da kendilerincr haklı diye düşünürdüm. Bu durum tek taraflı işliyor niyeyse.

arada satış işlemi olmuyor ya o zaman o yüzden hediye gibi oluyor
hediye miras bağışlama gibi karşılıksız kazanmalar edinilmiş mal sayilmiyor
Tabii ya,hediye diye kaydı kuydu olur,şahsi mal sayılır.Peki,mesela kayınpederin üzerine olup ta devrolsa,o zamanda miras sayılır,gelin karışamaz.Onu niçin gözardı edip illa enişte diyorlar acaba...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…