• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evin tapusunun eniştenin üzerine olması

ahh ahh şu evlilik arefesinde durumlara bak. oysa nelerle uğraşmak gerekirken dimi? o görümce ve eniştesine de ki gidin siz kendi evinizle barkınızla uğraşın kardeşim..
senin evin zaten ayrı olacak kira ya da satın alınmış ne fark eder. işte bunun farkında değiller. sizinle ilgili bir kararı onlar nasıl verebiliyor böyle rahat? bunlar bu rahatlığı ellerine alırlarsa vay haline. bnmde görümcem kendi eşinin ailesiyle görüşmez ama bnm evliliğimin her dk içinde. ben gelin o ama hiiç olamamış gelin.
emin ol bizde ufak şeyler yaşadık böyle. nişanlıyken. aha da 4 sene bitti. aynı yerdeyiz. onların ailesi ve erkekler neler çıkar bu konudan:KK51::KK51::KK51:

Daha evlenmeden bu hesapları yapan, senin yanında durmayıp ortada duran bir adamla sakın sakın sakın evlenme... krediyi eniştem çeksin evlenince üzerimize alırız demesi, ailesinin ağzına baktığını gösterir.. Ailesinin cümleleri çnkü.. Ki bu en tehlikelisi..

8 aylık evliyim ve eşim ailesinin (annesinin) ağzına baktığı için boşanma arefesindeyim.. Şuanki aklımla keşke nişanlıyken bitseymiş diyorum ama en azından zararın neresinden dönülürse kârdır diye düşünüyorum..

Daha evlenmeden yarın bir gün boşanma olursa diye plan yapan insanlardan hayır gelmez.. Lütfen 100 kere düşün 1000 kere düşün..
Üzerimize alalım bile dememiş. Enişteden ben devralırım demiş. Ben nişanlının ailesinin sözüne uyduğunu düşünmüyorum. Bilakis kendi de aynı şeyi düşünüyor. Bu krediyi çekerse ev ona kalacak diyor.
Hatta şunu belirtmem gerek; evlilikten sonra da krediyi konu sahibinin çekmesini istemiyorlar.
Bir üst yorumum da yazdım, konu sahibinin alınacak evde hak iddia etmesinin hukuki olarak önüne geçmek istiyorlar. O kadae tehlikeli ki yani resmen olası bir boşanmanın önlemi şimdiden alınıyor ve bu durumda böyleler olur da anlaşamazlarsa bunlar ne nafaka verir ne başka şey. Çok aç gözlü bir nişanlısı var konu sahibinin.
Kendilerini akıllı sanıyorlar ama bu ancak aşktan gözü kör olmuş bir kadını avlar, biz fikir verenleri değil.

Dün ya da bu sabah boşanma hakkında bilgi almak isteyen bir konu sahibi vardı. Ona da zamanında farklılıklar büyük evlenme denilmişti. Ben de yazmıştım diye hatırlıyorum . Yeni evliler ve boşanma noktasına gelmişler.
Hani burada bazıları çıkıp hemen boşan, ayrıl deniyor bekara boşanmak kolay diyorlar ya.. alakası yok biz dışardan 3. gözleriz. İlişki içerisinde görünmeyen şeyleri görebiliyoruz. Bizlerde bir şey yaşarken aynı yerde oluyoruz yani göremeyen yerde. Çok bilmişlik ya da herkes ayrılsın ben mutlu olayım sendromu değil yani.

Çok iyi ya :KK70:

Ama eniştenin de suçu yok, dış güçler tarafından kullanılıyor :confused: O yüzden bu kayınvalideye "Eeeeeeyyyy dünür! Sen kimsin ya?" demesi lazım anne babanın :KK11:
Tapuyu ustumuze gecirmeyi sizden ogrenecek degiliz :D

Üzerimize alalım bile dememiş. Enişteden ben devralırım demiş. Ben nişanlının ailesinin sözüne uyduğunu düşünmüyorum. Bilakis kendi de aynı şeyi düşünüyor. Bu krediyi çekerse ev ona kalacak diyor.
Hatta şunu belirtmem gerek; evlilikten sonra da krediyi konu sahibinin çekmesini istemiyorlar.
Bir üst yorumum da yazdım, konu sahibinin alınacak evde hak iddia etmesinin hukuki olarak önüne geçmek istiyorlar. O kadae tehlikeli ki yani resmen olası bir boşanmanın önlemi şimdiden alınıyor ve bu durumda böyleler olur da anlaşamazlarsa bunlar ne nafaka verir ne başka şey. Çok aç gözlü bir nişanlısı var konu sahibinin.
Kendilerini akıllı sanıyorlar ama bu ancak aşktan gözü kör olmuş bir kadını avlar, biz fikir verenleri değil.

aynen kredide adı geçerse bunu kanıt olarak sunabilir diye krediyi bile enişteye çektiriyorlar

normalde kimse kredi çekmek istemez başkası adına.

o kadar pislik boyutundaki ortam ben o 100 bindeki payımı geri alır

sonra krediyi çektirir

evi beğenir aldırır

sonra evlenmekten vazgeçerdim :)

ödesinler bi başlarına krediyi

aynen kredide adı geçerse bunu kanıt olarak sunabilir diye krediyi bile enişteye çektiriyorlar

sonra krediyi çektirir

evi beğenir aldırır

Süper plan valla :)

Süper plan valla :)

konu sahibi o kadar pasif vur enseye al lokmayı görülüyor ki

bunun olmamasından korkmuyorlar bile. nası olsa üstüne çöker ödetiriz krediyi falan diyorlar.

halbuki bu devirde kimse başkası adına kredi çekmez güvenmediğinden. ödemezse diye.

kendi ayaklarına sıktırmak lazım böylesinin.

Canım benim seni asıl üzen o ailenin sana olan güvensizliği buradan apaçık görünüyor bu. Nişanlının da seni sevdiğinden eminsen bu para konularına hiç girmeyin. Evlenince ev alırız madem deyin.Varsın eşya meşya almasınlar her şeyi ikiniz halledin. Öyle bi aileye de minnet etmemiş olursun. İleride size şunu aldık bunu aldık diye karşılığını bekler çünkü öyle bir aile. İş daha da çirkinleşmeden nişanlınla bunu halledip 3.kişileri artık araya sokmamanız lazım.

sonra krediyi çektirir

evi beğenir aldırır

O kendilerini uyanık sanmalarının bedelini ödemeliler, bir ders almaları gerek cidden. Konu sahibi yerinde olsam yapardım bunu.

Nişanlım iş yerime geldi konuştuk.
Ailesi arada resmiyet olmadığı için, evi benim üzerime yapamazlarmış.
İlerde bizim oğlumuz olursa sen gelinin üzerine yaptırır mısın diye de örneklendirmişler hatta.
Yüzüne baktım ve kocaman bir yazık dedim.
Şu an da elim ayağım titriyor hüngür hüngür ağlıyorum.
Ben söylediklerimi hatırladıklarımı yazıcam size.
Babamın üzerine yapıcaz deseniz inan anlarım babasıdır derim, siz ben el kızıyım diye krediyi istemediniz, peki ya enişten el oğlu değil mi ona neden
Senin annene kimsenin değer vermediği kadar değer verdim kendi kızları dahi takmıyoken ben annenle ilgilendim bu mu karşılığı demekki haddinden fazla değeer vermemek gerekiyomuş.
Bu saatten sonra onlar snein birinci dereceden akraban benim için bir değerleri kalmadı aradan 20 sene de geçse ben bunu bu günü unutmam bunu bil.
Bana aldıkları kolye vardı onu çıkardım bir tane çiğit istemiyorum ailenden, kiraya çıkalım peşinatımıza takıyı ekler evimizi alırız, he eski ben yokum ailen benim için artık yok bunu kabul ederek gel, sonra benim anama saygısızlık yaptın deme.
Bu arada o kız böyle değildi onun beynini yıkamışlar demiş ( Doğru yolu bulmak beyin yıkamakmış onlara göre) Burda gözümü açan herkesten Allah razı olsun.
Sen kimin tyarafındasın dedim ortadayım dedi. Ben yanımda olacak birini istiyorum, yanımda dim dik olanı, sen karının üzerine ev alınmasını bile kabul ettiremedin dedim.
Krediyi eniştem çeksin düğünden sonra tapuyu üstüme alayım dedi, krediyi ben çekeyim düğünden sonra benim üzerimden alırsın dedim, ne farkeder dedi.
Kızlar içim acıyo gerçekten acıyor hemde, gözünde bana inandığına dair bir ışık göremedim.
Tamam ev mev yok kiraya çıakrız ben arada kalmak istemiyorum, ben askerden ne için geldim neyle karşılasıyorum dedi.
Ailesine karşı ne söylediysem bir cevabı vardı.
Tamam o zaman düğünü erteleyelim dedim orda film koptu ben seni bırakmamlar falan.
Ne yapacağımı bilmiyorum, anneme anlattım çıldırdı.
Aramış ağzına geleni saymış akşama kv kp ve nişanlımı bize çağırmış konusmak için.
Bişey demiyorum. . Resmen annesini savunmaya gelmiş. . Vayy be ne enişteymiş. . Sakın kanma düğünü ertele.. ayrıca düğünden sorna kredi parasını siz ödicekseniz neyine güvenmiyor.

Katılıyorum, çekilcek dert değiller.
Canım bence ayrıl sen bu çocuktan. Arkasında ki yamyamlar sana rahat vermezler ömür boyu süründürürler benden söylemesi. Hic ugrasma derim.nisanlinda ailesinin agzina bakan bi tip.olmaz bu iş

Bu adamla evlenme tatlım. Hiçbir zaman arkanda olmayacak ve en ufak şeyde annesini tutup seni bırakacak. Evlenince daha beter olacak.

Şimdiden bu kadar paragöz bir aile olduklarını belli ettiler. Kv dene göre damada güven var geline yok. Ne enişteymiş arkadaş.

Borcu ödeyecek olan siz, o evde oturacak olan siz ama tapu enişte de!!!! Vayyy be millet ne uyanık.

Nişanlım iş yerime geldi konuştuk.
Ailesi arada resmiyet olmadığı için, evi benim üzerime yapamazlarmış.
İlerde bizim oğlumuz olursa sen gelinin üzerine yaptırır mısın diye de örneklendirmişler hatta.
Yüzüne baktım ve kocaman bir yazık dedim.
Şu an da elim ayağım titriyor hüngür hüngür ağlıyorum.
Ben söylediklerimi hatırladıklarımı yazıcam size.
Babamın üzerine yapıcaz deseniz inan anlarım babasıdır derim, siz ben el kızıyım diye krediyi istemediniz, peki ya enişten el oğlu değil mi ona neden
Senin annene kimsenin değer vermediği kadar değer verdim kendi kızları dahi takmıyoken ben annenle ilgilendim bu mu karşılığı demekki haddinden fazla değeer vermemek gerekiyomuş.
Bu saatten sonra onlar snein birinci dereceden akraban benim için bir değerleri kalmadı aradan 20 sene de geçse ben bunu bu günü unutmam bunu bil.
Bana aldıkları kolye vardı onu çıkardım bir tane çiğit istemiyorum ailenden, kiraya çıkalım peşinatımıza takıyı ekler evimizi alırız, he eski ben yokum ailen benim için artık yok bunu kabul ederek gel, sonra benim anama saygısızlık yaptın deme.
Bu arada o kız böyle değildi onun beynini yıkamışlar demiş ( Doğru yolu bulmak beyin yıkamakmış onlara göre) Burda gözümü açan herkesten Allah razı olsun.
Sen kimin tyarafındasın dedim ortadayım dedi. Ben yanımda olacak birini istiyorum, yanımda dim dik olanı, sen karının üzerine ev alınmasını bile kabul ettiremedin dedim.
Krediyi eniştem çeksin düğünden sonra tapuyu üstüme alayım dedi, krediyi ben çekeyim düğünden sonra benim üzerimden alırsın dedim, ne farkeder dedi.
Kızlar içim acıyo gerçekten acıyor hemde, gözünde bana inandığına dair bir ışık göremedim.
Tamam ev mev yok kiraya çıakrız ben arada kalmak istemiyorum, ben askerden ne için geldim neyle karşılasıyorum dedi.
Ailesine karşı ne söylediysem bir cevabı vardı.
Tamam o zaman düğünü erteleyelim dedim orda film koptu ben seni bırakmamlar falan.
Ne yapacağımı bilmiyorum, anneme anlattım çıldırdı.
Aramış ağzına geleni saymış akşama kv kp ve nişanlımı bize çağırmış konusmak için.
Ortak tapu diye birşey var haberin var mı acaba?
Nişanlın ve senin üzerine yapılsın krediyi sen çeksen de ortak tapu bu farketmez. Sonuçta nişanlın da88 nin koyuyor ortaya snein ve nişanlının ortak tapusu olsun

Back