Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar evin her yerinde saç

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Lipbalmi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
405
82
643
konuyu yanlış yere mi açtım bilmiyorum ama benim için ciddi bir dert haline geldi... Saçlarım uzun ve çok dökülüyor. Her gün ev süpürmekten bıktım. Saçımı sadece tararken değil, açık hatta toplu gezsem bile yere bikaç tel muhakkak düşüyor. Hele banyodan sonra topladığım saçlarım haddi hesabı yok. Kuaför , dipten değil de koparak döküldüğünü ve tek çözümün keratin bakımı olduğunu söyledi. Fakat bu da çok maliyetli bir işlem, ayrıca kuaförlere de bu konuda güvenmiyorum. gerçekten doğru bir şekilde bakım yapıp yapmayacakları konusunda emin değilim.

Lütfen bu sorunu yaşayan ve deneyerek çözüm bulanlar bana tavsiye verin. ne yapmam ne yemem ne içmem, hangi bakımları ne kadar zaman uygulamam lazım. Saçım uzun ve çikolata kahve rengine boyalı şuanda..çok işlem gören bir saç değil. ayda bir kere aynı renge boyatırım. hatta geçen ay amonyaksız bir boya kullandılar ama hiç fayda etmedi.

Sağlıklı insan saçı bile günlük bir hayli dökülüyor.
Benim eşimin saçı da uzun ve çok dökülüyor. Hele banyo sonrası saçını nerede kuruttuysa bildiğin halı gibi saç.
Bir gün cinnet geçirip traş makinesiyle dalmayı düşünüyorum.

eskiden bu kadar dökülmüyordu. son 1-2 yıldır arttı. son zamanlarda daha da arttı. artık benim eşim de çok rahatsız bu durumdan. her gün saç topluyoruz :)

Mevsim geçişleri, su, ve sürekli bağlanan saç, dökülmelere sebep oluyor. Uzun saçlarda daha çok oluyor. Ben saçımı kestirdiğim zaman saç dökülmem kendiğilinden duruyor mesela.

ay aynı dert benim herifin göğsünde var maalesef...saç olaydı gene iyiydi koalina gibi dalacam bir gün kırpma aletiylen

ekrana bakmaktan gözlerim şaşı oldu heralde
mesajı ilk okuyunca bi güldüm sonra hatamı anlayınca bi daha güldüm
ufak bir harf değişikliği yapmış gözlerim

konuya gelince; aynı dertten annem de muzdarip benim yüzümden
ben dökülme karşıtı şampuan kullanıyorum, saçlarımı kremledikten sonra tarıyorum ve duruluyorum, banyodan çıkınca saçlarımı topuz yapıyorum veya tülbentle dolaşıyorum

kesin olarak çözüm değil ama dökülme miktarını baya azaltmış oluyorum, banyoda taramadığımda ise tam bir felaket

yok artık o harf hatasını benimde anladığım yere yaptıysam şu an kahkahalarım nirvanaya kat çıkardı

bizim evde öyle benim saçlar sıfır kesim yani saç yok annem kızkardeşim sağolsun evi saç evine çevirdiler

Canım benim de aynen çok dökülüyor. Keratin bakımı yaptırdım ama benim saçım sık işlem görür ve çok kuru, bu yüzden ben çok verim alamadım. Ama bakımla dökülmenin de alakası yok. Dökülür gene dökülür sen bakımı eğer saçın yıpranmışssa yap.

Ooo beterin beteri varmış
ne sandın anneme bana neden hep kel insanlar geliyor derken hem saçı hem başı hem göğsü bol saçlı bir adama denk düştüm Yarabbim piyangoyu mu dileseydim o an dilek kapılarım açıkmış meğersem ben bilemedim bilemediiiiim

Ben de saçlarımı dökülmüş görünce üzülüyoum keşke hiç dökülmeese

benimde çok sacım çok dökülüyor... hint yagı ve zeytinyaglı sabun iyi geliyor uygulamaya başlamak lazım tekrardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…