Evin giderleri konusunda lütfen yardim :(

Kadin calismiyorsa da esi zaten ev islerine ortak olmali. Bu ikisi ayni sey degil.
Adam hem çalışıp hem ev işine nasıl ortak olsun ki hadi ufak tefek yardım eder ama çalışıp eve gelen erkeğin de eşinden hizmet beklemeye hakkı olması gerekiyor diye düşünüyorum evin iç işleri kadına aitse dış işleri kira fatura ödemeler harcamalar da erkeğe ait olursa adaletli bir iş bölümü oluyor zaten. Ama kadın çalışırsa orası ayrı tabi

Adam hem çalışıp hem ev işine nasıl ortak olsun ki hadi ufak tefek yardım eder ama çalışıp eve gelen erkeğin de eşinden hizmet beklemeye hakkı olması gerekiyor diye düşünüyorum evin iç işleri kadına aitse dış işleri kira fatura ödemeler harcamalar da erkeğe ait olursa adaletli bir iş bölümü oluyor zaten. Ama kadın çalışırsa orası ayrı tabi
Hmm. Size gore ev isi kadin isi para isi erkek isi oyleyse. Baska sozum yok. Iyi gunler.

Harcamaların hiç birine karışmayın market dahil beraber yapın kendinize aylık bir harçlık isteyin. Hesabını da sormasın bir zahmet..
Ben de eşimde çalışan insanlarız. Maaşlarımız ortadadır bişey mi lazım kartta para var mı derşm.. yoksa şu kadar atar mısın derim. Kendi harçlığım ayrıdır. Onun maaşı bitince benm maaşıma geçeriz ordan yeriz. Ben anlamıyorm böyle benm maaşım olayını evliliklerde.. çalışan taraf kimse alıp komple ortaya koymalı..

Esimle en son şöyle anlastik gibi, market ihtiyaclarinj ve eve birsey lazim olduğu vakit beraber alacağız onun disinda, aylik zaten bana bellj bi miktar harclik veriyodu ama ek olarak evin ihtiyaclari icin de bana belli bi para vereceginj, biterse tekrar istememj söyledi. Onun disinda haftalik olarak pazar icin zaten bana para verr , pazari ben yaparım. Simdi burda hersey normal mi acaba??🤷‍♀️

Merhaba hanimlar, ben yeni evli sayilirim ve şu para mevzularinı çözemedim. Esim aylık olarak belli miktar ihtiyaclarim icin bana para verecegini söyluyor ama onun disinda para vermez pek her seferinde ev ihtiyaclari icin birsey lazim olunca ondan istemem gerekiyor, sormam gerekiyor ve bu beni artık bunaltiyor. Benim istedigim elimde yeterince para olsun ve herhangi birsey lazim oldugunda ona sormadan alabileyim. Yeni evli oldugum icin de bu konuları bilmiyorum, nasil davranmaliyim ne yapmalıyım lutfen yardimci olun :/

Ev ihtiyaclari icin para lazim olunca esinize sormak, esinizden istemek sizi bunaltiyorsa calisin, kendi parasini pasalar gibi, kimseye sormadan harcayin. Boylece herhangi bir sey lazim oldugunda veya caniniz istediginde kimseye danismadan, kimseden beklemeden alirsiniz.

Bilmiyorum haberiniz var mi ama bir cok kadin gecinemeyecegi icin degil özgür olmak, kendisiyle esit bir bireye bagimli olmamak icin calisiyor. Tavsiye ederim.

Siz istiyorsunuz ki calismayayim ama parayi özgürce harcayayim. Malesef bu cok zor. Esim calismasa ben maasimi eline saymazdim. Siz yapar miydiniz? Esiniz neden yapsin?

Belli miktar para verme olayı bana saçma geliyor çünkü gerçekten herşey pahalı ve asla yetmiyor. Eşimin maaş günü birlikte markete gidiyoruz eksik olan herşey fazlasıyla alıyorum onun dışında kartımın limiti 500 onu öder onunlada sebzeleri alırım ama inanki yine yetmiyor kendime birşey almıyorum kenara para ayırmıyorum ama herşey bukadar pahalıyken yine eksik birşeyler çıkıyor bende yeni evliyim bu hergün yemek yapma olaylarına yetiştiremiyorum para çözen varsa bana da söylesin :)

Mutfak masrafları bana aittir.. eşim bunun için 1000 tl veriyor.. kendisinde kalan parayla faturaları ve arabanın giderlerini lüks ihtiyaçlarımısı o karşılıyor.. mesela birşey almak istersem internettn bakıp beraber beğeniyoruz alıyor.. dışarı çıktığımz zaman da masrafları o karşılıyor yemek içmik tatlı falan.. Ben geneldi 1000 tlden artırıyorum arttırdığımızı da birikil olsun diye kenare koyuyoruz
Sizi takdir ettim gerçekten 1000 lirayla nasıl herşeyi alıyorsunuz mesela mutfak ihtiyaçlarını yeni evliyim ben ve kendime birşey almadığım lükse harcamadığım halde yetmiyor sürekli takviye istiyorum derse ihtiyacım var

Sizi takdir ettim gerçekten 1000 lirayla nasıl herşeyi alıyorsunuz mesela mutfak ihtiyaçlarını yeni evliyim ben ve kendime birşey almadığım lükse harcamadığım halde yetmiyor sürekli takviye istiyorum derse ihtiyacım var
[/QUOTE
Teşekkür ederm 🤗 Vallahi bilmiyorum .. Aldklarım da genelde güvenip yiyebiliceğim ürünler.. Sucuk falan kasaptan alıyorum . Çerez falan da öyle alıyorum. 200 tl ayırıyorum .. Et, kyma gibi ürünleri eşim alıyor ama 🤗😀

E o ayrı ozaman :) biz aylık alışveriş yapıyoruz sözde markette bir 700 lira bırakıyoruz eti tavuğu kıyması sonrasında 2. Hafta evde bişe yok dolap boş bunu anlayamıyorum siz daha tecrübelisiniz valla ben toyum :)

[E o ayrı ozaman :) biz aylık alışveriş yapıyoruz sözde markette bir 700 lira bırakıyoruz eti tavuğu kıyması sonrasında 2. Hafta evde bişe yok dolap boş bunu anlayamıyorum siz daha tecrübelisiniz valla ben toyum :)

[
E o ayrı ozaman :) biz aylık alışveriş yapıyoruz sözde markette bir 700 lira bırakıyoruz eti tavuğu kıyması sonrasında 2. Hafta evde bişe yok dolap boş bunu anlayamıyorum siz daha tecrübelisiniz valla ben toyum :)
Yok tatlım bende daha 1 yıllık evliyim 😁 ama üni hayatında falan 2 arkadaş evdeydik ordan biraz tecrbeli olabilirim 🤭

[
Bizim de aylık 700 tl gidio markete.. eşim pek yemekçi değil belki de o yüzden yettirebiliyoruzdur 😁

Yok tatlım bende daha 1 yıllık evliyim 😁 ama üni hayatında falan 2 arkadaş evdeydik ordan biraz tecrbeli olabilirim 🤭
Şimdi aylık yemek listesi yapmaya karar verdim 3 aylık evliyim daha yoksa gidişat kötü birde hamileyim batarız valla ay sonu gelmiyor :)

Şimdi aylık yemek listesi yapmaya karar verdim 3 aylık evliyim daha yoksa gidişat kötü birde hamileyim batarız valla ay sonu gelmiyor :)
Ayy maşaALLAH.. Hayırlısıyla, sağlıkla kucağınıza alın inşaALLAH 😍😍 evet çocuk olunca masraflar çok artıyor.. benim de bebeğim oldu şimdi maması üstü başı hastane masrafları derken gidiyor baya para.. 🙄🙄 Allah yardmcınız olsun 😍🤗🤗

Bizim de aylık 700 tl gidio markete.. eşim pek yemekçi değil belki de o yüzden yettirebiliyoruzdur 😁
Bizimki her yemeği yemiyor et
Ayy maşaALLAH.. Hayırlısıyla, sağlıkla kucağınıza alın inşaALLAH 😍😍 evet çocuk olunca masraflar çok artıyor.. benim de bebeğim oldu şimdi maması üstü başı hastane masrafları derken gidiyor baya para.. 🙄🙄 Allah yardmcınız olsun 😍🤗🤗
Sağol canım benim Allah senin de bebişini bağışlasın uzun sağlıklı ömürler versin😍😍

Bizimki her yemeği yemiyor et
Sağol canım benim Allah senin de bebişini bağışlasın uzun sağlıklı ömürler versin😍😍
Amin canmm sizin de Allah razı olsun 😍😀😀
Anam benm kocamda öyle 😀😂😂Etsz yemez 😂😂😂 bu erkekler hep aynı mı acep 🤔

Merhaba hanimlar, ben yeni evli sayilirim ve şu para mevzularinı çözemedim. Esim aylık olarak belli miktar ihtiyaclarim icin bana para verecegini söyluyor ama onun disinda para vermez pek her seferinde ev ihtiyaclari icin birsey lazim olunca ondan istemem gerekiyor, sormam gerekiyor ve bu beni artık bunaltiyor. Benim istedigim elimde yeterince para olsun ve herhangi birsey lazim oldugunda ona sormadan alabileyim. Yeni evli oldugum icin de bu konuları bilmiyorum, nasil davranmaliyim ne yapmalıyım lutfen yardimci olun :/
E çalış,kocadan para istemek mi kaldı?

X