Evin büyük çocuğu neden değerli olur ?

nurbenoule

kahve kokusu ve sen
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2025
80
38
3
18
Kızlar merhaba 🌝 bir konuda kararsız kaldım saçma bir konu ama yinede anlatmak isterim hem hiçbir cevap olmasa da içimde kalmasın ☺️
Annem ile aram normal kızlar gibi değil
Bende sinirli bir insanım ,tutarsız biriyim

Konu şu annem ablamı çok sever olduğundan
fazla Ablam 3 senedir okul okuyor diye ev işi yapmaz dersleri de iyi değil ama annem topluma çok över bir bak su vermez
Annem de iş yapmasın okuyor diyor.
Bende okuyorum ama bütün yük üzerimde 🤣

Ev işi yapmasam beni rezil ediyor topluma
Ben lazere gittim ondan sonra baya 4 saat dışarıda ev ihtiyaçlarını aldım çocukların okuyacağı kitabı kadar aldım.
Eve geldim bulaşıklar vardı inan baş ağrısından uyumuşum sabah kalktım
annem nenemi arıyor bu kızdan bıktım pintinin teki hiçbir iş yaramıyor
Benim ablamı övüyor durmadan o benim elim ayağım o olmasa ben bir hiçim
Ben bu sözleri duyunca daha da sinirleniyorum
Bir bardak su vermez dersleri berbat

Buradaki olay nenem e söylemesi
Birde bilerek neneme söylüyor nenem insanı rezil eder herkesi arar söyler
Bir ara hastanede 3 hafta kaldı her gün ona en baktım herşeyi ile ilgilendim bir hatamı gördü bütün herkesi arayıp rezik etti

Ablam da insanların yanında bir boka yaramıyor diyor hiçbir işe yaramıyor ona o havayı veren kişi annem
Annemin hasas noktası ablam beni onla kıyaslayor neneme söylesem nenem yayar herkese
Sizce ablami söylesem burda hatta mi etmiş olur muyum ? Yoksa haksızlık olur mu

Konuyu okumadan başlığa istinaden cevap yazıyorum.
Şu anda tek çocuğum var. İlk göz ağrım, her şeyi onunla tattım, herkesten çok ilk onu sevdim
Bu yüzden yeri doldurulamaz geliyor bana ve ilk çocuğun daha kıymetli olmasını anlayabiliyorum

Her ailede bir tane çocuk daha ön planda oluyor bizde bu küçük kardeşim mesela

Her ailede bir tane çocuk daha ön planda oluyor bizde bu küçük kardeşim
Evin ilk çocuğu çok şanlı oluyor bütün duygular onda birikiyor çoğunlukla ilk olduğu için anne baba onun üzerine çok düşer

Evin son çocuğu son olduğu için bütün aile sevgiyi ona verirler en geç evden giden kişi olacağı için değer de ona verilir çok şımartılır

Genelde evin en küçük cocugu sansli olur ya bizim evde oyle gibiydi ama size yapilan ayrimcilik evlat dusmanligi gibi bi sey . Bizde de en kucum kardesim kucuk diye mizmizlik yapardi ama annem babam hepimizi el üstünde tuttu hep üzerimize titrerler hala. Annenizin yaptigi cok yanlis bunu ifade edin sakince . Ben çok üzüldüm bu ayrimciliga

Y
Evin ilk çocuğu çok şanlı oluyor bütün duygular onda birikiyor çoğunlukla ilk olduğu için anne baba onun üzerine çok düşer

Evin son çocuğu son olduğu için bütün aile sevgiyi ona verirler en geç evden giden kişi olacağı için değer de ona verilir çok şımartılır
Tsm tersinden şikayet eden çok var evin en büyük kızı olmaya dair en kötüsü ortanca olmak zaten

Seni çok iyi anladım, çünkü benim de annem ablama aşırı düşkündür. Aynı evde yaşadığımız zamanlarda her işi bana yaptırırdı neden ona söylemiyorsun dediğimde o beceremiyor derdi. Geldik 34 yaşına ablam da 35 yaşında hala aynı, ablam benim yaşadığım semte taşındı annem diyor ki, senin yanına taşınınca içim rahatladı artık gözüm arkada kalmaz! Benim için endişelenmiyor ama ablam için endişeleniyor ve ablamın benimle ilgilenmesini beklemiyor ama benim ablamla ilgilenmemi bekliyor. İlk evleneceğimi söylediğimde, ilk söylediği ablanın sevgilisi yok mu o ne zaman evlenecek oldu. Hamileliğimi ilk söylediğimde sevinir diye bekledim ama nerde, hatta 2 hafta geçmiş beni aradı bir de diyorki ablanı aradım açmadı kardeşini aradım açmadı ben de seni arayayım dedim diyor. Hamile olan benim, ilk beni arayıp nasılsın demesi lazım ama yok, kimse açmayınca bana sıra geliyor hatta üzülerek söylüyorum ki neden ablası değilde o hamile diye bile düşünmüştür muhtemelen, her neyse tüm bunlara rağmen ablamla asla aramda bunu sorun yapmadım, çünkü onunla bunun bir ilgisi yok o benim kardeşim en yakınım, sana da tavsiyem annenle aranda olanları, ablanla arana sokma annem gider ablan kalır.

bizde de kucuk olan sevilir en cok yani ne kadar belli etmeselerde hayir ayrim yapmiyorum deselerde bu anlasiliyor yani şuna takildim ben nenem dedigin babaannen falanmi kime anlatiyoki ve anlatsa nolcak kucuk bir yerdemi yasiyorsun koy gibi yani

Kızlar merhaba 🌝 bir konuda kararsız kaldım saçma bir konu ama yinede anlatmak isterim hem hiçbir cevap olmasa da içimde kalmasın ☺️

fazla Ablam 3 senedir okul okuyor diye ev işi yapmaz dersleri de iyi değil ama annem topluma çok över bir bak su vermez

Ben lazere gittim ondan sonra baya 4 saat dışarıda ev ihtiyaçlarını aldım çocukların okuyacağı kitabı kadar aldım.

Bir ara hastanede 3 hafta kaldı her gün ona en baktım herşeyi ile ilgilendim bir hatamı gördü bütün herkesi arayıp rezik etti

Ablam da insanların yanında bir boka yaramıyor diyor hiçbir işe yaramıyor ona o havayı veren kişi annem
Annemin hasas noktası ablam beni onla kıyaslayor neneme söylesem nenem yayar herkese
Neden yapmaya devam ediyorsunuz size yakıştırılan gibi davranın onlara o zaman anlasınlar nasılmış gerçekten pinti bir işe yaramayan biri.

Her aile farklıdır, bazı evlerde büyük çocuk değerliyken bazı evlerde evin en küçük çocuğu değerli olur. Hatta aileler ilk çocukta yaptıkları hataları öbür çocuklarında yapmıyorlar. Ben böyle davranınca ortalığı ayağa kaldıran ailemin kardeşime karşı davranışı diye mizah gönderileri var. Ama tabi keşke her aile evlatlarına eşit davransa.

Evin en büyüğü sevilir mi 🙄

Bence değil bütün sorumluluk ona verilir heleki kiz çocuğu ise anne olur hizmetçi olur

Anne baba bütün deneyimsizliklerini onda yaşar
Ve kardeşler büyünce sen büyüksün af et diye bitmeyen baskıları olur

Büyük çocuk olacağına çingenenin eşeği ol derdi teyzem 😔

İlişkinizi tam olarak bilemeyiz ama kayirmak doğru değil hele böyle ele güne evladım şöyle böyle diye sermek te.. olabilir her karakter herkese uyuşmaz anne baba bile olsa ama bu işi kıyaslamaya götürmemek gerekir üzerimize düşenleri yapmakta zor olmamalı bukadar.

Bizde malesef tam tersiydi 🥲 Üzerine en çok sorumluluk yüklenen abla olarak bendim. Ev işlerinde, maddi konularda, kardeşimin sorumluluğu konusunda. Bildiğiniz küçük anne modundaydım. Ama bunun büyük küçükle alakası yok bana kalırsa (eğer ki kardesler arasında yas farkları cok degilse). Ebeveynler hangi çocuk daha sakin, anlayışlı ise onun üstüne yükü daha fazla bindirip, daha geri planda bırakıyor. Çünkü o zaten sorumluluk sahibi ve kendi başının çaresine bakabilir diye düşünülüyor.

Son düzenleme:
Yoo evin en büyüğü değerli değil benim anneme sorsan benden razıdır çünkü kalbini kırmayan onunla en iyi anlaşan kızı benim.Ablamla annem anlaşamazdı çünkü ablam uyumsuz ve senin gibi sinirli bir insan annemin kalbini çok kırdı zamanında.

Tabiki annedir vazgeçmez ama emin ol her ailede aynı değil.

Back
X