• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimm çok pis kokuyo :(((

Daha yeni başka bir konuda yazdım. Kendimde bir konu acmıştım.
benim kurtarıcım temizlik sireksi! 100'de 99 kezin kokuyu alır.

evet başlıkta da yazdıgım gibi evim çokk piss kokuyo.neyse ben konuya giriyim.evimden felaket pis bir koku geliyo. banyodan geldiğini düşünüyorum ama emin diğilim bazen koridorda bi koku oluyo. bu koku tüm evimi sarıyo.temizliğimi yapıyorum oda spreylerimi sıkıyorum evim bi yarım saat güzel kokuyo sonradan çekilmez iğrenç bi koku banyodan geldiğini düşünüp banyomun kapısını kapattım ama bu koku yinede odalara yaılmıs durumda .özellikle yağmur yağdıgında bu koku 2 katına çıkıyo.sanki çirkef kokusu gibi bişey.hem çekilmez hem çok iğrenç hem çok ağır bi koku.geçen gün alttaki komsu geldi sizin koku bize kadar geliyo filan dedi.o kadar sinirlendim ki tabi ağzının payını verdim.bana böyle bişey demesi çok zoruma gitti.düşünün nasıl bi koku oldugunu taa alttaki komsuya kadar gidiyomus.sonra temizlikçiyi tuttum bi yandan o biyandan ben halıları yıkamaya verdim koltukları yıkadık perdeleri battaniyeleri herşeyi yıkadık.dolaplarımı boşaltıp içindeki yorganları filan herşeyi yıkadım belki bişey kokuyodur filan diye.ama yok yinede koku gitmedi :14: napıcam hiç bilmiyorum nolur bi fikir verin bi komsum banyodaki lavoboya giderlere kirçözle kaynar su filan dök dedi sizce etkisi olurmu lütfen fikirlerinizi söyleyin.artık bu koku yüzünden evime gelmek istemiyorum bazen.. :43:

banyonun giderini sünger gibi bişeyle tıkamayı dene yıllar geçtikçe pis kokular yerleşiyo pimaşlara ...
bizimde banyoda vardı benzer bi koku gideri tıkadım koku flan kalmadı sadece banyomu temizleyeceğim zaman açıyorum sonra tekrar tıkıyoun orayı dene bence faydasını görürüsün:31:

Ya genellikle böyle kokuların gitmemesinin sebebi evde bir ceset olmasıdır. Sizi korkutmak istemem ama o evde ne zamandan beri otruyuorsunuz? Önceki sahiplerinde öldürme gibi bir durum olmamıştır umarım. Bence iyi bir batırtın eve koku nereden geliyorsa orayı kırıp bir baksınlar mulüm haberlerde sık sık görüyoruz böyle şeyleri. Adamın haberi olmuyor ama evinde 2-3 yıllık ceset sonradan kokmaya falan başlıyor.

Alemsin canım :1: Giderlerdendir o :32:

arkadaslar bide bizim apartmanımız 19 daire ama bu koku bi tek bende var.baska dairelerde yok :18:

evet başlıkta da yazdıgım gibi evim çokk piss kokuyo.neyse ben konuya giriyim.evimden felaket pis bir koku geliyo. banyodan geldiğini düşünüyorum ama emin diğilim bazen koridorda bi koku oluyo. bu koku tüm evimi sarıyo.temizliğimi yapıyorum oda spreylerimi sıkıyorum evim bi yarım saat güzel kokuyo sonradan çekilmez iğrenç bi koku banyodan geldiğini düşünüp banyomun kapısını kapattım ama bu koku yinede odalara yaılmıs durumda .özellikle yağmur yağdıgında bu koku 2 katına çıkıyo.sanki çirkef kokusu gibi bişey.hem çekilmez hem çok iğrenç hem çok ağır bi koku.geçen gün alttaki komsu geldi sizin koku bize kadar geliyo filan dedi.o kadar sinirlendim ki tabi ağzının payını verdim.bana böyle bişey demesi çok zoruma gitti.düşünün nasıl bi koku oldugunu taa alttaki komsuya kadar gidiyomus.sonra temizlikçiyi tuttum bi yandan o biyandan ben halıları yıkamaya verdim koltukları yıkadık perdeleri battaniyeleri herşeyi yıkadık.dolaplarımı boşaltıp içindeki yorganları filan herşeyi yıkadım belki bişey kokuyodur filan diye.ama yok yinede koku gitmedi :14: napıcam hiç bilmiyorum nolur bi fikir verin bi komsum banyodaki lavoboya giderlere kirçözle kaynar su filan dök dedi sizce etkisi olurmu lütfen fikirlerinizi söyleyin.artık bu koku yüzünden evime gelmek istemiyorum bazen.. :43:

Bence de giderlerden geliyordur.. Ablamın eski evinde de rüzgara göre çok kötü kokular geliyordu.. Tesisatçı çağırdılar,banyoda klozetin s borusu mu ne varmış onu yeniden bağladılar.. Mutfaktaki gideri de yeniledi,koku gelmeyecek şekilde bağladılar,sorun kalmadı.. :ssz:

benim eski evimde ebeveyn banyosundan böyle bir koku geliyordu, yatak odasına girmeye tiksinir olmuştuk. ilk farkettiğimizde kokunun sebebini bulamadık, temizlik falan fayda etmedi. en son giderden geldiğine kanaat getirince gidere haftada bir çamaşır suyu dökerek kokudan kurtulduk. gideri kullandığım zamanlar da su akıp gittikten sonra tekrar çamaşır suyu döküyordum. dene bakalım, belki işine yarar.
o evde 1 seneden fazla oturduk, koku hiç tekrarlamadı.

Ayy Allah korusun canım ama bizden önce bu evde hiç kimse oturmadı.apartman inşaattayken almıstık biz yani ilk biz oturduk evimize ev bizim kiralık filada diğil

O zaman olay muhtemelen,inşaatın yapım aşamasında,yevmiye yüzünden anlaşamayan inşaat işçileri arasında geçti:53:
Tövbe yarabbim :1:
Şaka bir yana da bence de gider kokusu o.
Ben de çok şiddetli olmasada bir süredir aynı şeyi yaşıyorum.
Borularımız yeni ama çift lavobo kullanıyoruz,belki bağlantı da sorun var.
Çok sinir bozucu bir durum biliyorum.
Denediğiniz her şey geçici çözüm olur.
En güzeli bir usta bulup,baktırmak.
Sizin temizliğinizle asla ilgisi yok bunun,komşunuz saçmalamış.

arkadaslar bide bizim apartmanımız 19 daire ama bu koku bi tek bende var.baska dairelerde yok :18:

canım hangi katta oturuyorsun? Şunun için soruyorum: Ben giriş kattayım ve evlenmeden önce, biz tesisatları neredeyse tamamen yeniledik. Çünkü inanılmaz bir koku geliyordu. Hayvan ölüsü gibi resmen. Babamın ustaları kırdı döktü bütün evi, boruları yeniledik; hiçbirinde S (U) yokmuş; bu nedenle borularda su birikmediği için tesisatta ne koku varsa maşallah bizim eve giriyormuş. Genelde de işte bizim ev gibi giriş katlarda oluyormuş. Şimdi koku yok çok şükür; anca giderlerdeki su buharlaşırsa koku oluyor yazın. Onun için de sık sık su dökeceksin giderlerden...

Ayrıca babamın dediğine göre boru açıcılar falan bir müddet sonra boruları eritip zarar veriyormuş tesisata. En temizi temizlik sirkesi.

canım benım kuzenımınde evını o sekılde koku sarmıstı 1 2 ay sonra kendılıgınden gıttı gıtmeseydı taşınıcaktı o derece evde durulmuodu yanı ama tesisatçı ıle bı gorsmenı tavsıye ederım gıderlerde problem var buyuk ıhtımalle

Canım benımde evımde oyle kokular oluyordu yagmur yagdıgı zamanlarda ozellıklee ve benım bına sıfır yenı ev olmasına ragmen...Neyse gecenlerde kokunun lavabo gıderlerınden geldıgını dusunerek lavabo acıcı aldım kullanılısına gore uyguladım ve o gunden bu gune hıc koku olmadıı sende dene :34:

binanın havalandırma deliklerine baksınlar.biz de oyle bir sorun vardı.yeni bina içine bir şey kaçasın diye inşaat esnasında kapatıyorlarmış.bir de banyo ve mutfak giderlerini değiştirdim.deve sırtı olanından içinde su kalıyor ve havayı dışarı vermiyor.onlardan taktırdım.

diğer dairelrde durum aynı ise hemen tesisatçı binanın giderlerine baksın

Arkadaşların önerilerine katılıyorum belki tesisatta sorun olabilir ama birde süt olayı var ki inanılmaz bir kokuyapar bir düşün bakalım bir yerlere süt dökülmüş olabilirmi ?
benim kızım süt dökmüş halıya 2 hafta aradım kokuyu sonra halıyı yıkattım ama cok geç fark ettim süt kokutmuş sadece tahmin birde böyle kontrol edin bakalım.
Kolay gelsin

Bende gecen yıl taşındım evime ilk giren bendim binaya kıştı taşınınca havalar ısınmaya başlayınca öyle pis kokuyordu ki ev. Evimde 3 tuvalet var üçüde aynı ama en çok alaturka tuvalet kokuyordu o tuvaletide hiç kullanmayız bu koku sadece bende ve alt komşumda vardı 4. Katta oturuyorum bina 18 daire ne üst katta ne de karşı dairede hiç kimsede aynı koku yok kaç kez usta çağırdık bakıp bakıp gittiler havalar soğudukça koku gitti özellikle yazin sicaginda birde rüzgâr olunca bayılacaktım kokudan. Bende ceset diye düşündüm ne yalan söyleyim eşime soyleyince tuhaf tuhaf yüzüme baktı ne yani olamaz mi dedim belki ustalar kavga etti adamı öldürdü attı havalandırma bosluguna olamaz mi dedim :-) havalandırma bosluguna da bakıldı ama ceset falan yoktu tabi hala o sır dolu kokuyu arıyorum

ya genellikle böyle kokuların gitmemesinin sebebi evde bir ceset olmasıdır. Sizi korkutmak istemem ama o evde ne zamandan beri otruyuorsunuz? önceki sahiplerinde öldürme gibi bir durum olmamıştır umarım. Bence iyi bir batırtın eve koku nereden geliyorsa orayı kırıp bir baksınlar mulüm haberlerde sık sık görüyoruz böyle şeyleri. Adamın haberi olmuyor ama evinde 2-3 yıllık ceset sonradan kokmaya falan başlıyor.
arkadaş haklı olabilir ceset degil de,miğdenizi bulandırmak istemem ama benim alt komsumun gider borusun da lağım faresi ölmus aylardır leş kokusu çektık kadında çok kötu hissetti kendini sonunda boruları kırınca içinden bu çıktı,temizlendiktensaonra koku kalmadı.

temizlik sirkesi ?? adı öyle mi geçiyo nerden alabilirim.yoksa normal sirke mi
Adı Hollandaca schoonmaak azijn,
schoonmaak: temizlik demek
Azijn: sirke demek.

bunu her yerden bula bilirsin, marketlerde fallan.

Elma ve üzüm sirkesini hiç denemedim, eyer temizlik sirketsini bulamazsan, örnegi üzüm sirkesi'nde doğal ürünler içeriyorsa deneye bilirsin.

iki çeşit sirke vardır, bu ikisine dikat edin.
bir dediğim gibi temizlik sirkesi, diyeride sebzeleri kıyamak için.
turk markasından bir tane buldum resim, bakarsın. Birde bu linke bak,
Sirke ile doğal, pratik temizlik | Pratik Anne

Eklentiler

• $image.jpg
    $image.jpg
    19 KB · Görüntüleme: 97
  • $image.jpg
    $image.jpg
    3 KB · Görüntüleme: 92
arkadaş haklı olabilir ceset degil de,miğdenizi bulandırmak istemem ama benim alt komsumun gider borusun da lağım faresi ölmus aylardır leş kokusu çektık kadında çok kötu hissetti kendini sonunda boruları kırınca içinden bu çıktı,temizlendiktensaonra koku kalmadı.

Evet çok mantıklı bu olabilir :31:

Kızlar cezet diye bir birinizi korkutmayın yahu:27:
turkcede tam olarak bilmediğim için aciklayamiyorum:(
ama şu evin altında su boruları vs olan şeyler yüzünden, onlarda bir problem oluyor, emin olun! O boruların değiştirilmeleri yada, temizlenmesi gerekiyor. Bı yağmur yağdığında, yakınlarda bir yerde yer çalışmazsı varsa mesella, hemen eviniz leş gibi kokmasını sebeb oluyor (eski olduğu için sanırım)

cesetler mesetler tövbe tövbee nerden geldi aklınıza çok güldüm :1::1: hayvan ölüsü olabilir ama büyük ihtimal giderlerden o koku. en kısa zamanda tesisatçı çağır. zaten tecrübeliler bilirler neyin nerde oldugunu. ya da bir olay yeri inceleme ekibide çagırabilirsin :1::1: sirke güzel yöntem kokuyu alır :34:

Muhtemelen banyodan falan geliyordur. Yeni taşındığımızda bizimde kötü bir koku vardı. iki banyo olduğu için birini kullanmıyorduk.

Sonra eşim su giden yerlere arada su döküyor, yani kuruduğu için öyle bir koku yaratıyormuş.. ama bence bir tesisatçı çağırın aynı koku iş yerimde de vardı, çağırdık halletti koku falan kalmadı. kendiniz çözmeye çalışmayın

Back