Evimin içinde eşimin aile konusu yüzünden hergün huzursuzluk var .Uzun yazdım ama nolur okuyun :(

Biz iki elti birbirimizi hayatımızda 2 kere görüp birbirimize girdik zaten ama cidden ben kaynaklı degil beni nişanımda ilk defa görüp elbiseden takıya pastaya kadar laf etmesi yüzünden. Eşimle kardeşide 2 senedir görüşmedigi için hiç dügünlerimizdede birbirimize hiç gitmedigimiz için zaten artık bir araya gelsek bile eskisi olmaz aramız ama beni diger kardeşlerimdende koparamıycaksın diyip bana yükleniyor. Halbuki ben ona deger vermeyen insanlardan onu koparmak istiyorum ve ileride çocugumun dahi eşimin kardeşini kavga ettigimiz amca vs görmesini istemiyorum
Cok yanlis dusunuyorsunuz kininize yeniliyorsunuz, esiniz suan sizin dediginizi yapip ailesini silse bile bjrkac yil sonra pisman olup sizden tamamen soguyacaktir. Ailesiyle kendi sıkıntisi yoksa niye silsin ki kardes anne baba az sey mi demek. Cok gecmez yakinda size cephe alir boyle yapmaya devam ederseniz..

Siz görüşmeyin. Eşinize kardeşiyle, ailesiyle görüşmemesi için baskı yapamazsınız.

Zaten küs oldugu kardeşiyle bir kere bir araya geldiler arada sogukluk olmus eve geldi dediki zaten eskisi gibi istesekte konusamadık mevzu bitti gitti rahat et. Sonra büyük abisi bize geldiklerinde misafirlige bana dediki aile herşeydir yakında anlarsınız kıymetini geç olur, sen çok çirkeflik yaptin belki haklıydın dedi konunda ama onlarin nişanında herkesin icinde bagira cagira dügünüme gelmiyceksiniz dedin ne ölüme ne dirime dedin bunu yapmaman lazimdi dedi.bende eşime büyük abinle konusursan birdaha evden giderim dedim oda biriyle beni kötü ettin digeriylede edemezsin dedi o gün bugündür olay var kimse kendi bildiginden vazgeçmiyor
O hooo sen bastan yanlis yapmissin hakikaten buyuk ayip etmissin. Hic evlenecek bir olgunluga sahp degilmissin. Evlenmek sadece kagit ustundeki mesele degil. Umarim bir an once kendine gelir aklini basina toplarsin. Mesela bak benim esimin akrabalarindan bir tanesi bile beni istemedi cunku yasam seklimiz farkli. Ama bir gun bile sorun etmedim beni 5 dk dahi tanimis insanlar degillerdi ona ragmen hakkimda kotu konusup istemediler. Evlemdim dugunumde olay cikardilar buyuk kavga ciktj. Yine bir gun bile ters bir sey yapmadim kavgayi kendileri cikardilar kendi baslarina kavga ettiler agzimi acip tek kelime etmedim. Cunku onlar gibj cahil davranamazdim degildim. Sonra hepsi tek tek pisman oldu kapima geldiler geldiklerinde bile siz bana boyle yaptiniz demedim konuyu hatrlatmadim bile, ben mi kaybettim? Hayir, aksine fazlasiyla kazandim.

Sana gelirsek, tanimadigin bir insanin lafiyla gaziyla kavga ediyorsun.. ustelik bir elti icin butun aileyle arani bozuyorsun. Sence akilli ve mantikli bir hareketmi. Nisanda herkesin icinde bagirip cagirinca ne oldu? cocuklukk..

Size tavsiyem ailesiyle gorusmesine karismayin artik bir sure sessiz kalin. Esinizi sizin tarafinizdayken size dusman olmasin. Insan ailesinden vazgecemez. Birakin sadece o eltinizle gorusmesin yeter.
Siz gidip adim atmak zorunda degilsjniz eger gurur yapiyorsaniz. Soyle yapin hic esinize gitme etme demeyin o gitsin gelsin bu gidip gelmeler sıklasacak zaten sonra illaki bi gun biri size gelecek. Ve oyle boyle mecburiyetten konusuyormus gibi konusmaya baslayip yavas yavas buzlari eritirsiniz.

Eger bildiginizi okumaya devam edeceksenizdeee ,, bu isin sonu yaş...

7

Benim demek istedigim biz tartıştık ve dügünüme kücük kardes gelmedi diye tüm ailenin nikahımda kinamda dügünümde oturup somurtup oturmalari ve günümü mahfetlemeleri yüzünden kinim. Ama kücük kardesin dügününde eşim gitmedi diye eminimki hiçbirinin umrumda olmadı gülüp oynadılar çünkü eşime deger vermiyorlar bunu onu anlatmaya calisiyorum araya mesafe koysun diye
Gelmesini istemeyen sensin sonuclarinada tabiki katlanacaksin.. ne demek yaa kardes abisinin dugunune gelemiyor siz istemediniz diye var mi boyle bi sacmalik. Iki kiz tribi yuzunden.. sanki arada kanli bicakli mesele var

İyilikten değil kötülükten çok açık.
Bu kadar içten pazarlıklı olursanız huzur bulamazsınız zaten.
Olmamış çocuk üzerinden fikir yürütüp adama ailesinden kopsun diye baskı yapıp iyilik diyorsunuz birde.
Eşiniz de çocuğunuz olursa sizin ailenize göstermesin çocuğunuzu nasıl olur?
Allah sabır versin eşinize.
Dua edin elinizde patlamasın bu evlilik.
Cok surmez

O hooo sen bastan yanlis yapmissin hakikaten buyuk ayip etmissin. Hic evlenecek bir olgunluga sahp degilmissin. Evlenmek sadece kagit ustundeki mesele degil. Umarim bir an once kendine gelir aklini basina toplarsin. Mesela bak benim esimin akrabalarindan bir tanesi bile beni istemedi cunku yasam seklimiz farkli. Ama bir gun bile sorun etmedim beni 5 dk dahi tanimis insanlar degillerdi ona ragmen hakkimda kotu konusup istemediler. Evlemdim dugunumde olay cikardilar buyuk kavga ciktj. Yine bir gun bile ters bir sey yapmadim kavgayi kendileri cikardilar kendi baslarina kavga ettiler agzimi acip tek kelime etmedim. Cunku onlar gibj cahil davranamazdim degildim. Sonra hepsi tek tek pisman oldu kapima geldiler geldiklerinde bile siz bana boyle yaptiniz demedim konuyu hatrlatmadim bile, ben mi kaybettim? Hayir, aksine fazlasiyla kazandim.

Sana gelirsek, tanimadigin bir insanin lafiyla gaziyla kavga ediyorsun.. ustelik bir elti icin butun aileyle arani bozuyorsun. Sence akilli ve mantikli bir hareketmi. Nisanda herkesin icinde bagirip cagirinca ne oldu? cocuklukk..

Size tavsiyem ailesiyle gorusmesine karismayin artik bir sure sessiz kalin. Esinizi sizin tarafinizdayken size dusman olmasin. Insan ailesinden vazgecemez. Birakin sadece o eltinizle gorusmesin yeter.
Siz gidip adim atmak zorunda degilsjniz eger gurur yapiyorsaniz. Soyle yapin hic esinize gitme etme demeyin o gitsin gelsin bu gidip gelmeler sıklasacak zaten sonra illaki bi gun biri size gelecek. Ve oyle boyle mecburiyetten konusuyormus gibi konusmaya baslayip yavas yavas buzlari eritirsiniz.

Eger bildiginizi okumaya devam edeceksenizdeee ,, bu isin sonu yaş...
Gelip gitme zaten artık tamamen yok küs oldugu kardesiyle kendileride araları soguk oldugu icin görüsmüyor isteyerek. Benim derdim sürekli eleştiri yapan bana alttan alttan büyük abisiyle. Abinle görüsme dedim benim hakkımda olumsuz düsünüyo benim dügünümde nikahımda surat astı onlarınkinde o kiz haklı gibi hep oynamıs dedim. Haliyle esiminde konusmasını görüsmesini benle ilgili kötü düsünen biriyle istemiyorum

Siz görüşmeyin. Eşinize kardeşiyle, ailesiyle görüşmemesi için baskı yapamazsınız.
dedigim gibi herşey bizim iyiligimiz için çünkü ailesi onu sevmiyor degerde vermiyor her zaman anne babası diger kardeşlerini el üstünde tutuyor

dedigim gibi herşey bizim iyiligimiz için çünkü ailesi onu sevmiyor degerde vermiyor her zaman anne babası diger kardeşlerini el üstünde tutuyor
Ay insanı öldürürsünüz.
Kayınpederimi hiç sevmem, kayınvalidemi severim ama çok da geçinemem ama asla sevmiyorlar diyemem. En az benim kadar seviyorlardır. Siz çıldırtmışsınız. Gerçekten.
Dokuz ay karnında taşıyorsun, son ay hele nefes alamıyorsun ne sağa ne sola dönemiyorsum. Sırt üstü yatsan belin kopuyor. Binbir sancı doğuruyorsun. Emzirmek için aylarca üç saatte bir kalkıyorsun, memen çatlıyor her emzirmede acıdan gözünden yaş geliyor. Sonra büyüyor düşmeler yaramazlıklar başlıyor hepsinde aklın uçuyor. Ergenlikte isyanları başlıyor. Kendinden kısıp ona bir şeyler alıyorsun. Senelerce böyle deli gibi emek veriyorsun sonra 20 yıl sonra tanıştığı bir insandan az seviyorsun onun kadar düşünemiyorsun? Böyle bir saçmalıj olabilir mi?
Düz saçmalıyorsunuz.
Hiç bir insan anne kadar sevemez. Eşiniz de sizi anneniz kadar sevmiyor.
Bugün siz aldatılsanız bitirirsiniz. O kadın ne ağır sözlerini sineye çekti ergenlikte gitmedi.
3,5 yaşında oğlum, bugün huysuzluk günündeydi daha yeni uyudu. Kesintisiz şu saate kadar bana bağırdı, vurdu, sabrımı zorladı gık demedim. Kocam onda birini yapsa çekmem.
Saçmalamayın lütfen ya

Ay insanı öldürürsünüz.
Kayınpederimi hiç sevmem, kayınvalidemi severim ama çok da geçinemem ama asla sevmiyorlar diyemem. En az benim kadar seviyorlardır. Siz çıldırtmışsınız. Gerçekten.
Dokuz ay karnında taşıyorsun, son ay hele nefes alamıyorsun ne sağa ne sola dönemiyorsum. Sırt üstü yatsan belin kopuyor. Binbir sancı doğuruyorsun. Emzirmek için aylarca üç saatte bir kalkıyorsun, memen çatlıyor her emzirmede acıdan gözünden yaş geliyor. Sonra büyüyor düşmeler yaramazlıklar başlıyor hepsinde aklın uçuyor. Ergenlikte isyanları başlıyor. Kendinden kısıp ona bir şeyler alıyorsun. Senelerce böyle deli gibi emek veriyorsun sonra 20 yıl sonra tanıştığı bir insandan az seviyorsun onun kadar düşünemiyorsun? Böyle bir saçmalıj olabilir mi?
Düz saçmalıyorsunuz.
Bugün siz aldatılsanız bitirirsiniz. O kadın ne ağır sözlerini sineye çekti ergenlikte gitmedi.
3,5 yaşında oğlum, bugün huysuzluk günündeydi daha yeni uyudu. Kesintisiz şu saate kadar bana bağırdı, vurdu, sabrımı zorladı gık demedim. Kocam onda birini yapsa çekmem.
Saçmalamayın lütfen ya

Kusura bakmayın, sevmiyor kelimesi biraz agır oldu

Herkese Merhaba arkadaşlar ben 1 senelik daha yeni evliyim ancak eşimin aile konusu yüzünden evimde aşırı huzursuzluklar var .Size konuyu kısaca özetliyim.Eşimle aramda anlaşma bakımından sevgi açısından hiçbir problem yok birbirimizi tamamlıyoruz.Eşim 6 kardeş 3 erkek kardeş ve 3 kız kardeşler.Ailedeki herkes evli eşim ailenin 5. çocugu ve saydıgım görümcemler kaynımlar kayınvalidemler hepsi farklı yerde oturuyor.2 sene önce benim nişanım olucaktı ,eşimin kendinden küçük kardeşide o zaman nişanıma sevgilisiyle geldi yani şuanki eltimle onların nişanıda bizden 2 ay sonra olucaktı.Eltimi ilk defa kendi nişanımda gördüm ben 23 yaşındaydım ve o 30.sanırım kızda 30 yaşıma kadar evde kaldım tribi var ve o günde beni kıskandı ve elbiseme pastama takılarıma abuk sabuk şekilde laf attı ilk defa gördügü insana ve o gün tartıştık benim nişanımda birdahada görüşmedim.2 ay sonra onların nişanına tartıştıgımız halde kayınpederimin ısrarı zorundan gittim ordada bana laf attı işte benim nişanım daha güzel oldu seninkinden diye ordada bagır çagır son kavgamızı ettik.Eşimle konuştum birdaha kardeşinle görüşürsen ben giderim dedim ve kaynımında nişanlısı aynı şekilde kaynıma eşimle birdaha görüşmemesini söylemiş. O gün tamamen küstüler ve dügünümüze kesinlikle gelemezler dedim birdahada yüz yüze gelmiycez dedim.onların dügünü oldu bizim oldu o gün bugündür birbiririmizi ne görür ne ararız 2 yıl oldu. Ancak ailedeki kardeşler eşimin abisi görümcemler bu olaylardan taraf gibi birşey aldı ve diger gelinle yalandan bana nispet yapmaya çalışıp bir yandanda eşime beni seviyormuş izlenimi veriyorlar ama hepsi yalan. Eşimin büyük abisi desen benim dügünüme gelip benle selamlaşıp tebrik bile etmedi sözde 2 kardeşi ben küstürmüşüm gibi ama küçük kardeşinin dügününde eglencenin dibine vurup sürekli internette fotograflar falan paylaştılar.şimdi konu şu ben eşime hergün onlarla hiçbiriyle konuşmamasını yoksa aramızın kötü olucagını söylüyorum oda bana kızıyo çünkü onlar onu umursamasada onlara çok düşkün.Israrla beni sevmediklerini anlatıyorum ona kaynanamında aynı şekilde beni sevmedigini ve onların hepsini sil desemde mesafe koy desemde hergün görüşüyorlar .Allahışkına napmam lazım tavsiye verin
Yanlış konuşuyorsun kendin gorusmeyebilirsin sevmeyebilirsin gitmeye debilirsin ama eşine görüşme konuş diyemessin buna hakkin yok ailesi sonuçta kardeşleri birlikte büyümüşler annesi nabsin atsin mi kendim mesela koyabilirsin esi ne karışmaya hakkın yok kusura bakmadaadam ağaç kavugundan çıkmadısonucta

Kusura bakmayın, sevmiyor kelimesi biraz agır oldu
O kadar yorum yazıldı, hala eşimin iyiliği diye saçmalıyorsunuz, eşiniz basiretsiz olabilir ama buradaki kadınlar eşimin iyiliği lafını ciddiye alacak kadar aptal değil.
Adamı ayrılırım diye tehdit edip ailesinden koparmaya çalışıyorsunuz utanmadan.
Sizin anne babanız, kardeşiniz yok mu?
Eşinizde de iş yok, siz istiyorsunuz diye ailesiyle görüşmeyecek kadar hayırsız adamdan bir halt olmaz.
Allah kalbinize biraz merhamet ve insanlık versin ne diyeyim.

Ay insanı öldürürsünüz.
Düz saçmalıyorsunuz.
Saçmalamayın lütfen ya
Canım boşuna dil dökme.. konu sahibi anlayacak olgunlukta birisi değil. İnşaALLAH eşi abisiyli barışır da ailenin atılamayacak birşey oldugunu konu sahibi beellllkiiiiii bir ihtimal anlar (hiç zannetmiyorum😌) 😁

Canım boşuna dil dökme.. konu sahibi anlayacak olgunlukta birisi değil. İnşaALLAH eşi abisiyli barışır da ailenin atılamayacak birşey oldugunu konu sahibi beellllkiiiiii bir ihtimal anlar (hiç zannetmiyorum😌) 😁
Kesinlikle yazdıklarımız karşı tarafa hiç ulaşmıyor.

İmtihan gibi konu ve cevaplar, ama ben eşimin iyiliği için diyor ikide bir, eşini saf bulmuş bu lafla kandırıyor herhalde 🥴

Sonrada huzurum yok diyor huzur sana niye gelsin yahu kalbin kötü, bencilsin zor bulursun huzuru konu sahibi.

Kesinlikle yazdıklarımız karşı tarafa hiç ulaşmıyor.

İmtihan gibi konu ve cevaplar, ama ben eşimin iyiliği için diyor ikide bir, eşini saf bulmuş bu lafla kandırıyor herhalde 🥴

Sonrada huzurum yok diyor huzur sana niye gelsin yahu kalbin kötü, bencilsin zor bulursun huzuru konu sahibi.
yazdıklarınıza üzüldüm açıkcası ben sadece olayları kedi tarafımdan üzüldügüm açıdan açtım size bu kadar

yazdıklarınıza üzüldüm açıkcası ben sadece olayları kedi tarafımdan üzüldügüm açıdan açtım size bu kadar
Bu kadar abartılacak şeyler yaşamamışsınız ve sizde hatalisiniz fazlasıyla. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor değil mi?
23 yaşında olgunlaşmadan evliliğin karşılığı bunlar, insan ilişkileri nasıl yönetilir haberiniz yok, eşinizde sizden beter, ailemle görüşme diyen karısını dinleyecek kadar basiretsiz.

Siz gerçekten eşinizi sevseniz ailesiyle arasına girmezsiniz zaten. Biraz empati yapın diyeceğim tabi ki neden yapasiniz önemli olan sizsiniz.

Allah eşinize sabır ve akıl versin.
Sizde bir ışık göremedim ben

Bu kadar abartılacak şeyler yaşamamışsınız ve sizde hatalisiniz fazlasıyla. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor değil mi?
23 yaşında olgunlaşmadan evliliğin karşılığı bunlar, insan ilişkileri nasıl yönetilir haberiniz yok, eşinizde sizden beter, ailemle görüşme diyen karısını dinleyecek kadar basiretsiz.

Siz gerçekten eşinizi sevseniz ailesiyle arasına girmezsiniz zaten. Biraz empati yapın diyeceğim tabi ki neden yapasiniz önemli olan sizsiniz.

Allah eşinize sabır ve akıl versin.
Sizde bir ışık göremedim ben
forumda okuduklarımdan sonra düşündümde haklısınız galiba eşim zaten sevmek zorunda yada görüşmek zorunda degilsin saygı duyuyorum diyor sadece aramalarıma karışma zaten uzaktayız anca telefonla görüşüyorum onada müdahale etme diyor artık bende etmeyecegim bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın hesabı

forumda okuduklarımdan sonra düşündümde haklısınız galiba eşim zaten sevmek zorunda yada görüşmek zorunda degilsin saygı duyuyorum diyor sadece aramalarıma karışma zaten uzaktayız anca telefonla görüşüyorum onada müdahale etme diyor artık bende etmeyecegim bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın hesabı
Lutfedersiniz karışmayarak.

İşte sadece kendi açınızdan, kendi iyiliğinize göre bakıyorsunuz azcık eşinizin iyiliğini düşünseniz böyle davranmazsınız.
Bence yapılan tüm yorumları anlayarak okumaya çalışın.

Lütfedersiniz karışmayarak.
gerçekten dışarıdan okuyunca nasıl gördügünüzü göründügünü biliyorum ama çok fazla kırgınlıklarım oldugu için onlara en özel nişanımdan dügünüme kadar gelen bana davranışlarına artık bende birikti herşey

İşte sadece kendi açınızdan, kendi iyiliğinize göre bakıyorsunuz azcık eşinizin iyiliğini düşünseniz böyle davranmazsınız.
Bence yapılan tüm yorumları anlayarak okumaya çalışın.
gerçekten dışarıdan okuyunca nasıl gördügünüzü göründügünü biliyorum ama çok fazla kırgınlıklarım oldugu için onlara en özel nişanımdan dügünüme kadar gelen bana davranışlarına artık bende birikti herşey

Back