Evimi basan karıncalar :(

Minel00

Sağıra sözünü, köre yüzünü süsleme. Yorulursun...
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2015
3.165
9.601
merhaba.

arkadaşlar 2 gün önce aksam eve geldiğimde mutfak balkonunda kümelenmis karincalar gordum. Baktim sanki yere bir şey dökülmüş, üstüne toplanmışlardı. Sabahında tüm evi supurdum. Balkonu yıkadım. Yer silme suyuna sirke ekledim. Sildim evi.

bir-kac saat sonra hiiç temizlik yapmamış gibi. Balkondan tek sıra halinde içeri gelmişler. Kenarından mutfak tezgahına çıkmışlar. Bu sefer tezgahta dolanıyorlar.

öldürmek istemiyorum ama bir çözüm bulmam gerek çünkü 2 günde yıldım. Supurgeye çekiliyor, tezgahı temizliyorum falan zaten ölüyorlar. Tarcın döktüm balkon kapısı hizasına falan, bana misin demediler. İlaçtan başka çözüm bilen var mı acaba?

Karıncaların çıktığı yeri tespit ederseniz yarım limona 7-8 karanfil batırıp koyun, o zaman gelmiyorlar

Merhaba, çıktıkları delikleri bulup sakız veya bant yapıştirsbilirsiniz ancak ben köklerini kurutmadan gittiklerini görmedim malesef.

Karıncaların girdiği yeri biliyorsanız, oraya tuz ve karabiber dökün o zaman gelmiyorlar

Şeker ve türevi şeyleri yerlerde ve mümkünse tezgah gibi yerlerde açıkta bırakmayın. Giriş noktalarini bulunursaniz yukarıda tavsiyeler gelmiş.

Merhaba, çıktıkları delikleri bulup sakız veya bant yapıştirsbilirsiniz ancak ben köklerini kurutmadan gittiklerini görmedim malesef.
Çıktıkları yer bir yer değil ki her yerden geliyorlar ya . Kökleri nasıl kurutabilir ben de aynı dertten muzdaribim çıldırcam artık

Ben cok bilindik bir markanin ilacini aldim 3 gunde btti canim mutfakta 2 yere koydum ev topragin ustune yapilma bizde cok olur ama o direk kesti bir de ciktiklari yere c. Suyu doktum cok uzgunum

Çıktıkları yer bir yer değil ki her yerden geliyorlar ya . Kökleri nasıl kurutabilir ben de aynı dertten muzdaribim çıldırcam artık
Yarıdan fazlasını öldürerek malesef. Hele ilacı sıkınca ilaçtan zehirlenen arkadaşını sırtında taşırken ölen karıncaların dramı... Ama napiyim gelmesinler odama.

Yarıdan fazlasını öldürerek malesef. Hele ilacı sıkınca ilaçtan zehirlenen arkadaşını sırtında taşırken ölen karıncaların dramı... Ama napiyim gelmesinler odama.
İsaretlediğim yerde hem üzüldüm hem güldüm ya sıktıgınız ilaç etki ediyor mu biz tablet koyuyoruz ama pek etkili mi bilemedim

Karıncaların çıktığı yeri tespit ederseniz yarım limona 7-8 karanfil batırıp koyun, o zaman gelmiyorlar
Karıncaların girdiği yeri biliyorsanız, oraya tuz ve karabiber dökün o zaman gelmiyorlar
Şeker ve türevi şeyleri yerlerde ve mümkünse tezgah gibi yerlerde açıkta bırakmayın. Giriş noktalarini bulunursaniz yukarıda tavsiyeler gelmiş.
Ben cok bilindik bir markanin ilacini aldim 3 gunde btti canim mutfakta 2 yere koydum ev topragin ustune yapilma bizde cok olur ama o direk kesti bir de ciktiklari yere c. Suyu doktum cok uzgunum
İsaretlediğim yerde hem üzüldüm hem güldüm ya sıktıgınız ilaç etki ediyor mu biz tablet koyuyoruz ama pek etkili mi bilemedim
arkadaşlar çıktıkları yeri bilmiyorum. Takip ettim 2 delik var ama onlar da yeni açılmadı yani. 3.5 yıldır aynı evdeyim. 8.kattayim öyle dışarıdan tırmanarak da gelebilir mi bilemiyorum. Bulduğum yerler balkon kapısının hemen yanı.

tarçın pudra un gibi şeyler nefeslerini tıkayıp öldürüyormuş. O yüzden yapmak istemedim ama bu gidişle zaten hepsini öldüreceğim. Çünkü supurgeye çekiliyor tezgaha geliyor anlamadim 2 günde ne değişti yani.

çalıştığım için bazen geceden bulaşık kalıp yarın yikadigim oluyordu. Kirli tabağa falan geldiğini sanmiyorum bu yüzden. Ama demin eşimin çayını karıştırdıgi kasik tezgahtaydi. Kaldirdim en az 10 karınca kaçıştı sağa sola.

gece ağzıma burnuma girer mi diye uyuyamıyorum ve sürekli kasinip duruyorum ya

Kesin çözüm tebeşir. Alın kırtasiyeden bir iki tane tebeşir, çıktıkları yerlerin etrafını çizin. öldürmeden kurtulmuş olursunuz. Bizim evde çok vardı artık kalmadı.

Kesin çözüm tebeşir. Alın kırtasiyeden bir iki tane tebeşir, çıktıkları yerlerin etrafını çizin. öldürmeden kurtulmuş olursunuz. Bizim evde çok vardı artık kalmadı.
ya çıktıkları yeri bilmiyorum. Çift yönlü trafik yapmışlar iplik gibi. Balkonda delik buldum. Balkon kapısı hizasına çizgi gibi tarcın döktü eşim. İlkin geri döndüler. Şuan geçiyorlar üzerinden

Kökünü kurutmayın lütfen !istedikleri ne ise bahçeye bolca atın.Belki gelmezler bir daha

Kökünü kurutmayın lütfen !istedikleri ne ise bahçeye bolca atın.Belki gelmezler bir daha
bahçeli evde degilim. 8. Kattayım. Bahçe katında olsam topraktan geliyorlar derdim ama yok. İstediklerinin ne olduğunu da bilmiyorum çünkü balkonda basladi, mutfak suan, ufaktan salona geliyorlar. her yere dağılacak diye korkuyorum.

Valla bende bu aralar bu karıncalardan muzdaribim bir çözüm bulursanız benle de paylaşın lütfen Tuvalet önünden bile görüyorum şaşılacak şey süpürgeyle çekip siliyorum iyice ama gene geliyorlar Bir dua vardı karıncaların gitmesi için ama denemedim bulursam eklerim ekledim sanırım bir deneyin inşallah işe yarar

Müstakil evde otururken bende bu sorunu çok yaşamıştım...öldürmeden kurtulmak istiyorsanız domates yaprağı bende tek çözüm oldu..ilk gün etkilenmiyorlar ama sonra kayboluyorlar..balkonda çiçek varsa toprağından geliyor da olabilir..

Ben 26. Kattayım
Nasıl türediler anlamıyorum
Üşenmemişler buraya çıkmaya heralde
Evde bebekle küçük çocuğumda var
İlaçlayamam
Ne yapacağımı bilmiyorum

Siz yine de bir kaç küp şeker atın aşağıya gelmezlerse ne ala, gelirse de başka yöntemleri kullanın.Benim evime de geliyorlar ama bir şey yapamıyorum.sakızla kapatmaya çalışın. Bir süre sonra gidecekler...

domates yaprağı dediginiz ne oluyor?
salkım domates sapı mi?
balkonumda çiçek de yok ki

Ben 26. Kattayım
Nasıl türediler anlamıyorum
Üşenmemişler buraya çıkmaya heralde
Evde bebekle küçük çocuğumda var
İlaçlayamam
Ne yapacağımı bilmiyorum
ben ilaclayabilirim çocuk yok ama başka yöntem bulursam ilaç istemiyorum. Sizin iş daha zormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…