Evime nezaman girmem doğru olur

umran80

Zayıflamalıyım
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2009
4.567
2.335
398
36
İstanbul
Temmuzda düğünüm var burda kınam ve nikahım olucak gelinlikle kuşağım bağlanıp çıkıcam baba evimden inşallah eşimle yaşıycağımız evde istanbulda ama nikahtan sonra trabzondada düğünümüz olucak ordada gelinlik giyicem doğru olan nedir ben nikahtan sonra evimemi gitmeliyim yoksa ailemin yanınamı dönmeliyim annem sen gelinlikle çıktın evlendin geri dönmek olmaz çok istiyosan gelinliğini çıkarırsın evinde buraya gelir kalırsın diyo ama normali evimde kalmammış çocukluk yapıyomuşum doğrusu nedir bu işin düğün esas değilmidir esas düğün varken ve ben ailemle oraya gidip oradada gelinlik giyecekken evime gitmem normalmi ozaman ikinci düğün formaliteden olacak ben nişanlıma bunları söyledim nikah sonrası gezmeden sonra ben ailemle kalıcam dedim ama sizede sormak istedim doğrumu düşünüyorum yoksa annem ve tüm çevremmi haklı

cnm öncelikle hayırlı olsun Allah mutluluğunuzu daim etsin
gelelim konuya normalde aileler gel der kızlar evinde kalmaya hevesli olur sende tam tersi ben olsam anneme kulak verirdim evinde telli duvaklı çıktıktan sonra dönme işin büyüsünü bozma kendi evinde kal derim

herkesin adetleri farklı, gönlün nasıl istiyorsa öyle yap bence. iki kere gelinlik giyen arkadaşlar nasıl yaptılar bilemiyorum ama bence baba evine gitmen gerekir, bizim ailede adet öyledir. düğün olmadan kız babasının evinde kalabilir ancak.

Nikahtan sonra kendi evinde kal.
Bizde de benzer bir durum olmuştu. Biz, annemler ve kayınvalidemler üç ayrı şehirde yaşıyoruz. Benim de ilk düğünüm ve nikahım annemlerin yaşadığı şehirde oldu.
Bir hafta kayınvalidemlerin yaşadığı şehirde düğünümüz vardı. Biz o aradaki bir haftada kendi evimizde kaldık. Gelinlikle çıktıktan sonra nikah da yapılmışsa neden kalacaksın ki annenin evinde? Annen haklı.

Bende düğün olmadan eve gitekten yana değilim 2 düğün yapanlar nasıl yaptı merak ediyorum eve dönsem niye tuhaf olsunki niye geldin derlerse esas düğün trabzonda derim nevarki bunda değilmi

ikinci düğün neden formalite olsun ki,sonuçta sen birinin evinde sabahlayıp da sonra başkasıyla evlenecek değilsin.kocanla birlikte kendi evinde kaldıktan sonra gelinliğini tekrar giymenin ne sakıncası var?millet bilmem kaç kişiyle düşüp kalktıktan sonra gelinlik giymeye,kırmızı kuşak takmaya utanmıyor da sen bunu mu takıyorsun kafana arkadaşım yine de için rahat etmeyecekse kendini zorlamanın bi anlamı yok yani..

Bilmiyorum canım kararsız kaldım bence gitmemeliyim ama herkeste git eve dönmen tuhaf olur diyo

kendı memleketım baska bı yer, eşimin memleketı başka bı yer ve bız evımızı bambaska bı yerde actıkk bu nedenle iki düğünle evlenmiş bırı olarak soyluyorum kii, bızım ılk dugunde nıkahımız yapıldı ve hatta bizim daha sonra işyerlerımızden ızın alma durumumuz olmadıgı ıcın ıkı dugun arasındaki bı haftada balayına dahı gıttık
iki düğünde olsa ilk gelınlıgı gıyıp nıkahının yapıldıgı an daha heyecanlı olduğu ıcın genelde ıkıncı dügunler ne yazıkkı bıraz daha formalıte ıcabı oluyo, hatta bazen ılk dugunden sonra o kadar yoruluyosun kiii ikinci dugunde tekrar sac makyaj hazırlık fılan gozunde buyuyo, ama bana 3. bı dugun yapcaz sıze deseler yıne üşenmeden gelınlıgımı gıyer gıder oynardımmmm
ılk dugunde nıkahta olcaksa gıt kendı evınde kal derım ben, gercekten dıger arkadaslarında deıgı gıbı herseyın bı büyüsü var; ama nikah ıkıncı dugune kalıyosa aılenle kalman daha dogru olacaktır, benım de eşimin de memleketınde hatta su an yasadıgımız yerde de benım gordugum bu şekilde oldugu

Evden çıkıp nikahımızı kıysak gelinliğimle biraz gezip tozup kardeşlerimle baba evime dönsem eşimde ailesiyle bizim evimizde kalsa sonra trabzona gitsek ve düğüne kadar yine ayrı odalarda olsak yani nikah esas olmasa sanki nişanlı gibi düğünü esas alsak benim içimden geçen bu tam manasıyla böyle yapmak istiyorum

büyük nikah olacak burda nikah dairesinde gelinlik giyicem evden gelinliğimle çıkmak hayalim olduğu için böyle istedim öncesindede kına gecem olacak düğünüm trabzonda burda düğün yok kızlar

o zaman nikah günü gelinlik giymesen de tuvalet tarzı bir şey giysen o zaman senin dediğin süper olur..gelinliğini esas düğüne sakla işin büyüsünü bozma derim ben..

o zaman nikah günü gelinlik giymesen de tuvalet tarzı bir şey giysen o zaman senin dediğin süper olur..gelinliğini esas düğüne sakla işin büyüsünü bozma derim ben..

Doğru söylüyosun canım ama hem baba evimden gelinliğimi sürüyerek çıkma isteğim var hemde davetlilerin geleceği bi nikah olacak bu sanki nikahtan evleniyomuşum gibi nikah şekeri bile hazır nikaha özel 5 metre duvak bile yaptırdım sürüye sürüye çıkıcam diye

Eeee düğün gibi nikah olacak işte ne güzel. Neden anne evine döneceksin ki? Sen bilirsin ama ben anlamadım ısrarını, annene hak veriyorum ben.

En güzeli içime sineni yapmak galiba doğrusu evime gitmek herkes öyle söylüyo ama ben ailemle kalmak istiyorum ikinci kez gelinliği giyene kadar

Valla benim durumumda seninki gibi arkadaşım.Nikahım ve kınam istanbulda.Düğünüm manisada.Bende nikahımda gelinlik giyeceğim ama kendi evime düğünümden sonra geçeceğim.Yani nikahtan sonra yine gelinliğimle babamın evinde olmayı tercih ettim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…