Evime nezaman girmem doğru olur

Valla benim durumumda seninki gibi arkadaşım.Nikahım ve kınam istanbulda.Düğünüm manisada.Bende nikahımda gelinlik giyeceğim ama kendi evime düğünümden sonra geçeceğim.Yani nikahtan sonra yine gelinliğimle babamın evinde olmayı tercih ettim :)

Aynı durumdayız ozaman yalnız değilim içim rahatladı bunu yapan bi ben değilim derim artık:)))

düğün esastır
düğün olmadan eşinle birlikte olduktan sonra düğünün en anlamı var ki?
bizde de farklı yerlerde olacak eylülde inş
düğüne kadar annenin evinde kalmalısın
bizim çevrede böyle yani, diğeri garip geliyo
herkesin algılayışı farklı işte

büyük nikah olacak burda nikah dairesinde gelinlik giyicem evden gelinliğimle çıkmak hayalim olduğu için böyle istedim öncesindede kına gecem olacak düğünüm trabzonda burda düğün yok kızlar

aynen bizim gibi...
bizim de İstanbul'da sadece nikahımız olcak
sonra ben anne evimde kalıcam tabi
ardından Bursa'da düğün yapılacak
ve nişanlımla kendi evimize düğünden sonra geçicez
normal olan bu
hem senin kalbin de böylesinde huzurluymuş
öyle yap inş

Canım içinden nasıl geliyorsa,nasıl hissadiyorsan öyle yap..

Ama nikahtan sonra ayrı kalmak gerçekten de biraz tuhaf olur..

Babanın evinden duvağını sürüye sürüye çıkmak istemene hak veriyorum..

İşte bu yüzden bizim adetlerimizde iki dünya bir araya gelse,ortalık yansa da yıkılsa da ilk düğün,nikah kız tarafında olur..

Kız babasının evinden kuşağıyla gelinliğiyle çıkar,sonra isterse beş düğün daha olsun..

Bizim de iki taraflı düğün oldu..İlk düğün benim tarafımdaydı..Bir hafta balayı yaptık..Sonraki hafta eşimin tarafında düğün oldu ve ben gelinliği bir daha giydim..Hiç de böyle bişey aklıma gelmedi..

Canım sana bir de şöyle birşey söyleyeyim..Benim kuzenim evlendi,biz kız tarafı olduğumuz için ilk düğün bizim tarafta oldu..Öbür düğün bir hafta sonra eniştenin memleketinde olcaktı..Kuzenim de enişte de otelden balayı için yer ayırtmışlar,planları yapmışlar.

Yengem yani gelinin annesi diğer düğün olmadan gelini vermem de vermem diye ortalığı yıktı..Hem de resmi ve dini nikah olmuştu..Kuzenim düğünün sonunda gelinliğiyle kuşağıyla baba evine döndü,enişte kendi memleketine gitti..Bir hafta sonra eniştenin tarafındaki düğünde oğlan tarafı bizimkilerin -bence haklı olarak- yüzlerine bile bakmamışlar..

Bu olaydan ötürü iki ailenin arasına çok kötü bir soğukluk girdi..9 sene oluyor kuzenim evleneli ve hala eşiyle problemleri var..

Demem o ki canım bu meseleyi nişanlınla ve ailesiyle de bi konuş..Bizim çok masumane isteklerimiz başkalarına anlamsız gelebiliyor..

Sonra canın sıkılmasın,aman diyim..

Felaket tellalı Prometheus saygılar sunar..:61:

ne tatlı bir telaşedir bu :) ben de aynı sıkıntıyı yenien yaşamak isterdim :)
biz 1gün arayla evlendik ben ilk gece kendi evimde kalmak istemiştim ama ertesi gün 2. düğün olacağı için kalmamıştım sabaha ayılamayız diye :17:
bence canın nasıl istiyorsa öyle yappp
bu işlerin bi kuralı yok ki zaten resmen evli oluyorsun nolcak be hayatta sabreemezdim kocacımcım olmadannn yanımda

bencede baba evine geri dönmemelisin..
esas olan nikahtır..düğün sadece eğlence..bu kadar anlam yükleme bence..
bu arada bende temmuz geliniyim..inşallah bi ömür boyu mutlu oluruz..:nazar:

Eğer gelinlik giyip çıkacaksan baba evine dönmen çok saçma olur.Gelinlikle çıkılmış eve dönülmez.Eğer gelinlik giymeden nikah olacak olsaydı,o zaman dönmen mantıklıydı.Birde nikahtan sonra dini nikahınız kıyılacaksa,dinimize göre de kocanın yanında kalman gerekir.Nikahınızı büyük yapacakmışsınız,düğün gibi yani.Baba evine gitmen hoş olmaz,annen kesinlikle haklı.Kendi aranızda nikah kıyacak olsaydınız baba evine gitmen olabilirdi ama anlattığın durumda baba evine gitmen uygun olmaz,hatta kocana hakaret gibi olur.

benım ıkı tane dugunum oldu bırı benım dıgerı esımın memleketınde ve ben burdakı dugunden sonra elbettekı kendı evımıze gıttım zaten dogru olanda budur nıkah olduktan sonra esınle aynı evde kalmaman mantıksız olur ustelık ınsan can atar bıraonce esıme kavusayım dıye:69:

Temmuzda düğünüm var burda kınam ve nikahım olucak gelinlikle kuşağım bağlanıp çıkıcam baba evimden inşallah eşimle yaşıycağımız evde istanbulda ama nikahtan sonra trabzondada düğünümüz olucak ordada gelinlik giyicem doğru olan nedir ben nikahtan sonra evimemi gitmeliyim yoksa ailemin yanınamı dönmeliyim annem sen gelinlikle çıktın evlendin geri dönmek olmaz çok istiyosan gelinliğini çıkarırsın evinde buraya gelir kalırsın diyo ama normali evimde kalmammış çocukluk yapıyomuşum doğrusu nedir bu işin düğün esas değilmidir esas düğün varken ve ben ailemle oraya gidip oradada gelinlik giyecekken evime gitmem normalmi ozaman ikinci düğün formaliteden olacak ben nişanlıma bunları söyledim nikah sonrası gezmeden sonra ben ailemle kalıcam dedim ama sizede sormak istedim doğrumu düşünüyorum yoksa annem ve tüm çevremmi haklı

cnm benmde düğünüm edirnede oldu oralı olduğumdan evimiz istanbulda gece yarısı yola çıkamadık yorgunduk araba kullanmak zor olurdu annemler ısrarla kalın bizde dedikleri halde gelin olarak çıkmışım artık daha illk geceden gerimi dönücem düşüncesi ile arkadaşlara gitmiştk orda kalmıştk ama büyüsü bozulmasın die ayrı yatmıştk :D:29: ama düğün gecemde ilk olarak evimde kalamdım die çok üzüldüm hala üzülüorum imkanın varsa evine git cnm

Son düzenleme:
normal oda nikahı yapmış olsaydınız bir takım giyip nikahın kıyılmış olsaydı tamam evine dönmelisin derdik ama sen gelinliğini giyip evinden kuşağın bağlanıp çıkacaksın. düğün sonrasında formalite kalıyor bence. sonuçta nikahın yapılıyor neden bu tarz bir takıntıya giridn anlamadım. hem evine girmen demek hemen eşinle cinselliği yaşayacaksın anlamınada gelmez istemezsen söyle eşine düğünden sonra de oda anlayışla karışılayacaktır eminim. ufak ayrıntılara takılmamalısın bence.

gönlün nasıl isterse öyle yaparsın arkadaşım. ama burda kendinden ailedenden ziyade eşini düşün o adam o gün senin resmi nikahlı kocan olacak kavuşmuş olacaksınız. neden adama bi hafta daha sabret diyesin evinize gitmek için. neden adam nikahlı karısını aynı gün belinde kuşak üzerinde gelinlikle tekrar baba evine teslim etsin. bu eşinin hoşuna gitmeyebilir. ben olsam nikahtan sonra basar giderdim evime mis gibi kocamla bi hafta dinlenip diğer düğüne hazırlanırdım.düğün dediğin eğlencedir. asıl seni etkileyecek olan seramoni kuşak bağlama ve evden çıkma olayıdır. ve tabiki nikah kıyılması.o günü yaşadıktan sonra git evine ve ailenden ayrıldığın için ağla zırla o özlemi yaşa .kuşak bağlama ve nikahın büyüsünü bozma. düğün dediğin ne ki işin eğlencesi

gönlün nasıl isterse öyle yaparsın arkadaşım. ama burda kendinden ailedenden ziyade eşini düşün o adam o gün senin resmi nikahlı kocan olacak kavuşmuş olacaksınız. neden adama bi hafta daha sabret diyesin evinize gitmek için. neden adam nikahlı karısını aynı gün belinde kuşak üzerinde gelinlikle tekrar baba evine teslim etsin. bu eşinin hoşuna gitmeyebilir. ben olsam nikahtan sonra basar giderdim evime mis gibi kocamla bi hafta dinlenip diğer düğüne hazırlanırdım.düğün dediğin eğlencedir. asıl seni etkileyecek olan seramoni kuşak bağlama ve evden çıkma olayıdır. ve tabiki nikah kıyılması.o günü yaşadıktan sonra git evine ve ailenden ayrıldığın için ağla zırla o özlemi yaşa .kuşak bağlama ve nikahın büyüsünü bozma. düğün dediğin ne ki işin eğlencesi

Nişanlım ilk başta ailem izin vermiyo sannetti sinirlendi nikahlı karımı bırakmam baba evinde dedi sonra annem git deyip ben gelmek istemiyorum diyince nasıl istiyosan nasıl rahat olucaksan öyle yap senin kararına saygı duyarım dedi birileri gimen lazım diyince nasıl isterse öyle yapsın ben karışmam diyo:)

Önemli olan düğün deği nikah...
Evinde kalmanda ne sakınca var anlamadım?
Bence gidip ailenin evinde kalmak saçma olur...
Tabi sen içine nasıl siniyorsa öyle yap...

Kendi adıma konuşayım...
Ben olsam ben de nikahı esas alır evimde olmayı tercih ederdim...
Her ne kadar nişanlınız sen bilirsin dese de nikahlı karısının aynı gün baba evine gitmesi bence içini burkacaktır...
İçinize nasıl sinecekse öyle yapın tabi de ben olsam evime giderdim...

Son düzenleme:
gelinlikle o evden çıktıktıktan sonra birdaha gelmek senin içinide ailenin içinide burkacak çünkü o evden telli duvaklı çıktıktan sonra aynı gün gelsen dahi senin evin olmuyor malesef. ertesi gün pişman olacaksın keşke evime gitseydim diyeceksin. ben tavsiye etmiyorum ne olacak ki nikahtan sonra düğün olması senin nikahının olduğunu değiştirmiyor. nikahlandığınız gün evlilik hayatına başlayın derim ben. çünkü bu durum çok basit gibi dursada ilerde yüzüne çarpılabilir canım çünkü hiçbirşeyin garantisi yok.

Yani dünden beri yazıyoruz, hani mesela tayin için filan formaliteden nikah kıyılacak olsa tamam. Ama sen telinle duvağınla kuşağın bağlanarak, gelin alıcısı yapılarak evden çıkacaksın. Daha baba evine dönülmez. Bir de etrafı düşün. aileler bu konud anlayışlı olacaklardır ama illa ki "sorun ne de bu kız gelinliği ile babasına döndü" diyen olacaktır. Etrafın ne dediği de çok önemli değil aslında da o heyecanı yaşamanı tavsiye ederim ben.

canmm benm 26 hazıran pazar gunu balkeste nıkahım kıyıldı..giydim gelinliğimi kıydık nikahı..arkasından kendı evmde hoca nıkahımzı kıyıldı..sonra yemek yedk..hop bindim arabaya babamlarla bursaya geri dondumm..6 temmuz için dgun hazırlıgı yapıyorum..bence iin büyüsü düğünden sonra beraber kalmanızdır..kocanın tek tek sacınla duvagınla oyalana oyalana sindire sindire olmasıdır..eşim de ailesi de kimse bişey demedi..hepsi boş sen nasıl istiosan öle yap..içine sindirr cnmm bunlar senin en mutlu günlerin..

telli duvaklı baba evınden cıktıktan sonra madem kı gıdebılecegınız kendı evınız var neden baba evıne donmek ıstıyorsunuz
annenız kendı evınıze gıtmenızı ıstıyorsa demek kı bulundugunuz yerın orf ve adetlerıne gore yakısık alan bu
kaldı kı dısarıdan bakıldıgında bır kız organızasyonla baba evınden cıkıp nıkahlanıp gezıp yıne gelınlıkle baba evıne gelınce tuhaf karsılanır gıbı sankı
bence de kendı evınıze gıdın derım

İkilemde kaldım bende şimdi gitmek istemiyodum hepiniz gitmelisin diyosunuz bi gideyim bi gitmeyeyim diyorum

Back
X