Canım içinden nasıl geliyorsa,nasıl hissadiyorsan öyle yap..
Ama nikahtan sonra ayrı kalmak gerçekten de biraz tuhaf olur..
Babanın evinden duvağını sürüye sürüye çıkmak istemene hak veriyorum..
İşte bu yüzden bizim adetlerimizde iki dünya bir araya gelse,ortalık yansa da yıkılsa da ilk düğün,nikah kız tarafında olur..
Kız babasının evinden kuşağıyla gelinliğiyle çıkar,sonra isterse beş düğün daha olsun..
Bizim de iki taraflı düğün oldu..İlk düğün benim tarafımdaydı..Bir hafta balayı yaptık..Sonraki hafta eşimin tarafında düğün oldu ve ben gelinliği bir daha giydim..Hiç de böyle bişey aklıma gelmedi..
Canım sana bir de şöyle birşey söyleyeyim..Benim kuzenim evlendi,biz kız tarafı olduğumuz için ilk düğün bizim tarafta oldu..Öbür düğün bir hafta sonra eniştenin memleketinde olcaktı..Kuzenim de enişte de otelden balayı için yer ayırtmışlar,planları yapmışlar.
Yengem yani gelinin annesi diğer düğün olmadan gelini vermem de vermem diye ortalığı yıktı..Hem de resmi ve dini nikah olmuştu..Kuzenim düğünün sonunda gelinliğiyle kuşağıyla baba evine döndü,enişte kendi memleketine gitti..Bir hafta sonra eniştenin tarafındaki düğünde oğlan tarafı bizimkilerin -bence haklı olarak- yüzlerine bile bakmamışlar..
Bu olaydan ötürü iki ailenin arasına çok kötü bir soğukluk girdi..9 sene oluyor kuzenim evleneli ve hala eşiyle problemleri var..
Demem o ki canım bu meseleyi nişanlınla ve ailesiyle de bi konuş..Bizim çok masumane isteklerimiz başkalarına anlamsız gelebiliyor..
Sonra canın sıkılmasın,aman diyim..
Felaket tellalı Prometheus saygılar sunar..