Evime musallat olan gümüş böcekleri :(((

merve2894

Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2023
210
180
30
İyi akşamlar arkadaşlar. 4 aylık evliyim. Evimde özellikle sabahları önüme fırlayan böcekler var. İlk aylarım ne böceği olduğunu araştırmakla geçti. Sonra öğrendim ki gümüş böceğiymiş. Sürekli çamaşır suyuyla temizlik yaptım olmuyor ilaçladım olmuyor hala yuvalarını bulamadım ve her sabah hızla önüme fırlıyorlar. Böcek fobim olduğu için iki üç saat kendime gelemiyorum. Evimden soğudum. Lütfen başına gelen varsa çözüm önersin 😔

İyi akşamlar arkadaşlar. 4 aylık evliyim. Evimde özellikle sabahları önüme fırlayan böcekler var. İlk aylarım ne böceği olduğunu araştırmakla geçti. Sonra öğrendim ki gümüş böceğiymiş. Sürekli çamaşır suyuyla temizlik yaptım olmuyor ilaçladım olmuyor hala yuvalarını bulamadım ve her sabah hızla önüme fırlıyorlar. Böcek fobim olduğu için iki üç saat kendime gelemiyorum. Evimden soğudum. Lütfen başına gelen varsa çözüm önersin 😔
Özellikle mutfakta oluyorlar karanlıkta ortaya çıkıyorlar gündüz saklanıyorlar. Sabah eşime kahvaltı hazırlamak için mutfağa bi giriyorum mutlaka 1 tane de olsa fırlıyor önümden 😔😔😔

bir ara bende de vardı yeni geçti. kapınızın altında boşluk varsa apartman boşluğundan gelebiliyorlar. balkonunuz varsa gidere çamaşır suyu dökün. gördüğünüzün hepsini teker teker itlaf etmeniz gerek. gece saati kalkıp etrafa bakının. mutfak tezgahınızın altını özellikle kontrol edin. bazıları açılmadığı için kolay temizlenemeyebiliyor. birşeyler yuvarlandıysa böcek yapar. en önemlisi de bozuk gıda var mı. bende kuru yufka böceklenmişti. Kolay gelsin şimdiden.

Malatya'dan İstanbul'a gelin geldim bu böceği bende ilk defa burada gördüm. Benimde evimde var canım özellikle banyoda. Nemli ve ıslak alanlarda görülüyormuş zaten. Bu yüzden ben çözüm bulabileceğimizi sanmıyorum. Böcekten korkan ben artık aldırış etmez oldum. 😅 Zaten çok hızlı ve ürkekler. Gümüş böceklerim ve ben kocaman bir aileyiz. :KK70:

Malatya'dan İstanbul'a gelin geldim bu böceği bende ilk defa burada gördüm. Benimde evimde var canım özellikle banyoda. Nemli ve ıslak alanlarda görülüyormuş zaten. Bu yüzden ben çözüm bulabileceğimizi sanmıyorum. Böcekten korkan ben artık aldırış etmez oldum. 😅 Zaten çok hızlı ve ürkekler. Gümüş böceklerim ve ben kocaman bir aileyiz. :KK70:
Görmezden geleyim diyorum olmuyor 😭

bir ara bende de vardı yeni geçti. kapınızın altında boşluk varsa apartman boşluğundan gelebiliyorlar. balkonunuz varsa gidere çamaşır suyu dökün. gördüğünüzün hepsini teker teker itlaf etmeniz gerek. gece saati kalkıp etrafa bakının. mutfak tezgahınızın altını özellikle kontrol edin. bazıları açılmadığı için kolay temizlenemeyebiliyor. birşeyler yuvarlandıysa böcek yapar. en önemlisi de bozuk gıda var mı. bende kuru yufka böceklenmişti. Kolay gelsin şimdiden.
Mutfak dolabının altında bi yerde büyük ihtimalle yuvası bulmam için dolabı tamamen söktürmem gerek arada yavrularını da görüyorum git gide çoğalıyorlar ben öldürdükçe 😢

Canım nemi seven bir böcek türü gibi bence dolapları yenilet .
Şöyle soyliyeyim bundan daha kotu kalorifer böceği yakınımın evinde türedi hatta sitede hep varmış şikayet inan full mutfak yenilendi öyle son buldu herkes topyekun ilaclatmasi gerekiyormua bu tarz böceklerde yoksa komşudan bile gelirmis

gümüs böcegi nemli alanlari sever.Mutfak yada banyoda olurlar genellikle.Zararli böcekler degillerdir.Ben de hic sevmem.Bir sekilde nemli olan yerleri bulup kurutmaya calisin.

Canım nemi seven bir böcek türü gibi bence dolapları yenilet .
Şöyle soyliyeyim bundan daha kotu kalorifer böceği yakınımın evinde türedi hatta sitede hep varmış şikayet inan full mutfak yenilendi öyle son buldu herkes topyekun ilaclatmasi gerekiyormua bu tarz böceklerde yoksa komşudan bile gelirmis
Aslında bu kalorifer böceği diye geçiyormuş 🥺

Aslında bu kalorifer böceği diye geçiyormuş 🥺
Ben anlattıklarına göre hemen aklıma geldi ama adını gümüş demişsin demek başka dedim
Ozaman canım şöyle soyliyeyim ilaclatma fayda etmiyor geçiyor gibi olur tekrar çıkar vakit kaybetme mutfağı elden geçirmen gerek eski olan ne varsa at yeniden yaptır kendi eviniz mi

Annemlerde banyoda vardı. Tadilat yapıldığı dönem olmuştu. Çamaşır suyu vs fayda etmez bır sprey almıştık onu belli yerlere sıktık kayboldular.

Eklentiler

• IMG_2968.png
    IMG_2968.png
    174 KB · Görüntüleme: 250
Ben anlattıklarına göre hemen aklıma geldi ama adını gümüş demişsin demek başka dedim
Ozaman canım şöyle soyliyeyim ilaclatma fayda etmiyor geçiyor gibi olur tekrar çıkar vakit kaybetme mutfağı elden geçirmen gerek eski olan ne varsa at yeniden yaptır kendi eviniz mi
Evi satın almadan önce baştan aşağı yapmışlar herşey çok yeni 😔

Dolap sokturmeye falan gerek yok.Bir firmayla görüşün,gelip ilaçlasin bitiyor...İstanbul'da oluyor bu böcek.Eski bina yeni bina fark etmiyor.Ozellikle denize yakın ilçelerde oluyor..Ne kadar buyuttunuz...Abartmaya gerek yok,yok dolap yeniletme vs...Herkesin evinde oluyor ilaçla bitiyor..İlacın etkisi 1 yıl sürüyor,senelik yeniletmeniz gerekiyor

Çok hızlı hareket eden böcekleri görünce kalp atışım 10 katına çıkıyor nasıl seveyim 😢
İstanbul da mı oturuyorsunuz. Orda çok olur bu böceklerden. Eltim in evinde mutfak dolapların içlerine kadar girerdi. Çok temizdir astımı olduğu halde çamaşır suyunu çok kullanırdı ama çare bulamadı m ev değiştirdi yeni evinde yok diye biliyorum

Bende de vardı minikli büyüklü hem de. İlaçlatmak gerekiyor. Sitemiz çok yeni ama denize yakın olduğu için oluyormuş. İlaçtan bir sene geçince yine ortaya çıktı. Mutfak çekmecelerinde görmüştüm en son. Hep arkalara defne yaprağı attım mutfakta görmüyorum artık. Ama ilaçlatırsanız çok daha iyi olur

X