Evimden bir kv bir görümce bir kayın geçti

kayra12

Güven ruh gibidir gittimi bi daha geri gelmez
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2014
1.447
1.074
83
Merhaba kızlar on gündür katılamiyorum yoğunluktan ..başlıktanda anlaşılacağı gibi evim misafir doluydu...gel gelelim yaşadıklarıma...çok ama çok sinirli ve Üzgünüm kızlar. ...
Yine 15 tatil ve sorunları. ...eşim tatil olmadan memlekete gidelim diye tutturdu bende kv evi sobali doğal olarak tek odada uyuyup oturuyorlar bide evde 18 yaşında kaynim var unv sınavına hazırlanıyor ...üstüne bebeğim 7 aylık emzikli ...sıkıntıları düşünün kızlar. ...bende eşime biz gidecegimize kv gelsin tatilde torununu görsün dedim ...ki mantıklı olan bu...esimde tamam dedi...buraya kadar sorun yok ....gelelim sorunlara....
Kv aradi gelmeden bir gün önce gorumcemin ,kaynimin ve büyük kaynimin beş yaşında ki kizininda geleceğini. Söyledi. ....son günmu haber verilir çok sinirlendim. ...yinede tamam dedim. ..geldiler....ve sorunlar başladı...
Sorun 1- ilk sabah eşimle ile diş Fakültesine gittik disim için bi döndük banyo yapmışlar, benle eşimin banyo havlulari kullanılmış , liflerimiz ...kendilerine Özel hiçbirşey getirmemisler ...çok sinirlendim ....midem bulandı havlumdan ...insan lifini banyo havlusunu getirmezmi kızlar ....
Sorun 2- bizim banyonun iki kapısı var biri koridora biride yatak odamiza açılıyor sorun şu ki klozetin sifonu bozuk kullanmiyoruz koku olduğu gibi yatak odama siniyo herkesi uyardik kullanmayın diye klasik wc yi kullanin diye , kv sürekli klozeti kullandı kızlar kokuyu tahmin edin ...bebeği emzirmeye gidiyorum odaya kokudan duramıyorum kış günü pencereyi açmak zorunda kaldım sürekli...yine ben sinir küpü
Sorun 3- her sabah kahvaltida değişiklik olsun diye farklı şeyler hazırladım ıspanaklı börek menemen soğanlı yumurta hepsine biri laf söylendi. ..surekli açız deyip dolandilar...her yemegime laf edildi yok tuzu az yok yanmış yok bz bunu yemeyiz ...
Sorun 4- görümce izinsiz makyaj malzemelerimu kullanması annesinin saçını taragimla taramasi...
Sorun 5- gorumcemin geldiginden beri hep hastayım deyip yatmasi elini bişeye surmemesi
Sorun 6- kv sürekli eşimi alıştırmasi
Sorun 7- kisacasi bir türlü onları memnun edememem ve benim bedenende ruhende yipranmam
Hep yılda bir iki kez geliyorlar sus Kayra diye diye en sonunda yanlış yerde patladim kızlar. ...tam misafirlige giderken kapıda kaynima kızımı öpme dişlerini fircalamiyon dedim oooffff Allah im ben ne yaptım ....kv eşim nasıl bağırıp kizdilar bana apartman toplandı başımıza. ..sürekli susturmaya çalışıyorum yok öyle bağırıyorlarki kizlar anlatamam ne edepsizligim kaldı ne kadinligim ...kv o kadar ağır sözler soylediki ...ben yüksekten ucuyormusum onları begenmiyormusun eşime seni bile begenmiyo oğlum diyo yolun ortasında bağıra bağıra gelen geçen bize bakıyor
..hiç bu kadar utandigimi hatırlamıyorum. ..neymiş geldigi günden beri her şeyin farkındaymis diger Gelinleri kadar olamiyormusum neler neler. ..baktım susmuyo ikiside bende bi yanda kv biyandan eşime açtım ağzımi .yumdum gözümü....
Sonra ne oldu kaynimdan Özür diledim gönlünü aldım çünkü orda hataliydim ...baristik ama içim çok dolu kızlar eşime karşı o tartışmada beni kotuleyip bagirmasindan ....Bugün gittiler ki gitmek istemiyorlardi bir ay daha kalmayi düşünüyorlarmis....gelelim soruma şimdi eşim çarşıya çıktı beni eve bırakıp döndüğünde burnundan getireyimmi ki onun gözünde ben kötüyüm kavga etsemde faydası olmayacak sadece içimi bosaltmis olacagim...yada hiçbir şey olmamış gibi davranıp huzurumuzu bozmayayimmi ne yapayım kizlar
Biraz uzun oldu kızlar ama çok doluyum...

Ekleme het kes bir havludur tuturmus sanki tek sorun havluymus gibi cevap yazılmış diger maddeler yok sayılmış ....konuya genel bakilsin lutfen onca yaptigim emegim bir yanlisimla heba oldu ona üzülüyorum bide kv bir kez olsun yüzümü asmadim hep guler yüzlü oldum saygimdanda eksik olmadım

Son düzenleme:
En buyuk hatan zaten yanlis yerde patlamissin artik ne desen de hatali sen olursun bence eşinle boşuna tartisip kendi huzurunu bozma.
Aynisini eşin senin kardesine dese hoşuna gider miydi? Evet hepsi de asiri ustune gelmis ama simdi de hakliyken haksiz duruma düştün.

Aslında yılda 2 kere geliyorlarmış idare edebilirdiniz ama belliki onlarda kurulup gelmişler. Bence bilerek sizi sinir edecek davranışlarda bulunmuşlar amaçlarınada ulaştılar. Patlayıp haksız duruma düşen siz oldunuz.

herkesin kültürü ve görgüsü çok farklıdır,dolayısıyla esnek ve hoşgörülü olmak lazım.misafirperver bulamadım ben sizi,ayrıca kalabalık geldiklerine göre havlu getirememiş olabilirler,havlunun getirilmemesini kusur olarak kabul etmiyorum.
Sizin düzeninize ayak uyduramamış olabilirler ama yine de sabırlı davranabilirdiniz.bir dahaki sefere eşinize az kişinin gelmesini söylersiniz ya da mümkünse siz gidin.bunca kişinin ağız tadına uygun menüyü ,yemeği de bulmak zor;beğenmemeleridir onların ayıbı oluyor

şimdi ben sizde de hata var dersem kızacaksınız ama iyiliğiniz için söylüyorum inanın.
Ben yatılı misafirim gelince yataklarını hazırlarken temiz havlu lif koyarım yanlarına, kullansınlar kullanmasınlar kendilerininkini kullansınlar kendileri bilir ama risk almam yani.

Hergün farklı yemeklik de hazırlamam ama o benim yeteneksizliğim biraz, siz ne güzel yapmışsınız. Ama açız deyişleri de porsiyon mu küçük geldi acaba, erkekler daha fazla yiyor mesela, evlendikten sonra benim de alışmam zor oldu, bol çeşittense doyuruculuk önemli olabilir kalabalıkta.

Kv niz klozeti kullandığında görümceniz makyaj malzemenizi kullandığında uyarmalıydınız, ki makyaj malzemeleriniz banyoda mıydı? Yatak odanızın kapısı hep kapalı olsun hatta buna rağmen giriyorlarsa kilitli olsun.

Biriktirip patlamaktansa her yanlışa anında müdahale etmek gerekir.

Bu arada siz de daha onlar gelmeden kalabalık geliyorlar diye kızmışsınız ve demek ki tavırlarınıza da yansıdı bu durum.

Bilemiyorum kimse için hoş bir tatil olmamışa benziyor, bir daha davet etmeyin en iyisi.

Burnundan getirmek yerine karşına alıp da rahatsızlıklarını dile getirsen olmaz mı?
Ha eğer ki güzellikten anlamaz diyorsanız hiç kavgaya girişmeyin de huzurunuz kaçmasın daha fazla

Eşinizin tavrı önemli burda. Size davranışları nasıl. Bu kadar kaba ve düşüncesizse sorun çok büyük demektir. Yok normal davraniyorsa eşinin ailesini idare edeceksin başka çaren yok. Onlar onun ailesi onlara bir şey diyemez. Senin rahatsızlık duyduğun davranışlar belki onun gözüne batmıyor. Birde onlar sana bağırırken birşey dememesi insanı üzer tabiki ama o onun ailesi. Orada sen haklı olsanda bundan sonraki davranışlarına bak ve eşinin ailesi ile arana mesafe koy

Aynen çok yanlış yerde yanlış şekilde patladim ....burda yazmadigim daha çok şey var kaynimin donuna kadar ben topluyordum ortalığı banyo yapıyo odanin ortasına eşyalarını atmlarinimi dersin arabami satışa cikatmistim dediğim fiyattan düşük teklif geldi eşim satsaydik dedi ben yok deyince kaynimin abi ne bakiyon yengeme kadın aklı anlamaz sat demesi yaptigim borege yumurtaya laf soylemesi bu ne biçim börek demesi surekli acim diye ortalikta dolasmasi kaynima ayrı gıcık olmuştum orda patladim ve kötü ben oldum

1 -misafir,misafir havlusu,banyo malzemelerini verseydiniz.,siznkileri kullanmazlardı.ya da kullandılarsa,eşinize yenisini alabilirdiniz.
2-kadın yaşlıdır,alaturkaya oturamıyordur.kullanması normal ama,pis bırakmamalıydı.bir an önce,sifonu yaptırın.
3-burda siz haklısınız,beğenmeyen,dışarıdan yesin.
4.burada da haklısınız ama çok da abartmamak lazım,nihayetinde genç bir kız,özenmiştir.tarak da çok pahalı birşey değil.
5.yine siz haklısınız.
6 bu maddeyi anlayamadım.
7 sene de bir ya da iki kez,çok sık olmasa gerek.

kaynınız konusunda,çok büyük ayıp etmişsiniz.ama özür dileyip,kapatmışsınız konuyu.eşinizin burnundan getirecek bir olay yaşanmamış.sizin haksız olduğunuz bir konuda,adam da dayanamamış size kızmış.bu yüzden uzatmayın.

Dıslerını fırçalamayan bırı bebegını opmesın neden haksızım dıyorsun kı..
Bır de 7 aylık bebenle nasıl yemek yaptın onu anlamadım. Bız ıkı kışıyız oğlumun yemegıyle buzun yemekelrı zor yapıyorum. Masallah çok hamaratmıssın. Ben kv deler geldıgınde yemek yapmam onlara özel. Kendı yapar. Yüz vermıssın.

Aynen şimdi kv bütün çocuklarını arayıp beni kotulemeye başlar ...en kötüsü onların eşimi arayıp kizmasi olacak

Misafir havlusunu dusunup koyman gerekirdi kac bavul gelecekler havlun yokmu.

Geri kalanlarda haklisin kaynini rencide etmen haric baska bir bahane bulabilirdin.

Havlu konusunda hatalısın onun dışında çok sinir bozucu şeyler yaşamışsın özellikle lif ve yemek beğenmeme mevzusu ama hakikaten baya bi yanlış yerde patlamışsın. onların eline güzel ve kullanışlı bir koz vermişsin ki cümlen gerçekten incitici ve ağır bence. Sakın eşine patlama hele olay sıcak sıcağa iken. O bir şey derse sıkıntılarını anlatırsın da o da kar etmez bence boşver kızınla ilgilen bunları düşünüp kendini germe ve doldurma.

Son düzenleme:

Havlu konusunda; misafir havlulariniz olmalı

Wc konusunda da yasliyla klozet kullanması mantıklı olan.

Kahvaltılık konusunda yaptığınız çoğu şeyi bende yiyemezdim. Seslenmezdim o ayrı.

Çocuğu öpme konusunda birşey demiyorum. Bende El yıkama konusunda hassasım. Evime gelenleri sürekli uyarıyorum.

Gitmişler artık kocana birşey demene gerek yok.

Lif sabun şampuan indirdim ama havlu getirmediklerini söylemediler ki ...yemegim tencere tencere olurdu ki suan dolabim dolu çoğu yemek bozuldu ...zaten kv iyi yiyin dondugunuzde bulgur balcan anca yersiniz diyordu çocuklarına

Kızdığına kızdığın an demezsen patlarsın yanlış yerde

Kv belki klasik tuvalet kullanamıyor bir kova bir tas koyarsın sifon bozuk doldur dök dersin yani

Makyaj malzemelerinin kullanılmasını istemiyorsan kaldırabilirsiniz

Kaynının donunu vs neden topladın kalsa idi attığı yerde annesi toplasın

İlk yemeği beğenmediğinde Kv ye ben bu oğlunu doyuramıyorum sen yap ben Bebek'le yapamıyorum deseydin sevimli sevimli

İş işten geçmiş ama bir dahakinde biriktirmeyin

Bir de havlu lif tarak vs yıkanabilir şeyler değil mi yıkarsın geçer

Tamam havlu lif kişiye özeldir başkasının kullandığı havlu yıkanmadan kullanılmaz vs de sonuçta misafir havlularını x kullanıyor yıkıyoruz y gelip o da kullanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…