Evimden altınım alındı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O altin nereden nasil cikacak gercekten cok merak ettim.

Ancak bu konuda dikkatimi ceken altinin bir sekilde gitmesi degil, evine davet edilen arkadasa acik acik soylenen o cumle. Belki o yapti, belki degil bilmiyorum. Ama ifade edis tarzi, hem de evine alacak kadar guvendigin birinin direkt yuzune sarf edilmesi, soylenis bicimi, uslubu hos olmamis.

Bu arada o evde yasayan bir koca da var. Paranoyak olup o da suclansin demiyorum ama o evde o da var

Hirsizlik tabi ki kotu olmus ama olayi cozme biciminiz hos olmamis. Bundan sonrasini polisle devam edin, basladiginiz isi yarim birakmayin bari.

Arkadaşım beni bileziğini çalmakla suçlasa, ailemi eşimi alıp evine gidip kendimi ifade etmeye çalışmam.
Ne münasebet .!
Hadi oradan hadsiz , yazık der siler geçerim. Kendi uğraşsın benim kalbimi kırmanın bana leke sürmeye çalışmanın vicdanıyla, günahıyla.

He polis çağırdı iş büyüdüyse tabi ki kendimi savunur, polise gereken ifadeyi veririm.

Ama ailemi eşimi kimsenin ayağına gonderemem. Yani kısaca beklentiniz bana göre yersiz . Hatta saçma, aksine insan bu kadar cümbür cemaat gelip benim eşim çocuğum yapmadı dese daha çok işkillenir..

Bebekleriniz yürüyor mu emekliyor mu bilmem, ama küçük çocuklar kapısı kapalı olan odalara merak duyup, önlerine giderler .. gayri ihtiyari anneler de peşinden gidip gel buraya diye çocuklarını alırlar...
Yani yatak odasının önünden geçti kapısı açıktı, çekmeceye dokundu vs bunlar bir insana iftira atabilmek için çok da büyük deliller değil sanki.

Başka daha büyük şüpheleriniz varsa saygı duyarım. Ama ailesiyle gelmemesi o gün çocukların yatak odasının önünde olması falan çok şüpheli durumlar değil.

Polise haber verip eve girip çıkanların listesini vermeliydiniz. Gerisini onlar hallederdi. O aşamada zaten arkadaşınızdan şikayetçi olmaya gerek yok.

Parmak izi varsa çıkar, arkadaşınız sorguya çağrılırdı. Parmak izi yoksa zaten ispatlayamazsınız.

Yani arkadaşınızı arayıp sen mi aldın demeniz ortalığı karıştırmış. He şöyle yapabilirdiniz, kadını arayıp altınım çalındı polise haber vermek zorunda kaldım, senin de haberin olsun bilgine gördüklerine başvurabilirler, eve giren çıkan herkesin adını söylemem gerekiyormuş VS vs gibi.

Çekmecenizde niye el izi varmis .o odaya virmesine musade ettiniz mi ?
Girdiyse bile cekmecede el izi ne alaka ?
Bence araniz bozulmus polisede ismini verin alsin parmak izini .prosedur boyle der gecersiniz

Merhaba arkadaşlar,
Sizin fikirlerinizi almak istiyorum. Evimden çekmecemden altınım alınımdı. Eşimin düğünümüzde taktığı. Düşürmedim kaybetmedim ama her yeri aradım bulamıyorum. Eşim eve giren çıkanlardan şüphelenmeye başladı. Bende bir iki arkadaşıma çıtlattım durumu. Bir tanesini arayıp evime polis çağıracağız parmak izi alınacak filan dedim. Arkadşaım ben almadım ama senin çekmecene dokunmuş olabilirim dedi. Ama sıkı tılı bir şekilde ben parmak izimi veririm dedi artık. Sonra ben düşündüm şeytana uymuştur dedim. Aradım dedim ki darılabilirsin haklıda olabilirsin sendeyse ver bana ben bulmuş gibi yapim dedim. Arkadaş darıldı sildi beni heryerden. Polisler geldi parmak izini aldı. Ama ben arkaşımı şikayet edemem etmedim. Çok üzgünüm. Arkadaşım evli eşi aramadı bizi aileside aramadı telefon bekliyorum arayan yok. Ben olsam ailesini ararım ben yapmadım diye yemşnler ederim. Eşime söyleyip alır giderim yapabileceğimiz bişey var mı derim. Eve girdi çoktı bu bir talihsizlik derim anlatırım. Bilmiyorum ne yapacağım çok üzülüyorum sadece
Kendimi arkadaşının yerine katsam darılmazdım diyemem ama kendimden eminsem darılsam bile engellemem veya küsmem darılmak kırılmak başka ama suçsuz insan kaçmaz gelir hatta ifadesini verir evini arattırır.

Bence takmayın şeytana uyup yapmış olabilir veya olmayada bilir

Kız arkadaşım evden dört altını çalındığında evine girip çıkanları suçladı eşi bir sene sonra itiraf etti almış şans oyunu oynamış. Yani emin olmadan sensin demeyin her ihtimali degerlendirdigini küsmeye gerek olmadıgını söylersin

Polis zaten soracak evinize kimler girdi diye sizde mecbur söyliceksiniz.

Misafirlerinizi yatak odasına nasıl bu kadar kolay sokuyorsunuz?

Benim kapım hep kapalıdır. Içeriyi bile görmelerine izin vermiyorum.

Arkadaşınızla yakınlık dereceniz önemli benim de evimden çalındı evime gelip giden iki tane yakın arkadaşım vardı birinden asla şüphe duymadım evimde odamda beraber makyaj vs yapardık yani parmak izi çıksa bile o değildir derdim ama diğeri odama girerdi makyaj da yapardı biraz da garip biriydi öylesine ortalık karıştırırdı ondan bi tık şüphelendim polis çağırdık polis de kesin o kişidir biz çok gördük böylelerini dedi ben de o şüphelendiğim arkadaşıma senin parmak izin çıktı dedim direkt itiraf etti zaten şimdi demek istediğim şu arkadaşı siz tanırsınız ben ilk bahsettiğim arkadaşıma sormadım bile sen gördün mü falan diye ama ikinci arkadaşım zatem garip davranıyordu ki onun aldığı çıktı ortaya

Arkadaşınızla yakınlık dereceniz önemli benim de evimden çalındı evime gelip giden iki tane yakın arkadaşım vardı birinden asla şüphe duymadım evimde odamda beraber makyaj vs yapardık yani parmak izi çıksa bile o değildir derdim ama diğeri odama girerdi makyaj da yapardı biraz da garip biriydi öylesine ortalık karıştırırdı ondan bi tık şüphelendim polis çağırdık polis de kesin o kişidir biz çok gördük böylelerini dedi ben de o şüphelendiğim arkadaşıma senin parmak izin çıktı dedim direkt itiraf etti zaten şimdi demek istediğim şu arkadaşı siz tanırsınız ben ilk bahsettiğim arkadaşıma sormadım bile sen gördün mü falan diye ama ikinci arkadaşım zatem garip davranıyordu ki onun aldığı çıktı ortaya
İlk dediğim arkadaşıma gördün mü diye bile sorsam küserdi aynı şekilde o bana sorsa ben de küserdim çok kırıcı bir itham

Bende evlilik yuzuklerimizi bulamıyorum yanlışlıkla çöpe atmışımdir diye düşündüm açıkçası . Polis çağırmak hiç aklıma gelmedi . Bu tarz şeylerde birini suçlamak çok zor ama konuyu buraya getirmissiniz madem devamını da getirin .

Bizim daha önce onunda olduğu bir gün eşim ben yatak odasında çocuğu uyutuyorum diye küçük odaya cüzdanını tespihini filan bırakmış. Sonra içinden küçük bir mebla olmadığını fakrettik eşim şüphelendi ama ben asla arkadaşım yapmaz dedim hiç birşeyini görmedim dedim. Savundum konuyu kapattırdım düşürmüşsündür dedim. Şimdi de bu olayla karşılaşınca eşim şüphe duydu. Yoksa ben hala derim ki ben kaybettim bulamıyroum filan arkadşaımdan şüphelenmiyorum çünkü. Arkadşaım son zamanlarda beni kıskanıyordu hep ondan filandır diye düşündüm altın için
Yani bunu demek kolay değil ama bazı noktalar da onu işaret ediyor ama tabii ki bunu anlamak çok zor ve bu ciddi bir suçlama

Bir kere ben altın künyemi kaybettim. Aklıma gelmişken paylaşayım. Dolabın boş rafına koymuştum. Epey zaman geçti aklıma geldi kontrol edeyim dedim ve baktığımda ordaydı. Dokunmadım kaldı yine orada. Sonra bi vakit sonra takmak için alacaktım ki baktım yok. Eşime sen mi kaldırdın dedim hayır dedi. (Çalınma ihtimali aklıma bile gelmedi)

Ben yatak odamda ne var ne yoksa indirdim yine bulamadım. Arkadaşımla konusup durumu anlattım. Önceden yaptığımız dua aklımıza geldi.
( Bu arkadaşım yüzüğünü kaybetti aylar sonra tlf da anlattı(uzak mesafedeyiz) ona da bu duayı önerdim. Yaptı yüzüğünü bahçede tesadüfen buldu. Onca yağmur dolu yağmasına rağmen çamur olmadan nasıl burada olabilir dedi. Yeni konmuş gibiydi dedi. Bende bu mevzudan yıllar önce bu duayla eşimin kaybettiği yüzüğü aradığımız yerde, duadan sonra tesadüfen buldum) neyse duayı tekrar okudum künyem için. Ve hiç bir yeri aramadım. Eğer yanlış hatırlıyorsam, takıp düşürdüysem gelmez. Ama evdeysede gelir dedim hiç bi yeri aramadım. Dışarı çıkmak için montumu aldım elimi cebime attım. Anahtar ve ardından künyem geldi elime. (Montta olması imkansız gibi birşey çünkü sabahında giydim. Kışta ellerim cebimde yürürüm. Künye cebinde yoktu.Zaten anahtar para koyup cıkarıyorum illaki gelirdi elime). Böyle işte. İsterseniz yapın kayıp eşya duasını belki çalınmamış evde bir yerlerdedir.
Rica etsem duayı söyler misiniz

Bizim orda bir teyze misafirliğe gitmiş ve namaz kılmak için bir yer gösterin demis ev sahibi de yatak odasında kilabilirsin demis teyze namazını kılmış cikmis sonra altınlar kaybolmuş bakmışlar yok odaya giren tek yabancı o teyze tabii ki kadından bildiler
Ama sonra aslında ev sahibinin kocasının borçları olduğu için altınları aldığı ve eşinin bundan haberinin olmadığı ortaya çıktı. Boşuna teyzeyi suçlamış oldular.

Polise haber verip eve girip çıkanların listesini vermeliydiniz. Gerisini onlar hallederdi. O aşamada zaten arkadaşınızdan şikayetçi olmaya gerek yok.

Parmak izi varsa çıkar, arkadaşınız sorguya çağrılırdı. Parmak izi yoksa zaten ispatlayamazsınız.

Yani arkadaşınızı arayıp sen mi aldın demeniz ortalığı karıştırmış. He şöyle yapabilirdiniz, kadını arayıp altınım çalındı polise haber vermek zorunda kaldım, senin de haberin olsun bilgine gördüklerine başvurabilirler, eve giren çıkan herkesin adını söylemem gerekiyormuş VS vs gibi.
Brn sizin dediğimiz gibi söyledim. Kendisi d enana ben senin çekmecene dokundum dedi. Parmal izim çıkabilir of puf yaptı eşinde amma abarttı filan diyince bende öyle söyledim

Bugün annesini aradım. Annesine söylememiş kızını savundu bana da bir sürü şey söyledi. Beni de dava edecekmiş falan filan. Tabiki savunacak.

Sizin bir kanitiniz yok ama elinizde eğer parmak izi çıkarsa o kişinin de parmak izine başladı gerekmezmi

Bugün annesini aradım. Annesine söylememiş kızını savundu bana da bir sürü şey söyledi. Beni de dava edecekmiş falan filan. Tabiki savunacak.
yanlis davraniyorsunuz. Arkadaşınızdan şüphelendiyseniz polise adini vermeliydiniz. Hem polise isim vermeyip hem bir anneye kizin hirsiz olabilir denmez ya arkadasiniz suclu degilse?

Su Ana kadar yorum yapmadım ama sizin amacınız ne ? Yalvartmak mi insanlar ayağınıza mi kapansın. Ben kimsenin evinde odasında çekmecesine dokunmam doğru değil ellemesi ama siz kadını arayıp çocuğun hırsızlık yaptıya getirmissiniz amaciniz ne Instagram da falan da paylaşın dava açarlar tabi haklılar . Güvenmediginix birini evinize almayın hadi aldınız hırsız olduğunu düşünüyorsunuz hukuki yollara başvurun ben olsam size iftira davası açardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X