Evimdeki gitmeyen havasızlık

Evet sanki bende esyalarda da aliyorum kokuyu eve girmeyi istemez oldum. Tadilattan kaynaklandi galiba bu koku. Cunku yaptrmadan once yoktu. Sizinki de yeni tadilat olmus sonucta. Su an acamiyorum camlari cok fazla malum erzurum burasi. Yazi bekliuorm cereyan yapsin ev diye ama yaza kadar psikolojim iyice bozulmazsa tabi. Sizin evde duvar kagidi var mi ondan kaynaklamiyor olabilir mi
Erzurum'da olsanız bile günde en az 10 15 dk da olsa odaların pencerelerini açın öyle kapalı olmaz ki elbet kokar eve güzelde oda kokuları alın bahara az kaldı tülleri perdeleri yıkarsınsiniz evin havası değişir

Süpürgen toz torbalı mı? Yeni modellerden alabişirsen içerdeki havayı da temizleyenkerden iyi olur kanısındayım. Bir de shaggy halı bulundurma emi?

Merhabalar. 2 ay önce bi eve tașındım. Bina yeni bir bina değil ama mantolaması var bireysel kombili. Biz bu eve tașınmadan önce her yerini tadilat yaptırdik laminant, boya, pimapen, iki duvara duvar kağıdı ve banyoyu full yaptırdık. Eve disardan geldiğimde direk havasizlik kokusu geliyor cam pencere açasım geliyor pis koku degil ama bildiğin havasizlik kokusu. Evde gorunurde rutubet yok 3.kat. Yapılmadan önce eve bakarken yoktu olsa farkederdim.havalandirmama ragmen gecmiyor ev icinde hissedilmiyor ama disardan eve gelince direk farkediliyor. Oda spreyi aldim fayda etmedi. Anlık yok etti sadece.tuvaletten gelen bi koku asla degil. Acaba tadilat yapilirken kapali mi kaldi yazın iyice cam pencere acinca gecer mi. Erzurum da oturuyorum. Malum hava soguk fazla da acamiyorum cami filan. Ne yapmaliyim. Nasil gecer psikolojm bozuldu
Kardeşimin odası da öyleydi sürekli havasız kokardı ve annem hep kardeşime kızardı. Ne kadar cam açık dursa da kapayınca aynı koku geri çökerdi. Bir gün duvar kağıtlarının küflendiğini farkettiler ve altını kaldırınca gördük ki duvar içtwn küflenmiş. Taa çamaşır makinesine giden boru o duvarsan geçiyormuş ve bir yerinden yıllardır sızıntısı varmış. 4 yış oldu oraya taşınalı yeni dışına verdi duvar. Rüm heryer kırıldı yapıldı da geçti şükğr.

Evet sanki bende esyalarda da aliyorum kokuyu eve girmeyi istemez oldum. Tadilattan kaynaklandi galiba bu koku. Cunku yaptrmadan once yoktu. Sizinki de yeni tadilat olmus sonucta. Su an acamiyorum camlari cok fazla malum erzurum burasi. Yazi bekliuorm cereyan yapsin ev diye ama yaza kadar psikolojim iyice bozulmazsa tabi. Sizin evde duvar kagidi var mi ondan kaynaklamiyor olabilir mi
Duvar kagidindan olabilir. 1.5 yil once sifir ev aldik insaattan yeni cikmisti. Duvar kagidi olan odalar feci havasizdi ve duvar kagidinda kullanilan tutkalin kokusu bariz hissediliyordu. Yaz olunca cam kapi hep acik durdu su an hic oyle bir durum soz konusu degil. Size tavsiyem hava temizleyici bir cihaz alin hem sizi rahatsiz eden kokuyu ceker hemde saglikli bir ic mekan havasi olusturur.

Kardeşimin odası da öyleydi sürekli havasız kokardı ve annem hep kardeşime kızardı. Ne kadar cam açık dursa da kapayınca aynı koku geri çökerdi. Bir gün duvar kağıtlarının küflendiğini farkettiler ve altını kaldırınca gördük ki duvar içtwn küflenmiş. Taa çamaşır makinesine giden boru o duvarsan geçiyormuş ve bir yerinden yıllardır sızıntısı varmış. 4 yış oldu oraya taşınalı yeni dışına verdi duvar. Rüm heryer kırıldı yapıldı da geçti şükğr.
Yeni yapildi duvar kagidi kuflenmesi imkansiz da bi macun kullaniliyormus yapistirilirken o mu acaba. Ama evin her yerinde ayni kokudan var. Duvar kagidi olmyan yerlerde de var

Duvar kagidindan olabilir. 1.5 yil once sifir ev aldik insaattan yeni cikmisti. Duvar kagidi olan odalar feci havasizdi ve duvar kagidinda kullanilan tutkalin kokusu bariz hissediliyordu. Yaz olunca cam kapi hep acik durdu su an hic oyle bir durum soz konusu degil. Size tavsiyem hava temizleyici bir cihaz alin hem sizi rahatsiz eden kokuyu ceker hemde saglikli bir ic mekan havasi olusturur.
Sabirsizlikla yazin gelmesini bekliyorum insallah dediginiz gibi yazin koku kalmaz

Erzurum'da olsanız bile günde en az 10 15 dk da olsa odaların pencerelerini açın öyle kapalı olmaz ki elbet kokar eve güzelde oda kokuları alın bahara az kaldı tülleri perdeleri yıkarsınsiniz evin havası değişir
Yok yok gunluk havalandirmayi yapiyorum her sabah mecburen havalandirmadan asla olmaz. Ona ragmen cikmamasi benim sinirini bozuyor kapatinca yine ayni cunku. Bahari bekliyorum sabirsizlikla.

Süpürgen toz torbalı mı? Yeni modellerden alabişirsen içerdeki havayı da temizleyenkerden iyi olur kanısındayım. Bir de shaggy halı bulundurma emi?
[/QUOTE
supurgemi yeni almistim zaten de bu havayi cekenlerden su an almam imkansiz
Yeni modellerden su an almam imkansiz gbi. Cunku zaten supurgemi yeni aldim sayilir

Elektrikli ısıtıcıyla ( UFO ) Camı beraber açmayı deneyin. O zaman çok soğumuyor
Astımın arttığı bir dönemde rahat nefes almak için kışın geceleri bile böyle yatmıştım. Ankara’da yaşıyorum. Erzurum kadar değil tabi ama kışın soğuk olur buralar.

Yeni yapildi duvar kagidi kuflenmesi imkansiz da bi macun kullaniliyormus yapistirilirken o mu acaba. Ama evin her yerinde ayni kokudan var. Duvar kagidi olmyan yerlerde de var
Yalnız olay duvar kağıdında değil anlatamadım sanırım duvarın içinde oluşan ince su sızıntısından

Evden çıkarken her odanın kapısını kapayın. Sonra eve gelince teker teker odaları gezin. Tüm ev yine aynı mı kokuyor yoksa bir odada mı yoğunlaşıyor. İnşaatta kullanılar malzemelerden olabilir. Evi havalandırıp 5-10 dk dışarda bekleyip eve girin sonra duvarı zemini falan bir koklayın belki kaynağını çözersiniz.

Benım evde oyleydı gecen gun butun duvarları sıldım bı parca gectı bu petekler ıs atıyorya duvarlar ıs oluncada oyle kokuyor. Bıde kokulardan al bambu cubuklu olanlardan her odaya koy gunde yarım saat havalndırırsanda azalır kısın oyle oluyor malesef cok soguk yerlerde.

Tüm camları açın iyice bir havalansın. Yoksa gitmiyor kesinlikle

Benim ev de böyle Yaz kış odalarımın camı açıktır. Yoksa içim rahat değil. Mobilya, boya tarzı bir koku.
Sİzinki duvar kağıdının yapıştırıcısı da olabilir.
Bir de duvar kağıtları ve yağlı boyalar, evin nefes almasına engel olduğu için zararlı diye duymuştum. Bir araştırın dilerseniz, belki sebep o olabilir.

Çok az havalandırıyorsunuzdur. Daha sık havalandırın başka yolu yok.
Oda kokuları sağlıklı değil. Ben havasız gelse de evde kullanmıyorum uzun süredir.
Nadir olarak oda spreyi sıkarım o kadar.

Tadilat kokusu da hala çıkmamış olabilir. Kaseye karbonat koyup odalara koyun..

Çok az havalandırıyorsunuzdur. Daha sık havalandırın başka yolu yok.
Oda kokuları sağlıklı değil. Ben havasız gelse de evde kullanmıyorum uzun süredir.
Nadir olarak oda spreyi sıkarım o kadar.

Tadilat kokusu da hala çıkmamış olabilir. Kaseye karbonat koyup odalara koyun..
Karbonat iyi geliyor mu kokuya bi deneyeyim

X