evimde temizlik yapmak istemiyorum

Aç bi dekorasyon Dergisi evinde yap degisiklik fazla eşyalarını atmakla başla ise sonra pisligin den Arın ruhen de temizlik yapmaya başladın mi sıra diğer odada diye düşün hemen bitsin diye bakarsan ettiğin temizlik göze gözükmez temiz evlere git temiz titiz insanlarla diyalog kur onlardan eminim duyacaksin bugün şunu yaptım burayı temizledim diye sende yaptıklarını anlat temizligi yapınca içinden sosyallik gelecek kendini eve kapatma çık gez gör aynı şekilde sende davet etmek isteyeceksin evin temizken misafir ağırlayip evinde ki yaptığın değişikleri görecekler kendine bi özgüven gelecek bugün yemek yaptım yedim yarına allah Kerim diye düşünme insan önce kendisi için temiz olmalı kendini daha ii hissedeceksin çok zor diil ya çok eşyan var yada altından kalkamam korkun evlisin çocuğun var esin var her ne yaşıyorsan sükret sende çabala hayata borçlu kalma hersey bizim için azim ve ümidini yitirmë önce kendinden başla sonra hersey değişecek emin ol
Insallah

Canım kaç yaşındasın bilmiyorum. Genç bir annesin diye düşünüyorum. Yaşadıklarını bilmiyorum. Hayat tecrübelerimden sana şunu söyleyeyim. Eğer eşin seni sen eşini seviyorsan, ister onun ailesi olsun ister senin ailen olsun yaşam enerjini söndürmelerine izin verme. Geçen zamanı bir daha yaşamayacaksın. Hele ki çocuğunun bu yaşlarını.... Biz de bir laf vardır. "Ay seninle olsun da yıldızın kuyruğuna çak" derler. Eşin seninle olsun da gerisini boşver. Sabah erkenden kalk bir soğuk duş al kendine gel. Eşine pratik bir kahvaltı hazırla yada sandviç, tost gibi bir şey hazırla işyerinde yesin. Önemli olan onun için bir şey yapmış olman. Onu keyifle işe gönder.Eğer eşini gönderdiğinde çocuğun uyuyorsa, ortalığını topla, balkonunu, lavabo- wcleri yıka. Çocuğun uyandıysa onu neşeyle karşıla kahvaltınızı yapın. Masayı toplamadan onunla yarım saat başbaşa oyun oyna. Daha sonra onunla konuşarak işlerini yap. Tekrar uyutmadan evini süpür. Çocuğunu uyut. Sesten uyanmasın. Sonra yemeğini hazırla. Çocuğun uyanınca karnını doyur ve onunla oyun oyna, boyama falan yap. Ona kitap oku. Parka falan götür. Eşinin gelmesine yakın sofranı hazırla, güzelce yemeğinizi yiyin, sohbet edin. Eşin çocukla oynarken sen mutfağını topla. Bir kahve yapın balkonda için. Akşam 15-20 dk. yürüyüşe çıkın. Birlikte film izleyin.
Her zaman bakımlı ol. Eşini de bakımlı olması için destekle. Eğer fazla kilon varsa, yemene içmene dikkat et vermeye çalış. Asla kendini salma. Saldıysan topla. Dünyaya bir kere geliyorsun. Ne olursa olsun kendini boşverme. Gereksiz insanları boşver. Zamanla herşeyin daha iyiye gittiğini göreceksin.
Yazdiklarinizi okudum bawka konularida ne kadar pozitiv birisiniz sevdim sizi)

Artik ruhum daralıyor evimi toplayamiyorum icimden gelmiyor bir gun toplu duruyor sadece utanıyorum esimden ama olmuyor oysa ben boyle degildim evime biri gelecek diye ödüm kopuyor hic rahat hissetmiyorum ama yapmakda istemiyorum evim 2 oda ve ufak esyalar kullanılmış ve eski (esimle evlenirken bunlara gücümüz yetti )

Bızım oralarda nazar var nazar sirkeli suyla temizle evini derler :):) saka bi yana kendini temizlik yapcam diye kasmayi birak ve kolay olmasi icin hergun bir odayi temizle iki kova su iki bez valla mis gibi olur basla camlardan cik duvarlardan :) hatta hava sicakken halilarini topla yikamaya gonder yerler bosken daha rahat temizlik yaparsin ac muzigini ne tarz seviyosan evin uc bes kez piril piril olsun sonra bak durabiliyomusun terapi terapi :) yardima gelebilirim bak bu saatte nasil temizlik askim geldi yazarken :) su hamile halimle duramiyorum ben

Bızım oralarda nazar var nazar sirkeli suyla temizle evini derler :):) saka bi yana kendini temizlik yapcam diye kasmayi birak ve kolay olmasi icin hergun bir odayi temizle iki kova su iki bez valla mis gibi olur basla camlardan cik duvarlardan :) hatta hava sicakken halilarini topla yikamaya gonder yerler bosken daha rahat temizlik yaparsin ac muzigini ne tarz seviyosan evin uc bes kez piril piril olsun sonra bak durabiliyomusun terapi terapi :) yardima gelebilirim bak bu saatte nasil temizlik askim geldi yazarken :) su hamile halimle duramiyorum ben
Allah razi olsun ayni anda hem is hem oglan yetişemiyorum oglum sürekli etegimde yardim alacak kimsem yok demir eksikligi anemi ve romatizmam var cok cabuk yoruluyorum artik yoruldum uyku duzenim yok evim duzensiz vs vs

Artik ruhum daralıyor evimi toplayamiyorum icimden gelmiyor bir gun toplu duruyor sadece utanıyorum esimden ama olmuyor oysa ben boyle degildim evime biri gelecek diye ödüm kopuyor hic rahat hissetmiyorum ama yapmakda istemiyorum evim 2 oda ve ufak esyalar kullanılmış ve eski (esimle evlenirken bunlara gücümüz yetti )
Canim merhaba bende arada oyle bunalima girerim hic birwey yapmak biryerlere gitmek yemek yapmak istemem bendede romatizma var ve daha bir suru rahatsizligim var inanki benim yerimde kim olsa yatakdan cikmazdi hastayim diye wimdide 5 yili gecdi hala wimdide ilac kullaniyorum ve duzelmiuorum kac doktora gitdim inanki butun gun ayaktayim iki cocugum var biri sekiz biri bew yawinda bide ewim eskiden 7 yil kayinvalidemle oturuyorduk iki yildir onlar bag evlerine tawindilar orda yawiyorlar benimde yardim edecek kimsem yok annemlerlede yarim saate yakin mesafe var aramizda arabayla tabi cocuklarimda oyle uslu deyiller ama yinede elimden geleni yapmaya caliwiyorum bidefacik ewimin gomleyi utusuz olmadi ne istedilerse piwiririm evleri piril piril yaparim kendimi ovmek veya seni kotulemek icin asla yazmadim Allahim biliyor kalbimi sadece ben bawariyorsam sende bawarirsin diyorum yazdiklarim sana guc versin istiyorum lutfen sende evin temizliyinden bawla annenlere biraka bilirsen oraya birak ya da ben cocuklar uyuyanda yapiyordum kucukken sende oyle yapa bilirsin onemli olan yapmak istemek evlerin temiz olsun sende kendine bak ceki duzen ver yemeyini yap ewini guzel yuzle karwila bide bakmiwsin bunalimdan cikmiwsin canim benim inwallah Allah yardimcin olsun

Canim merhaba bende arada oyle bunalima girerim hic birwey yapmak biryerlere gitmek yemek yapmak istemem bendede romatizma var ve daha bir suru rahatsizligim var inanki benim yerimde kim olsa yatakdan cikmazdi hastayim diye wimdide 5 yili gecdi hala wimdide ilac kullaniyorum ve duzelmiuorum kac doktora gitdim inanki butun gun ayaktayim iki cocugum var biri sekiz biri bew yawinda bide ewim eskiden 7 yil kayinvalidemle oturuyorduk iki yildir onlar bag evlerine tawindilar orda yawiyorlar benimde yardim edecek kimsem yok annemlerlede yarim saate yakin mesafe var aramizda arabayla tabi cocuklarimda oyle uslu deyiller ama yinede elimden geleni yapmaya caliwiyorum bidefacik ewimin gomleyi utusuz olmadi ne istedilerse piwiririm evleri piril piril yaparim kendimi ovmek veya seni kotulemek icin asla yazmadim Allahim biliyor kalbimi sadece ben bawariyorsam sende bawarirsin diyorum yazdiklarim sana guc versin istiyorum lutfen sende evin temizliyinden bawla annenlere biraka bilirsen oraya birak ya da ben cocuklar uyuyanda yapiyordum kucukken sende oyle yapa bilirsin onemli olan yapmak istemek evlerin temiz olsun sende kendine bak ceki duzen ver yemeyini yap ewini guzel yuzle karwila bide bakmiwsin bunalimdan cikmiwsin canim benim inwallah Allah yardimcin olsun
hayır niçin yanlış anlayayım canım oglum çok huysuz beni çok yoruyor bide çiş kaçırma huyu başladı bile bile yapıyor çişini 2 haftadır dün gecede yataga kaçırmış :KK43: ev e sinmiş koku bir gecede
şaşırdım inan
nerden başlayacagımı bilmiyorum annemlere gönderemem kv deye de göndermek istemiyorum
çok yoruldum

hayır niçin yanlış anlayayım canım oglum çok huysuz beni çok yoruyor bide çiş kaçırma huyu başladı bile bile yapıyor çişini 2 haftadır dün gecede yataga kaçırmış :KK43: ev e sinmiş koku bir gecede
şaşırdım inan
nerden başlayacagımı bilmiyorum annemlere gönderemem kv deye de göndermek istemiyorum
çok yoruldum
Olur bizimde cocuklar kacirirdi kucukken wimdi yok cok wukur ben carwafin altindan muwamba saliyordum oyle olunca carwafi yikarsin bir tek sikma canini oyle yaparsan daralirsin bak biraz rahat ol kayinvalidenlere neden birakmak istemiyorsun canim? Yedirip icirip biraksan birkac saat sonra mesala yatak odani toparlardin yarim kalsa cocuk uyuyinca devam ederdin boyle boyle biterdi belki yine iyisini sen bilirsin ama yardimci olmak istedim

Olur bizimde cocuklar kacirirdi kucukken wimdi yok cok wukur ben carwafin altindan muwamba saliyordum oyle olunca carwafi yikarsin bir tek sikma canini oyle yaparsan daralirsin bak biraz rahat ol kayinvalidenlere neden birakmak istemiyorsun canim? Yedirip icirip biraksan birkac saat sonra mesala yatak odani toparlardin yarim kalsa cocuk uyuyinca devam ederdin boyle boyle biterdi belki yine iyisini sen bilirsin ama yardimci olmak istedim
kv demin evi de uzak sayılır gelip almaz ben götüreyim getireyim desem akşam bırakmaz yada kv de de bizde kalır :KK43:
keşke kızkardeşim ve annemden yardım isteyebilsem ama alacagım cevabı biliyorum :KK43: şuanda minderin yıkanması halının silinmesi
makineye çamaşırların atılması
bulaşıkların yıkanması (makinem yok)
3 sepet çamaşırın ütülenmesi
lavabonun fayansların ve parkelerin silinmesi
odaların toplanması ve süpürülmesi lazım
banyo yu falan hiç saymıyorum çok hastaydım geçen aydan beri hiç bişey yapamıyorum :KK43:

bende bipolar var depresyona girince evde öldür allah iş yapamam.normalde de canım istemiyor.içinden gelmiyorsa faydalı olmuyor.ben kendimdekini şuna bağlıyorum.annem bana zorla temizlik yaptırdı.azarladı suçladı.içimden gelerek yaptığım şeyleri hiç takdir etmedi beğenmedi hep en iyisini kendi yapardı hevesimi kaçırdı.temizliği gereklilik değil angarya olarak gösterdi.temizliği düzeni sevsemde tiksindim.temizlik yapmaya zorlanmaktan.Allahtan kocamda temizlik düzen meraklısı değil heralde öyle olsa ondan da soğurdum.

kv demin evi de uzak sayılır gelip almaz ben götüreyim getireyim desem akşam bırakmaz yada kv de de bizde kalır :KK43:
keşke kızkardeşim ve annemden yardım isteyebilsem ama alacagım cevabı biliyorum :KK43: şuanda minderin yıkanması halının silinmesi
makineye çamaşırların atılması
bulaşıkların yıkanması (makinem yok)
3 sepet çamaşırın ütülenmesi
lavabonun fayansların ve parkelerin silinmesi
odaların toplanması ve süpürülmesi lazım
banyo yu falan hiç saymıyorum çok hastaydım geçen aydan beri hiç bişey yapamıyorum :KK43:
Anladim sikma canini inan yakin olsaydik yardim ederdim sana anliyorum ruh halini wu an cunki kiz kardewin var ama gelip yardim etmezmi yani sorularimi vevaplamayada bilirsin canim ne kadarlik mesafede oturuyorsunuzki

Anladim sikma canini inan yakin olsaydik yardim ederdim sana anliyorum ruh halini wu an cunki kiz kardewin var ama gelip yardim etmezmi yani sorularimi vevaplamayada bilirsin canim ne kadarlik mesafede oturuyorsunuzki
gelmez dersim var dışarı çıkacaktım vs gibi bahaneler bulur yada senden kaynaklı pissin abla dikkat etmiyorsun der annemde aynı şekilde eşimi istemediler o yüzden bana da tavırlılar eşimin ailesi de eşime de tavırlı benden ötürü :KK43:

gelmez dersim var dışarı çıkacaktım vs gibi bahaneler bulur yada senden kaynaklı pissin abla dikkat etmiyorsun der annemde aynı şekilde eşimi istemediler o yüzden bana da tavırlılar eşimin ailesi de eşime de tavırlı benden ötürü :KK43:
Canim ya ozaman yardim eden yoksa kendin bawar Allaha sigin ondan guc kuvvet yardim iste kendin bawaracaksin ben inaniyorum sende inan geliwmelerden benide haberdar et inwallah her wey duzene girer

X