evim yeni yapılıyor heyecanlıyım güzel olsun istiyorum

melita09

hedef 68 inşallah güncel: 69.25
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2012
1.100
2.014
133
Merhabalar arkadaşlar evim yeni yapılıyor. Parke, duvar boyası rengi, mutfak dolabı , tezgahın graniti ve fayans seçimini bize bıraktılar. Hevesle forumlara bakıyorum net birşeyler bulamadım. Evim sade ferah ve modern görünsün istiyorum. Kulanışlı da olsun. Bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim. :26:

canım şimdiden hayırlı olsun güle güle otur içinde.bende senin gibi sade ferah rahat şeyleri seviyorum ben olsam yeni evim yapılsa öncelikle parkelerimi açık renk seçerdim akçaağaç denilen bir parke çeşidi var mükemmel duvar boyalarımı su yeşilinden yana kullanırdım yada bembeyaz yapardım.mutfak dolabı içinse ben mutfakta her rengi seviyorum fakat konsept olarak ben kırmızı beyaz düşünüyorum o nedenle mutfak dolabımın alt kısmını kırmızı üst kısmını ise sade beyaz tercih ederim orta alana ise yine yezgahımı beyazdan yana kullanırdım ve dolapla tezgah arasındaki duvara ise küçük küçük kırmızı beyaz taşlarla kaplatırdım.bütün kapılarımı beyaz yapardım.yine dediğim gibi açık ferah sade insanın içinden çıkmak istemeyeceği bir ev dekor ederdim sonuçta ben yaşayacağım ve içimden nasıl geliyorsa öyle yapardım inan modaydı milletti hiç takmam bile canım nasıl isterse öyle yapardım:21::21:inşallah bir gün bu hayalimi gerçekleştiririm :17::17:

inşallah canım istediğin hayalindeki eve kavuşursun.
bende şimdilik parkeleri akçaağaç yapmayı düşünüyorum. genelde herkes onu tercih ediyor.duvarları kum beji düşünüyordum
ama koyu olmasından korkuyorum.....lüle taşı güzel diyorlar. eve girdiğimde bir ışık gelsin isterim ışıl ışıl
...kapıları beyaz istiyorum....ama herkesten fikir almak istiyorum her zaman elime geçecek bir durum değil güzel olsun istiyorum....fayansı siyah beyaz biryer görmüştüm çok güzeldi takıldım...dama tahtası gibi..........mutfak dolabını kırmızı beyazı beğeniyordum siyah beyaz modeli görünce onada takıldım
bilmiyorum yorumlarınıza ihtiyacım var

Merhabalar arkadaşlar evim yeni yapılıyor. Parke, duvar boyası rengi, mutfak dolabı , tezgahın graniti ve fayans seçimini bize bıraktılar. Hevesle forumlara bakıyorum net birşeyler bulamadım. Evim sade ferah ve modern görünsün istiyorum. Kulanışlı da olsun. Bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim. :26:

aynı dertten bende muzdaribim ablamın eşi buranın en büyük marangozu sayılır inşaat lara günde onlarca mutfak kapı yapıyorlar ve takıyorlar kapı parke herşeyi yapıyorlar bende şimdi ev yaptırıyorum mutfağım küçük sayılmaz renk seçimine gelince baştan siyah beyaz düşünmüştüm ama amaaan sakın dedi her 10 evden 8 i siyah beyaz dedi farklı olsun dedi kırmızı beyaz lake de öteki ablamın... bambu krem olabilir bir araştır marangoz olan eniştem evine yani yaptı ve süpeeer duruyor krem ve simli çimston tezgah yaptı yerleride açık renk laminant ama bende abla çok aynısı olmasın diye farklı bir renk arıyorum şu anda gece 3 oldu ve nette hala arıyorum sade beyaz olsun diyorum ama iki renklide olmasını istiyorum çocuklar duymasındaki meltemin mutfağı güzel az önce 11.bölümünde izledim son kısımında sende bak harika atv web te izle bayılırsın mutfak şeklide benimkine uyuyor kırmızı gümüş gride düşünebilirsin başka yaptırırken bardaklıkları üst bölmede yani metal kapak gri koydur mükemmel oluyor ..karar vermek çoooooooooooooooook zor kapısı fayansı boyası uyuyamıyorum vallaa...

teşekkür ederim canım ya inan fikrim değişir gibi oldu. siyah beyazdan biraz soğudum gibi araştırınca krem zeytin güzel ama
dedim ya bir kere yapacam. mutfağıma girdiğimde dikkat çeksin istiyorum.....kırmızıyı çok beğeniyorum ama oda artık sönük kaldı. hem kullanışlı hem hem de şık gözüsün istiyorum çok telaşlıyım daha çok var ama heyecanlıyım işte....benim için önemli olan 1 dış kapıyı açınca evin ilk görünüşü 2 mutfak bunlar güzel gelmeli gözüme sonra banyo salonfalan....... kimse yorum yazmıyor.....başka....fikirlerinizi paylaşın.....araştırayım. pişmanlılk olmasın.

ben anlık modalara karşıyım.kırmızı siyah beyazdan öğğğ geldi artık herkesde var.şimdi ben olsam parke ve kapı rengini aynı seçerdim.kombin olsun diye ..hayalimdeki renk akçaağaç parke ve kapı.mutfak dolabı da klasik ama krem yada bambu hayal ediyorum .çerçevesiz düz hatları olan kaliteli malzemeden yapılmış kremin tonlarında bir mutfak.simli krem ve ufak kahve detayları olan bir granit tezgah.duvarıda buz beyazı yapabilirsin .

Yerler akçaağaç olunca çok ferah görünüyor.
Kapılarını beyaz yaparsan,hem aydınlık olur,hem de renkli boyayı çok güzel gösterir.
Örneğin yatakodanı pembe beyaz yapınca,kapılar beyaz beyaz hoş duruyor.Açık mavi ile de hoş duruyor.
Benim hayalim,beyaz kapılar ve beyaz kalın süpürgelikler :)

Mutfakta değişik bir tarz istiyorsan çini karo tavsiye ederim.
Yapılmışı,minenes'in ve den-is in evlerinde var.

http://www.kadinlarkulubu.com/evim-guzel-evim/488941-minenesin-evi.html

http://www.kadinlarkulubu.com/evim-guzel-evim/524491-den_is-in-kucuk-bahceli-evi.html

herkese teşekkür ederim yardımlarınız için şuan bizim katı yapmaya başladılar heyecanlanıyorum giderek

canım bende 2 ay oldu evime taşınalı.allah kolaylık versin.öncelikle çok isteme...çok isteyince olmuyo istediğin gibi.
mutfak dolaplarımı ben heryerini beyaz yaptırdım iyikide beyaz yaptırmışım çok kullanışlı oluyor hemde ferah ama tezgah arasına tam bir ay gezdim araştırdım sonuç seramikler çok güzel ama döşeyen yapamadı bilmiyormuş nasıl yapılacağını oldu yine ama benim istediğim gibi olmadı.değişik olsun değişik olsun dedim olduuuu :)
duvarlarım kum beji gayet güzel ama çok leke oluyo bide silinmiyo neden anlamadım o yüzden oğlumun odasını duvar kağıdı yapacağım..işte oda bi muamma duvardan sökülmesi zor oluyo falan diyorlar ne bileyim karasız kaldım... bilen varsa bi fikir versin.
Parkelerim akçaağaç renginden memnunum sende açık renk yaptır ama renk tonu ve dokusundan ben memnun değilim :5:şundan mütaahittin yaptırdığından beyendik ama onlarında çeşitleri varmış herhalde kalite farkı diyelim keşke fark verip iyisini yaptırsaydım ama ne bilelim zaten oraya buraya koşturmaktan insanın beyni duruyor...neyse çok uzattım galiba kusura bakma sanki yeniden ev yaptırıyormuş gibi oldum valla...:16:

canım sağol ya paylaşımların için fikrim yavaş yavaş değişiyor. ama örnek dairenin tam olarak yapılmasını sabırsızlıkla bekliyorum.
çalışıyorum ....mutfağımı beyaz altlar zeytin olsun istiyorum artık ..... altların beyaz olmaması beni çok yormaz sanırım....elimde bez dolaşamıyorum ..ama ferahta olsun istiyorum.....evim beni mutlu etsin istiyorum yaaa......:16:

Sevgili mertnaz.öncelikle hayırlı olsun canım Allah güle güle oturmak nasip etsin.
Bende şubat ayı gibi evimi aldım.Aldığımız ev 7 yıllık,bakım gerektiren bir evdi.ilk iş eşimel mutfak,vestiyer,ve kızımın kullacağı odaya dolap şiparişi vermek oldu.renk konusunda bir hayli kararsızlık yaşadıktan sonra en sonunda tüm kapaklar akrilik beyaz,kapakların dışında görünecek yerlerde abonoz rengi seçtik.dolapların yanları,açık raf ,davlumbaz gibi yerleri abonoz rengi istediktüm dolapların ,vestiyerin çizimi bana ait.ölçtüm,kapak genişiliklerine kadar yazdım.ilk dolaplarımız yapıldı sonra tadilata başlama hatasında bulunduk.şimdiki aklım olsa önce tadilat yaptırır sonra mutfağı tasarlardım.
vestiyerler ve çocuk odası konusunda bir hata yaptım.vestiyerlerinde akrilik kapak yapılacağını düşünerek tüm evde bütünlük olsun diye oralarıda beyaz,abanoz şeçtim.buralardaki renk seçimine eşim karşımadı.açıkçası eve girmeden pişman oldum vestiyer konusunda.belki takılınca fikirim değişir.bence ahşap rengi herzaman güzeldir..
Balkonlarımı iki balkon türü arasında gidip gelip en son pimapen yaptırdık.evimiz zemin üstü.hem sıcaklık,hem temizlik açısından pimapeni şeçti eşim.onda da camların bütün olmasına dikkat ettik.yani kısmen cam balkon gibi duruyor.
evimizde bir normal tuvalet ,birde banyo vardı.normal tuvalette bir lavabo kısmı,birde alaturka wc kısmı vardı.ikisinin arasını yıktırdık.orayı duşakabinli,klozetli misafir banyosuna dönüşütürdük.evdeki en isabatli kararlarmızdan biri bu oldu.Banyolarımızı kütahya seramiğin elegance modelinde döşedik.taban ve duvarlar yarıya kadar parlak kahverngi,üst krem..valla şimdi aklımdan beyaza yakın açık renkmi yapsaydık diyorum...
kiler vardı evde,kilerin bir duvarı kızımın odasındaki derin birceple birleşiyordu,orayıda yıktırdık.kızımın odaında yaıpaln dolapla ayrıldı ve kilier biraz genişlemiş oldu,orasınıda çalşıma odasına dönüştüreceğiz.
Dekorasyon konusu ile eşim ilgilendi.Salona da tv ünitemiz için alçıdan gömme dolap yaptırdı.Nişler yaptırdı.keşek bitmiş olsa paylaşırdım yaptırdığı yerleri.

canım kusura bakma ne çok yazmışım. sanırım hala kafamdaki acabalar yüzünden yaptıklarımızı yazmak istedim.
bence beyaz ve zeytin güzel bir seçim.ahşap rengi her zaman evi sıcak gösterir.

sevgili mertnaz.öncelikle hayırlı olsun canım allah güle güle oturmak nasip etsin.
Bende şubat ayı gibi evimi aldım.aldığımız ev 7 yıllık,bakım gerektiren bir evdi.ilk iş eşimel mutfak,vestiyer,ve kızımın kullacağı odaya dolap şiparişi vermek oldu.renk konusunda bir hayli kararsızlık yaşadıktan sonra en sonunda tüm kapaklar akrilik beyaz,kapakların dışında görünecek yerlerde abonoz rengi seçtik.dolapların yanları,açık raf ,davlumbaz gibi yerleri abonoz rengi istediktüm dolapların ,vestiyerin çizimi bana ait.ölçtüm,kapak genişiliklerine kadar yazdım.ilk dolaplarımız yapıldı sonra tadilata başlama hatasında bulunduk.şimdiki aklım olsa önce tadilat yaptırır sonra mutfağı tasarlardım.
Vestiyerler ve çocuk odası konusunda bir hata yaptım.vestiyerlerinde akrilik kapak yapılacağını düşünerek tüm evde bütünlük olsun diye oralarıda beyaz,abanoz şeçtim.buralardaki renk seçimine eşim karşımadı.açıkçası eve girmeden pişman oldum vestiyer konusunda.belki takılınca fikirim değişir.bence ahşap rengi herzaman güzeldir..
Balkonlarımı iki balkon türü arasında gidip gelip en son pimapen yaptırdık.evimiz zemin üstü.hem sıcaklık,hem temizlik açısından pimapeni şeçti eşim.onda da camların bütün olmasına dikkat ettik.yani kısmen cam balkon gibi duruyor.
Evimizde bir normal tuvalet ,birde banyo vardı.normal tuvalette bir lavabo kısmı,birde alaturka wc kısmı vardı.ikisinin arasını yıktırdık.orayı duşakabinli,klozetli misafir banyosuna dönüşütürdük.evdeki en isabatli kararlarmızdan biri bu oldu.banyolarımızı kütahya seramiğin elegance modelinde döşedik.taban ve duvarlar yarıya kadar parlak kahverngi,üst krem..valla şimdi aklımdan beyaza yakın açık renkmi yapsaydık diyorum...
Kiler vardı evde,kilerin bir duvarı kızımın odasındaki derin birceple birleşiyordu,orayıda yıktırdık.kızımın odaında yaıpaln dolapla ayrıldı ve kilier biraz genişlemiş oldu,orasınıda çalşıma odasına dönüştüreceğiz.
Dekorasyon konusu ile eşim ilgilendi.salona da tv ünitemiz için alçıdan gömme dolap yaptırdı.nişler yaptırdı.keşek bitmiş olsa paylaşırdım yaptırdığı yerleri.

Canım kusura bakma ne çok yazmışım. Sanırım hala kafamdaki acabalar yüzünden yaptıklarımızı yazmak istedim.
Bence beyaz ve zeytin güzel bir seçim.ahşap rengi her zaman evi sıcak gösterir.
çok teşekkür ederim paylaşımlarınız için inanın araştırmak bana iyi geldi......
Sizce bu mutfak nasıl
Eki Görüntüle 409742

Merhaba canım.Eklediğin mutfak çok güzel.Hem beyazın ferahlığı var,hem ağacın-ahşabın sıcaklığı var.

yıllarca renk karmaşasında öyle yorulmusuz ki inan ne kadar sade o kadar güzel diye düşünüyorum.mesela mutfak tezgahlarından granit star modeli çok güzel ama sadece mutfağa uyumlu olsun diye mermerit kullanmayı düşünüyorum.çünkü beyaz abonoz birde siyah girdimi 3 renk olacak.
bende şimdi uygun tezgah rengi ve ara taş/mozik araştırıyorum.mermeritten uygun rengi yaptıracağım..

$003.webp$004.webp
Benim 3 yıl önce yaptırdığım ve 2 yıl oturduğum evimin mutfağı. Dizaynı, renk ve malzeme seçimi bana aitti...Hem ferah duruyor, hem temizliği kolay. Mutfak tezgahı için mermeriti özellikle seçtim. Çünkü evye ekleme sorunu yok, ek yerinden sızdırır mı diye düşünmüyorsun, Çamaşır suyunu dök, az sonra durula, pırıl pırıl. Şimdiki evimde çelik evye, hemen çizildi o kadar dikkat etmeme rağmen (üstelik de Teka)

Allah yardimcin olsun bizim evin bitmesine az kaldi ama bende bittim ne telas ya ben seçtiklerimi yazayim parke çamsan sonsuz lareks buna bayildim resmen artik her yeni evde beyaz gri parke var baydi diye dusunuyorum mutfagim bambu beyaz ama alt kapaklar beyaz ust bambu genelde tersi olur benim granitler sarimsi alt beyaz olursa daha gosterisli olur dedim tezgahim simli siyah granit arada cam mozaik olacak aslinda ben tas dosetsem diyorum ama kararsizim

Banyo ve tuvalet fayanslarim ayni ve turkuaz beyaz ben cok begendim herkez kirmizi siyah gormeye alisinca degisik rengi kolay kabul etmiyolar ama boyayida sedef boya yaptirdik once boya oldu sonra baski yapildi cok sik oldu tavsiye ederim kac aydir bunlara halada bitmedi daha sirada ev dosemesi var

Eki Görüntüle 412650 Eki Görüntüle 412651
Benim 3 yıl önce yaptırdığım ve 2 yıl oturduğum evimin mutfağı. Dizaynı, renk ve malzeme seçimi bana aitti...Hem ferah duruyor, hem temizliği kolay. Mutfak tezgahı için mermeriti özellikle seçtim. Çünkü evye ekleme sorunu yok, ek yerinden sızdırır mı diye düşünmüyorsun, Çamaşır suyunu dök, az sonra durula, pırıl pırıl. Şimdiki evimde çelik evye, hemen çizildi o kadar dikkat etmeme rağmen (üstelik de Teka)

canım tam benim tarzım.....aslında ilk bakışta göze kırmızı beyazlar siyah beyazlar hoş geliyor ama herkeste var artık ve kullanışlımı orası da muamma bu renkler hem sıcak hemde tahmin ettiğim kadarıyla kullanışlı.....bir de size birşey soracaktım mutfak tezgahınızda çelik bardaklık ve havluluk var onlar kullanışlımı kayınvalidemlerin vardı hemen kireçleniyordu bazılarıda paslanıyor. bende bardaklıktan takmayı düşünüyorumda.....tezgahı alacalı granit düşünüyorum bana herzaman ağır geliyor......paylaşımın için teşekkürler

canım tam benim tarzım.....aslında ilk bakışta göze kırmızı beyazlar siyah beyazlar hoş geliyor ama herkeste var artık ve kullanışlımı orası da muamma bu renkler hem sıcak hemde tahmin ettiğim kadarıyla kullanışlı.....bir de size birşey soracaktım mutfak tezgahınızda çelik bardaklık ve havluluk var onlar kullanışlımı kayınvalidemlerin vardı hemen kireçleniyordu bazılarıda paslanıyor. bende bardaklıktan takmayı düşünüyorumda.....tezgahı alacalı granit düşünüyorum bana herzaman ağır geliyor......paylaşımın için teşekkürler

Hiç sıkılmadan kullanılabilecek bir tarz bana göre bu. Kullanışlılığı da lake olması nedeniyle çizici, aşındırıcı malzeme kullanmadan yumuşak bir bezle kullanılması durumunda çok problemsiz. Hemen pırıl pırıl oluyor. O çelik bar ve üzerindeki havluluk, bulaşıklık, kancalar hepsi İkea'dan, saten kaplama malzeme, hiçbirşey olmadı, olacak gibi de değil:) Ama o bildiğimiz çelikler banyoda daha önce kullandım, dediğin gibi paslandı, kireçlendi. Bu çok güzel, hatta yeni evimde de var aynısından şimdi.
Dolapla tezgah arasındaki malzemeyi anlayabildin mi :) Buraya fayans veya başka bir malzemeyle bir renk daha katmak istemediğimden inox görünümlü (ankastrelerimle de son derece uyumlu olmuştu) bu yapışkan folyoyu kullandım. Nasıl duruyor?:1:
Kolaylıklar diliyorum, bittiğinde görelim inşaallah...

Back
X