sevgili mertnaz.öncelikle hayırlı olsun canım allah güle güle oturmak nasip etsin.
Bende şubat ayı gibi evimi aldım.aldığımız ev 7 yıllık,bakım gerektiren bir evdi.ilk iş eşimel mutfak,vestiyer,ve kızımın kullacağı odaya dolap şiparişi vermek oldu.renk konusunda bir hayli kararsızlık yaşadıktan sonra en sonunda tüm kapaklar akrilik beyaz,kapakların dışında görünecek yerlerde abonoz rengi seçtik.dolapların yanları,açık raf ,davlumbaz gibi yerleri abonoz rengi istediktüm dolapların ,vestiyerin çizimi bana ait.ölçtüm,kapak genişiliklerine kadar yazdım.ilk dolaplarımız yapıldı sonra tadilata başlama hatasında bulunduk.şimdiki aklım olsa önce tadilat yaptırır sonra mutfağı tasarlardım.
Vestiyerler ve çocuk odası konusunda bir hata yaptım.vestiyerlerinde akrilik kapak yapılacağını düşünerek tüm evde bütünlük olsun diye oralarıda beyaz,abanoz şeçtim.buralardaki renk seçimine eşim karşımadı.açıkçası eve girmeden pişman oldum vestiyer konusunda.belki takılınca fikirim değişir.bence ahşap rengi herzaman güzeldir..
Balkonlarımı iki balkon türü arasında gidip gelip en son pimapen yaptırdık.evimiz zemin üstü.hem sıcaklık,hem temizlik açısından pimapeni şeçti eşim.onda da camların bütün olmasına dikkat ettik.yani kısmen cam balkon gibi duruyor.
Evimizde bir normal tuvalet ,birde banyo vardı.normal tuvalette bir lavabo kısmı,birde alaturka wc kısmı vardı.ikisinin arasını yıktırdık.orayı duşakabinli,klozetli misafir banyosuna dönüşütürdük.evdeki en isabatli kararlarmızdan biri bu oldu.banyolarımızı kütahya seramiğin elegance modelinde döşedik.taban ve duvarlar yarıya kadar parlak kahverngi,üst krem..valla şimdi aklımdan beyaza yakın açık renkmi yapsaydık diyorum...
Kiler vardı evde,kilerin bir duvarı kızımın odasındaki derin birceple birleşiyordu,orayıda yıktırdık.kızımın odaında yaıpaln dolapla ayrıldı ve kilier biraz genişlemiş oldu,orasınıda çalşıma odasına dönüştüreceğiz.
Dekorasyon konusu ile eşim ilgilendi.salona da tv ünitemiz için alçıdan gömme dolap yaptırdı.nişler yaptırdı.keşek bitmiş olsa paylaşırdım yaptırdığı yerleri.
Canım kusura bakma ne çok yazmışım. Sanırım hala kafamdaki acabalar yüzünden yaptıklarımızı yazmak istedim.
Bence beyaz ve zeytin güzel bir seçim.ahşap rengi her zaman evi sıcak gösterir.