Evim için fikirlerinizi bekliyorum

canım bende temmuzda evleniyorum..evimiz şuanda tadilatta kapıları ve mutfağı beyaz yaptırıyorum ama laminant konusunda çok kararsız kaldım..mutfağı ve holüde laminant yaptırıyorum temiizlik zor olucak belki ama kalebodurdan nefret ediyorum..yatak odamın mobilyası beyaz oyuzden duvarı kül grisine boyatmayı düşünüyorum renk vermesi için..Buarada mobilyalarını çok beğendim hantal durmuyolar ama evgörede bak derim ordada çok şık takımlar var..

valla dvar boyasının da modası olduğunu ilk defa duydum ama bu moda takıntısı beni aşar kızlar ben kafama ne uyarsa ona bakarım bembeyaz duvar ben oldum olası sevmiyorum ne o eski köy evleri gibi kireç gibi kum beji hatta ''eski moda'' olan kesekağıdı rengi bile eve bi yumuşaklık katıyo hele de mobilyan koltuğun açık renkse..

canım ben sana yazmadım zaten soru soran arkadaşa yazdım bu şekilde cevap yazman hiç hoş değil kimsenin moda takıntısı yok ayrıca olsa bile bu seni hiç ilgilendirmez insanlar birbirlerinin yorumlarına saygı duymak zorundalar. arkadaş mobilyalarını beyaz almak istiyor beyaz mobilyaya kum beji gitmez bence daha krem tonlarındaki mobilyalara gider.ben de zamanında beyaz istemem hastane odası gibi kireç gibi derdim ama benim bahsettiğim beyaz da zaten bembeyaz değil boya renklerine bakarsan görürsün yukarıda bir arkadaşta yazmış kül grisi diye harika duruyor o renkler beyaz mobilyalarla.ayrıca senin eski köy evleri gibi dediğin evler en güzel evler..bunlar benim fikirlerim konu sahibi beğenirse değerlendirir.bir de duvar renginin modasımı olur deyipte sonradan kesekağıdına eski moda nitelerndirmesi yapma demekki bişeyin eskisi varsa yenisi de vardır.

Son düzenleme:
canım bende temmuzda evleniyorum..evimiz şuanda tadilatta kapıları ve mutfağı beyaz yaptırıyorum ama laminant konusunda çok kararsız kaldım..mutfağı ve holüde laminant yaptırıyorum temiizlik zor olucak belki ama kalebodurdan nefret ediyorum..yatak odamın mobilyası beyaz oyuzden duvarı kül grisine boyatmayı düşünüyorum renk vermesi için..Buarada mobilyalarını çok beğendim hantal durmuyolar ama evgörede bak derim ordada çok şık takımlar var..
canım sanada kolay gelsin, gerçekten çok zor karar vermek

arkadaşlar mutfağıma karar verdim beyaz dolaplar, beyaz eşyaları gri aldım çünkü ankastre istiyordum ve beyazları çok pahalıydı şuan sadece mermere karar veremedim sizce mermeri siyah mı yoksa beyaz gri simlimi yapayım?

eğer evin küçükse
1-açık renkler kullan kapılarda,duvarlarda,dolaplarda
2-eşyaların altı yüksek olsun altına süpürge girebilsin
3-odalardaki her kolon çıkıntı mıkıntı niş gibi yerleri dolap-raf şeklinde değerlendirmelisin. mesela yatak odana özel gardolap yaptır tavana kadar. şöyle herşeyini alsın. ütü masanı süpürgeni valizini falan. küçük odaya da bi kitaplık. girişe de montları ayakkabıları gizleyecek kapaklı bir vestiyer mutkala olsun. banyoda da herşeyi gizleyecek dolaplar olsun. havlular deterjanlar,kovalar görünmez olur böylece. ama hep açık renk yaptır. anadolu cevizi,akçaağaç gibi çok açık tonlar . yada beyaz gibi.
4-yatağın bazalı olsun. yine altı yüksek olsun
5-küçük odada misafir gelir ya yatak olur bi kanepe olsun
6-az öz halın olsun. küçük evlerde büyük ve çok halı evi iyice daraltır. ve açık renk halılar olsun daha ferah göstersin
7-duvardan duvara fonlar tüller evi daraltır. katlamalı sade perdeler olabilir. daha ferah olur
8-salon koltuk takımın sığacak kadar al. illa takım yapma dar olacağına az al. hatta çok darsa köşe takımı küçük salonlarda kurtarıcı olur. beğenmiyorsan bi üçlü bi ikili bi de tekli olsun. ama en önemlisi açık renkli olsun ve kol kısımları dar olsun.masanı hantal alma. kibar olsun. 6 dan fazla sandalye alma bence. fazla misafir gelirse mutfaktakilleri ilave edersin.
9-tv nitesi bence evi daraltır.küçük bi ünite al. duvarda tv. bi kaç raf. ve tv altında küçük bi dolap gibi.
benim aklıma gelenler bunlar cnm güle güle oturun evinizde.

arkadaşlar mutfağıma karar verdim beyaz dolaplar, beyaz eşyaları gri aldım çünkü ankastre istiyordum ve beyazları çok pahalıydı şuan sadece mermere karar veremedim sizce mermeri siyah mı yoksa beyaz gri simlimi yapayım?

Ben siyah diyorum kontrast yaratmak her zaman iyidir.. tabii zevk meselesi
$M6.webp$m7.webp

bunları da kıyaslayabilrisin.. ama mutfağın küçükse eger bu resimdeki gibi bir gri de güzel durabilri sanki..

eğer evin küçükse
1-açık renkler kullan kapılarda,duvarlarda,dolaplarda
2-eşyaların altı yüksek olsun altına süpürge girebilsin
3-odalardaki her kolon çıkıntı mıkıntı niş gibi yerleri dolap-raf şeklinde değerlendirmelisin. mesela yatak odana özel gardolap yaptır tavana kadar. şöyle herşeyini alsın. ütü masanı süpürgeni valizini falan. küçük odaya da bi kitaplık. girişe de montları ayakkabıları gizleyecek kapaklı bir vestiyer mutkala olsun. banyoda da herşeyi gizleyecek dolaplar olsun. havlular deterjanlar,kovalar görünmez olur böylece. ama hep açık renk yaptır. anadolu cevizi,akçaağaç gibi çok açık tonlar . yada beyaz gibi.
4-yatağın bazalı olsun. yine altı yüksek olsun
5-küçük odada misafir gelir ya yatak olur bi kanepe olsun
6-az öz halın olsun. küçük evlerde büyük ve çok halı evi iyice daraltır. ve açık renk halılar olsun daha ferah göstersin
7-duvardan duvara fonlar tüller evi daraltır. katlamalı sade perdeler olabilir. daha ferah olur
8-salon koltuk takımın sığacak kadar al. illa takım yapma dar olacağına az al. hatta çok darsa köşe takımı küçük salonlarda kurtarıcı olur. beğenmiyorsan bi üçlü bi ikili bi de tekli olsun. ama en önemlisi açık renkli olsun ve kol kısımları dar olsun.masanı hantal alma. kibar olsun. 6 dan fazla sandalye alma bence. fazla misafir gelirse mutfaktakilleri ilave edersin.
9-tv nitesi bence evi daraltır.küçük bi ünite al. duvarda tv. bi kaç raf. ve tv altında küçük bi dolap gibi.
benim aklıma gelenler bunlar cnm güle güle oturun evinizde.

önerilerin için sağol canım

Ben siyah diyorum kontrast yaratmak her zaman iyidir.. tabii zevk meselesi
Eki Görüntüle 347136 Eki Görüntüle 347137

bunları da kıyaslayabilrisin.. ama mutfağın küçükse eger bu resimdeki gibi bir gri de güzel durabilri sanki..

canım mutfak çok küçük sanırım beyaz üzeri gri simli yaptırıcam

canım renk konusunda yorum yapmak istemiyorum ki zaten zihninde kurmuşsun gayette güzel..tek diyeceğim heryer bembeyaz sıkar bi süre sonra..farklı ama ferah renkler var..mesela hep yanlış bilinir lila hoş bi renktir ferahlık verir diye ama bi uzmandan dinlemiştim lilanın en açık tonu bile soğuk ve karanlık gösterirmiş..çok şaşırdım ama hak verdim.. bej renklerinin tonlarını kullanabilirsin..yani evi ferahlatıcam derken tümden beyaza kaplayıp sıkıcı bi hava yaratbilirsin bundan kaçınmanı öneririm.. mobilya konusuna gelince benim tarzım değil koltukların ama rengi hoş..en azından son moda olan siyah beyaz değil gayet şık bi renk.. yatak odası çok güze görünüyo ama kapakları sanırım açılır kapanır cinsten..evin dar madem sürgülü al derim.. aynalı şifoniyer de baya geniş duruyor daha narin bişey düşünebilirsin..bu şifoniyerlerin aynası kendine monteli olanlar yer kaplıyor duvara aynası asılan daha az yer kaplar kanaatindeyim...küçük komidinleri de dolaplı veya iki katlı çekmeceli al bence çünkü evlendikten sonra o kadar karsamba çıkıyorki sığdıracak yer ararsın..görsellikten çok kullanılışına bakmalısın eşyalarını alırken..baza zaten olmazsa olmaz bence ardiye gibi doldur ne varsa :) gardrobun içinde çekmeceli bölüm olanlar daha kullanışlı çoraplar iç çamaşırları gibi şeyleri koymaya ideal..şimdilik bunlar geldi aklıma..

Eğer sıfırdan bır ev dekorasyonu yapıcak olsaydım ...

ve Giriş koridorum yada duvarım var ise önce orayı hareketlendırırdım örneğin :

$tas-duvar-tasarimi.webp

Daha sonra yerlerı ve kapı modellerımı seçerdim

Eki Görüntüle 347296
$fc482a1e7b734d86152084841bdd73b9.webp

Ardından mutfak ve banyo modelimi seçerdim :

$klasik siyah mobilyali banyo dolabi modeli.webp
$kelebekvernamutfak.webp

Bu arada : yatak odamın boyasını daha koyu renk olarak belırlerdım mat renkler
ve Koridoruma yada evdekı uygun alanlara dolap yaptırırdım bır evın duzenı ıcın dolap cok onemlı :

$parlak-siyah-Ray-Dolap.webp

Sıra geldı mobılyalara :

$modern-yatak-odasi-4.webp
$kelbkoturmag1y.webp
$kelebekgzd.webp

Kısaca fıkır vermek adına sizin için üstünkörü bir dekarosyon olusturabılıriz boyle ..
Bunlara ek olarak kırmızı-mavi-bronz renklerde objeler ,
Sade ve mat-koyu renklerde tül seçimleri yapılabılır ..
Ağırlıgı sıyah-beyaz tonlarında +bol camlı ve mat renklerın bırlestırıldıgı bır ev çok ferah ve şirin gozukebılır.
Eviniz şimdiden hayırlı ugurlu olsun .

nehirde selam,

öncelikle hayırlı uğurlu olsun..
eğer metrekare olarak küçük bir evse duvarlar açık renk olmalı..
hatta eşyaları bile açık renk yapıp,aksesuarları renkli kullanabilirsin..
ha bir de,mutlaka dar mekanlarda ayna kullan,mekanı daha geniş gösterir ;)

sevgiler,

merhaba bu yaz düğünüm olacak, evi yeni aldık 80 metre kare küçük şirin bir ev ama içi eski tamamen yenilenecek fakat ben çok kararsızım ev çok küçük diye açık renkler kullanmak istiyorum ama nasıl olur bilmiyorum, benim fikrim şöyle yerler akçaağaç buz parke, kapılar kırık beyaz duvarlarda fildişi ya da beyaz düşünüyorum bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
DOĞTAŞ - Carlino Salon Takımı almak istediğim oturma gurubum bu. DOĞTAŞ - Bianco Yatak Odası yatak odası olarakta bunu düşünüyorum fikirlerinizi bekliyorum çünkü 2 gün sonra inşaat başlayacak. Teşekkür ederim

Yatak odası takımı gayet hoş ve kullanışlı olacaktır bence.Güle güle kullanın.:nazar:

carlino çok iri bir koltuk takımı evin küçükse tavsiye etmem canım daha zarif ve daha az yer kaplayan şeyler tercih etmelisin bence.

merhaba, duvarlara şampanya rengi, kapılara kırık beyaz, parkeler ise kar meşe olacak sizce güzel olur mu?

fotoğraf koyamıyorum maalesef..parkelerim tam beyaz..ama emin ol dediklerimi yaparsan asla pişman olmazsın..ama temziliği zor oluyor onu unuttum galiba..2 yaşında oğlum var hergün mutlaka süpürüyorum evi..en ufak tozu kiri belli ediyor.ama pişmanmıyım asla..yine olsa aynı renkleri tercih ederim..:)
doğtaştan hiç memnun kalmadım..koltuk takımımı özel yaptırmıştım ama onun harici bütün eşyalarım doğtaştan..çok hantal mobilyaları..şık gözükmüştü ozamanlar gözüme.. en basiti tv ünitesini 2 kişiyle bile itipçekemiyoruz...taşınırken gardolap söküldü ama nasıl takıldı bide bana sor..bidaha sökülse tutmaz kesinlikle:))
birde ufak bir öneri... mümkün olan herşeyi ayaklı yaptır...komidinlerim bile yerden 15cm yükseklikte ayakları var..temizlemesi inanılmaz kolay oluyor..
son bir öneri daha halılarını asla kaşmir alma:))daha ilk yıkatmamda bozuldu halılar...bütün hepsini tekrar değiştirmek zorunda kaldım...

Bende kasmir almıstım cok begenerek.
O zaman hic yıkatmamalı :(

konu sahibi arkadasım evinize hangi koltuk takımlarını aldınız ve eve sıgabildiniz mi ??? benimde şuan alıcak oldugum ev 80 metrekare fikir sahibi olmak istiyorum....

Back
X