- Konu Sahibi umutla_bekleyis
-
Haftada 1 gün ev süpürmek çok az bence. Ben salı ve cuma günü yapıyorum temizliğimi. Yani haftanın 2 günü süpürüyordum, yerleri silerim, tozları alırım.Haftada bir gun hafta sonu evi supurur silerim koltuklarin alti butun odalar supurulur tv unitesi ayakkabi dolabi akliniza ne gelirse mutfagimi banyomu her tarafi temizlerim yemegimi yaparim ohhh miss gibi ama yaptigim gibi kalmiyor hemen dagiliyor pis oldugumdan demiyorum daginikligin önune gecemiyorum bi muddet sonra dagiliyor ne yapmam lazim puf noktalar nelerdir yardimci olun
yok ben kendımce cozum urettım ınan neredeyse 1 sene evde düzen oturtamadım ve canım cok sıkılıyordu, biz bir de esimle bekar evlerımızı bırlestırdık hersey cıft cıft... hep dağıttım ee halıyle gıdene kadar evde bır yerde beklıyordu....sonra yavaş yavaş heryerı depolama yaptım, aklına ne gelıyorsa degerlendırdım....zaten ev dağınıksa temızlıkte yapılmıyor,olsada bellı olmuyor. once bır düzen sart ev ne kadar kucuk olursa da ona gore düzen olabılır dolap takvıyesı ya da fazla eşyaları bırılerıne vererek.
ama sızı cok ıyı anlıyorum evınızde bır mısafır de var, sızınle mı yasıyor yoksa bellı bır sure mı?
ornek vereyim, salon balkonuma ıkea nı klasık sehpaları varya 20 tl lık (ıkea dedınız dıye soyluyorum). işte ondan eskı evlerımızden kalma vardı. onları yanyana balkona koydum, üzerine battanıye onunda uzerıne bır polarla kırlent vs, sedır gıbı yaptım.. ortulu olduğundan alt kısmını kullanıyorum, vıleda camasır sepetı mandallık gıbı hersey orda..dısardıda durdukça bana afakanlar gelıyordu, bunun gıbı degerlendırıyorum kendımce bırseylerı. hanı evındekı eşyalarına gore bır seyler dusunubılırız.
Evet canim bizimle yasiyor gecici ama 2 senedir bizde belki 1 sene daha kalabilir keske her zmn kalsa ama ev cok kucuk Olunca gercekten zor sigiyorum extra bi oda bende cocugun yataginin altina ikeadan aldigim kutular var agzi kapakli biliyosundur 4 tane sigiyor birine nevresimleriimi birine misafir havlulari birine giymedigim kullanmadigim giysiler böyle duzenledim ama genede naparsam yapiyim istedigim gibi degil buyuk bi evim olur insallah ileride bol dolapli
Haftada 1 gün ev süpürmek çok az bence. Ben salı ve cuma günü yapıyorum temizliğimi. Yani haftanın 2 günü süpürüyordum, yerleri silerim, tozları alırım.
Bi de evde dolap çok olmalı, bütün yataklar bazalı olsun. İnan her şeyin yeri oldu mu, dağınıklık olmaz. Dağınıklık olmadıktan sonra süpürüp silmek çok kolay
hıc canım ıstemıyorsa, ya kk da böyle temızlık tüyoları yada Google dan duzenlı ev , ev duzenı, temızlık vs gıbı seyler aratıp okuyorum, acayıp motıve edıyor ve hemen ben de yapıyorum, alıyorum laptopu gıdıyorum neresı temızlenecekse
Ayy yanliz degilmisim inanin bende bazen yapiyorum iyi gaza getiriyor bu formu acmamin sebebide bu
evet suan da ben de faydalanıyorum bu durumdan, zira camasırları topladım ,ütülenmek ıcın suanda benı bekliyorlar, denk geldı konun ıyı oldu
Puf noktalari olan arkadaslar biraz daha bilgilendirseler aslinda daha iyi olacak mesela mutfak temizligi cok nankör mutfagini dolabinin ici disi firini her yeri sikir sikir olan arkadaslarrrr siz yemek ekmek pasta börek yapmiyonuzmu nasil temiz oluyor her daim
sen de ben gıbı yemekten sonra bulasıgı hemen kaldıramayanlardan mısın? sofrayı topluyorum, mutfağa bırakıyorum ya cay ya kahve ıcıyoruz, sonra meyve vs. derken esım yatıyor ben ondan sonra nazlana nazlana gıdıp yapıyorumtamam sabaha kalmıyor ama, nasıl ımrenıyorum hemen kaldıran kadınlara, bırde yemek yaparken benı görmen lazım bıldıgın savaş alanı, bir de duzenlı yemek yapan kadınlara hayranım....
Ne guzel anlatmissin simdi herkesi yatagindan kaldirip ytaklari duzeltip elimde kucuk bi toz bezi komidinleri fln silip cikasim geldi..islak mendil olayini merak ettim islak mendil leke bakiyor bazen bende bi masayi fln siliyim diyorum dalga dalga oluyor kullandigin baska bisimi varmiBen çalıştığım haftalarda bi düzen oturtuyorum.
Bence olayın püf noktası haftada bir büyük temizlik değil de her gün küçük temizlik yapmakta.
Sabah kahvaltıdan önce veya sonra bi saate yakın zaman ayırıyorum, sabah olmazsa da gece uyumadan önce.
Ben bu iş için sırf yeni çok sessiz süpürgelerden aldırdım benimkine.
Bu kısa zaman aralığında terminatör sıtayla on beş akkada butun evi süpürüp on dakikada da siliyorum, bi on dk da banyoyu temizliyorum. Şu yeni çıkan ovalama gerektirmeyen spreyler hız konusunda faydalılar.
Toz alma işine zaman ayırmaya gerek yok zaten. Her odada gizli bi köşede bi paket ıslak mendil duruyor. İki üç ıslak mendille günde iki kere sehpa raf falan üstünden geçiyorum. Zaten ıslak mendil manyağı bi insanım elimde sürekli oluyor bi tane. Toz birikmiyor bu sayede.
Bunlar zaten bi süre sonra otomatiğe bağlıyor.
Dağınıklık için de önerim, benim gibi evin her odasında bir kutu bulundurun. Salonda bi kablo mu buldum mesela, kutuya atıyorum. Odada bişey mi buldum, kutuya atıyorum. Evde bişeyini kaybeden kutulara bakıyor. Bi de ne kadar az eşya olursa o kadar az dağılıyor, yani şu an salona bakıyorum misal, bi arbede çıksa dağılabilecek tek şey koltuğun küçük yastıkları. Öyle yaramaz çocuk gelse de dağıtabileceği fazla bişey yok yani.
Bunların haricinde, haftada bir filan da daha büyük temizlik yapıyorum.
Ya o şeyden oluyor, fazla ıslak olan ıslak mendiller suyunu bıraktığından oluyor sanırım. Tabi zemine de bağlı. Ama ince ve ıslaktan ziyade nemli bi marka seçerek deneyin.Ne guzel anlatmissin simdi herkesi yatagindan kaldirip ytaklari duzeltip elimde kucuk bi toz bezi komidinleri fln silip cikasim geldi..islak mendil olayini merak ettim islak mendil leke bakiyor bazen bende bi masayi fln siliyim diyorum dalga dalga oluyor kullandigin baska bisimi varmi
Bende o parke mendillerini duydum bide toz almak için olanı varmış ama aktüel ürünmüşıslak mendıl benım de, mutfak banyo da dahıl her odamda var, anlık gözüme çarpanlarda cok pratık oluyor.ama parkelerde kalıcı parlaklık ıcın parke ıcın olan ıslak mendıller var, bır donem kayınpederım bımden almış getırmıs, nasıl memnun kaldım ama artık bulamıyorum. buyuk marketlere bakıcam, bırcok yere sordum yok yok yok....
Bende o parke mendillerini duydum bide toz almak için olanı varmış ama aktüel ürünmüş
ev hep temiz olmazkii bnce hiç kendinizi parçalamayın:-D biz iki kişiyiz temizlik yapayım akşm eşim gelsin evi tanıyamazsınız. Nabimnadama zindan mı edim hayatı bemde bıraktum istediği gibi dağıtıyor. Öylede dağınık böylede. Be relax benceee:-DEvim her zmn temiz olsun istiyorum pismiyim degilim ama duzen istiyorum her zmn kapimi birine acabileyim istedigimde bi yere gidebileyim hep is hep is ama yetisemiyorum.yaz kis bahar bayram temizligimi yaparim halilar koltuklar perdeler pencerer dolaplar hepsini yikarim silerim...işe basladimmi durdurabilene ask olsun yaparim ama ahh baslasam ama naparsam yapiyim her zmn temiz olmuyor evim daginik oluyor cocugum var bide 4 yasinda lutfen yardim edin
bu konuda görümcemin üstüne tanımam,şimdi çat kapı git eminim heryeri pırıl pırıldır.o hergün uyanır uyanmaz kahvaltı bile hazırlamadan mutlaka evi süpürüp arkasından siliyor,dağınıklığı toplayıp çamaşır varsa atıyor.ayda 1 gün de mutlaka eve temizlikçi alıyor.ama gel gör ki hiç yemek yapmaz,sanırım onunda etkisi büyük.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?