- 30 Ekim 2014
- 426
- 178
- 53
- Konu Sahibi umutla_bekleyis
-
Cnm ev herzaman temiz düzenli olmuyor malesefyok yanı belkide bende sıkıntı var
Bnmde temizlik yaparim her tarafi ertesi gun yerler toz olur.sanki bisey yapilmamis.daginiklik konusunda yapck bisey yk artik kac kere topluyorum.
çalışıyormusun canım?çalışıyorsan normal bi durum.çalışmıyorsan haftada 1 gün yoğun temizlik değilde,günlük iş yapsan böyle olmaz.Haftada bir gun hafta sonu evi supurur silerim koltuklarin alti butun odalar supurulur tv unitesi ayakkabi dolabi akliniza ne gelirse mutfagimi banyomu her tarafi temizlerim yemegimi yaparim ohhh miss gibi ama yaptigim gibi kalmiyor hemen dagiliyor pis oldugumdan demiyorum daginikligin önune gecemiyorum bi muddet sonra dagiliyor ne yapmam lazim puf noktalar nelerdir yardimci olun
ben cok dağınık bırıyım, kendımce en ıyı cozumum depolamaları artırmak oldu, sırf ardıyelıkler ıcın mutfak balkonumu feragat ettım kapattım raflı dolaplarla mutfağı bır rahatlattım, evimdeki hersey kabıyla dolaplara koyuyorum, ortada aksesuar dışında hıcbırseye tahammulum yok.
mesela banyo dolabım bıle örneğin acıtıgım anda hersey kendı gruplarıyla ayrı ayrı kutulu yanyana. dıger turlu dağınık geliyor. ben dolap ıclerıne cok onem verıyorum, eger dolabımın ıcı dağınıksa cok ıcım sıkılıyor.
portmantoda her ayakkabı kutusunda, eger dolabı açtığımda ayakkabılar karsımdaysa cok karışık geliyor bana.
ve mutlaka evımde herseyın yerı olmalı ve saklama kutusunda olmalı yoksa hıc rahat edemiyorum ve toparlanamıyorum asla ama hepsının yerı olursa o yerı hıc degısmıyor ve ısterıstemez esımde o düzene uyuyor hoşuna gıdıyor. yoksa gerçekten bır ucu gıderse cok dağılıyorum, bu yöntem hoşuma gıttı tavsıye ederım.
Bak cnm surekli temizlik yaparsin duzen olmadiktan sonra temiz gozukmez ama bi duzen olursa herzaman derli toplu olur ben bunu basardim cok sukur mutfaktan baslayim tezgahin uzerinde birtane bardak birakmsm ya yikar kalditirim yada makinaya aksam yatarken tezgahtakileri kalditirim ki sabak kahvaltida cok is olmasin odalari herdaim toplarim yani gozume batan bisey varsa alirim bu arada iki yasinda oglun var ve surekli dagitiyor wc ve banyoyu kullandiktan sonra gozume pis geldiyse hemen obsn hallederim hic isim olmaz inan su anda evime misafir alabilirim daginikligim yok .
Buna ragmen gezmemizede gideriz aniden misafifimde gelir bazen disari cikariz misafirle doneriz hic korkmam o yuzden yani kendini temizlige adama ama bir elin evi kontrol altinda tutsun o zmn hic isler alip basini gitmez ayrica camasir ve utu gunu belirle o gunlere baska is birakma
1. kural : aldığın şeyi mutlaka tekrar yerine koy
2. kural: gece herkes yattıktan sonra ortada ne var ne yok derle topla öyle yat
çünkü ev dağınıksa istediği kadar temiz olsun pis görünür..
Anldm cnm bnimde yasadigim ilde hic akrabam yok ama duzenli olmayinca ruhum daralir ev beni bogar aliskanlik bu heralde yataktan kalkar kalkmaz yatagimi duzenlerim bazen esim soylenir ben daha uyucaktim hemen niye duzelttin diye ama aliskanlik iste daginikligi hic sevmiyorm...Ne guzel anlatmissiniz bende bide uyku problemi var gunluk isim varken bile yatak yorgan heryerde uykum varsa gecer yatarim kalkinca yaparim diye etrafimda gelip gidecek kimsem yok annemler kvalidemle turkiyede sadece gelirse arkadas cevrem oda genellikle haberli gelirler ama dediginiz gibi disardan bi arkadasla eve gelmeye cesaret edemem temizlemissem bile döker sacar giderim
Temizlik yapmakla temiz tutmak çok ayrı şeyler.
Temizlik yaptıktan sonra aldığınız şeyleri geri yerine koymalısınız. Çok eşya olmasıda iyi olmuyor ütü masası süpürge vb. göz önünden mutlaka kaldırın her zaman dağınık gibi duruyor. Oturduğunuz oda sade olursa daha temiz gözükür.
Evim iki oda bir salon balkonu kapatmam imkansiz extra bi oda olsa kucuk elime gecenleri koyabilecegim elktk supurge kirli sepeti utu masasi hersey yukluk gibi bi dolabim var onun icinde dediginiz gbi ikeadan kutular aldim herseyi yerlestirmeye calisiyorum duzen olsun diyorum ama olmuyor sanirim evim kucuk dolabim az ondan evin erkek kardesimde bende kaliyor bide onun esyalari cocuk odasi ona ait bilmiyorum kafam cok karisik
1. kural : aldığın şeyi mutlaka tekrar yerine koy
2. kural: gece herkes yattıktan sonra ortada ne var ne yok derle topla öyle yat
çünkü ev dağınıksa istediği kadar temiz olsun pis görünür..
Anldm cnm bnimde yasadigim ilde hic akrabam yok ama duzenli olmayinca ruhum daralir ev beni bogar aliskanlik bu heralde yataktan kalkar kalkmaz yatagimi duzenlerim bazen esim soylenir ben daha uyucaktim hemen niye duzelttin diye ama aliskanlik iste daginikligi hic sevmiyorm...
Ne guzel bir kac arkadasimda demisti yataktan kalkar kalkmaz toplarim diye ama bide bana sorun bu yasiniza kadar hic topladinizmi diye kalkarim hemen kendime kahve koyarim 1 saat sgryla khve tlf keyfi yaparim vaktimi öldururum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?