Evi terk ettim. Haksız mıyım?

Ya şu çocuk hasta olursa sana sorarım demiş ya ben orada takıldım ve bu cümleden anladığım kadarıyla hem çocukla ilgilenmiyor hem üstüne laf yapıyor? Doğru değilse uyar. Bu lafı söyleyen her adamın karakteri aynı. Ayrıca bu kadar küslükle özel hayatınız da yoktur diye düşünüyorum yani bir kopukluk var zaten aranızda evli gibi değilde birbirine gıcık 2 kişi gibi hayat geçmez.
Eşinizi en iyi siz tanırsınız ama önce kendi hatalarınızı bakın, sonra eşinizinkilere bakın, düzeltebiliriz diyorsanız ikinizde hiç durmayın hemen birbirinizden söz alın ama bu kabalık böyle devam ederse, ailen destekçin ve işinde varsa kendine güvenin olsun ezilme yanii.
Yok cocugumu benden çok düşünüyor aklinca aglata aglata çocugu cekistire cekistire giydirmeye çalıştı. Ben zorlamiyomusum diye daha dogrusu icinde ne varsa onlari dışa vurdu sonra da. Tahmin ettiklerimi ben söylemeden babama söyledi. Bu sekilde dönemem terk ederken bu kadarini bilmiyodum histi ama kendi katlanilmaz olduğumu soylemis sonuçta. Konuşulsa çözülür mü farkli bir kisi gördüm sikayetlerinden sonra o nedenle bilemiyorum bakalım. Konuşsa keske zaten sorun bundan kaynakli hep

Hayata bir kere geliyoruz eğer sizle ilgilenmiyor size hayat arkadaşlığı yapmıyor değerli hissettirmiyorsa yapılacak şey belli artı bnce eşiniz egoistin teki ne demek gelecek gelmezse biter gormuyor musunuz sizi zaten yok saymış geri de dönmeyin değeriniz iyice dusecek
Bu şekilde dönmeyeceğim zaten hiç degerli hissetmiyorum yaninda. Bastan terk etmek hatamiydi diyorum ama sikayetlerini duyunca iyiki gitmisim diyorum. Haberim yokmuş

İkinizde de iletişim problemi var. Sabah geç hazırlanıp geç kalınca kızmayan insan mi var, bende bazen kızıyorum eşime küsüp gitsin mi ne saçma.
Evden ayriliyim nasılsa tıpış tıpış gelip beni alacak diye düşünüyorsanız bu adam gelmez konu sahibi, taktiğiniz yanlış. Bayram öncesi siz gideceksiniz ve eşiniz sizin blöflerini birdaha asla yemeyecek. Evlilik terapisi düşünür musunuz?

Bana göre haklısınız ve bu psikolojik şiddet.. En ufak şeyden uzun süren küslükler nasıl doğabilir? Bu gergin ortamdan çocuğunuz nasıl etkileniyor acaba?

Yorumları da okudum bunlar boşanmaya sebep değil yazılmış ama sürekli diken üstünde yaşamak bu yazdıklarınız. Anladığım kadarıyla eşiniz sürekli sizi kontrol altına almaya çalışıyor, her hareketinizi önceden bilip onay verirse yapmanızı istiyor ve yapmazsanız da sizi küserek cezalandırıyor ki kendince size ders verebilsin. Evlilikte böyle ufak tefek şeyler sorun bile edilmemeli. Ama size de helal olsun küsmesine nasıl tepki vermeden durabiliyorsunuz? Ben derdin ne diye üstüne gider zorla tartışırdım herhalde. 🤷🏻‍♀️ Hakkınızda hayırlısı.

Merhabalar,
Biraz uzun ama farklı fikirlere ihtiyacım var.
Esimle surekli küsüyorduk. 2 hafta küs bir hafta iyi geciyordu. Son 4-5 gün konuşmaya baslamistik ki 2 hafta önce bana avm de cocugumuzun (2 yaş) montunu agliyor istemiyor diye giydiremedik. Zorla giydirmeye calisirken bana bağırdı. Hasta olursa sorarim falan diye. Üstelik iki yigeni de vardi. İnsanlar durup bize baktı. Apar topar eve döndük sustum yigenlerine, aksam cocuklari almaya gelince ablasina falan belli etmemeye çalıştım. İs yerinde de sıkıntılarım vardı. 3 gün gectikten sonra isten ayrılıp memlekete gidecegimi soyledim sadece nasil gitçen dedi. Babami cagiririm dedim. Grip oldum rapor aldim. Hiç ilgilenmedi, sormadi bile ben bu arada elimden geldigince çocukla evle ilgilendim. Bir haftanin sonunda gece memlekete gidip donmeyecegimi soyledim. Donmeyip napacaksin dedi. Burda napiyim boyle olmicak belliki dedim Zaten düşman gibi bakiyordu bana konusmamiz bu kadardı. Ertesi gün isten ayrildim. Babami çağırdım. Cocugu kresten aldim. Ve mesaj attim. Biz eve döndük. Babam geliyor akşam gidecegiz dedim. Eve gelince iftari beraber yaptik. Babamla arasi iyidi. Babama beni sikayet etmiş üç gün katlanilmaz bu kadin burnunun dikine gidiyor, evle ilgilenmiyor vs diye babam sakin kaldi. Hic konusmadan ayrıldık. Sikayetlerini sonra ogrendim. Ustelik gittigi gibi gelir bayrama kadar gelmezse biter demiş. 5 yıldır evliyiz ilk yildan sonra değişti falan demis. Çok kırıldım. Evi terk etmekte hatalimiydim bilmiyorum ama bir hafta yıl gibi geldi. Daha önce oldugunda da buna katlanamadigimi ve sorunlari konusmazsak gideceğimi söylemiştim. Çocuğum icin kendimi suçlu hissediyorum. Ama böyle de yasanir mi?
Belli ki uzun süredir yaşanılan bir sıkıntı bu. Asla kendi kaba, çirkin davranışlarına çeki düzen vermeyen, sürekli kadını anne olamamakla suçlayıp sanki onunla evlenmesi silah zoruyla olmuş gibi tüm sorumluluğu kadına yükleyen, kendinde kabahat aramayan biri için bence çok sabretmişsiniz ve ne yapsanız boş gibi geliyor. Sizi kaybetmekten korkmayan biri olduğundan gelmezse biter demiş. Bence doğru olanı yapmışsınız. Çocuğunuz için kendinizi suçlu hissetmeyin annemde boşanmış biri ve beni bahane etseydi kızardım çocukken anlamazsın belki bunu büyüdüğünde anlayacaktır.

Küsmek bana göre bir yetişkin davranışı değil. Mutsuzsanız ayrılın. Beşinci senede bu neyin şikayetlenmesi. Babanıza dedikleri kabul edilemez. Size bağırması da cabası.

Merhabalar,
Biraz uzun ama farklı fikirlere ihtiyacım var.
Esimle surekli küsüyorduk. 2 hafta küs bir hafta iyi geciyordu. Son 4-5 gün konuşmaya baslamistik ki 2 hafta önce bana avm de cocugumuzun (2 yaş) montunu agliyor istemiyor diye giydiremedik. Zorla giydirmeye calisirken bana bağırdı. Hasta olursa sorarim falan diye. Üstelik iki yigeni de vardi. İnsanlar durup bize baktı. Apar topar eve döndük sustum yigenlerine, aksam cocuklari almaya gelince ablasina falan belli etmemeye çalıştım. İs yerinde de sıkıntılarım vardı. 3 gün gectikten sonra isten ayrılıp memlekete gidecegimi soyledim sadece nasil gitçen dedi. Babami cagiririm dedim. Grip oldum rapor aldim. Hiç ilgilenmedi, sormadi bile ben bu arada elimden geldigince çocukla evle ilgilendim. Bir haftanin sonunda gece memlekete gidip donmeyecegimi soyledim. Donmeyip napacaksin dedi. Burda napiyim boyle olmicak belliki dedim Zaten düşman gibi bakiyordu bana konusmamiz bu kadardı. Ertesi gün isten ayrildim. Babami çağırdım. Cocugu kresten aldim. Ve mesaj attim. Biz eve döndük. Babam geliyor akşam gidecegiz dedim. Eve gelince iftari beraber yaptik. Babamla arasi iyidi. Babama beni sikayet etmiş üç gün katlanilmaz bu kadin burnunun dikine gidiyor, evle ilgilenmiyor vs diye babam sakin kaldi. Hic konusmadan ayrıldık. Sikayetlerini sonra ogrendim. Ustelik gittigi gibi gelir bayrama kadar gelmezse biter demiş. 5 yıldır evliyiz ilk yildan sonra değişti falan demis. Çok kırıldım. Evi terk etmekte hatalimiydim bilmiyorum ama bir hafta yıl gibi geldi. Daha önce oldugunda da buna katlanamadigimi ve sorunlari konusmazsak gideceğimi söylemiştim. Çocuğum icin kendimi suçlu hissediyorum. Ama böyle de yasanir mi?
Arada gecen olaylari bilmiyoruz ki....Ben illa sen ya da karsi taraf suclu demiyorum/diyemiyorum. Sana gore sen, ona ona o hakli. Burada yapilacak her yorumun cok afaki olacagini dusunuyorum

Herife bak,sizi ne cesaretle babanıza şikayet edebiliyor? Babanız da hatalı burada,ben olsam duvara çivilerdim böyle damadı. Hıyara bak hele sen,haline üslubuna bakmadan size bahane buluyor.

Ben sizi haklı buldum,dönmeyeceğim de diyorsunuz, adam olmaya niyeti yoksa dönmeyin zaten.

o değil de babanız nasıl dinlemiş sakin sakin o lafları hayret. eşim benim babama dese aynısını babam hayırdır sen nesin acaba diye sorar en hafifinden. nefret ediyorum böyle aile ilişkilerini ebeveynlere anlatan, şikayet eden olgunlaşmamış tiplerden.

Kızlar selam
Eşim mesaj atti. Bana hak verdigini pismaniligini yazmış. Konuşup çözeceğiz gibi bakalım. Teşekkürler fikirleriniz için sizle de paylaşayım istedim.

X