• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evham hastalığı olan varmı ben çok muzdaribim.:(

Halkahali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2013
577
17
98
34
Bende evham hastalığı var sevdiklerimin başına her an birşey gelecekmiş gibi nasıl çözücem bilmiyorum eşim çocukta istiyor cesaret edemiyorum.sevdiklerm evden dışarı çıkmasın tek kalmasın başına bişe gelirse en kötü senaryolar hep aklımda her sabah sıkıntılı her gece her gün sıkıntılı ne yapacağımı bilmiyorum:(

Mesela saat başı ailemi arayıp kontrol ediyorum onlarıda artık bunaltıyorum kendimede hayatı Zindan ediyorum

Mesela saat başı ailemi arayıp kontrol ediyorum onlarıda artık bunaltıyorum kendimede hayatı Zindan ediyorum

Canım arkadaşım.....emin ol çoğu kişide olan bişi:34:...sevdiklerimizi korumak kollamak istiyoruz......hiç bişi olmasın istiyoruz....onlar hiç üzülmesin hep sağlıklı olsunlar istiyoruz....evet hepimizin isteğidir bu....ama biliyoruz ki bu dünya da her şey biz insanlar için....hayatı boyunca hiiç dert keder görmemiş hiç üzülmemiş insan var mı:50:
İlla ki ayrılıklar illa ki olumsuzluklar yaşanacak....doğanın gereği bu....sen bunları zaten biliyorsun çünki oldukça dolu oldukça yeterli bir bayansın.....senle iki kere konuştuk sesinden kullandığın kelimelerden belli çook donanımlı bir bayansın......ama biliyor musun tatlım...biz bişilerden korktukça üzerimize çekeriz olumsuzlukları......hayat ayna gibidir gülersen güler sana...korkarsan hep korkutur seni......düşüncelerin sana ait hayatta ki duruşun da pek tabii öyle...nasıl yaşamak istersin....önümüzde sayılı günler var hepimiz göçüp gidicez ....5 yıl fazla 5 yıl eksik......tercih senin tatlım hayatı güzelleştirmek sadece senin elinde başka biri asla etki edemez....ben şöyle düşünüyorum yaşadıklarımızı....elimizde bir sandeviç var....tuzluda yiyebilirsin tuzsuzda ..acı ya da tatlı da........hayata anlam katmak kolaylaştırıp ya da zorlaştırmak sadece bizim tekelimizde........sen anne olduğun zaman inşaallah.....göreceksin ki önceliklerin değişmiş.....sesini duymadan uyuyamadığın kişileri aramaya Vaktin bile kalmamış olacak:16:

Bende sizin gibiyim ve bu konuda bir tezim var soyle ki bence bu tip insanların hayal gücleri cok genis kafalarinda kuruyorlar ve hatta kesin olcak diye dusunuyorlar. Ve sonra kafayi yiyorlar(bkz.laodike).Maalesef cozumu. yok boyle yasamayi ogrenmeliyiz.

evhamlıyım sanırım
aşırı planlıyım, sanki her şeyi ben halletmeliyim. her olumsuzluğun önüne geçmeliyim gibiyim
bu düşüncenin bana verdiği sıkıntı , stresi de biliyorum ama engel olamıyorum.doktaramı gidecem o gece uyuyamıyorum. yarın toplantımı var sabaha kadar onu kuruyorum. şunu yapıyım ki güzel olsun, bunu yapmamalıyım. çantama şunlarıda almalıyım.
çocuklarımı, eşimide sürekli aksiliklerden tersliklerden koruma cabam vardır. uzayan rehberim telefonda hepsinin tc si bende.
yanı yani....
her olay, her şey kontrolüm altında olma çabası ve bunun verdiği yorgunluk. bu mizacım başarılı bir iş kadını, başarı bir ev kadını yapıyor beni ancak çok çok yorulduğumun farkına varıyorum. varmı çaresi bilen banada yazsın..

evham demişsiniz ama ansiyete oluyor o bendede var ya aileme bir şey olursa ya evlenırsem mutsuz olursam ya eşimin ailesi iyiinsanlar cıkmazsa falan filan işte ama inançımız zayıf bence inancımız tam olsa kader der tüm kalbımızle inanır tevekkul ederdik ..

takıntılar kaygılar korkular endişeler midede bi kramp kalpte deli gibi çırpıntı hepside bende var delirmek üzereyim... takıntı hastalığı arkadaşım sanırım psikoloğa gtmeyı düşünüyorum bende.

Bende sizler gibi bu durumdan muzdaribim.Ama ben iman gücüyle herseyin üstesinden gelinebilecegini düsünüyorum.Sürekli sükredip dualar ediyorum Rabbime.Ama iste bazen hayatin hizla akisina kaptirveriyorum kendimi ve bir bakiyorum ben gene evham denizinde yüzüyorum.Aslinda `Allaha emanet ol` cümlesi cok anlamli.Herseyi Allaha emanet etmek ve derin düsünmemek lazim.biz evhamli insanlar cok hassas cok detayci insanlariz,cok düsünüyoruz.Halbuki yapmamiz gerekenleri yapip Allaha emanet etsek,Allahtan hayirlisini dilesek ve düsünmesek en güzeli ama her zaman uygulayamiyor insan.Yasadigimiz seylere bagli.
Allah hepimize ferahlik versin arkadaslar.

Back