- 10 Ekim 2020
- 1.459
- 1.025
- 83
- 31
- Konu Sahibi Gelincik88
-
Annen ne kadar da anne olsa da kendi annem gibi olamaz tıpkı benim annemin kendi annen gibi olamadığı gibi de. O yüzden kanamam olacak mememi acicam ben annemin yaninda kalinca daha rahat hissedicem annenin tanidiklaro gelip durcak sorularla bogucaklar beni rica ediyorum su süreci rahat geçireyim istedikleri zaman gelip görsünler sonra ben kendim de götürürüm zaten dersin ama güzel güzel anlat sonra baktin anlamiyor göster sopayiBen bayagidir gitmiyorum oraya
Şimdi gelme desem bana onyargilisin diyecek
Annem napti diyecek
Birde hamileliğinin zor gecti hep annemde gecti
Doğumdan sonrada annemde kalcam birsure
Oyuzden gelme desemde anlamazlar
Zaten mesafelisin simdi torununu dami görmesin kafasinda
Babam diger torunlarına altın takmadı
Benimkine takacak diyor
Sanki onun ceyregine ihtiyacim var
Bana surkeli ailesini siirn gosterme derdinde
Basta kimse ailesine duskun herşeyi karistirir göstermiyor
Evlenince anam babam oluyor
Ben şöyle yok yaptım o konuda. Benden 1 ay önce yakın bir arkadaş doğum yapmıştı. Alttan alttan onun yaşadığı sıkıntıları anlattım. Sonra dedim ki "doğumdan sonra kız annesini ya da ablasını istemiş yanında çünkü eğilip kalkması sıkıntılıymış onlardan utanmaz sonuçta ama KV utanır o yüzden mahremini ancak kendi ailesine açabilir"dedim. Ona mantıklı geldi. Hastaneye sadece ziyarete geldiler.Ben bayagidir gitmiyorum oraya
Şimdi gelme desem bana onyargilisin diyecek
Annem napti diyecek
Birde hamileliğinin zor gecti hep annemde gecti
Doğumdan sonrada annemde kalcam birsure
Oyuzden gelme desemde anlamazlar
Zaten mesafelisin simdi torununu dami görmesin kafasinda
Babam diger torunlarına altın takmadı
Benimkine takacak diyor
Sanki onun ceyregine ihtiyacim var
Bana surkeli ailesini siirn gosterme derdinde
Basta kimse ailesine duskun herşeyi karistirir göstermiyor
Evlenince anam babam oluyor
Eşiniz arkanızda durmuş ablası da gereken mesajı almış, bazıları gerçekten çok yüzsüz kocalarda sessiz kalınca iyice iş çığırından çıkıyor ben yaşadığımdan biliyorum zor islerneden sessizsiniz bu kadar anlamadım. Şimdiye kadar çoktan yeter demeniz gerekliydi yada ben bu kadar sabredemezdim herhalde..
yatıp kalkayım şükredeyim ben ..
kv de me ayda 1 gideriz oturur çayımızı yeriz kalkarız. annem zaten memlekette gunde 1 kere konusuruz aman kızım iyi olun der durur her şey yolunda ise ohh çeker. kv de zira öyle ne zaman ararsam iyimisin anne derim siz iyiyseniz bende iyiyim der ..
sizin bi eşinizle durumu konusup halletmeniz gerek .. Önce eşinize sıkıntılarınızı anlatın sonra bi zahmet sesiniz çıksın. görumce kim ayrıca yahu benmde görumcem var başlarda karışmaya yönlendirme çalışırdı eşime söyledim 1 değil 2 değil baktım olmuyor bir araya geldiğimiz de bişiyler söyluyor onu böyle yap şunu şöyle yap diye bende bi gun dayanamadım herkesin zevki işte ne yapacaksın almaya giderken seni de çağırırım sen seçersin demiştim aaa işte öyle değilde yanlş anlaşlmak istemem de doğrudur diyip gidiyodum yanından. sonra bi kaç defa eşimde bozdu benm yanımda annesinn yanında fln. Şimdi ne zaman kv gitsem gelir oturur sohbet ederiz döneriz. karışmaz etmez.. İş eşiniz de bitiyor..
Seninkiler de yüz varBen şöyle yok yaptım o konuda. Benden 1 ay önce yakın bir arkadaş doğum yapmıştı. Alttan alttan onun yaşadığı sıkıntıları anlattım. Sonra dedim ki "doğumdan sonra kız annesini ya da ablasını istemiş yanında çünkü eğilip kalkması sıkıntılıymış onlardan utanmaz sonuçta ama KV utanır o yüzden mahremini ancak kendi ailesine açabilir"dedim. Ona mantıklı geldi. Hastaneye sadece ziyarete geldiler.
Bizi düsünmeyin miSeninkiler de yüz var
Bneim kaynanam da yok
Eskikafalar
İkigelinle beraber yasiyor kadin
Ben uzagim ama kaidn gelini hizmetkar görmeye alışmış
Bir ben itiraz ettim mesela
Hani lohusalikta olmasada da sonunda yine geelecek
Onda ben istenmiyorum kafası yok
Mesela istersen yaninda fazla durma
Yada surat as yada konuşma
Umruna degil
Okafasinda yasiyor
Diyeceğini der yapacagini yapar
İnan ben kendim gibi gelinim olsun yuzune bakmam
Sevmediigm istemediigm okadar belliki
Bak mesela cok uzak ile tayin istesem diye dusundum
Mesela hadi birsey oldu esimi ikna ettim diyelim 18saatlik mesafe olan yere gittim diyelim orayada gelir otobusmu yok ucakmi yok
Gelir 1aykalir
Kadin oğlanın evini kendi evi görüyor
Seni yabanci görmüyor
Mesela ben onun yöresinden degilim
Hep okumamis kendi koyunden kiz almis
Ben öyle degilim yasam bicimim vs
Ama umruna degil
Sen onun ogluyla evlenmişsin bitti
Evlerine giidnce okadar yabancı duruyorum
Anlasin diye pek konuşmuyorum
Kendi dünyamdayim mesela yabanci gibi durma bura senin evin diyor
İstemiyorum benim evim olsun benim kendi evim var
Sonra mesela esimin yaninda diyorki giderken biiz düsünmeyin siz mutlu olun
Seni dusunmekten kafayi yicem haberi yok
Uyaniklikta zirveBizi düsünmeyin mi
Bu kaçıncı level kaynana
eğer eşiniz arkanızda durmuyorsa söylemenize ragmen anlamıyorsa demek ki daha yuksek sesle ses çıkarmanız gerekiyor.. Ben nişanlıyken de anlamıştım görumcemi eşya almaya giderken fln baya karıştı etti sonra ben her rahatsz olduğumda eşime söyledim nişanlıyken hatta son çıkışım bitirmek oldu bitti ya dedim ben uğraşamam böyle her şeye burnumu sokan biriyle dedim kv araya girip düzeltmişti hatta kv deme dedim kbakma ama anne ben haddimi biliyorum herkes bilmeli diye kızıyla konustu konusmadı bilemem.. Oğluna kızı üzme demiş.. sonra bi arkadasım gözumu açtı sen neden eşine söyluyorsun rahatsz olduklarını bişiy oldugunda çat o an görumcene söyle dedi şimdi öyle yapıyorum kv görumcemle rahat rahat ohh takılıyorum. ben iki kardes arasına girmiyorsam hayatına karışmıyorsa kimse de benm hayatıma karışamaz. Haddimi biliyorum herkeste haddini bilecek.. Bir de her zaman diyorum uzak olmak iyidir...Eşiniz arkanızda durmuş ablası da gereken mesajı almış, bazıları gerçekten çok yüzsüz kocalarda sessiz kalınca iyice iş çığırından çıkıyor ben yaşadığımdan biliyorum zor isler
Sürekli cagıran kaynanaya napacagız.Her hafta gitmemizi bekleyen kaynanayaHaksızsın demiyorum ama biraz siyaset yapmayı öğren. Kaynanan sabah namazında evi havalandir diyorsa he he de geç. Nereden görecek senin evi ne zaman havalandirdigini? Bunu devlet meselesi haline getirmenin ne anlamı var? Böyle yaparak kayınvalideye hiçbir şey olmuyor. İyi bol kendi sinirlerini bozarsın.
Ya haftada bir cok degıl mi. Ben de 3haftalık evlıyım. Sürekli annesi çagırıyor. Yok balık yaptım onu yaptım gelin diye.Seni çok iyi anlıyorum çünkü benim kayınvalidede anlattığın gibi. Ama bıraz daha iyi. Mesela çok çok iyi bi insandır evet ama dedigin gibi herseye karışmak hepımızı yönetmek ister. Ben evlendiğim zaman buna 2 sene falan ses etmedim ama eşimle birbirmize girerdik kayınvalideye bısey dıyemedigim için. Aynı şekilde görümce her haltını annesine sorar bana “ablan benden habersiz bişey yapmaz sende bana sormadan yapma “ derdi. Ki ben görümcemle asla ama asla anlaşamayan biriyim. Sonra benim dilim açildi
Kayınvalideyle araya mesafe koydum yakın oturuyorduk mesela uzağa tasındım uzak derken 20 25 dakka. Emin ol bu süre benim için bir mucize çok zor geldik anlatamam. Ona göre dipdibe olmalı ve sürekli görüşmeliyiz. Ve her haltımızı bilmeli. Ben ne zaman ki anladım elimi versem kolumu kapıyor ve eşimle birbirimize giriyoruz işte o zaman duruma el koydum. Sana da tavsiye ederim. Şu an haftada 1 görüşürüz ve herkes yerini bilir bilmesede bildiririm. Kafam aşırı rahat
Sen sinir krizi de geçirsen hastanelikde olsan psikioojin alt üst de olsa o yine çağıracakSürekli cagıran kaynanaya napacagız.Her hafta gitmemizi bekleyen kaynanaya
3 haftalık evlilikte haftada 1 çok değil ideal. Haftada 1 eşinin ailesine 1 günde kendi ailenize gidin. Onlarda anne baba. Arayı da çok açmayınYa haftada bir cok degıl mi. Ben de 3haftalık evlıyım. Sürekli annesi çagırıyor. Yok balık yaptım onu yaptım gelin diye.
Herkes ayda bir falan yazmıs. Ondan kafama takıldı. O zaman haftada bir ugrama yeterli3 haftalık evlilikte haftada 1 çok değil ideal. Haftada 1 eşinin ailesine 1 günde kendi ailenize gidin. Onlarda anne baba. Arayı da çok açmayın
Haklısınız. Yok zamana bıraktım. Bu hafta gene cagırdı ama eşim kabul etmedi. Cunku ben sık gitmeyi ıstemıyorum. Cuma gunu kahvaltıya gıdecegız. Ondada 1 2 saat otururuz tahminiSen sinir krizi de geçirsen hastanelikde olsan psikioojin alt üst de olsa o yine çağıracak
Umursamayacaksın. Gelmeyi çok isterdim de falanca oldu kusura bakmayın bir dahaki sefere demekle " ben evimde olmak istiyorum, sürekli gelemem " demek aynı şey olmaz.
Bir de ilk zamanlar sık sık gidilir. Çünkü iki taraf da özler. Siz de kendi ailenizi özlersiniz. Evlendik hooooppp her seye alıştık olmuyor ki. Alıştıktan sonra gitmeler daha da azalır zaten. Lütfen bazı şeyleri zamana bırak. Bu konuları çok düşünüp kendini doldurma.
Ayda 1 gitmek için çok çok yanlış hareketlerini görmen lazım. Çok sorun yaşamış olman lazım. Ama 3 haftalık evlilikte hafta da 1 çok ideal. Şöyle düşün sende anne olacaksın. Evladın evlendi diye yüzünü ayda 1 görmek istermisin? Eşini de tek bırakma sende onunla git haftada 1Herkes ayda bir falan yazmıs. Ondan kafama takıldı. O zaman haftada bir ugrama yeterli
Evliliğin başlarında sorun oldu ama gerekeni yaptım tabi diyorum ya aynı binadayız gidip gelmiyoruz , anlatmak istediğim şey şu aslında, her erkek aynı değil bazıları gerçekten ses çıkarmıyor nisanliyken benim eşim kimseyi karıştırmiyordu evliyken değişti mesela birden ailesiyle beni yüzyüze getirdi sessiz kaldı kendi aranızda çözün dedi , sizin kv halden anlayan biri demekki üzme demiş benimki kızlarla bir olup benimle uğraşıyordu ben sesimi çıkarttım ama herkes aynı değil bazıları sessiz kalıyor çekip duruyor özetle yapılanı. Bazen sessiz kalmasan da karşıdaki insanlar arsız oluyor anlamıyor ne dersen de bildiğini okuyor şans işi biraz daeğer eşiniz arkanızda durmuyorsa söylemenize ragmen anlamıyorsa demek ki daha yuksek sesle ses çıkarmanız gerekiyor.. Ben nişanlıyken de anlamıştım görumcemi eşya almaya giderken fln baya karıştı etti sonra ben her rahatsz olduğumda eşime söyledim nişanlıyken hatta son çıkışım bitirmek oldu bitti ya dedim ben uğraşamam böyle her şeye burnumu sokan biriyle dedim kv araya girip düzeltmişti hatta kv deme dedim kbakma ama anne ben haddimi biliyorum herkes bilmeli diye kızıyla konustu konusmadı bilemem.. Oğluna kızı üzme demiş.. sonra bi arkadasım gözumu açtı sen neden eşine söyluyorsun rahatsz olduklarını bişiy oldugunda çat o an görumcene söyle dedi şimdi öyle yapıyorum kv görumcemle rahat rahat ohh takılıyorum. ben iki kardes arasına girmiyorsam hayatına karışmıyorsa kimse de benm hayatıma karışamaz. Haddimi biliyorum herkeste haddini bilecek.. Bir de her zaman diyorum uzak olmak iyidir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?