• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Evet havlusu nedir? Neler konulur ??

osleo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2011
270
0
116
İstanbul
Sizlerden öğrendiğim kadarıyla bir boşnak adeti olan evet havlusu varmış. Eğer istemede kız verilirse evet havlusu verildiğine dair bir güvenceymiş.. Ben Trabzonluyum bizde söz bohçası vardır ama onlarda yokmuş o yuzden yapmıcam ama bu pek hoşuma gitti yapmak istiyorum.. Peki bu evet havlusu yada bohçası damada mı veriliyor ? Ne zaman veriliyor ? İçerisinde neler bulunuyor ? Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.. Bu arada kısmetse bende Ekim-Kasım gibi sözlenicem inşallah.. :)

Aile senı verdıklerınde kayınvalıdeye verılen bır bohça canım orada varmı bılmıyorum ama gümüş tepsilerde hazırları çıkmış çok sık öyle bir şey alabılırsın yada kendın 1 mendıl havlu çorap koyabılırsın içersine buna evet bohcası denır

Çok teşekkür ederim peki tepsi gümüş olmak zorundamı? Birde kadeh konuluyormuş galiba bunun anlamı nedir ? Parfum falan da eklesem olur mu ?

Bu arada memleketım Trabzon ben İstanbuldayım :)

Son düzenleme:
Beni istediklerinde bizde hazır tepisi içinde tüllerle sülenmiş içinde mendil ve kadeh olan bir tepsi verdik söz mendili deniyormuş zaten evlenikten sonra bana geri verdi kayınvalidem bazıları vermiyormuş..
Annem bayanlara eşarp ve patik vermişti.Erkeklere mendil ve havlu vermişti...

Her yerin farklı farklı adeti var...

Benim sözüm ayrı dışarda olucak nişan gibi kısmetse.. Ben sözde bayanlara süslü püslü çanta aynası, erkeklere havlu vericem. Ben istemede bu evet tepsisi adeti yapayım istedim ama gümüş tepsi yerine ne kullanabilirim farklı olsun diye bakıyorum..

Back