Evet Biz Evde Kalmış Kızlar

maddi güç ve hayatını düzene oturtmuş onlarca kadın tanımış tecrübeli diye. erkekler de neye bakıyor fiziğe güzelliğe öncelik sonra diğer özellikler. kadın için çıtır tarifi vardır ama erkekler için yoktur mesela.

Evlenebilir benim cevremde var baya .Neden bu kadar garipsediniz ki?
garipsemedim ki yanlış anlamışsınız. çeevrenizde vardır yoktur demiyorum % kaç 2 ? belki daha az. ben çevremde görmedim ha 1 2 yaş kadının büyük olduğu sık görülebiliyor ama 5 yaş 10 yaş 20 yaş ? ? hiç gördünüzmü gerçekten ? ben görmeyi bırak duymadım bile. ama 35 40 yaşındaki erkeklerin 25 yaşındaki kızlarla evlendiklerini çevrem de de görebiliyorum

Ben de buraya yazdığımda 26 falandim, simdi 28im hala bekarim. Öğretmenim, artik mezun ettigim öğrenciler evlenmeye başladı ne denir ki herkesin takvimi baska ilerliyor. Ben de yuva kurmayi cok isteyen biriyim artik bekar tek ben kaldim ama olmayinca olmuyor. Çokça dua ediyorum umarım tez zamanda hayırlısıyla karsilastirie beni rabbim.

32 de evlendim aynı sene bebeğim oldu çok ta mutluyum maddi manevii.insanların ne dediğini hiççç umursamayınnn gezin tozun eğlenin çocukla zor oluyor bunlar çünküü.hayat o kadar kısa ki o şunu demiş bu evde kaldın demiş bomboş şeylerr.bende 4 sene öğretmenlik yaptım bekarken.saçımı boyatmaya gittiğim kuaförde 17 yaşındaki öğrencimin nişan için saçı başı yapılıp süslendiğini etrafındaki büyüklerinin de mutlukla baktığını gördüm.asıl o kıza üzülün.1 sene önce beni aradı görüntülü 2 çocuğu olmuş çökmüş gitmiş genç yaştaaa

Haklısınız ama darısı basina hocam dediklerinde utanıyorum bir nebze :) sanki beceriksizmisim gibi algilaniyor sanki evlenmek benim elimdeymis gibi.

Haklısınız ama darısı basina hocam dediklerinde utanıyorum bir nebze :) sanki beceriksizmisim gibi algilaniyor sanki evlenmek benim elimdeymis gibi.
amannn hayata aklı ermeyen gençler onlar varsın desinlerrr ne kariyer bilirler ne ekonomi ne eşle maddi manevi uyum .eli yüzü düzgün her erkeğe aşık olurlar hemencecik.denginiz olmayanla sakın sakınn evlenmeyin konu sahibii.annem de sınıf öğretmeni emekli.o da 26 yaşındayken evde kaldın laflarına kanıp evlenmiş ve sonu boşanma olduuu.içkisi sigarası dayağı küfürü olmayan babam da eş sevgiside evlat sevgiside sıfırdı.beni yolda görse tanımaz öyle söyleyeyim.evlenirken ilk kriteriniz iyi baba olur mu olsunnn.ve maddiyatı size eşit ya da bi tık üst olsunnn.tecrübe konuşuyorrr

Ben bu dediginizi crvremde erkek icinde duymadim gormedim. Unlulerde ikisinide gördüm dediğiniz seyler cok genel degil. Az seyler zaten iki taraf icinde. Ama bunun evde kalmakla ilgisi ne ki

Enazından boşanmış. Bir de inatla boşanmayan kadınlar var, sinir bozucu. " ben sizin için katlanıyorum diyen" anneler var, halbuki çocuk için daha kötü.

Ben bu dediginizi crvremde erkek icinde duymadim gormedim. Unlulerde ikisinide gördüm dediğiniz seyler cok genel degil. Az seyler zaten iki taraf icinde. Ama bunun evde kalmakla ilgisi ne ki

anlamamak mümkün değil aslında daha nasıl anlatabilirim ? kadınların yaşı ilerledikçe aday sayısı azalıyor aday kalitesi azalıyor maalesef herkes bunun farkında. ama bu demek değil ki evlenilemez biraz realist bakmalı ve uygun kişiler çıktığında evlenilmek isteniyorsa kestirip atılmamalı.

Ablacım o dediklerin geride kaldı yaşı umursayan da var umursamayan da. Dün bir tanıdık evlendi, adam 36 yaşında kariyeri harika, tipi de süper kendinden 7 yaş büyük, tombik, lise mezunu kadınla evlendi. Bu iş kağıt üstünde hesap kitapla değil bunu anladım. Bu 2sini yan yana koysan alakaları yok dersin ama evlendiler işte, kısmet. Kadını mal gibi yaşıyla tipiyle değer biçen erkekler de iğrenç, satılık mal alıyorlar sanki öyle erkeklerle zaten İşiniz olmasın.

Her evliligin sadece aşkla yapildigini dusunmuyorum ben Cherry.
Bahsettiginiz kadinin belki disardan gorunmeyen bir ozelligi adama artı katiyordur onu bilemem, hani hersey birbirine eşit ve denk olacak diye birşey yok ama her yönden tamamen kendinden asagida biriyle evleniyorsa biri o işte bisey oluyor genelde, istisnalar kaideyi bozmaz dieyecegim.

Bir sevgilim vardi mesela boy desen boylu poslu, yakisikli, iyi işi vardi ve bu kişi nişanli cikmişti. Nişanlisini gordum :))))) normal şartlarda o cocukla yan yana gelemeyecek bir tipti her anlamda.

Adam onunla evleniyor cunku kendine katlanacak, susacak, evinde kadini olacak kadin ariyor. Kendisi de canı istediginde begendigi kadinlarla takilacak disarida. Boyle evlilik başari değil bence.

Bunlarin iç yuzunu çoğu kimse bilmiyor, disardan görenler vayyy be aşk işte kismete bak diyordur Allah bilir. Kizin sosyal medyasinda boy boy fotograflari vardi AŞK ilee... Ama gercekler oyle degil.

Ben katılmıyorum. Çocuk elini sallasa ellisi bir tip gerçekten istediğinle olurdu. Sevmiyorsa evlenmesi için bir sebep yok ki, başına silah dayamıyorlar ki.

Demek istediğim de o zaten, herkes yaşa takılmıyor. Yaşça büyük olmak = aşağı olmak değil. Başka bir kız arkadaşım var, 39 yaşında, çocukluk arkadaşımla sevgili çocuk 32 yaşında. Çocuk peşinden koştu açılmazsa ölürüm diye. Çocuk makina mühendisi savunma sanayinde, peşinde tonla kız var ama bu kızı seviyor. Bana da kızı sevdiğini bariz söyledi tartıştıklarında aralarını bulmuştum Sevmekte formül diye bir şey yok ki. 1 öncekiflört ettiğim adam 38di, çocuk da istiyordu, kendimden büyük biriyle de düşünürüm demişti. Eğitimli Türk erkekleri umut verici, yaştı şuydu buydu takmayan çok. Benim etrafımda çok sayıda var, istisna değil. Cello bello erkekler mayışı olsun, 5 yaş 10yaş küçük olsun şeklinde takılıyor onlardan da zaten benim eğitim seviyemdeki çevrede yok

Yok yaş olarak demedim sadece. Başka etkenler de dahil. :)))
O adam da elini sallasa ellisini bulurdu zaten kimse zorla evlenmiyor tabi ki yakisikli, işi iyi ama gözü aç. Her evlenen evlendi diye aşkindan ölmüyor, aşik olmayi gerekli bulmayabiliyor. İnsan icinde asiri asik, asiri iyi davranip ev ortaminda ilgisiz olan adamlari burada bile okuduk

Evlenip duzenini kurup ayni zamanda disaridaki hayatina da devam etmek isteyen bir insanlar var gercekten. Aldatilmaya da herkes göz yummaz yakisiklik, kariyerli diye. O bakimdan kendinden çoook daha farkli biriyle evlenmeyi tercih etti, disaridaki hayatina ses cikartmasin diye.

Herkes dediğim şeye dahil değil ama cidden her evlilik aşkla yapilmiyor hele arada daaağlar kadar farklar varsa... (kadinin buyuk olmasi olarak algilanmasin sadece)

ben olmaz demiyorum yada erkek büyük olmalı demiyorum bunu da savunmuyorum ama diyorum ki aday sayısı azalıyor bu demek değil ki 30 u geçen evlenemez asla değil sadece daha zor olur zaten nasip kısmet nice her yönden güzel arkadaşımız evlenemezken ortalamanın altında arkadaşlarımız (buda göreceli aslında) iyi görünen evlilikleri oluyor yani nasip kısmet ALLAH düzgün insanlarla karşışaştırsın.

Canını sıkmak gibi olmasın ama bir 7 sene daha bu sıkıntıları yaşama ihtimalin var ben kırk yaşında evlendm çünkü
Herşeyi gördün geçirdim; uzun süren ve evlilikle sonlandırmak istediğim ama acıyla biten ilişkim,
yine uzun süren ama ailesinin başkasıyla evlenmesini uygun gördüğü için yine acıyla biten ilişkim,
bu kadar acıdan sonra ümitle başlayıp evli olduğunu öğrendiğim ilişkim,
bu arada çevremin bana hiç uygun olmayan kişilerle tanıştırma çabaları,
çift olan arkadaşlarımla sırayla yapılan ev gezmelerinde anne baba evinde ağırlamanın sıkıntıları
her gittiğin düğünde hiç aklında ve ruhunda birinin olmasını istememene rağmen hep bir tanıştırılma organizayonu
işyerindeki densiz müdürün 'seni kimse almazsa ben 2.olarak alırım' demesi
sadece arkadaş olarak gördüğün yakın erkek arkadaşının bile kimseyi bulamazsak biz evlenelim artık demesi
yine yakın olarak gördüğün ve evlenmemiş erkek arkadaşının bir gün bi yerde mutlaka bu imada bulunması
aile ve akrabalarının senin olmadığın ortamda arkandan (acaba büyümü var üstünde gibi konuşmalarını sonradan duymak)
önceden dışarı bile çıkarken zor izin aldığın anne ve babanın bile bir gün kafasının karışması ve sana birilerinin tavsiyesini söylemesi :)
Derken evlenmeden önceki son 3 yıl en yakın arkadaşlarımla görüşmek dışında içime kapanmıştım.kadere inanırım ama o konuda bile net birşey söylenilmesine o kadar ihtiyaç duyuyodumki hergün araştırıyodum acaba benmi yanlış birşeyler yapıyorum diye
velhasıl kelam evlenince şunu anladım ne yaparsan yap kader var gerçekten var.gez toz diyenler yalan söylemiyor inan bana.bekar arkadaşın azaldı biliyorum ama şu an bekarlığımın tadını çıkarmadığıma o kadar pişmanımki :))

Ben yıllarca hayatta 25 yaşından önce evlenmem, erken evlenenlerin derdi ne hayatlarını yaşasınlar filan derdim. Hayalim kariyere öncelik verip 27-28 yaslarinda evlenmekti. Hatta belki de evlenmem derdim. Evliliğe okadar soğuk ve karşıydım ki. Sonucu söylüyorum : 1 yıl önce 21 yaşında evlendim :)
Bu işler okadar nasip kısmetmiş ki. Eşim karşıma çıkınca her şey durdu, babam kesinlikle beni bu yaşta vermezdi ama o bile ikna ettik verdi. Yani su bir şekilde yolunu buldu. Etrafimdaki herkes şok oldu
Yani şunu demek istiyorum, nasip bir yerde bekliyor. Belki 5 sene sonra belki 10. Ama o seni bulur bir şekilde. Kafaya takinca asıl bir gelişme olmuyor ama biraz rahatlasan ve hayatına devam etsen ileride karşına illaki birisi çıkar.
Ve evde kalmak deyimi çok itici, herkes evlenmek zorunda bile değil. Eski kafalı insanların söylemi işte ben böyle mutluyum de geç

2,5 sene aşırı mutsuz bir evlilik sonrasında, 3 senedir de o esaretten kurtulmuş bir kadın olarak tekrar evlenmekten korkuyorum hatta hayatıma birinin girip beni tekrar darma duman etmesinden korkuyorum ama bir taraftan da hayatımda biri olsun, kendi düzenim olsun, seveyim ama çokça sevileyim istiyorum :)
Ama nasip kısmet. Bende 34 yaşındayım 3-4 ay sonra 35 olacağım. Yolun yarısı ve yol arkadaşım yok :)

Allah herkesin gönlüne göre versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…