- 3 Ekim 2007
- 14.575
- 36.293
- 1.123
- 39
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
Bunu biz düşündük apartmanca pandemide kafayı yiyipzaten totom kadar ev, fransız balkon ki kilolu bir insan çamaşır bile asamaz. Dedik ki balkon mu yapsak sonra ondan vazgeçip evin yere kadar olan camlarını sürgülü yapıp komple açalım bir duvarı efil efil dedik. Bu hala çok mantıklı geliyor bana
Yok ortak alan değil kendi evimizin içi sıkıntı olmaz heraldeKapıyı iki oda arasına açtırmayacak mısınız? Eğer öyleyse bir şey olmaz.
Ortak alanlara yapılan müdahalelerde sıkıntı çıkar.
Evet o matkap sesi falan zaten nerde çalışırsa çalışsın bütün binaya ulaşıyor.Yasak mı bilmiyorum ama eski evimde bitişik komşum yaptı. O gürültüye evi polisler basmadiysa yasak değildir diye düşünüyorum. izin almista olabilirler tabi bilmiyorum. Öncesinde tek tek binayı dolanıp bizi haberdar edip helallik istemişlerdi gürültü çıkacağı için. Alt tarafı bir kapı nolcak dedik ama öyle olmuyormuş. Çıkacak sesi tahmin edemezsiniz çok fena duvar kırım sesi.
Evet öyle hatta cam balkon bile binanın görüntüsünü bozduğu için yasak diyolar herkes kafasına göre yapmasınaEvet kişinin kendi evi dahi olsa projesine aykırı yaptırdığı her imalat suç. Kanun maddesine göre söylüyorum. Ha belediye gelip araştırmaz işlem yapmaz ama biri şikayet ederse de ortaya çıkar maalesef. Kapatılan balkonlar, sundurmalar falan hep işleme tabi aslında.
Cam balkon sabit olmadığı için yasak değil. pimapenle olan yasak ama. Bizdaha önce mutfağın yerini başka kata almak istedik,belediyeyi aradım fazla ses çıkarmadan halledin dedi adam :) aslında yasak çünki doğalgaz vs değişecek. Riske girip yapmadık. Ama kapı basit birşey,kolona,ortak alana zarar vermediğiniz sürece sorun olacağını sanmıyorum.Evet öyle hatta cam balkon bile binanın görüntüsünü bozduğu için yasak diyolar herkes kafasına göre yapmasına
Sadece matkap değil balyozla duvarı kiracaklar ya da bir aletleri var onunla asıl ses ondan çıkıyor. Matkap çok masum kalıyor o seslerin yanindaEvet o matkap sesi falan zaten nerde çalışırsa çalışsın bütün binaya ulaşıyor.
O kadar şey yaptırdım ki eve artık bu saatten sonra satarsam bana deli derlerKolon değilse açtırabilirsiniz ama ileride satmak isterseniz zorlanırsınız. Çünkü eviniz asıl planına uygun olmadığı için kredi çıkmaz. peşin parası olan kişi beklemeniz gerekir ve biraz daha ucuza gider.
Evet öyle hatta cam balkon bile binanın görüntüsünü bozduğu için yasak diyolar herkes kafasına göre yapmasına
Aaa bilmiyorduk bunu.Kolon değilse açtırabilirsiniz ama ileride satmak isterseniz zorlanırsınız. Çünkü eviniz asıl planına uygun olmadığı için kredi çıkmaz. peşin parası olan kişi beklemeniz gerekir ve biraz daha ucuza gider.
Tuğla derken yani beton olanları yıkmak mı yasak bizim balkonlar pirket sanırımAaa bilmiyorduk bunu.
Allah'tan yapmamışiz sattık çünkü.
Bir de onunla ugrasirdik.
Bize site yonetimi olarak planlarda gosterilen tuğla duvarlarda işlem yapabilirsiniz denilmişti o zaman.
Bu sebepten birçok kişi de mutfakla balkon arasını kırıp mutfağı genişletmişti.
Bu çok önemli bir bilgi gerçekten.
Teşekkürler.
Tuğla, pirket neyse yani beton olmayacak yıkılan kısım.Tuğla derken yani beton olanları yıkmak mı yasak bizim balkonlar pirket sanırım
Benim kuzen evlenince üst katında oturan kaynanasıyla aynı merdivenden çıkmak istemeyince evi zemin katta olduğundan salondan sokağa direkt kapı açtırmıştı onu hatırladımHep bir heyecan peşindeyimbende başlığı görünce dedim herhalde kaynana rahat girip çıksın diye kendi evinin duvarından kapı açtırmak istiyor neyse ki değilmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?