Eve gelen yardımcı...

Çünkü elle aşırı temiz oluyor, çok daha uzun kullanılıyor. Mop ya da vileda ile arada uçurum fark var. Günün işini eforunu ona göre bölüp yönetiyoruz durumu.

Ayrıca niye eziyet vs durumu olsunki bende beyaz yakalıyım boyun fıtığım var anlamadım ilişkiyi.

Zaten kimseyi zorla çalıştırma durumu yok, ben abladan boş gün zor buluyorum; istemese eziyet olduğunu düşünse sizin gibi vileda tercih eden birini bulurdu zaten

Haklısınız en kötü 200 lira veriyorsun para kolay kazanılmıyor. Bide ustune hem sonuctan memnun kalmıyor hemde yoruluyorsunuz

Düzenli musteriye kimse hayır demez ekonomi bu haldeyken ayırt edecegini sanmıyorum. Elle yer silmek boyun fıtığına sebep olmaz ama bel fıtığına sebep olur..

Düzenli musteriye kimse hayır demez ekonomi bu haldeyken ayırt edecegini sanmıyorum. Elle yer silmek boyun fıtığına sebep olmaz ama bel fıtığına sebep olur..
Hiç düzenli müşterisi de değilim yanlış alarm ayda 1 geliyor o da bi boşluk ikimiz için de uygunsa.

Benim boyun fıtığı masa başı oturmaktan oldu bana da eziyet ediyorlardır belki de

benim evim küçük olmasına rağmen iki abla geliyorlar, iş bölümü yapmışlar kendi aralarında. perdelere kadar yıkayıp asıyorlar. öğlen bir kahve içiyoruz, akşama da yemek söylüyorum. 10da gelip 7de çıktılar en son. ev pırıl pırıl olmuştu. fakat boş günlerini bulmak çok zor, büyük temizliklerde annem geliyor bazen yardıma. fakat kayınvalidem şehir dışındayken ona da iki başka kadın buldum tanıdıktı, oraya uğradım çok baştan savma yapmışlar. öyle olunca da onları bir daha çağırmadık. sonuçta kendimiz yapmayıp para veriyorsak insan iyi iş bekliyor, yalan değil. tanıdıkla da pek olmuyor bu işler. çevrenizde memnun kalınan başka biri varsa bir dahakine onu çağırın, mümkünse tanıdık olmasın

Kaç kez çağırdıysam hep aynı şeyleri yaşadım. Hepsi de referanslı insanlardı. Başlarında durmadım bunaltmadım hiç. Anladım ki başında durup kontrol etmeyince işlerini yapmıyorlar. En son hamileyken çağırdım. Aynaları bile silmemişti. Yatağın altını dahi süpürmemişti. Çok zoruma gitmişti hamile hamile bunu yapması.

Birde ben evde gözüme takılan bir,iki yeri aklımda tutuyorum.
İş bitiminde bakıyorum o yerler duruyor bir daha asla o kadını cagirmiyorum.
Nedense her gelen kadın oraları bırakıyor
Annem de kapıları silin dediğinde siyah göz kalemi ile noktalar koyardı. Akşam onlara bakardı duruyor mu diye

Maalesef başında durmadan olmuyor. Bir defasında tuvalatte fayansa sürdüğü bezi geldi mutfak dolabina sürecekti az kalsın çağırdığım yardımcı. Dedim ablacım sen ne yapıyorsun? Ee nolacak çamaşır suyuna bandirdim dedi. dedim o öyle olmaz.sana tonla bez aldım. Gormesem silecektin oyle dedim. Maalesef isini hakkıyla yapani bulmak zor. Ben de artik kendim yapıyorum.oldugu kadar..olmadigi kader zaten su sıra çalışmıyorum da .ameliyatliyim demişsiniz ne ameliyati bilmiyorum ama kapı silmek de cok yorar dikiş yarasini.keske silmeseydiniz. Tez zamanda iyilesirsiniz insAllah ❤ üzülmeyin bu kadar bosverin hayat uzun ve her yaşanan bir tecrübe bir daha ki cagirdiginiz kisiye ben begenmedigimi bir daha cagirmiyorum suralari soyle buralari boyle bırakıyorlar dersiniz olur biter o da dikkat eder hem bir daha çagirsin diye.

Son düzenleme:
Artık sürekli aynı kadın geliyor, bakmıyorum bile isteklerimi ve çizgilerimi biliyor. Eve yanlışlıkla zarar verince de bozulmuyorum artık ben çünkü kazadır olur. Öncesinde dikkatli idim. Asla abla muhabbetine girmiyorum, başında durup işi istediğim gibi yönlendiriyorum. Öyle çekme de parke çizilir diyorum mesela. Sildin de bi de durulasana diyorum. Bana hiç böyle ağır denk gelmedi. Ama katlanamazdım böyle zırt pırt sigaraya falan. 11.50 ye kadar 50 dk neye oyalandı? Yüz vermissiniz astarını işi yapmayarak istemiş. Ha böyle olduğum için de ücreti fazlasıyla veririm. Şu anki hanımla aramız çok iyi sağolsun işini özenle yapıyor.

Hoofff hepsimi aynı olur. Bu konuda bende muzdaribim maalesef. Referanslı birkaç kişi aldım ev sahibine göre muamele yapıyorlar çalışınca anladım pazarlık ediyorlar. Yumuşak olmayacaksın. O iş yaptıkça gelip kontrol edeceksin. Tek tek söyleyeceksin. İşteyken mecburiyetten birini haftalık çağırıyordum. Ona da not bırakıyordum. Salonda bunlar mutfakta şunlar yapılacak diye. Birgün evi vileda ile silmişti mutfak dolaplarını sildiğini söyleyip silmemişti. Birdaha da almadım. İşe döneceğim bebekte var bir iki görüştüm birileriyle ama onlarda pazarlıkçı çıktı napcam bilmiyorum.

Referanslı birini alın.
Biz ilk tasindigimizda birini almıştık tanımadan çok berbatti.
Sonra araştırdık aldık ücreti de fazla idi ama süper yaptilar.
O gün evde olmuyorum zaten.
Gerçekten iyi yapıyorlar.

Yardımcı işi şans gerçekten. Bana düzenli gelen abla vardı, onun gibi titiz Çalışanına daha rastlamadım. Anahtar verirdim kendi gelir girerdi. Geldiğimde pırıl pırıl olurdu ev. Yerleri elle silerdi vileda kullam dememe rağmen içim rahat etmiyor sanki o zaman temizlik olmuyor derdi. Kadın kalp ameliyati oldu sonra artık calisamiyor haliyle. Ondan sonra bir kaç kişiyi daha aldım ama hiç iyi çıkmadılar. Bence ilk gelen kişinin başında durmak ve işin begenmedigin kisimlarini söylemek lazım. Niyeyse cekiniyoruz bazen yanlış anlar vs diye ama sonucta her işte deneme süresi yok mu? Bu da iş sonucta. Bedava yapmıyorlar, hayır olsun diye temizlemiyorlar. Karşılıklı anlastiktan sonra, isini iyi yapan birini gördükten sonra sürekli başında durmaya gerek yok tabii.

Tanidik almayın ve yüz göz olmayın.

Bazı uyanık temizlikçiler göstere göstere sündüre sündüre iş yapıyorlar malesef yapmak denilirse. Millete yardım olsun diye sağdan soldan insan çağırıyoruz böyle oluyor sonu.

Firmadan çağır. Bişey olursada şikayet edersin. Muhattap bulursun en azından

Tanımadığınız birini çağırın ki ilk etapta da isteklerinizi rahatça belirtebilesiniz.

Temizlikci sans isi. Ama duzgununu bulana kadar degustireceksiniz. Ben sabah kadin gelince çıkıyorum evden yapilacaklari soyluyorum. Zaten kendisi de biliyor evin suyunu huyunu. O da sag olsun mis gibi yapiyor. Ama ondan once gelen kadin mesela evde ne varsa kirip dokmus robot supurgenin aparatlarini cope atmisti.

Birlikte kahvalti etmeyin, abla muhabbetine girmeyin, gec kaldiginda arayip x hanim gelmeyecek misiniz, saat 10 diye sözlesmistik diyin, kahve vs icmeyin.

Siz ise gittiginizde patronunuz kahvalti hazirlayip gel abla önce kahvaltini et diyip aralarda yoruldun mu gel kahve icelim diyip kahve yapiyor mu?

Ben de cok fiyasko seyler yasadim, eve aldigim meyveyi goturen, dogumgunu pastasini dogumgununden önce kesip yiyen, 1 kilo fistigi bir gunde bitiren, kahve yapip arkadasini davet eden...
Suan kesin kuralim var, yemek icin de belli bir miktar odeme yapiyorum ve 13.00da 1 saat ara verip yemek yiyebilirsin diyorum. Genelde evden getirir, bazen disari cikip yer. Evde demlenmis çay varsa ondan ve gunde 1 fincan kahve yapip iciyor.

Ise is gibi bakip ciddiye aliyorlar böylece. Savsaklamiyor, gercekten eksik kalan bir sey olunca da diyorum ki yetismemistir. Zaten temizliginden emin olmadigim kisiyi eve sokmam.

Ben de tanıdıklar aracılığıyla buluyordum önceden. Ama çok içime sinmiyordu tanıdık olduğu için. Ve sürekli de çağırmıyordun ilk evlendiğim zamanlar kuyruğu doğrultamamıştık.
Sonra biraz toparlandık benim işler yoğunlaştı. haftalık birine ihtiyaç oldu. 3-4 yıl önce mutlubievi gördüm. Ordan sürekli değişik değişik kişiler çağırdım her hafta başka biri geldi. Hiçbiriyle tanışmadım. Gözüme kestirdiğim temizlenecek mi diye baktığım birkaç yer vardı gittikten sonra oraları kontrol ettim. Bazısı hoşuma gidiyor 2. 3. De gevşiyordu. En son bir akşam eve geldim ev ışıldıyor. Çekmecelerm dolap içlerim her yermi toplamış kadın( bazısı rahatsız olur ama benim çok hoşuma gitti)
Ve dedim buldum. Kadın geldiğinde evimize apartmana temizlik kokusu yayılıyordu.
Neyse 3 yıl onunla ilişkimiz çok iyi gitti.
Bebek oldu pandemi falan ben ücretsiz izne ayrılınca haftalık almak maliyetli oldu. Bu da beni terk etti

Şimdi de işe başlayacağım gelemem çok doluyum dedi yeniden mutlubieve sardım. Eskisinden daha kaliteli buldum çalışanları. Benim çıta biraz yükseldiği için daha zor beğeniyorum ve sabit birine karar veremedim ama gayet iyi bence yine de.

Birkaç tavsiye vereyim; kahvaltı teklif etmeyin. Kahvaltı edip gelsin bir zahmet. Çay demleyin sadece istersen çay al de geç. Öğlen yemek çıkarın sadece. Beraber yemeyin. Birlikte sigara kahve içmeyin. Hemen değişiyorlar. Ben çok kullanıldım böyle. İyi niyetli insan bozmayacak insan kendini belli ediyor. Tanıdıktan sonra birlikte yemek yiyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…