Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Eve gelen gündüzlü bakıcıdan neler beklenir???

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
sabah kahvaltısını hazırlar evden çıkarım. Çıkarken bebeğim için çorba yapmasını isterim sadece.
Sağolsun benim bakıcım bebeği uyuttuktan sonra mutfağımı toparlar, bulaşık makinasını boşaltır, kirlileri makinaya atar. Aslında bunu yapmasını istemedim ama kendisi yapıyor. Valla sadece mutfağı düzenlemesi bile benim işimi kolaylaştırıyor işten gelince. Allah razı olsun.
Eğer deneyimli bir bakıcın varsa senin ona birşey söylemene gerek bile kalmaz. Ne yapacağını bilir o. Sen deneyimsizsen ilk çocuğun ise kesinlikle daha önce bu işi yapmış birini bul, o zaman gözün arkada kalmaz.
Ve bence de ev işi falan kesinlikle isteme. O zaman çocuğun için ayıracağı vakti de enerjiyi de evin temizliğine falan ayırmak zorunda kalır bu da bebeğin için iyi olmaz. ama ne olabilir mutfağı toparlamasını bir de sadece toz almasını isteyebilirsin ama cam sildirmek, ütü yaptırmak falan bana göre uygun değil...

Son düzenleme:

aynen katılıyorum.belki anne zor durumda kalırsa yardımcı olunur.herkez kul hakkını düşünmüyor sizin gibi malesef.

sizi tebrik ederim.çok bilinçli bir annesiniz..

Karşılıklı anlaşmaya bakar bu,bakıcıdan temizlik yapması beklenmez ama ,bebeğin gezindiği dokunduğu yerleri bir elden geçirmesi lazım.

yazdıklarınızı okuyunca bende bir şeyler yazmak istedim .Ben ilk defa bakıcılık yapmaya başlamıştım konuşurken biraz bana yardımcı olursun demişti

,tanıştığimizı ertesi işe başladım ilk gün iyiydi çocuğun bütün bakımıyla ben ilgilendim 2 gün kendi evde olmasına ramen yemek ve balkonu silmemi daha sonra evi süpürmemi istedi yavaş yavaş istekler artmaya başladı ütü kendi çamaşırını katlama ve asma böyle istekler artı bu işleri çocuk uyunca yapıyordum uyanıncada çocukla ilgileniyor ve oynuyodum 11 saat çalışıyodum birde yemek temizlik herşey hazır olmasına ramen çıkmama yarım saat erken çıkmak istememe yine erken kaçıyosun diyordu .İlk başladım günlerdeki enerjim varken şarkılar söyleyip çocukla neşeyle oynarken bir ayın sonunda artık dayamadım ve bir mazeret uydurarak bırakmak zorunda kaldım .Aslında okadar yorulmasaydım çocukta bende çok mutluyduk işimi severek yapıyorum ne yapalım kısmet deyilmiş ,

Sizin gibi düşünen insanlar da var ya, dünya hala iyi bir yer olabilir...
Bence de insanlar çok acımasız, 1 diye anlaşırsın bi bakarsın 3 istiyor senden...
Türkiyede her işte aynı bu. Asistan diye girersin bi bakarsın pazarlamacılık da yapmanı bekliyorlar
ya da müşteri hizmetleri görevlisi olarak girersin bi bakarsın sabahları büroyu süpürmeni de bekler olmuşlar :)))
İnsanlar acımasız.
Kendileri rahat etsin tabi, 3 kuruş verince seni satın aldım sanıyorlar, ciğerini bile alıp satarlar yani..

Bakıcı, bakıcılık yapar. Temizlikçi, temizlik yapar.
Her ikisini birden yapmasını istiyorlarsa ya iki katı para verecekler ya da yarım kat daha az kaliteli iş bekleyecekler.

Hem ne güzel ya!! Kendi çalışsın para bassın, evin işini gücünü, akşam yemeğini yaptırsın, çocuğunu pışpışlatsın oldu olacak kocasına da hanımlık(!) yaptırtsın bari artık bir o kalıyor geriye!!!! Bu kadınlar napıyorlar akşam eve gelince acaba? Soyunup duş alıp direk yatağa herhalde.. Çocuğu öpüp, iyi geceler diyecek birini de tutsunlar bari o da yük oluyordur bazı insanlara çünkü. Yuh yani insan huzursuz olur ya. Kendi evinde yabancı gibi, tamamen başka bir kadının eli var her yerde. Çok fena. Ben de çalışan bir kadınım ama asla evmin kontrolünü bu derece bir başkasına devretmem. Kendi hayatını parayla başkasına yaşatmak gibi bişey. Bir dengesi olmalı.

kıs tabiki sen diyeceksin komsun mu gelsin söylesin:)))yada muhtarı cagır:))))

eger herseyi bakıcıya bırakırsan cocogun harap olur adam gibide bakılmaz.herzamn ipler senin elinde olucak.yemek saatlerini uykusunu altını kac saate bir degiştirecegini oyun vaktini herseyini birerbir anlatıp birde sürekli takip ediceksin aman arkadasım cok dikkatli ol.ev işini cok önmseme cocouguna cok iyi baksın yeter

Sabah evden çıkmadan özelikle ogün dikkat edilmesi gereken bir şey varsa hatılatılması .Ogün nasıl bir çorba yapılması neleri sevdiyini nelerden hoşlanıyorsa oyuncağı sevdiği şarkılar niniler varsa çocuğun bakıcıya alışmasına yardımcı olur.Çocuğun giysilerininyıkanması ütülenmesi yerlerine yerleştirilmesi hava güzelse sizin onayınızla yürüşe çıkara bilir bebeyin bulunduğu ortamın temizliği oda bebek uyduktan sonra taze meyve suyu,her gün taze yogurt mayalama,kavaltısı ,buna benzer sizinde istediğiniz şeyler olursa bebekle ilgili söyliye bilirsiniz bebek bakıcıya alıştıktan sonraher şey rayına oturur düzene girer kalkış saati,kavaltı ,uyku,beslenme,yoğurt,meyve ,gibi akşama eve gediginizde kaçta uyutacanıza kadar düzenli ve huzurlu olursunuz allah kalbinize göre versin hoşçakalın

Siz beni yanlış anladınız tabiki en önemli olan çocuklar biz çocuklara bakarken harap olmuyoruz anneler memnun ve mutlu etmeye çalışırken harap oluyoruz

Siz beni yanlış anladınız tabiki en önemli olan çocuklar biz çocuklara bakarken harap olmuyoruz anneler memnun ve mutlu etmeye çalışırken harap oluyoruz

Bir insanın hayatındaki en değerli varlmığı çocuğu olduğu için çok şey bekleniyormuş gibi görünebilir size.
Çocukları konusunda çok hassas olmalarını anlamalısınız annelerin.

Anneler ev işleri, temizlik, ütü ,yemek gibi isteklerilerinden bahsediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…