• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Eve gelen gündüzlü bakıcıdan neler beklenir???

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

benil

Nirvana
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2008
1.718
466
648
41
Ankara
arkadaşlar
eve gelen gündüzlü bakıcıdan neler beklenir??? yani bebeğin mamasını o mu hazırlar? ne yedirilecek o mu karar verir altını falan o mu değiştirir o mu uyutur? Yani ben evdeyken bebeğime bakmak için gelecek olan kişiden neler beklemeliyim?? Gerçi daha birşey bulduğum yok ama hiç tecrübem yok soruyorum oyüzden.

ben yatılı herşeyi yapacak birini arıyorum ama sanırım bulamam oyle birini gündüzlüye döndürücem ve neler beklemeliyim bilmiyorum...

Çocuğun ütüsü çamaşırı yemeğini uykusunu ve altını değiştirir.Evinde günlük temizliği ve yemeğini yapar.

mesela bebeğe ne pişirilecek o kendiliğinden mi yapar yoksa anne mi söyler şunu şunu pişir diye???

ben çok acemiyim bebeğe ne zaman ne hazırlayayım bilmiyorum bakıcı tutsam o kendisi mi hazırlar bebeğe verilecek şeyleri yoksa ben mi söylemeliyim şunu şunu yap diye...

selam sen calısıyormusun .....tabıkı canım sen dıceksın su saatte kahvaltısını ver sınun sunu koy hazırla oğlen ne yıcek sen koyacaksın kenara o verecek yada su su malzemelerle corbasını yap su saatte vr dıye hersey senın kontrolunde olmalı uyku saatı oyunları herseyı benım yardımcım var verdıklerımı hazırlıyo verıyo ben corbasını yapıyurm genelde evdeyım cunku bebeklermın o verıyo ustunu degıstırıyo bebeklerın ....oyunlar oynatıyo ayına gore ve utu yapıyo ben ev ısı yaptırmıyrum sadece uyuyuolarsa ne yapayım abla dıyor utu varsa yapıyo yoksa belkı toz almada yardımedıyo yemek yapmada dısarı cıkarıp gezdırıyor hava guzelse ...

Evin genel işleri neden bakıcıya ait oluyor onu anlayamıyorum,bebekle ilgili her işi yapmalı ama evin genel işleri bakıcıya ait olmamalı .. O zaman onun adı bakıcı olmaz ,eğer kendi üzerine düşen görevler yaptıkdan sonra o da gerekiyorsa zaten yapacaktır...Bakıcıdan çocuk dışında bir şeylerle ilgilenilmesi isteniyorsa bakıcı konumundan çıkar o zaman..O zaman bakıcı değil eve işlere yardım etmek için gelen bayana çocuk baktırmış olursunuz...

Evin genel işleri neden bakıcıya ait oluyor onu anlayamıyorum,bebekle ilgili her işi yapmalı ama evin genel işleri bakıcıya ait olmamalı .. O zaman onun adı bakıcı olmaz ,eğer kendi üzerine düşen görevler yaptıkdan sonra o da gerekiyorsa zaten yapacaktır...Bakıcıdan çocuk dışında bir şeylerle ilgilenilmesi isteniyorsa bakıcı konumundan çıkar o zaman..O zaman bakıcı değil eve işlere yardım etmek için gelen bayana çocuk baktırmış olursunuz...

agzından bal damladı zafranbolu :) bu kadar mı güzel acıklanır bı konu.ben bebeğime bakarken cogu zmn ev işi yapamıyorum.evın ısını yapaccak olsam ya teyzesı bakıyor yada babası.kolaymı canım hem cocuk hem temızlık hem yemek.bide ütü cıkarıyorlar baslarına.camları sıldırıyorlar.ne acımasız oldu herkes ya.vereceklerı üç kuruş para nasılda kullanıyorlar kadınları.e tabı kım verecek temızlıkcıye ayrı bakıcıya ayrı para.ben suan evde calısıyorum.ama bi gün dısarda calısmak zorunda kalırsam bakıcıma mutlaka hakkını verırım.param yetişmezse de temizligimi oturur hafta sonu kendım yapıverırım.kul hakkı diye bişey var.yazıktır...

konu yine gitmiş başka yere. ben bakıcı cam silsin mi demedim ki?? o zaman daha açık sorayım.

bakıcıya ben mi demeliyim şu saatte kahvaltı ver ve faln falan şeyden hazırla diye. Ya da şu saatte çorba ver ve şu malzemeleri kullan diye. Yoksa kendisi mi bilecek bebeğe ne zaman ne yedirileceğini??

konu yine gitmiş başka yere. ben bakıcı cam silsin mi demedim ki?? o zaman daha açık sorayım.

bakıcıya ben mi demeliyim şu saatte kahvaltı ver ve faln falan şeyden hazırla diye. Ya da şu saatte çorba ver ve şu malzemeleri kullan diye. Yoksa kendisi mi bilecek bebeğe ne zaman ne yedirileceğini??

soruyu biz anladıkta ,anlamayıpta ne iş yapmasını sırayanlara bu cevabımız ....

Benim kizima 3 sene bir kizcagiz bakti.Il geldiginde 25 yasindaydi bekardi.ben evime önce bir kizkardes aldim.Cünkü benim cocuguma bakacakti..3 sene abla kardes gibi olduk.kizimda cok sevdi.Kendisinden hic is istemedim.Sadece kizima bak dedim.Yemegine o karar verdi.Bazen ben söyledim sunlari yap diye.bazen oldu gec saatlere kadar bakti.ama ben hep evimde onu huzurlu kildim.evimi ona asla pis birakmadim.aksamdan toparladim.ben geldigimde ise asla evimi pis bulmadim.bir sey isterken rica ettim.O benim cocuguma bakiyor.Sagolsun ama oda tabi ki kendini evine gibi hisetigi icin kendisi bir seyler yapti.Dolayisiyle aglasarak ayrildik.Simdi kendinin bir kizi olacak.

Altini falan acti hep-ama zaten 2 yasindaydi ve bende iki bucuk yasinda bezden kestim.birlikte yediler ictiler.ben hiic sormadim.Cok eksrem durumlarda sunu yap bunu yap dedim.banyosunu hep ben yaptirdim.Cok ender durumlarda yaptirdi.kendisine biraktim cogu seyi.Cünkü güvenmeliydim.alaha cok sükür cok büyük sorunlarda cikmadi.haa en önemlisi bence gözünün ününden ayrmamasidir.Cünkü ben hep üst katlarda otururdum.

Son düzenleme:
anladım anne söylüyor yani kahvaltıda yumurta peynir saat 9 da ver yada öğle 12 de patates havuçla sebze çorbası yapıp yedir ikindi de 1 kase yoğurt yedir diye hepsini tek tek anne söyleyecek. Kendi kendine bebeğe naasıl bakılır neler yedirilir bilen bakıcı yok mudur peki?? Yani tamamen bebeğe gün içinde neler yedirilmeli kendi kendine bilip pişirip hazırlayıp yediren bunu bilen bakıcılar yok mudur???

eğer bakıcı, öncelikle anne ise bu konuda bir deneyime sahiptir bence; ayına ve yaşına göre anne ile konuşmalıdır,çocuğun sevdiği ve alışması gereken besinler kararlaştırılmalıdır.Benim baktığım çocuğun annesi tamamen bana bırakmıştı çocuğun ne yediğini,yoğurdunu,meyvesini hep ben ayarlamıştım.zaten zamanla karşılıklı güvenle her şey yoluna giriyor.Allah iyi insanlarla karşılaştırsın önemli olan o zaten...

Konu çok dağılmış kısaca eğer bulacağınız kişi gerçekten çocuk bakıcısıysa sizin zaten müdehale etmenize gerek kalmaz. Çünki o işini dörtdörlük yapacaktır.Malesef bakıcıyım deyipte çocuğa sadece bakanlarda var siz asıl buna dikkat edin derim. Tabiki sizin konturolünüz altında olmalı bazı şeyler seçiminizi yaparken dikkatli olun. Bütün detayları konuşun sorun neler yapabileceğini birde referansı olmasına önem verin ve mutlaka referansıyla konuşun.Çocuk bakıcısı çoğun her türlü gereksinimini karşılar ev işine gelincede anlaşmaya göre boş vaktinde yemek ütü vs şeyler yapar Allah yardımcınız olsun

işte canım aynen dediğin gibi bana işini bilen bir bakıcı lazım bana sormasın ne yapılacağını kendisi yapsın istiyorum ne yiyecek ne yapılacak bilsin istiyorum...

gündüzlü kişiden zaten ev işi beklemem gelince işten ben yaparım yemeğimi şunu bunu. gündüzlü gelen kişi bebeğe ne yapılcaksa yapsın ne yedirilecekse yedirsin isterim sebze çorbaları yemekler vs. kendi bilsin yani sürekli cicibebe yi suyla ezip vermesin isterim

yatılı olanlar ise her şeyi yapıyorlarmış sanırım. ay nebileyim kafam çok karışık...

Konu çok dağılmış kısaca eğer bulacağınız kişi gerçekten çocuk bakıcısıysa sizin zaten müdehale etmenize gerek kalmaz. Çünki o işini dörtdörlük yapacaktır.Malesef bakıcıyım deyipte çocuğa sadece bakanlarda var siz asıl buna dikkat edin derim. Tabiki sizin konturolünüz altında olmalı bazı şeyler seçiminizi yaparken dikkatli olun. Bütün detayları konuşun sorun neler yapabileceğini birde referansı olmasına önem verin ve mutlaka referansıyla konuşun.Çocuk bakıcısı çoğun her türlü gereksinimini karşılar ev işine gelincede anlaşmaya göre boş vaktinde yemek ütü vs şeyler yapar Allah yardımcınız olsun

bebeğe evet sadece gözle bakanlar da var. bebek huysuzlandı mı dolapta hazır yoğurttan ver hemen sonra da uyut meyvesi çorbası maması hiiç umursama böyle bir bakıcı ile olmaz değil mi??*

Evet kesinlikle öyle olmamalı ama üzülerek söyleyim ki böyle bakıcılarda var.Allah bebeğinizi ve sizi bunlardan korusun dilerim iyi insanlarla karşılaşırsınız.Ankara da nerede oturuyorsunuz? Bebeğiniz ne zaman doğacak belki yardımcı olabilirim :56:

Benil hanım meraba yavrunuzu yüce mevlam bütün kötülüklerden korusun sağlıklı ve uzun ömürler versin bende bakıcıyım şu an iş arıyorum konuyu daha önce okudum ama yazmaya fırsat olmadı kız kardeşim size yazmış ydz olan oda bakıcılık yapıyor onun dediklerine katılıyorum her zaman bebek önceliktir benil hnm nerede ikamet ediyorsunuz acaba bebeğiniz kaç aylık haftanın kaç günü düşünüyorsunuz bilgilerini yazarsanız sizin ve bizim için daha kolay olur ben 44 yaşında temiz ve düzenli bir bayanım Ankaradayım 8 sene bakıcılık yaptım referans verebilirim iki büyük çocuğum ve iki aylık torunum var bilgilerinizi bekliyorum

Son düzenleme:
Benil hanım meraba yavrunuzu yüce mevlam bütün kötülüklerden korusun sağlıklı ve uzun ömürler versin bende bakıcıyım şu an iş arıyorum konuyu daha önce okudum ama yazmaya fırsat olmadı kız kardeşim size yazmış ydz olan oda bakıcılık yapıyor onun dediklerine katılıyorum her zaman bebek önceliktir benil hnm nerede ikamet ediyorsunuz acaba bebeğiniz kaç aylık haftanın kaç günü düşünüyorsunuz bilgilerini yazarsanız sizin ve bizim için daha kolay olur ben 44 yaşında temiz ve düzenli bir bayanım Ankaradayım 8 sene bakıcılık yaptım referans verebilirim iki büyük çocuğum ve iki aylık torunum var bilgilerinizi bekliyorum

keçiörende oturuyorum,işe başlayacağım için 15 aylık olan bebeğime evimde bakacak bakıcı arıyorum.özelden mesaj atamıyorum.telefon numaranızı yollarsanız sizi ararım.

Back