• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve çıkmak konusunda bi kaç fikre ihtiyacım var kızlar...

ayyy kızlar çok özendiriosunuz walla zaten çıkmak istiorum hep ama ev arkadaşı konusunda tereddütteyim çok çok samimi arkadaşalrımla çıkmam çünkü millet kavga dövüş ayrılıomuş o yüzden sewdiğim ii anlaştığım arkadaş bulmam lazım benim. bi de sonra eve çıkıp da pişman olup yurda dönmek istemem annem der kesin kendin ettin die :(

ev mi : )

arkadaşla hemde...:ecrin_bebek:

olası riskler. onlarla anlaşamamak sonucu sürekli ev arkadaşı aramak zorunda kalabilirsin. faturalar. israfı sevenlerle çıkarsan faturaların altından kalkmak çok zor. sonra onların arkadaşları ve senin arkadaşların arkadaşınla aran ne kadar iyi olsa da sorun çıkarır.
güzel yanları da vardır. ama yurttan farksız olacağını sanmam.
ya tek başına eve çık ya da özel yurtlarda tek kişilik odalarda kal. en güzeli iyi bir yurt ve tek kişilik oda

temizlik sorunu yok,yemek sorunu yok.yatış kalkış saati derdi yok,eve kim girdi kim çıktı derdi yokboshayallersmile

ev mi : )

arkadaşla hemde...:ecrin_bebek:

olası riskler. onlarla anlaşamamak sonucu sürekli ev arkadaşı aramak zorunda kalabilirsin. faturalar. israfı sevenlerle çıkarsan faturaların altından kalkmak çok zor. sonra onların arkadaşları ve senin arkadaşların arkadaşınla aran ne kadar iyi olsa da sorun çıkarır.
güzel yanları da vardır. ama yurttan farksız olacağını sanmam.
ya tek başına eve çık ya da özel yurtlarda tek kişilik odalarda kal. en güzeli iyi bir yurt ve tek kişilik oda

temizlik sorunu yok,yemek sorunu yok.yatış kalkış saati derdi yok,eve kim girdi kim çıktı derdi yokboshayallersmile

ama konyada öyle dediğin gibi yurtlar yokki ya da aşırı pahalılar. yemek yiyemiorum hep dışardan istemek zorunda kalıorum temizlik desen şçşm rahat etmio bş de ben temizliorum en aından diğerinde kendi evim diebilirsin

Merhaba herkese, ben de eylül ayında İstanbul'da tek başıma eve çıkmayı düşünüyorum ama neresinde ev tutmalıyım bilemiyorum. Kriterlerim şunlar:

Avrupa yakasında olacak,
Nezih ve aile ortamında olacak,
Etrafında çarşı, kahvehane, internet kafe vb. olmayacak
Eğri büğrü apartmanların arasına sıkışmış değil, ferah olacak,
Bütçem çok kısıtlı değil, kirasını belli bir yere kadar ödeyebilirim.

Üniversiteyi bu sene bitirdim, yüksek lisanstan kabul edildim. Lisans okurken 3 sene 3 kişilik yurtta, 2 sene de tek kişilik yurtta kaldım (üniversitemin kendi yurdu). Tek kişilik yurt harika ötesiydi benim için ama lisans eğitimim bitince yurttan mecburen çıktım.

Kesinlikle başka insanlarla bir arada yaşayamıyorum, temizlik konusunda hastalık derecesinde titizim. Gürültü ve ışığa dayanamıyorum. İnsanların kendi özgürlüklerini yaşarken başkalarının özgürlüklerini kısıtlamasına katlanamıyorum.

Benimle eve çıkmak isteyen arkadaşlarım var ama onları malesef reddedeceğim, sevdiğim arkadaşlarımla ev geçimi yüzünden sorunlar yaşamak istemiyorum.

Korktuğum tek şey ortamın güvenli olup olmaması. Hadi biri tek başıma kaldığımı anlar beni takip ederse?

Yemek-temizlik yapmak hiç sorun değil benim için. 1+1 evde gül gibi geçinirim diyorum ama..

Var mı böyle bir tecrübesi olan? Güvenlik için nelere dikkat etmek gerekir? Nasıl bir yerden ev tutmalıyım?

cnm bunları istemekte haklısın.. ew bir çok açıdan güzel ama seni huzursuz edecek birşey bile olsa yurdu özlüyorsun... 3 ay evde kalmaya zor dayandım.. bence arkadaşlarınla yurdun ve gezmenin tadını çıkar fatura yemek kira v.s. düşünme derim... komşularda ayrı bir dert oluyor tabiki...

evde kalmanında yurtta kalmanında kendine göre zorlukları var. benim önlisans-lisans ve yüksek lisans olmak üzere toplam 7 yıllık öğrencilik hayatım oldu. ilk yıllar yurtta kaldım. devlet yurdunda. devlet yurtlarının şu anki durumlarını bilmiyorum ama ben kalırken özellikle temizlik ve banyo sıkıntı olurdu. sıcak su belirli saatlerde verilirdi mesela. ders çalışmak ayrı bir sorun olurdu. kalabalık ve gürültüden. daha sonra eve çıktığımda ev arkadaşlarımla yaşadığım en temel sıkıntı gene temizlik ve eve giren çıkanlar konusunda olmuştu. en sonunda tek başıma bir eve çıktım da rahata erdim. bir arkadaşın dediği gibi gelen gidene sen karar veriyorsun. bir de benim evime hiç kimse haber vermeden gelmezdi. özellikle yüksek lisans yaparken tez hazırladığım dönemlerde çok rahat etmiştim. eğer tek başınıza kalacaksanız en önemli şey oturduğunuz evin ortamı. benim oturduğum apartman aile apartmanıydı benden başka öğrenci yoktu. ona rağmen komşularımla hiçbir problem yaşamadım. hala görüştüklerim vardır.tek başına yaşamanın en kötü yanı da hastalandığınızda ya da acil bir durum olduğunda size destek olabilecek birinin yanınızda olmaması. bu sıkıntıyı da komşularınızla çözebilirsiniz. maliyet konusuna gelince aslında üç aşağı beş yukarı hepsi aynı kapıya çıkıyor. ev hayatının kazandırdığı en güzel şey ise sorumluluk sahibi oluyorsunuz.

Sana tavsiyem sakın en yakın arkadaslarınla cıkma..
1+1 bence cok guzel olur kendi kurallarınla yasarsın ama cok fazla dısarı cıkmayan bir insansan o zmn sıkıcı olaiblir..

ben de tek kalıyorum ve çok rahatım 3 tane farklı yakın arkadaşlarım 2li ve 3 lu eve çıktılar 3 ü de bir zaman sonra kavgayla ayırdılar evlerını bana kalırsa tek çıkman daha ıyı=)

ben de tek kalıyorum ve çok rahatım 3 tane farklı yakın arkadaşlarım 2li ve 3 lu eve çıktılar 3 ü de bir zaman sonra kavgayla ayırdılar evlerını bana kalırsa tek çıkman daha ıyı=)

ewt ben de açıkçası çok samimi arkadaşlarımla çıkmak istemiorum. biraz daha mesafeli olduğum ama muhabbetimin ii oldğu bi arkadaşı tercih ederim 2kişi çıkacaksam dayerimseniben

Back